Hoe de slaapstand opnieuw in te schakelen in Ubuntu 12.04

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto

Als u zojuist hebt bijgewerkt naar Ubuntu 12.04, ziet u mogelijk een optie ontbreken in het systeemmenu. De optie Slaapstand is nu standaard verborgen, maar u kunt deze terugkrijgen als u uw systeem liever in de slaapstand zet.

De sluimerstand is standaard uitgeschakeld omdat dit problemen kan veroorzaken bij sommige systeemconfiguraties. U moet een slaapstand uitvoeren met een speciaal commando om te testen of het goed werkt voordat u het opnieuw inschakelt.Slaapstand versus onderbreken

De optie Opschorten is nog steeds beschikbaar in het systeemmenu van Ubuntu. Net als de slaapstand, slaat de slaapstand uw geopende programma's en gegevens op, zodat u snel verder kunt gaan naar uw vorige status. Voor de slaapstand is echter stroom nodig - in de slaapstand blijft uw computer een kleine hoeveelheid stroom verbruiken. Als het systeem geen stroom meer krijgt, bijvoorbeeld als u een desktopcomputer uit het stopcontact haalt of de batterij van een laptop leeg raakt, verliest u uw werk.

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto 3

In tegenstelling, hibernate slaat de status van uw systeem op uw harde schijf op en schakelt het systeem uit, zonder stroom te verbruiken. Wanneer u de slaapstand hervat, worden uw geopende programma's en gegevens hersteld. De sluimerstand bespaart energie, maar het duurt langer: de computer moet gegevens herstellen naar het RAM-geheugen, terwijl de slaapstand de gegevens in het RAM-geheugen bewaart.

Waarom het is uitgeschakeld

Hibernate werkt niet goed op veel hardwareconfiguraties met Ubuntu en andere Linux-distributies. Als de slaapstand niet goed werkt op uw systeem, kunt u de slaapstand hervatten om te ontdekken dat uw werk verloren is gegaan. Sommige hardwarestuurprogramma's werken mogelijk ook niet goed met de slaapstand, bijvoorbeeld wifi-hardware of andere apparaten werken mogelijk niet nadat ze uit de slaapstand zijn gehaald.

Om te voorkomen dat nieuwe gebruikers deze bugs tegenkomen en hun werk verliezen, is de slaapstand standaard uitgeschakeld.

Slaapstand testen

Voordat u de slaapstand opnieuw inschakelt, moet u deze testen om te controleren of deze correct werkt op uw systeem. Sla eerst uw werk op in alle geopende programma's - u verliest het als de slaapstand niet goed werkt.

Start een terminal om de slaapstand te testen. Typ terminal in de Dash en of gebruik de sneltoets Ctrl-Alt-T.

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto 4

Voer in de terminal de volgende opdracht uit:

sudo pm-slaapstand

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto 5

Uw systeem wordt afgesloten. Nadat u de opdracht hebt uitgevoerd, schakelt u uw systeem weer in - als uw geopende programma's opnieuw verschijnen, werkt de slaapstand correct.

Problemen met sluimerstand oplossen

Hoewel hardware-incompatibiliteit een groot probleem is met de slaapstand, is er nog een ander veelvoorkomend probleem. Hibernate slaat de inhoud van uw RAM op uw swappartitie op. Daarom moet uw swappartitie minstens zo groot zijn als uw RAM. Als u een swap-partitie van 2 GB en 4 GB RAM hebt, werkt de slaapstand niet goed.

Een snelle manier om uw RAM- en swapgroottes te vergelijken, is met de toepassing Systeemmonitor.

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto 6

U kunt de geheugen- en swapgroottes bekijken op het tabblad Bronnen. Geheugen verwijst hier naar uw RAM.

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto 7

Als je echt slaapstand wilt gebruiken en je swappartitie is kleiner dan je RAM, probeer dan GParted uit te voeren vanaf een live-cd. U kunt GParted uitvoeren vanaf een Ubuntu live-cd of een speciale GParted-live-cd. Vanaf de live-cd kunt u het formaat van uw Ubuntu-partities wijzigen - u kunt dit niet doen terwijl ze in gebruik zijn.

Slaapstand opnieuw inschakelen

U kunt de opdracht sudo pm-hibernate uitvoeren wanneer u maar wilt, maar dit is onhandig. Om de slaapstand-optie in de menu's opnieuw in te schakelen, moet u een PolicyKit-bestand maken.

U kunt hiervoor elke teksteditor gebruiken, maar in dit voorbeeld gebruiken we gedit. Voer de volgende opdracht uit om gedit als rootgebruiker te starten en specificeer het bestand dat u wilt maken:

gksu gedit /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto 8

Plak de volgende tekst in het bestand:

[Sluimerstand inschakelen]
Identiteit=unix-gebruiker:*
Actie = org.freedesktop.upower.hibernate
ResultaatActive=ja

hoe-her-inschakelen-slaapstand-in-ubuntu-1204 foto 9

Sla het tekstbestand op, meld u af en weer aan. U kunt vanuit het systeemmenu in de slaapstand gaan.

Meer verhalen

Hoe u uw Media Center-streamingervaring een boost kunt geven met Navi-X

Navi-X is een gratis mediaportal-add-on voor populaire mediacentrumtoepassingen en mobiele apparaten; lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw streaming media-ervaring een boost kunt geven met one-stop toegang tot duizenden inhoudsbronnen.

Geek Trivia: welke vroege pc had een onofficiële geluidskaart die werd aangedreven door overmatige radio-interferentie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Vraag het HTG: Wi-Fi-connectiviteit vergroten, uw monitor kalibreren en computergebaseerde grappen uitvoeren

Een keer per week delen we lezersproblemen en drie oplossingen; deze week kijken we naar het vergroten van de wifi-connectiviteit, hoe je je monitor kunt kalibreren en hoe je een grapje kunt maken op het werk.

Geek Trivia: naar wie is het Linux-besturingssysteem vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Toepassingen synchroniseren en snel opnieuw installeren op Ubuntu

Het eerste dat een Linux-gebruiker doet na het installeren van Linux, is het installeren van zijn favoriete pakketten. Ubuntu maakt dit gemakkelijk door uw geïnstalleerde applicaties tussen computers te synchroniseren. En terminalgebruikers kunnen hun favoriete pakketten installeren met een enkele opdracht.

Geek Trivia: wie bedacht de term batterij om een ​​elektrische opslageenheid te beschrijven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Google neemt deel aan nieuwe ronde van dropping-services

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks, zoals Microsoft's uitrol van nieuwe SkyDrive-functies, de levering is begonnen voor de eerste eenheden van Raspberry Pi's $ 35 Linux-computer, Google kan een boete krijgen vanwege het Safari-privacy-bypass-probleem en meer.

Aangepaste slimme bladwijzermappen maken in Firefox

Heb je je ooit afgevraagd hoe de map Meest bezochte bladwijzers die bij Firefox wordt geleverd, werkt? Het is niet alleen een map met een speciale behuizing - het maakt gebruik van de Places-database die in Firefox 3 is geïntroduceerd en u kunt uw eigen slimme bladwijzers maken.

Geek Trivia: hoe worden de blokken in Tetris genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste tips en aanpassingen om het meeste uit Firefox te halen

Firefox is een van de meer populaire webbrowsers die op Windows, Linux en Mac OS X draait. Firefox heeft veel ingebouwde, handige functies en je kunt veel extensies installeren om de functionaliteit uit te breiden.