Hoe u uw Xbox One kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

hoe-je-xbox-one-foto-fabrieksinstellingen terugzetten 1

Voordat je je Xbox One verkoopt of doorgeeft aan iemand anders, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Hiermee worden al uw persoonlijke gegevens gewist. Degene die de Xbox One krijgt, moet het installatieproces voor de eerste keer opnieuw doorlopen en inloggen met zijn eigen Microsoft-account.

Als je je Xbox One niet hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen en je hebt er geen toegang meer toe, kun je de gegevens van je Xbox One niet op afstand wissen. U kunt uw Xbox-profiel echter op afstand vergrendelen, zodat niemand het kan gebruiken en toegang heeft tot de bijbehorende persoonlijke gegevens zonder uw wachtwoord. Aan het einde van dit artikel leggen we uit hoe u uw profiel kunt vergrendelen.Hoe u uw Xbox One kunt wissen

Om je console te resetten, zet je hem aan en druk je op de Xbox-knop in het midden van je controller. Dit brengt u naar het dashboard.

Als je Xbox One om de een of andere reden niet reageert, druk je op de Xbox-knop aan de voorkant van je console en houd je deze tien seconden ingedrukt. Dit zal het geforceerd afsluiten. Je kunt vervolgens op de Xbox-knop op de console of je controller drukken om hem weer op te starten. Dit staat bekend als power cycle en mag alleen worden uitgevoerd als je Xbox One is vastgelopen en niet reageert.

hoe-in-fabrieksinstellingen-je-xbox-one foto 2

Druk de linker richtingsstick naar links of druk op de linkerknop op de richtingspad om het menu aan de linkerkant van het scherm te openen. Scrol omlaag naar het tandwielpictogram en selecteer Alle instellingen door op de A-knop te drukken.

hoe-in-fabrieksinstellingen-je-xbox-one foto 3

Navigeer naar Systeem > Console-info en updates op het scherm Instellingen.

hoe-in-fabrieksinstellingen-je-xbox-one foto 4

Selecteer Reset console om door te gaan.

hoe-je-xbox-one-foto-fabrieksinstellingen herstellen 5t

U wordt gevraagd hoe u uw console wilt resetten. Er zijn twee opties: Reset en verwijder alles en Reset en bewaar mijn games en apps.

De eerste optie zal uw apparaat volledig wissen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dit is ideaal als u uw console verkoopt.

Met de tweede optie wordt het systeem teruggezet naar de standaardstatus en worden al uw persoonlijke gegevens verwijderd. Het behoudt echter uw geïnstalleerde games, apps en updates. U hoeft daarna niet opnieuw games en game-updates te downloaden, wat u tientallen of zelfs honderden gigabytes aan downloadbandbreedte zou kunnen besparen. Dit is ideaal als je je Xbox One opnieuw instelt om een ​​probleem op te lossen, of als je gewoon je persoonlijke gegevens wilt verwijderen zonder langdurig opnieuw te downloaden.

Je Xbox One wordt onmiddellijk opnieuw ingesteld nadat je een van deze opties hebt gekozen. Selecteer Annuleren als u het niet wilt resetten.

hoe-je-xbox-one-foto-fabrieksinstellingen herstellen 6

Help, ik ben vergeten de fabrieksinstellingen te herstellen!

Als je geen fysieke toegang meer hebt tot je Xbox One, maar je hebt hem niet teruggezet naar de fabrieksinstellingen, wil je hem misschien op afstand wissen zoals je een telefoon of pc op afstand zou wissen. Helaas kunt u geen volledige fabrieksreset op afstand uitvoeren. U kunt echter de toegang tot uw Xbox-profiel en uw persoonlijke gegevens uitschakelen.

U moet hiervoor het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen. De volgende keer dat iemand je profiel op een Xbox One-console probeert te gebruiken, moet hij of zij zich aanmelden met je nieuwe wachtwoord. Als ze niet inloggen, hebben ze geen toegang tot je profiel en de persoonlijke gegevens, zoals bestanden die je hebt opgeslagen in OneDrive.

Ga hiervoor naar de Microsoft Account-website. Meld u aan met hetzelfde account waarmee u zich hebt aangemeld bij de Xbox One. Ga naar Beveiliging en privacy > Wachtwoord wijzigen. Geef hier een nieuw wachtwoord op.

Mensen hebben geen toegang meer tot het profiel dat je op de Xbox One hebt opgeslagen zonder je nieuwe wachtwoord in te voeren, dus ze hebben er geen toegang toe. U moet uw nieuwe wachtwoord ook opnieuw invoeren op andere apparaten en apps waarop u zich hebt aangemeld met uw Microsoft-account. Als u zich bijvoorbeeld met dit wachtwoord aanmeldt bij Windows 10 en een pincode hebt geconfigureerd, moet u uw nieuwe wachtwoord opgeven voordat u zich met de pincode kunt aanmelden. Indien nodig wordt u gevraagd uw nieuwe wachtwoord in te voeren op uw andere apparaten.

hoe-je-xbox-one-foto-fabrieksinstellingen terugzetten 7


De beschikbare opties voor het resetten van een Xbox One zijn vergelijkbaar met de opties voor het resetten van een Windows 10-pc, wat geen verrassing is: de software van de Xbox One is gebaseerd op Windows 10 onder de motorkap.

Meer verhalen

Hoe kan een VPN de downloadsnelheid verbeteren?

We zijn het er allemaal over eens dat snellere downloadsnelheden de voorkeur hebben en gaan ervan uit dat een VPN de zaken een beetje kan vertragen, maar wat als het tegenovergestelde gebeurt en je VPN de snelheid daadwerkelijk verhoogt? Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Hoe u uw Nest automatisch kunt laten detecteren wanneer u weg bent

Als je naar je werk gaat, zet je waarschijnlijk de thermostaat lager voordat je de deur uitgaat om energie te besparen. Maar de Nest Thermostat kan dat automatisch voor je doen, door te detecteren wanneer je weg bent en wanneer je thuiskomt.

Geek Trivia: Ondanks het algemene geloof, verwijst het woord sushi niet naar rauwe vis, maar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Mappen een naam geven met Emoji op iOS en Android

Het is gemakkelijk om te denken dat je vastzit met saaie oude letters en cijfers om de app-mappen van je smartphone een naam te geven, maar met de wondere wereld van emoji gaan je mappen een nieuw leven leiden.

Hoe contactfoto's in berichten op de iPhone te verbergen

Standaard worden op een iPhone 6/6 Plus of 6S/6S Plus foto's van je contacten weergegeven in de Berichten-app. Als u die foto's echter niet wilt zien, kunt u ze verbergen met een eenvoudige instelling.

Een oude computer verwijderen uit een Windows-thuisgroep

Windows Homegroup is ideaal voor het delen van documenten, afbeeldingen en printers tussen computers in uw thuisnetwerk. Als je het al een tijdje hebt ingesteld, is het je misschien opgevallen dat de geesten van een oude computer rondhangen in je thuisgroeplijst. Hier leest u hoe u ze kunt verbannen.

Gevoelige meldingen verbergen op het vergrendelscherm van uw iPhone

Als je meldingen hebt ingeschakeld, geven apps je berichten normaal gesproken rechtstreeks op je vergrendelingsscherm weer. Maar u kunt de tekst van die berichten verbergen zonder de meldingen op het vergrendelscherm volledig uit te schakelen, zodat u kunt zien dat u een bericht heeft terwijl u voorkomt dat mensen die berichten over uw

Hoe installeer je Plex op je Apple TV

Hoewel Apple de Apple TV misschien als het centrum van je streaming-video-universum zou kunnen neerzetten, weten we dat er geen betere plek is dan thuis als het gaat om inhoud van hoge kwaliteit. Laten we eens kijken hoe u toegang krijgt tot uw uitgebreide selectie van thuismediaservers met Plex.

Het verschil tussen de WeMo Switch van Belkin en de WeMo Insight Switch

De WeMo-reeks smarthome-producten van Belkin maakt het heel eenvoudig om van bijna alles een slim apparaat te maken. Maar als u niet zeker weet wat het verschil is tussen de WeMo Switch en de WeMo Insight Switch, dan is dit wat u moet weten.

Geek Trivia: de meest nauwkeurige manier om de leeftijd van beren te bepalen is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!