Hoe deze stad in Californië het verkeer in beweging houdt

Op het eerste gezicht is de City of Commerce een klassiek klein stadje in Zuid-Californië: opgericht in 1960, vullen de 12.823 inwoners 6,6 vierkante mijl met Americana-activiteiten zoals de jaarlijkse Miss Commerce Pageant en Star Wars Reads Day.

Maar het is slechts één treinhalte verwijderd van het centrum van Los Angeles, en ligt tussen twee enorme gebouwen: de 700.000 vierkante meter grote Assyrische paleisthema Citadel Outlets en The Commerce Hotel and Casino, met 90.000 vierkante meter aan speelruimte.Belastinginkomsten van deze twee geldmachines subsidiëren een groot aantal openbare diensten, waaronder een gratis openbaar vervoersysteem, mogelijk gemaakt door de in LA gevestigde transporttechnologie-startup Syncromatics. Syncromatics is geïncubeerd aan de University of Southern California (USC) en heeft onlangs de krachten gebundeld met het in Madrid gevestigde GMV en bedient nu meer dan 150 transitsystemen in de Verenigde Staten.

'Ons systeem is volledig gebaseerd op GPS-gegevens en stelt de City of Commerce in staat om verzendsituaties te beheren wanneer ze zich voordoen', zei Steve White, directeur Marketing & Product Design bij Syncromatics, tijdens een recente rondleiding door de controlekamer voor transit van het stadsdepartement. van vervoer.

'Ze kunnen ook spraakaankondigers op alle voertuigen beheren, gegevens van geautomatiseerde passagierstellers op de bussen nemen en de efficiëntie voortdurend verbeteren door rapporten uit te voeren over belangrijke prestatiestatistieken en prestatiestatistieken voor chauffeurs. Aan de kant van de klant hebben we realtime bewegwijzering op zonne-energie geïnstalleerd bij bushaltes en een mobiele app gemaakt die rijders gebruiken om realtime informatie te krijgen en toekomstige reizen te plannen.'

'Zowel de bewegwijzering bij haltes als de app hebben het aantal telefoontjes naar dit kantoor drastisch verminderd', zegt Greg Guzman, Fleet Maintenance Supervisor. 'Dat geeft ons meer tijd om in de details te duiken en tweaks te doen, finetuning tot minuten - we hadden die capaciteit nooit eerder.'

'Het is dag en nacht,' beaamde Juan Sandoval met Dispatch Operations/Fixed Route. 'Vroeger deden we alles op papier en kregen we de avond ervoor informatie en zaten we te kijken hoe we van route konden veranderen, voldoende tijd hadden voor inspectie vóór de rit en chauffeurs opnieuw toewijzen wanneer dat nodig was.

'Nu kunnen we direct omboeken of de tijden bij haltes aanpassen om rekening te houden met mensen met beperkte mobiliteit, met rolstoelen in de bussen stappen, enzovoort. We kunnen een gebied ook geo-fencen, zoals een schooldistrict, om de snelheid van de bus te volgen - en de chauffeur vertellen langzamer te rijden', zei Sandoval.

Het transitteam liet PCMag in de bestuurdersstoel zitten van een 35-voet, heavy-duty transitbus gemaakt door New Flyer (nog een van die #LifeGoals behaald). Sandoval liet ons zien hoe we in kunnen loggen via een mobiel verbonden Android-tablet, een busroute diagnosticeren, verkeersproblemen voorspellen, de gemiddelde passagiersbelasting en ons voorbereiden om op tijd weg te rijden van het busdepot (we waren weerhouden van het starten van de ontsteking, helaas).

Verwant

  • Mercedes zelfrijdende bus geeft je woon-werkverkeer een upgradeMercedes zelfrijdende bus geeft je woon-werkverkeer een upgrade

Dus wat biedt de toekomst voor de Syncromatics-software? 'In de nabije toekomst zullen we infotainmentschermen toevoegen aan alle bussen, die informatie tonen over aankomende haltes en attracties in de buurt, en zullen we de stad in staat stellen om advertenties naar wens te verkopen', zei White. 'Pre-trip inspectiesoftware zal de stad helpen om over te stappen van een volledig op papier gebaseerd onderhoudsinspectiesysteem naar een digitaal systeem, waardoor inspecties en dossierbeheer eenvoudiger worden.'

Een laatste, geeky opmerking: als je een klassiek transitcontrolesysteem in actie wilt zien, kijk dan eens naar The Italian Job (het origineel uit 1969, niet de remake), waarin slimme Mini Coopers tot het uiterste worden gedreven en een Turijn traffic mainframe is hilarisch gehackt. Het is de moeite waard om te kijken om te zien hoe het allemaal werkte, voordat systemen zoals die van Syncromatics in het spel kwamen.

Aanbevolen verhalen

De oprichter van Bumble onthult hoe de 'Vraag van Negen' je kan helpen gefocust te blijven

Besteed alleen aandacht aan dingen die er op de lange termijn toe doen.

Geef elke VR-headset mixed reality-krachten met deze 3D-camera

Verander elke VR-headset in een AR-headset door de ZED Mini ervoor te slaan.

Amazon vernieuwt Fire-tablets, houdt een laag prijskaartje

De zeer betaalbare Fire HD 8 en Fire 7 krijgen bijgewerkte specificaties, maar behouden de lage prijskaartjes.

Hoe een gepensioneerde verpleegster haar kleine stadje van internet voorziet

Diane Peel bereidt een draadloos mesh-netwerk voor in Newport, Vermont, dat snelle internettoegang zal bieden tegen een fractie van wat de commerciële ISP's vragen.

Hasta la Vista, schat! Wat gebeurt er als Californië de Unie verlaat?

Onder de vele resultaten van 'Calexit' zouden de prijzen van groenten en fruit stijgen en zouden we afscheid moeten nemen van Mickey. . . soort van.