Hoe de stylus de telefoonactiviteiten van Microsoft verdoemde

In een uitgebreid interview werd Steve Ballmer deze week gevraagd uit te leggen wat er mis ging met de smartphonebusiness van Microsoft. Hij wees op scepsis over subsidies van iPhone-dragers, maar ik heb een ander idee.

Als iemand die werd verbrand door de iPhone, weet ik waarom Microsoft het verpest heeft. Omdat ik vóór de release geen hands-on tijd met de iPhone kon krijgen, heb ik de kritische columns die ik over het apparaat schreef (april 2007: The iPhone Can't Live Up to Its Hype) gebaseerd op het fiasco dat ik zag met Microsoft-telefoons.Toen ik eenmaal een iPhone in handen had, veranderde mijn deuntje snel; Ik moest toegeven dat het apparaat een wereldveranderaar was. Niet zo voor Microsoft; Ballmer had niets goeds te zeggen. Het was eigenaardig. Wat zag Ballmer niet?

Ik ben er nu van overtuigd dat het te maken had met de persoonlijkheid van Ballmer en meer niet. Steve Ballmer, ik zal betogen, is een nette freak. Hij is georganiseerd. Knop naar beneden. Hij schreeuwt en schreeuwt misschien en lijkt slordig, maar in werkelijkheid is hij gewoon onstuimig.

Hij had waarschijnlijk een Palm Pilot met een stylus, wat destijds een rage was. Wanneer je veel willekeurige hoofdkantoren van Silicon Valley bezocht, zou de receptie een kom met gratis styli hebben die je mee kunt nemen, complimenten van het huis. 'Take a few' was een veelgehoord refrein; Ik vind ze nog steeds willekeurig in mijn huis.

In tegenstelling tot de rest van ons, is Ballmer waarschijnlijk het type man dat zijn stylus nooit kwijtraakte en de spot dreef met het idee van een iPhone met aanraakscherm. Daardoor kon hij zijn genialiteit niet echt begrijpen.

Kijk maar eens hoe lang het duurde om de eerste echte Windows-telefoon op de markt te brengen. Het bedrijf had de oude software gemakkelijk kunnen herschikken door de pictogrammen te vergroten en de stylus te verwijderen, maar nee. Er waren duidelijk filosofische debatten gaande over de stylus en andere functies. Microsoft was al een samenwerking aangegaan met Sony en Ericsson en had het pad kunnen volgen dat Google met Android was ingeslagen om snel een mobiel besturingssysteem uit te brengen. Er zat al software in.

In plaats daarvan werkte het samen met Nokia, dat in conflict was met zijn ellendige Symbian-software en de rest is geschiedenis; de ene ondoordachte blunder na de andere.

Niemand normaal voelde liefde voor de stylus. Het was praktisch, maar vervelend. Stel jezelf nu voor dat de stylus geweldig en noodzakelijk was. Stel je voor (indien mogelijk) dat je het nooit zou kunnen verliezen en het was alles behalve vervelend. Dit moest de mentaliteit zijn die Microsoft ervan weerhield om met enige moed over te stappen naar de moderne smartphone. Het had geen zin voor hen.

Ontspan hoe de stylus de Microsoft Phone Business-verhalen heeft verdoemd

​Apple heeft Microsoft zojuist de sleutels van het koninkrijk overhandigd

Commentaar: Sean Hollister van CNET was klaar om een ​​MacBook Pro te kopen. Nu is hij een van de vele professionals die Windows zou kunnen kiezen - of vasthouden.

Vine-video's op uw computer opslaan

Twitter sluit de Vine-app af -- de video's van 6 seconden blijven zoals ze zijn, maar niet voor altijd...