Hoe de Windows-opdrachtprompt breder te maken?

Het kan vervelend zijn als u de standaardinstellingen van het opdrachtpromptvenster gebruikt en niet alles gemakkelijk kunt lezen. Wat je misschien niet weet, is dat je het breder kunt maken, en hier is hoe.

Opdrachtprompt

De opdrachtprompt in Windows is een functie waarmee u MS-DOS en andere opdrachten kunt invoeren om taken in het besturingssysteem uit te voeren. Standaard is het echter niet altijd breed genoeg om de gewenste gegevens in een gemakkelijk leesbare indeling te bekijken.In dit voorbeeld voeren we de opdracht tracert in de prompt uit. Met de standaardinstellingen kunnen we niet alle informatie in een gemakkelijk leesbaar formaat zien. De gegevens worden ingepakt, dus het kan enigszins moeilijk zijn om te beoordelen.

hoe-om-de-vensters-opdracht-prompt-bredere foto te maken 1

Breedte opdrachtprompt wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op de promptborder en selecteer Eigenschappen...

hoe-om-de-vensters-opdracht-prompt-bredere foto te maken 2

Selecteer nu het tabblad Lay-out en wijzig de breedte van de venstergrootte, standaard is deze 80. Hier kunt u de breedte van de schermbuffergrootte en de vensterpositie wijzigen. Als u klaar bent, klikt u op OK.

hoe-om-de-vensters-opdracht-prompt-bredere foto te maken 3

Nu is het venster breder en als we dezelfde opdracht hierboven uitvoeren, kunnen we alle gegevens in een veel gemakkelijker te lezen formaat zien!

hoe-om-de-windows-opdracht-prompt-bredere foto te maken 4

Als je merkt dat je de opdrachtprompt gebruikt en gefrustreerd bent omdat je niet alles gemakkelijk kunt zien, helpt deze snelle aanpassing veel. Als je meer manieren wilt weten om de opdrachtprompt aan te passen, bekijk dan ons artikel over hoe je deze kunt personaliseren.

Dit werkt met in XP, Vista en Windows 7

Meer verhalen

Vind meer streaming tv online met Clicker.tv

Op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot meer van je favoriete tv-programma's en ander online entertainment? Vandaag kijken we naar Clicker.tv, dat een geweldige manier biedt om talloze tv-programma's en films te vinden.

Converteer een PDF-eBook naar ePub-indeling voor uw iPad, iPhone of eReader

Wilt u een PDF eBook lezen op een eReader of mobiel apparaat, maar bent u niet tevreden over de prestaties? Hier leest u hoe u uw PDF's kunt converteren naar het populaire ePub-formaat, zodat u ze gemakkelijk op elk apparaat kunt lezen.

Vertaal talen in IE 8 met Bing Translator

Heeft u naast elkaar of zwevende taalvertalingen nodig tijdens het browsen? Ga dan met ons mee als we kijken naar de Bing Translator-accelerator voor Internet Explorer 8.

Hoe u tekst en objecten kunt animeren in PowerPoint 2010

Bent u op zoek naar een opvallende manier om uw publiek geïnteresseerd te houden in uw PowerPoint-presentaties? Vandaag bekijken we hoe u animatie-effecten kunt toevoegen aan objecten in PowerPoint 2010.

Back-up maken en Foobar2000 overzetten naar een nieuwe computer

Als je een fan bent van Foobar2000, heb je het ongetwijfeld zo aangepast dat je het niet allemaal opnieuw op een nieuwe machine wilt instellen. Hier bekijken we hoe u Foobar2000-instellingen naar een nieuwe Windows 7-machine kunt overbrengen.

Voer WordPress en andere web-apps uit met Windows Web Platform

Wil je WordPress of andere webapps op je pc draaien zodat je eenvoudig websites kunt testen en ontwerpen? Hier bekijken we hoe u in slechts een paar snelle stappen de nieuwste web-apps op uw computer kunt krijgen.

Een harde schijf klonen met een Ubuntu Live-cd

Of u nu meerdere computers instelt of een volledige back-up maakt, het klonen van harde schijven is een veelvoorkomende onderhoudstaak. Doe geen moeite om een ​​nieuwe opstart-cd te branden of voor nieuwe software te betalen - u kunt het eenvoudig doen met uw Ubuntu Live-cd.

Gebeurtenissen toevoegen aan Windows Live Calendar in IE 8

Heeft u datums van evenementen die u moet noteren tijdens het browsen in Internet Explorer? Het toevoegen van deze gebeurtenissen aan uw Live Calendar is eenvoudig te doen met de Add Events to Windows Live Calendar accelerator.

Ubuntu Control Center maakt het gebruik van Ubuntu eenvoudiger

Gebruikers die nieuw zijn bij Ubuntu vinden het misschien wat moeilijk om te configureren. Vandaag bekijken we het gebruik van Ubuntu Control Center, dat het beheer van verschillende aspecten van het systeem eenvoudiger maakt.

Muziekafspeellijsten maken in Windows 7 Media Center

Een van de nieuwe functies in Windows 7 Media Center is de mogelijkheid om eenvoudig muziekafspeellijsten te maken zonder Media Player te gebruiken. Vandaag zullen we nader bekijken hoe u ze rechtstreeks in Media Center kunt maken.