Een takenlijst voor het bureaublad instellen met GeekTool in Mac OS X

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 1 in te stellen

Als jij een van die mensen bent die altijd moet weten wat je moet doen, dan zal het enorm helpen om een ​​takenlijst op je bureaublad te zetten. Hier leest u hoe u uw eigen kunt maken als een constante herinnering.

Vandaag laten we je zien hoe je een takenlijst op je bureaublad kunt zetten in OS X, en ook een paar tweaks die je kunt maken met onze eerste installatie.Initiële setup

Ten eerste heb je GeekTool nodig. Het is een voorkeurenpaneel, dus alles wat u hoeft te doen om het te openen nadat het is geïnstalleerd, is naar Systeemvoorkeuren te gaan en op het GeekTool-pictogram te klikken, dat zich in de laatste rij in het gedeelte Overig zou moeten bevinden.

Maar voordat we iets met GeekTool doen, moeten we ons takenlijstbestand maken. Open je favoriete teksteditor (ik zou iets anders dan TextEdit voorstellen) en typ wat taken in. Alles werkt hier, we hebben alleen een basisbestand nodig. Als je klaar bent, sla je het op als een tekstbestand met de naam todo.txt en zet je het op je bureaublad voor gemakkelijke toegang:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 2 in te stellen

Nu om GeekTool te configureren. Wanneer u GeekTool voor het eerst opent, ziet het er als volgt uit:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 3 in te stellen

Zie je die drie pictogrammen met het label Bestand, Afbeelding en Shell? Die staan ​​bekend als Geeklets. Je kunt ze naar het bureaublad slepen om een ​​nieuwe Geeklet te maken. Degene die we nodig hebben voor onze takenlijst is Shell, dus sleep die naar het bureaublad:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 4 in te stellen

Wanneer u de nieuwe Geeklet selecteert, verschijnt het optievenster. Hiermee kun je de Geeklet configureren:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 5 in te stellen

We zullen een terminalopdracht gebruiken die bekend staat als cat om ons todo.txt-bestand weer te geven. Dus om cat te gebruiken om ons bestand weer te geven, hoeven we alleen maar |__+_| . te typen in het commandoveld van onze Geeklet-opties:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 6 in te stellen

Uw todo.txt-bestand moet op het bureaublad worden weergegeven:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 7 in te stellen

Dat is het voor de basisconfiguratie. Lees verder voor enkele handige tweaks en hoe je het kunt gebruiken met Notational Velocity.

Tweaks

Het eerste dat je met je nieuwe Geeklet wilt doen, is hem mooi maken. Op dit moment gebruikt onze Geeklet zwarte tekst en een klein lettertype, dus om dat te veranderen gaan we terug naar onze Geeklet-opties en selecteren Lettertype en kleur instellen:

hoe-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto in te stellen 8

Van daaruit krijgt u een lettertypepalet waarin u kunt kiezen welk lettertype en welke grootte u wilt gebruiken. Als je op de witte knop rechtsboven klikt, krijg je een kleurenpalet waar je de kleur kunt kiezen:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 9 in te stellen

Het volgende dat u wilt doen, is het verversingsinterval instellen. Dit zorgt ervoor dat je gewoon je todo.txt-bestand kunt bewerken en het na een bepaalde tijd automatisch op het bureaublad kunt laten bijwerken. Ga hiervoor terug naar je Geeklet-opties en voer het aantal seconden in dat je wilt in het veld Ververs elke:

hoe-in-een-desktop-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto 10 in te stellen

Dat is het voor basisaanpassingen, maar er is er nog een: het instellen van uw todo.txt-bestand in Notational Velocity, een notitietoepassing. Lees verder om te zien hoe.

Instellen in Notational Velocity

Notational Velocity is een van mijn favoriete toepassingen. Ik bewaar er al mijn belangrijke ideeën en aantekeningen in. Dus in plaats van mijn todo.txt-bestand elke keer als ik het wil wijzigen in een teksteditor te openen, bewaar ik het in Notational Velocity.

Natuurlijk heb je eerst Notational Velocity nodig. Nadat het is geïnstalleerd, gaat u naar Voorkeuren en gaat u naar het tabblad Opslag. Selecteer Platte tekstbestanden in het vervolgkeuzemenu en je bent goed:

hoe-een-bureaublad-takenlijst-met-geektool-in-mac-os-x-foto in te stellen 11

Nu kun je een nieuw todo-bestand maken in Notational Velocity en het zal een tekstbestand maken waaruit je kunt lezen met GeekTool. Maar aangezien ons bestand zich op een andere plaats bevindt, moeten we de opdracht wijzigen die we gebruiken om het te lezen:

|__+_|

Een van de grote voordelen van het hebben van uw takenlijst in Notational Velocity is dat deze kan worden gesynchroniseerd met SimpleNote, zodat u de iOS-app en mNote voor Android kunt gebruiken om uw takenlijst overal toegankelijk te maken.

Meer verhalen

Zorg ervoor dat downloads veilig zijn voordat u ze downloadt

Ben je altijd nerveus dat je per ongeluk een kwaadaardig bestand of programma downloadt? Hier leest u hoe u bestanden op virussen kunt scannen voordat u ze naar uw computer downloadt.

Binnenkort wordt het BIOS vervangen en start uw pc vrijwel onmiddellijk op

Het scherm dat u ziet wanneer uw computer voor het eerst opstart, staat bekend als het BIOS en is gebaseerd op een heel oude technologie die eindelijk wordt vervangen door iets beters - en het zal uw pc ook sneller laten opstarten.

Hoe Evernote te zoeken vanuit de Google Chrome-locatiebalk

Evernote is een geweldig systeem voor het opslaan van notities, afbeeldingen en webpagina's, zodat u ze later kunt terugvinden, en u kunt het nog beter maken door de zoekopdracht rechtstreeks in de Google Chrome-locatiebalk te integreren.

Verkort elke URL met Google's Goo.gl Shortener

Google heeft vandaag net de deuren geopend voor hun eigen URL-verkorter. Je hebt waarschijnlijk Goo.gl-links opgemerkt in Twitter-berichten van Feedburner; nu kunt u uw eigen Goo.gl-links maken. Surf gewoon naar goo.gl, voeg uw link in, een...

Vrijdagpret: Burgers-n-Bombs

Ieders favoriete dag van de week is weer aangebroken, dus het is tijd voor wat plezier. Ons spel voor vandaag gaat helemaal over het helpen van de Tasmaanse Duivel om veel voedsel te eten.

Verwijder complexe achtergronden van afbeeldingen in Photoshop

Hoewel tools zoals de Magic Eraser soms je achtergronden kunnen verwijderen, is het een feit dat je je handen vuil moet maken met de gum als je afbeeldingen hebt met complexe achtergronden die moeten worden verwijderd. Hoewel dit tijdrovend kan zijn, kunt u uzelf veel tijd besparen met een beetje

Maand in Geek: editie september 2010

Nu september ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken op onze tien populairste artikelen van de maand.

Muziek, apps en andere gegevens overzetten van een oude generatie iPod naar een nieuwe

Onlangs heeft Apple hun nieuwe 4e generatie iPod Touch & iPhones uitgebracht, en als je de nieuwe generatie krijgt, wil je waarschijnlijk je gegevens overzetten. Hier laten we u zien hoe u dit eenvoudig kunt doen met iTunes.

Draadloos synchroniseren / delen van uw muziekcollectie met elke mobiele telefoon

Heb je een iPhone of Android-telefoon en een muziekcollectie die te groot is om ermee te synchroniseren? Wil je je bibliotheek delen met vrienden? Hier leest u hoe u uw bibliotheek via internet met uw smartphone kunt synchroniseren of in elke browser kunt streamen.

Wat zijn WLIDSVC.EXE en WLIDSVCM.EXE en waarom worden ze uitgevoerd?

Je leest dit artikel ongetwijfeld omdat je je afvraagt ​​​​wat die twee processen doen om Taakbeheer vol te proppen, en je je ook afvraagt ​​​​waarom ze in hoofdletters staan. U bent hier aan het juiste adres.