Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Er zijn nogal wat stappen die u moet volgen, dus bereid u voor en open een terminalvenster.

Eerst installeren we de module:sudo apt-get install sshfs

Nu zullen we het commando modprobe gebruiken om het te laden

sudo modprobe zekering

We moeten enkele machtigingen instellen om toegang te krijgen tot de hulpprogramma's. Vervang door uw gebruikersnaam.

sudo adduser zekering

sudo chown root:fuse /dev/fuse

sudo chmod +x /dev/fusermount

Omdat we onszelf hebben toegevoegd aan een gebruikersgroep, moeten we op dit punt uitloggen en weer inloggen voordat we verder gaan.

Nu gaan we een map maken om de externe map in te mounten. Ik heb ervoor gekozen om het in mijn thuismap te maken en het remoteserv te noemen.

mkdir ~/remoteserv

Nu hebben we het commando om het daadwerkelijk te mounten. U wordt gevraagd om de serversleutel en uw externe wachtwoord op te slaan.

sshfs @:/remotepath ~/remoteserv

Nu zou je in staat moeten zijn om met cd naar de map te gaan en het te gebruiken alsof het lokaal is.

geek@ubuntuServ:~/remoteserv$ ls -l
totaal 16
drwxr-xr-x 1 951247 155725 4096 2006-12-13 13:30 howtogeek.com
drwxr-sr-x 1 root root 4096 2006-09-11 06:45 logs
drwx—— 1 951247 155725 4096 2006-08-11 16:09 Maildir
drwxrwxr-x 1 951247 155725 4096 2006-10-29 02:34 scripts

Meer verhalen

Hoe u uw Windows-wachtwoord kunt resetten zonder een installatie-cd

Als u uw Windows-wachtwoord bent vergeten en geen installatie-cd hebt liggen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn niet alleen een half dozijn ingewikkelde manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen, u kunt het ook eenvoudig doen met de offline Windows-wachtwoordeditor.

Een Windows Installer-schijf gebruiken om een ​​back-up van uw bestanden te maken wanneer uw computer niet opstart

Als Windows niet opstart, kan het herstellen van uw bestanden hoofdpijn opleveren. U hoeft niet aan de harde schijf te trekken of een Linux live-cd te gebruiken - u kunt een Windows-installatieschijf gebruiken om snel een back-up van uw bestanden te maken.

HTG beoordeelt de Nixplay: een wifi-fotolijst die echt werkt

De markt voor digitale fotolijsten kende een moeilijke start; vroege frames waren onhandig, hadden kleine schermen, heel weinig functies en vereisten dat je de foto's handmatig bijwerkte. Lees verder terwijl we de Nixplay beoordelen, een digitale fotolijst van de volgende generatie met Wi-Fi-connectiviteit, cloudgebaseerd delen van foto's,

15 Systeemhulpmiddelen die u niet meer op Windows hoeft te installeren

Windows bevat zijn eigen versies van veel veelgebruikte systeemhulpprogramma's. Er zijn verschillende nieuwe hulpprogramma's aan Windows 8 toegevoegd, maar veel van deze hulpprogramma's zijn ook beschikbaar op Windows 7.

Internet Explorer verschillende sets tabbladen laten openen op basis van de dag van de week

Als u Internet Explorer voor uw werk moet gebruiken en elke dag een andere reeks werkspecifieke tabbladen moet openen, is er dan een snelle en gemakkelijke manier om dit te doen in plaats van elk afzonderlijk te openen?

Hoe u ervoor zorgt dat uw router, camera's, printers en andere apparaten niet toegankelijk zijn op internet

De netwerkprinters, camera's, routers en andere hardwareapparaten van sommige mensen zijn toegankelijk via internet. Er zijn zelfs zoekmachines die zijn ontworpen om dergelijke blootgestelde apparaten te doorzoeken. Als uw apparaten veilig zijn, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

Hoe (en waarom) OTR gebruiken voor privé instant messaging

OTR staat voor off the record. Het is een manier om online versleutelde privé-chatgesprekken te voeren. Het maakt gebruik van end-to-end-codering, zodat uw netwerkprovider, overheid en zelfs de instant-messaging-service zelf de inhoud van uw berichten niet kunnen zien.

7 Skype-tips voor ervaren gebruikers

Nu Skype is samengevoegd met Windows Live Messenger, is het populairder dan ooit. Er is geen manier om Skype te gebruiken met een externe client, maar Skype biedt verborgen functies die het krachtiger kunnen maken.

Linux opstarten en installeren op een UEFI-pc met veilig opstarten

Nieuwe Windows-pc's worden geleverd met UEFI-firmware en Secure Boot ingeschakeld. Secure Boot voorkomt dat besturingssystemen opstarten, tenzij ze zijn ondertekend door een sleutel die in UEFI is geladen. Uit de doos kan alleen door Microsoft ondertekende software opstarten.

Slechte sectoren verklaard: waarom harde schijven slechte sectoren krijgen en wat u eraan kunt doen

Een slechte sector op een harde schijf is gewoon een klein cluster van opslagruimte - een sector - van de harde schijf die defect lijkt te zijn. De sector reageert niet op lees- of schrijfverzoeken.