Norton-meldingen en meegeleverde software uitschakelen

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 1

Norton is, net als de meeste andere antivirusprogramma's, nogal opdringerig. Het installeert een werkbalk in uw webbrowser, geeft meldingen weer, zelfs wanneer u veilige bestanden downloadt, en toont u verschillende speciale aanbiedingen en rapporten. Maar u kunt Norton instellen om u alleen op de hoogte te stellen wanneer er een echt probleem is.

De onderstaande stappen zijn uitgevoerd met Norton Security Deluxe, maar het proces zou vergelijkbaar moeten zijn voor andere edities van Norton's antivirussoftware. Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie over welke antivirusprogramma's we aanbevelen.Verwijder de browserextensies van Norton

Norton installeert automatisch de Norton Security Toolbar en Norton Identity Safe-browserextensies voor Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer wanneer u deze installeert.

De Norton Security-werkbalk voegt niet alleen een werkbalk toe aan uw browser, maar wijzigt ook pagina's om te laten zien of zoekresultaten veilig zijn of niet. U hebt deze functie niet nodig: uw webbrowser en zoekmachines proberen al gevaarlijke websites te blokkeren. Uw antivirus zal ook automatisch downloads scannen, ongeacht of u de browserextensie niet gebruikt. De Norton Identity Safe-extensie biedt een wachtwoordbeheerder, maar we raden in plaats daarvan andere wachtwoordbeheerders aan.

We raden af ​​om de browserextensies van uw antivirusprogramma in het algemeen te gebruiken, omdat deze vaak problemen opleveren. We raden aan om ze te verwijderen.

Klik in Google Chrome op het menu en selecteer Meer tools > Extensies. Klik op de prullenbakpictogrammen rechts van de extensies Norton Identity Safe en Norton Security Toolbar om ze te verwijderen.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 2

Klik in Mozilla Firefox op de menuknop en selecteer Add-ons. Klik op de knop Uitschakelen rechts van de Norton Security Toolbar-add-on. Norton lijkt de Norton Identity Safe-add-on voor Firefox niet aan te bieden, dus u hoeft alleen maar de werkbalk te verwijderen.

Klik in Internet Explorer op de menuknop en selecteer Invoegtoepassingen beheren. Selecteer de invoegtoepassingen Norton Toolbar en Norton Identity Protection onder Werkbalken en extensies en klik voor elk op de knop Uitschakelen onder aan het venster.

U wordt later gevraagd om de browserextensies van Norton in te schakelen, maar u kunt op de link Don't Ask Me Again in de pop-up klikken en Norton zou u in de toekomst niet opnieuw moeten vragen.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 3

Rapporten, achtergrondtaakmeldingen en advertenties uitschakelen

De rest van de instellingen van Norton bevinden zich in de interface. Om het te openen, zoekt u het Norton-pictogram in uw systeemvak (het ziet eruit als een gele cirkel met een vinkje erin) en dubbelklikt u erop. Het pictogram is mogelijk verborgen achter de pijl omhoog links van uw systeemvakpictogrammen.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 4

Klik op de koppeling Instellingen in de rechterbovenhoek van het Norton Security-venster.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 5

U ziet hier een selectievakje voor Stille modus en u kunt erop klikken om Norton snel stil te maken. Stille modus is echter geen permanente oplossing. U kunt de Stille modus slechts voor een dag tegelijk inschakelen en daarna wordt deze uitgeschakeld.

Klik hier om verschillende meldingsinstellingen van Norton te vinden.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 6

Norton geeft elke 30 dagen automatisch een rapport weer met informatie over de acties die het in de afgelopen 30 dagen heeft uitgevoerd. Om de rapportmelding uit te schakelen, stelt u de schuifregelaar 30 dagen rapport in op Uit. Norton zal de rapporten nog steeds genereren; het zal je gewoon niet waarschuwen.

U kunt elk 30-dagenrapport nog steeds handmatig bekijken door op de knop 30-dagenrapport in de Norton-interface te klikken. Deze knop verschijnt pas nadat Norton een rapport heeft gegenereerd, dus je ziet hem niet als je Norton net hebt geïnstalleerd.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 7

Norton voert automatisch bepaalde taken op de achtergrond uit, waaronder automatische antivirusscans en systeemopruimingstaken. Norton geeft standaard een melding weer wanneer deze achtergrondtaken worden uitgevoerd.

Als u deze meldingen niet wilt zien, stelt u Norton-taakmelding hier in op Uit.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 8

Norton geeft standaard automatisch speciale aanbiedingen voor andere Norton-producten weer. Dit zijn in wezen gewoon advertenties voor andere Norton-producten.

Om deze speciale aanbieding-meldingen uit te schakelen, scrolt u omlaag op het scherm Administratieve instellingen en stelt u Melding speciale aanbieding in op Uit.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 9

Meldingen voor veilig downloaden verbergen

Norton controleert automatisch met een reputatieservice wanneer u een bestand downloadt van verschillende webbrowsers, e-mailclients, downloadmanagers en peer-to-peer-programma's. U ziet een bericht dat [Bestandsnaam] veilig is als alles in orde is.

Deze pop-ups zijn helemaal niet nodig. U kunt ze uitschakelen en Norton u alleen laten waarschuwen als er een echt probleem is.

Als u meldingen wilt uitschakelen wanneer u veilige bestanden downloadt, klikt u op Instellingen > Firewall > Inbraak- en browserbeveiliging en stelt u Download Insight-meldingen in op Alleen risico's.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 10

AntiSpam-pop-ups blokkeren

Norton bevat een antispamfunctie die kan worden geïntegreerd met desktop-e-mailclients zoals Microsoft Outlook. Deze functie omvat een welkomstscherm met informatie en pop-ups met feedback. Als u alleen wilt dat de antispamfunctie stil op de achtergrond werkt, kunt u deze uitschakelen.

Klik hiervoor op Instellingen > AntiSpam in de Norton-interface. Klik op het tabblad Clientintegratie en stel zowel Welkomstscherm als Feedback in op Uit.

hoe-norton-en-8217 uit te schakelen;s-meldingen-en-gebundelde-software foto 11

Norton zou uit de weg moeten gaan nadat u deze instellingen hebt gewijzigd en uw pc automatisch op de achtergrond moet beschermen. U zou alleen een melding moeten zien als Norton een probleem detecteert.

Aanbevolen verhalen

DeepMind gebruikt games om AI-agressie en samenwerking te testen

Afhankelijk van de regels zal AI elkaar helpen of tegenwerken.

Hoe u zich kunt ontdoen van McAfee's meldingen en gebundelde software

McAfee blijft, net als de meeste andere moderne antivirusprogramma's, niet uit de weg. Het installeert browserextensies en toont verschillende waarschuwingsberichten die u misschien niet wilt zien. Als McAfee bij uw pc is geleverd, ziet u mogelijk regelmatig berichten dat uw abonnement is verlopen. Zo kom je er vanaf

Wat is differentiële privacy en hoe houdt het mijn gegevens anoniem?

Apple zet zijn reputatie in om ervoor te zorgen dat de gegevens die het van u verzamelt privé blijven. Hoe? Door iets te gebruiken dat Differential Privacy heet.

Automatisch aanvullen van Safari uitschakelen en bewerken op macOS en iOS

Safari's AutoFill vult automatisch informatie aan voor contacten, wachtwoorden, creditcards en meer. Vandaag gaan we bespreken hoe u die AutoFill-items op macOS en iOS kunt uitschakelen of bewerken.