Een externe computer bedienen met alleen uw Chrome-webbrowser

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 1

Op afstand gaan met vrienden en familie is handig als je ze moet laten zien hoe ze iets moeten doen of een probleem moeten oplossen. Hier leest u hoe u platformonafhankelijke hulp op afstand kunt bieden met alleen Google Chrome en een extensie.

We hebben u laten zien hoe u op afstand kunt werken met vrienden en familie voordat u Teamview gebruikt, wanneer uw computer crasht, naar uw Ubuntu-computers en zelfs naar uw Android-apparaten. In de meeste gevallen moet u software installeren of een speciale service op de achtergrond laten draaien. Met Chrome Remote Desktop hoeft u alleen maar uw Chrome-browser te gebruiken om de controle over te nemen en uw scherm te delen. Hier leest u hoe u het installeert en gebruikt.Eerst moet je Google Chrome installeren als je dat nog niet hebt. Download en installeer het via de onderstaande link.

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 2

Installeer vervolgens de Chrome Remote Desktop Beta-extensie door naar de onderstaande link te gaan.

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 3

Tijdens de installatie wordt u gevraagd om de app te autoriseren om uw e-mailadres te bekijken, uw externe desktopcomputers te bekijken en chatberichten te bekijken en te verzenden.

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 4

Nadat het is geïnstalleerd, opent u een nieuw tabblad in Chrome en klikt u op de Chrome Remote Desktop BETA-app.

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 5

Klik op deze computer delen en er wordt een 12-cijferige code voor u gegenereerd.

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 6

Dit is een eenmalige code die iemand kan gebruiken om toegang te krijgen tot uw computer.

Klik vanaf de andere computer op toegang tot een gedeelde computer en typ de eerste code in (spaties zijn niet nodig).

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 7

Geef het een klein beetje en het tabblad verandert in het bureaublad van de andere computers. In deze modus kan de computer die wordt gedeeld ofwel op de knop 'Verbreken', Ctrl+Alt+Esc drukken, of het tabblad Google Chrome sluiten om de sessie te beëindigen.

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 8

Als u problemen ondervindt bij het verbinden met de externe computer of als deze vastloopt bij het zeggen van de toegangscode, probeer dan poorten 443 en 5222 toe te staan ​​om inkomende en uitgaande regels in uw Windows-firewall te hebben met zowel UDP als TCP.

hoe-u-een-computer-op-afstand-besturen-met-alleen-uw-chrome-webbrowser foto 9

Als je meer hulp nodig hebt, bekijk dan de helppagina van Google op de onderstaande extensie.

Google Chrome download

Chrome Remote Desktop Bèta

Chrome Remote Desktop Beta-helppagina

Meer verhalen

Spotify Music Service niet langer alleen uitnodigen; Eerste zes maanden gratis

Na de aankondiging van de Facebook F8-conferentie laat Spotify het alleen-uitnodigingsmodel varen en biedt het 6 maanden gratis onbeperkte service.

Wat je zei: gebruik je sociale netwerk-apps?

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete apps voor sociale netwerken te delen en hoe je ervan profiteerde. Nu zijn we terug om uw tips en trucs uit te lichten.

Wetenschappers zetten herinneringen om in echte videobeelden [Video]

In een nogal verbluffende weergave van wetenschappelijk onderzoek en verwerking hebben Berkley-wetenschappers met succes videobeelden van het geheugen gemaakt.

Krijg de nieuwe tijdlijnfuncties van Facebook eerder dan gepland

Gisteren kondigde Facebook hun nieuwe tijdlijnweergave aan - een radicale afwijking van de huidige profielstructuur. Probeer het nu met deze eenvoudige truc.

Friday Fun: Siege Hero – Viking Vengeance

Je werkweek zit er bijna op, maar waarom zou je, tot je voor de dag kunt vertrekken, niet stiekem wat kasteel kraken? In de game van deze week leid je een leger Vikingen op kruistocht om je vijanden te verslaan, het goud te grijpen en onderweg je bondgenoten te redden.

Verbeter de geluidskwaliteit van uw Android-apparaat met een equalizer

Android-apparaten worden soms bekritiseerd vanwege de geluidskwaliteit, maar de EQ van Gingerbread heeft daar verandering in gebracht. We laten je zien hoe je gebruik kunt maken van audio-equalizers om je muziek en systeemgeluiden een boost te geven, of je nu Gingerbread hebt of vastzit aan FroYo.

Uit de doos met tips: gebruik een oud cd-doosje opnieuw als kabelorganizer

Een keer per week kijken we in de tipsbox en delen we de tips en trucs die je mailt. Deze week richten we ons op een geweldige tip die van een oud (en waarschijnlijk ongebruikt) cd-doosje een kabelorganizer maakt.

DIY RFID-blokkerende portemonnee verijdelt gegevensdieven

Bezorgd over hightech dieven die de inhoud van uw RFID-identificatie- en creditcards in handen krijgen? Creëer een RFID-blokkerende portemonnee om ze op afstand te houden.

Gebruik uw SSH-configuratiebestand om aliassen voor hosts te maken

Deze truc is voor Linux- en SSH-gebruikers die vaak inloggen op externe systemen. Steeds opnieuw dezelfde informatie moeten typen is geestdodend repetitief, maar het gebruik van een SSH-configuratiebestand maakt het proces veel handiger.

Hoe u Touch gebruikt om lege bestanden te maken en tijdstempels te wijzigen

Elk bestand op uw computer heeft een tijdstempel, die de toegangs- en wijzigingstijd voor een bestand bevat, maar wist u dat u die tijdstempel kunt wijzigen? Hier is hoe het te doen.