Hoe de berichtenbalk met beveiligingswaarschuwingen in Microsoft Office-programma's uit te schakelen

hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 1

Met macro's in Microsoft Office-programma's kunt u repetitieve taken automatiseren, maar sommige macro's kunnen gevaarlijk zijn. Macro's zijn stukjes computercode en ze zijn berucht omdat ze malware bevatten die uw computer zal infecteren als u ze uitvoert. Microsoft Office beschermt u standaard tegen bestanden die macro's bevatten.

Wanneer u een Word-, Excel- of PowerPoint-bestand opent dat macro's bevat (respectievelijk .docm, .xlsm of .pptm), verschijnt er een beveiligingswaarschuwing onder het lint in het programma dat aangeeft dat macro's zijn uitgeschakeld. Als, en alleen als, u weet dat het document afkomstig is van een vertrouwde bron, kunt u op de knop Inhoud inschakelen in het bericht Beveiligingswaarschuwing klikken om de macro's in dat document in te schakelen.GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 2Macro's uitgelegd: waarom Microsoft Office-bestanden gevaarlijk kunnen zijn hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 4Het tabblad Ontwikkelaar op het lint weergeven in Office-programma's

Als u weet wat u doet en u wilt dat bericht niet elke keer zien dat u een Office-document opent, kunt u het uitschakelen. We laten u zien hoe u het bericht kunt uitschakelen zonder de beveiliging van uw Office-programma's in gevaar te brengen. Dit betekent echter niet dat u nooit meer macro's in uw Office-documenten kunt gebruiken. Als u met sommige Office-bestanden werkt die macro's van vertrouwde bronnen bevatten, kunt u een vertrouwde locatie instellen waar u die vertrouwde bestanden voor elk Microsoft Office-programma kunt plaatsen. Office-bestanden die op een vertrouwde locatie zijn geplaatst, worden genegeerd wanneer u ze vanaf die locatie opent, en macro's worden niet uitgeschakeld. We laten u ook zien hoe u een vertrouwde locatie instelt voor belangrijke bestanden die u van vertrouwde bronnen ontvangt.

Eerst schakelen we de berichtenbalk met beveiligingswaarschuwing uit. Om dat te doen, moet u het tabblad Ontwikkelaar inschakelen en erop klikken.

hoe-uit-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's foto 5

Klik in het gedeelte Code op Macrobeveiliging.

hoe-uit-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's foto 6

Het dialoogvenster Vertrouwenscentrum wordt weergegeven met het scherm Macro-instellingen actief. De optie Alle macro's met melding uitschakelen is standaard geselecteerd. U kunt de beveiligingswaarschuwing uitschakelen door Alle macro's uitschakelen zonder melding te selecteren.

Als u digitaal ondertekende macro's wilt laten uitvoeren, selecteert u de optie Alle macro's uitschakelen behalve digitaal ondertekende macro's. Hiermee zijn alleen macro's toegestaan ​​die digitaal zijn ondertekend door een uitgever die u hebt vertrouwd om uit te voeren. Als u de uitgever niet vertrouwt, wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Alle niet-ondertekende macro's worden automatisch uitgeschakeld zonder kennisgeving.

hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 7

Microsoft legt hier uit wat digitaal ondertekend betekent:

Excel gebruikt digitale handtekeningen voor de inhoud van de werkmap om ervoor te zorgen dat de werkmap niet is gewijzigd en opgeslagen sinds de ondertekening. Digitale handtekeningen kunnen u ook helpen onderscheid te maken tussen werkmappen en macro's die zijn gemaakt door een betrouwbare bron en ongewenste en mogelijk schadelijke werkmappen of macrocode (virussen).

Een digitale handtekening is een openbaar certificaat plus de waarde van de ondertekende gegevens zoals versleuteld met een privésleutel. De waarde is een getal dat een cryptografisch algoritme genereert voor alle gegevens die u wilt ondertekenen. Dit algoritme maakt het bijna onmogelijk om de gegevens te wijzigen zonder de resulterende waarde te wijzigen. Dus door de waarde te coderen in plaats van de gegevens, helpt een digitale handtekening een gebruiker om te controleren of de gegevens niet zijn gewijzigd.

We raden NIET aan om de laatste optie te selecteren, Alle macro's inschakelen, omdat uw computer dan onbeschermd blijft tegen potentiële malware in macro's van onbekende bronnen.

Het wijzigen van deze macro-instellingen in het Vertrouwenscentrum heeft alleen invloed op het Office-programma dat u momenteel gebruikt. Om deze instellingen in Excel of PowerPoint te wijzigen, moet u die programma's openen en ook daar de instellingen wijzigen. De macro-instellingen zijn in Excel en PowerPoint op dezelfde manier toegankelijk als in Word.

Er is ook een andere manier om het beveiligingswaarschuwingsbericht uit te schakelen, waardoor het bericht in alle Office-programma's wordt uitgeschakeld en de macro-instellingen met betrekking tot meldingen worden genegeerd. Klik op Berichtenbalk in de lijst met items aan de linkerkant van het dialoogvenster Vertrouwenscentrum.

hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-foto 8 uit te schakelen

Selecteer in het gedeelte Berichtenbalkinstellingen voor alle Office-toepassingen de optie Nooit informatie over geblokkeerde inhoud weergeven. De beveiligingswaarschuwing wordt nu niet weergegeven in een van de Office-programma's, zelfs niet als de optie Alle macro's uitschakelen met melding is geselecteerd op het scherm Macro-instellingen.

hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 9

U kunt werken met documenten die macro's bevatten die u van vertrouwde bronnen ontvangt, zoals documenten waarin uw collega's of baas enkele macro's hebben gemaakt om het maken en onderhouden van de documenten gemakkelijker te maken. Voor dat soort documenten kunt u een map op uw computer kiezen als vertrouwde locatie waar u deze documenten kunt opslaan en openen. Alle Office-documenten die vanuit die map worden geopend, worden genegeerd wanneer het Office-programma op macro's controleert. Als u een vertrouwde locatie wilt instellen om documenten van vertrouwde bronnen op te slaan en te openen, klikt u op Vertrouwde locaties in de lijst aan de linkerkant.

hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-foto 10 uit te schakelen

Microsoft voegt automatisch enkele mappen toe als vertrouwde locaties die het huidige programma gebruikt tijdens het uitvoeren. U kunt uw eigen mappen aan die lijst toevoegen.

de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 11

Klik op Nieuwe locatie toevoegen onderaan het dialoogvenster Vertrouwenscentrum.

de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 12

Het dialoogvenster Vertrouwde locatie van Microsoft Office wordt weergegeven. De standaardlocatie die momenteel is geselecteerd in de lijst Gebruikerslocaties, wordt automatisch ingevoerd in het bewerkingsvak Pad. Om deze locatie te wijzigen, typt u een nieuw volledig pad in het invoervak ​​of klikt u op Bladeren. Browsen naar de locatie is gemakkelijker, dus dat doen we.

de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 13

Navigeer naar de map waarin u uw vertrouwde documenten wilt opslaan voor toegang en klik op OK.

hoe-de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 14

Het geselecteerde volledige pad wordt toegevoegd aan het invoervak ​​Pad. Als u submappen in de geselecteerde map als vertrouwde locaties wilt opnemen, schakelt u het selectievakje Submappen van deze locatie zijn ook vertrouwd in, zodat er een vinkje in het vakje staat.

OPMERKING: We raden het gebruik van een netwerkschijf NIET aan als vertrouwde locatie, omdat andere mensen die toegang hebben tot hetzelfde netwerk, met het bestand kunnen knoeien. Maak alleen mappen op de vertrouwde locaties van uw lokale harde schijf en bescherm uw Windows-account met een sterk wachtwoord.

Voer een beschrijving voor deze map in het vak Beschrijving in, zodat u het doel van deze map weet wanneer u deze in de lijst op het scherm Vertrouwde locaties ziet. Klik vervolgens op OK.

de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 15

Het pad, de beschrijving en de gegevens die voor de nieuwe vertrouwde locatie zijn gewijzigd, worden aan de lijst toegevoegd.

de-beveiligingswaarschuwingsbalk-in-microsoft-office-programma's-uitschakelen foto 16

Details over de geselecteerde vertrouwde locatie worden ook vermeld onder aan het scherm Vertrouwde locaties, inclusief of submappen zijn toegestaan.

Als je een map op een netwerk hebt geselecteerd als je vertrouwde locatie (nogmaals, we raden dit NIET aan), schakel dan het selectievakje Vertrouwde locaties op mijn netwerk toestaan ​​(niet aanbevolen) in.

U kunt vertrouwde locaties in de lijst wijzigen of ze verwijderen door de locatie in de lijst te selecteren en op de juiste knop rechts van de knop Nieuwe locatie toevoegen te klikken. Als u klaar bent met het instellen van uw vertrouwde locatie, klikt u op OK in het dialoogvenster Vertrouwenscentrum om uw wijzigingen te accepteren en te sluiten.

Nu blijven uw Microsoft Office-programma's beschermd tegen malware in de vorm van macro's, maar u kunt nog steeds macro's uitvoeren in vertrouwde documenten. En u hoeft niet elke keer het beveiligingswaarschuwingsbericht te zien.

Meer verhalen

GRUB2 101: Toegang krijgen tot en gebruik maken van de Boot Loader van uw Linux-distributie

Ubuntu en praktisch elke andere Linux-distributie gebruiken de GRUB2-bootloader. Tenzij je meerdere besturingssystemen hebt geïnstalleerd, is deze bootloader normaal gesproken verborgen, maar hij biedt opties die je soms nodig hebt.

26 Nuttige dingen die u met Siri kunt doen

Siri is vooral bekend als de zogenaamde digitale persoonlijke assistent van Apple die beschikbaar is op iOS-apparaten zoals iPhone en iPad. Sommigen denken misschien dat Siri alleen goed is om dingen op te zoeken, maar het kan nog veel meer doen.

Streamingservices toevoegen aan uw Sonos-speler

Toen je je nieuwe Sonos-speler kocht, vond je het waarschijnlijk gemakkelijk in te stellen. Het biedt zelfs aan om je muziekmap automatisch te scannen. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat u ook verschillende muziekstreamingservices kunt toevoegen.

Het pictogramthema van Android wijzigen met Nova Launcher

Pictogrammen wijzigen in Nova Launcher is een van de gemakkelijkste manieren om uw apparaat echt van u te maken. Alles, van het opzetten van een volledig pictogramthema om dingen overzichtelijk en beknopt te maken, tot het eenvoudig veranderen van dat ene pictogram dat je gewoon niet leuk vindt, is ongelooflijk eenvoudig in Nova. En het beste van alles is dat deze functie beschikbaar is in

Webpagina's van uw smartphone of tablet naar Evernote verzenden

Evernote is een geweldige tool om alle informatie die je belangrijk vindt op één plek te verzamelen. Op de desktop kun je webpagina's naar Evernote knippen met behulp van de browserextensie van de app, maar wat als je op je telefoon aan het browsen bent? Het is eigenlijk nog eenvoudiger.

Tijdslimieten instellen voor een normaal account in Windows 10

Ouderlijk toezicht in Windows 10 is behoorlijk solide, maar om ze te gebruiken, moet je het hele gezin instellen met Microsoft-accounts en je moet specifieke kinderaccounts voor je kinderen maken. Als u liever gewone lokale accounts gebruikt, kunt u nog steeds tijdslimieten instellen voor hoe lang een niet-administratief account

Een Windows Desktop-app converteren naar een universele Windows-app

Met de Jubileumupdate van Windows 10 maakt Microsoft het voor ontwikkelaars mogelijk om traditionele Windows-desktopapplicaties om te zetten naar Universal Windows Platform (UWP)-applicaties. Maar iedereen kan dit met elke app doen, niet alleen ontwikkelaars.

Hoe u overal gemakkelijk toegang krijgt tot uw thuisnetwerk met dynamische DNS

We hebben allemaal dingen op ons thuisnetwerk die we van buitenaf willen benaderen: muziekcollecties, gameservers, bestandsarchieven en meer. Dynamische DNS maakt het gemakkelijk om uw thuisnetwerk een gedenkwaardig en gebruiksvriendelijk adres te geven.

Hoe u geld kunt besparen bij het kopen van de Nest Thermostat

De Nest Thermostat is niet bepaald goedkoop, maar als je al een tijdje op zoek bent naar een slimme thermostaat en er gewoon niet de volledige prijs voor wilt betalen, kun je als volgt geld besparen bij het kopen van de Nest Thermostat .

Geek Trivia: welke van deze wordt algemeen beschouwd als verantwoordelijk voor het leren van mensen hoe ze een sms moeten sturen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!