Een bekabelde Ethernet-internetverbinding delen met al uw apparaten

hoe-deel-een-bekabelde-ethernet-internet-verbinding-met-al-uw-apparaten foto 1

Wi-Fi heeft de wereld nog niet helemaal overgenomen. Sommige hotels bieden bijvoorbeeld bekabelde Ethernet-verbindingen en vlekkerige of niet-beschikbare wifi. Maar u kunt van die bekabelde Ethernet-verbinding een Wi-Fi-verbinding maken die al uw apparaten kunnen gebruiken.

In sommige gevallen kan het ook een grotere beproeving zijn om toegang te krijgen tot de wifi van een organisatie. Mogelijk hebt u een speciale wifi-login nodig. Maar je kunt soms gewoon een Ethernet-kabel aansluiten en op hun netwerk komen, als je fysieke toegang hebt.Verander uw pc op een gemakkelijke manier in een wifi-hotspot

Als u de ingebouwde Windows Wi-Fi-hotspot niet kunt laten werken, moet u in plaats daarvan Connectify Hotspot proberen - het is een volledig onfeilbare Wi-Fi-hotspot met tal van opties en een mooie interface.

Connectify Hotspot is geweldig als je in een hotel bent dat per apparaat oplaadt, of als je in het vliegtuig zit en je laptop aansluit, maar niet meer wilt betalen om je telefoon aan te sluiten. Als u betaalt voor de Pro-versie, kunt u uw pc zelfs gebruiken als wifi-repeater of bekabelde router, of een tethered-verbinding delen vanaf uw telefoon

Het is echt meer een krachtige gebruikerstool, maar als je op zoek bent naar een goede oplossing, is Hotspot gratis om uit te proberen, en de basisversie is gratis met enkele beperkingen.

Download Connectify om op een gemakkelijke manier een wifi-hotspot te maken

Overweeg om met een wifi-router te reizen

hoe-deel-een-bekabelde-ethernet-internet-verbinding-met-al-uw-apparaten foto 3

Als je weet dat je ergens bent met alleen een Ethernet-verbinding, kun je altijd gewoon een standaard wifi-router gebruiken. Koop een nieuwe of pak een oude uit de kast. Die oude wifi-router ondersteunt misschien niet de nieuwste draadloze standaarden en is misschien wat traag, maar voor tijdelijk gebruik kan dat prima zijn.

Sluit uw router aan met een stroomkabel en sluit vervolgens de WAN- of internetpoort aan op de Ethernet-aansluiting die voor u beschikbaar is. Uw router maakt dan een Wi-Fi-netwerk waar al uw apparaten verbinding mee kunnen maken - u kunt uw router van tevoren instellen en de SSID (Wi-Fi-netwerknaam) en wachtwoordzin zullen hetzelfde zijn wanneer u deze op een andere plaats.

Sluit een laptop aan op Ethernet en deel die verbinding via wifi

De kans is groot dat je niet met een wifi-router reist. Wees niet bang: u kunt altijd een draadloos netwerk opzetten met alleen uw laptop. Hierdoor functioneert je laptop als een wifi-hotspot waarmee al je andere apparaten verbinding kunnen maken. Sluit gewoon een Ethernet-kabel aan op uw laptop en sluit het andere uiteinde aan op de Ethernet-poort in de muur. als u reist met een laptop met een Ethernet-poort, is het een goed idee om een ​​Ethernet-kabel mee te nemen voor het geval dat.

hoe-deel-een-bekabelde-ethernet-internet-verbinding-met-al-uw-apparaten foto 4

Helaas hebben sommige moderne laptops - van Windows-ultrabooks tot MacBooks - de Ethernet-poort verloren. Als je ze op een Ethernet-kabel wilt aansluiten, heb je een Ethernet-adapter nodig die werkt met je laptop. Koop een USB Ethernet-adapter of soortgelijk product, waarvoor een Ethernet-kabel nodig is en u deze op een USB-poort van uw laptop kunt aansluiten.

Zodra uw laptop is verbonden met het bekabelde netwerk, hoeft u uw laptop alleen maar in een mobiele hotspot te veranderen om die verbinding te delen met alle draadloze apparaten die u heeft.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-deel-een-bekabelde-ethernet-internet-verbinding-met-al-uw-apparaten foto 5Hoe u van uw Windows-pc een Wi-Fi-hotspot maakt hoe-deel-een-bekabelde-ethernet-internet-verbinding-met-al-uw-apparaten foto 7Hoe u van uw Mac een Wi-Fi-hotspot maakt

Hoe u van uw Windows-laptop een mobiele wifi-hotspot maakt, hangt af van de versie van Windows die u gebruikt. Met Windows 10 is het zo simpel als het omzetten van een enkele schakelaar die je kunt vinden via Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele hotspot. In Windows 7 of 8 kunt u de stappen doorlopen om een ​​ad-hocnetwerk te maken of u kunt een gratis tool genaamd Virtual Router gebruiken om de klus eenvoudig te klaren. Op een Mac gebruik je de functie Internet delen om die bekabelde verbinding te delen en van je Mac een mobiele wifi-hotspot te maken. Zolang je Mac zowel een Ethernet- als een draadloze adapter heeft, is het allemaal vrij eenvoudig.


En als geen van deze oplossingen aan uw behoeften voldoet en u een smartphone met een fatsoenlijk data-abonnement heeft, kunt u altijd tethering gebruiken om de dataverbinding van uw smartphone met uw andere apparaten te delen. Op die manier hoeft u helemaal niet te vertrouwen op de tergend trage en irritante internetverbinding van uw hotel.

Afbeelding tegoed: Iwan Gabovitch op Flickr

Meer verhalen

Veilige toegang tot online bankieren en e-mail op niet-vertrouwde computers

Het invoeren van uw wachtwoorden voor internetbankieren of e-mail op een niet-vertrouwde computer – vooral op een openbare plaats – is riskant. Als je een USB-drive met Linux erop had geïnstalleerd, kon je zonder angst inloggen op je accounts.

Nooit meer een document faxen

Faxmachines rijden nog steeds rond in kantoren over de hele wereld. Overheidsinstanties, advocaten, artsen en andere traag werkende organisaties hebben vaak nog steeds faxen nodig - in het beste geval is het een noodzakelijk kwaad.

5 manieren om Linux-software op Windows uit te voeren

Linux-gebruikers willen vaak Windows-software op Linux gebruiken, maar Windows-gebruikers willen misschien ook Linux-software gebruiken. Of u nu op zoek bent naar een betere ontwikkelomgeving of krachtige opdrachtregelprogramma's, u kunt Linux-software gebruiken zonder Windows te verlaten.

Hoe te registreren om online te stemmen

Hoewel de mogelijkheid om daadwerkelijk online te stemmen nog steeds maar een droom is, bieden de meeste staten in de VS je op zijn minst de mogelijkheid om je online te registreren. Hier is een uitsplitsing per staat van waar (en hoe) het gedaan kan worden.

Geek Trivia: De flauwe smaak van moderne tomaten is een bijwerking van het fokken om ze te produceren?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gamingprestaties verbeteren met Intel HD Graphics Chips

De geïntegreerde grafische kaart van Intel is de afgelopen jaren met grote sprongen verbeterd, maar ze zijn nog steeds niet zo snel als speciale NVIDIA- of AMD-grafische hardware. Hier leest u hoe u wat meer gameprestaties uit uw Intel HD Graphics kunt persen.

Geek Trivia: Albertville, Frankrijk wekt elektriciteit op met gas geproduceerd door welke ongebruikelijke bron?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

U bent uitgenodigd voor het WinX DVD Ripper Giveaway & Easter Gift Pack, in de tijd beperkt! [Gesponsord]

Paasdag staat voor de deur. Als je je computer hebt bijgewerkt naar Windows 10, prijs jezelf dan gelukkig: Digiarty Software viert de vakantie met een knaller. Vanaf nu kunt u een echte set licentiesleutels ophalen voor de nieuwste WinX DVD Ripper Platinum, een van de beste dvd-rippers voor Windows

Controleren of een schijf GPT of MBR gebruikt en tussen de twee converteren?

Moderne versies van Windows en andere besturingssystemen kunnen de oudere Master Boot Record (MBR) of de nieuwere GUID Partition Table (GPT) gebruiken voor hun partitieschema's. Hier leest u hoe u kunt controleren welke een schijf gebruikt en hoe u tussen de twee kunt converteren.

Volume, pannen en andere effecten automatiseren in GarageBand

De mogelijkheid om tracks te automatiseren is een van de krachtigere functies van GarageBand. Automatisering stelt u in staat om het volume, de panning, echo en andere effecten op verschillende punten in uw nummer aan te passen. De manier waarop GarageBand deze functie implementeert, is eigenlijk heel eenvoudig en intuïtief en gemakkelijk te verkrijgen