Hoe u de back-up-app van CrashPlan vanaf een andere computer kunt bedienen

how-to-control-crashplan-en-8217;s-back-up-app-van-een-andere-computer foto 1

De back-upcontrole-app en -engine van Crashplan zijn doodeenvoudig te configureren en te bedienen vanaf de computer waarop ze draaien, maar om ze via het netwerk te besturen, zijn enkele goed verborgen trucs vereist.

Beste How-To-nerd,Jullie lijken elk probleem te begrijpen dat een lezer tegen je opwerpt, dus hier komt het. Ik had het geweldige idee om geld te besparen op een Crashplan-account door een enkele gebruikersaccount te kopen in plaats van een groot, oud gezinsabonnement, maar ik heb misschien een probleempje ondervonden.

Dit was mijn plan: neem een ​​Crashplan-account, installeer Crashplan op een oude desktopcomputer in de kelder, laat al mijn computers een back-up maken naar de oude desktop en laat die oude desktop alles uploaden naar Crashplan. Nu is hier de hik. Ik wil de oude desktopcomputer zonder kop draaien en de Crashplan-client op afstand bedienen voor die zeldzame keer dat ik wijzigingen moet aanbrengen. Het probleem is dat ik geen enkele instelling kan vinden waarmee ik dit kan doen. Als ik Crashplan op mijn thuiskantoorcomputer installeer, is het enige exemplaar van Crashplan dat ik kan bedienen het lokale exemplaar. Is er een manier om de Crashplan-engine te besturen die is geïnstalleerd op de oude desktop-back-upserver?

Met hartelijke groet,

Crashplan tweaken

Nou, grote geesten denken zeker hetzelfde. U begint aan een back-up stroomlijningsreis die we zelf een paar jaar geleden hebben ondernomen. Voordat u te ver op de reis begint, willen we u wijzen op een klein minpuntje dat u zult ervaren.

De back-uptoepassing van CrashPlan draait met plezier op uw thuisserver, maar maakt geen back-up van CrashPlan-archieven die op andere computers zijn gemaakt. Dit mechanisme is hard gecodeerd in de CrashPlan-client en dient om te voorkomen dat de client overtollige gegevens uploadt. Als u bijvoorbeeld een client op uw desktop-pc en server had uitgevoerd en vervolgens een back-up van uw desktop op de server had gemaakt, zou u uiteindelijk dezelfde gegevens twee keer uploaden van twee verschillende machines, wat zowel aan uw kant als aan hun kant inefficiënt is . Als u door wilt gaan met uw plan om uw back-ups te centraliseren, wilt u een andere applicatie gebruiken om de back-ups op de centrale server te maken.

Dat gezegd hebbende, zoals je hebt geleerd, zijn er geen duidelijke instellingen in de Crashplan-client die aangeven dat je verbinding kunt maken met een externe Crashplan-back-upengine. De instellingen zijn er, let wel, maar ze zijn verborgen in configuratiebestanden en zijn niet toegankelijk vanuit de clientinterface. We gaan CrashPlan hier niet te veel voor kloppen, want wat we hebben gedaan en wat u voorstelt te doen, is een beetje een speciaal gebruiksscenario en de meeste mensen zullen de client doorgaans niet zonder hoofd en/of verre automaat.

Om de Crashplan-client om te leiden naar een nieuwe back-upengine, moet u het bestand ui.properties doorzoeken. Dit bestand bevindt zich in C:Program FilesCrashPlanconf op Windows-machines. Zoek naar een vergelijkbare map CrashPlanconf om het bestand op andere besturingssystemen te vinden.

Open het bestand in een teksteditor. Alle regels worden becommentarieerd met een hashtag (#). Zoek naar de regel #serviceHost. Verwijder de hashtag van de regel en voeg het IP-adres van uw externe back-upmachine in na het =-teken.

how-to-control-crashplan-en-8217;s-back-up-app-van-een-andere-computer foto 2

Sla het bestand op en start de CrashPlan-client opnieuw op uw computer. Het verbindt nu de back-up-engine op de externe back-upmachine (gespecificeerd door het IP-adres) in plaats van de back-up-engine op de lokale computer. Als u de back-up-engine op uw lokale computer opnieuw wilt bedienen, opent u gewoon het eigenschappenbestand en voegt u een hashtag toe aan het begin van de bewerkte regel om de client terug te laten keren naar de lokale back-up-engine in plaats van de externe back-up-engine.

Als u van plan bent om verbinding te maken met en de externe back-upengine van buiten uw thuisnetwerk te bedienen, raden we aan om SSH te configureren en de servicepoort in het ui.properties-bestand te wijzigen om de beveiliging te vergroten; hoe je dat doet lees je in dit CrashPlan support artikel.


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Geek Trivia: de eerste console-rollenspel was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Voorkom dat Windows om een ​​wachtwoord vraagt ​​bij het ontwaken uit de slaapstand/stand-by

Als u Windows hebt geconfigureerd om u automatisch aan te melden in plaats van een wachtwoord in te voeren, vindt u het misschien vervelend dat u nog steeds een wachtwoord moet invoeren wanneer uw pc uit de slaapstand komt. Hier is de snelle oplossing.

Waarom u waarschijnlijk niet extra wilt betalen voor een snellere CPU in uw laptop of tablet

Wanneer u een nieuwe laptop of tablet koopt, kunt u deze vaak aanpassen door extra te betalen voor een snellere CPU. Maar dit is misschien geen goed idee - de duurdere CPU is misschien minder geschikt voor het apparaat!

Geek Trivia: het eerste universele leerplichtsysteem werd gevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Jumpshare is een supereenvoudige manier om bestanden online te delen

Tegenwoordig kun je bestanden delen met alle verschillende cloudopslagproviders zoals Dropbox en OneDrive, maar als je alleen een supereenvoudige manier wilt om bestanden met mensen te delen, is Jumpshare misschien de moeite van het bekijken waard.

eMMC versus SSD: niet alle solid-state opslag is gelijk

Niet alle solid-state opslag is zo snel als een SSD. eMMC is het soort flash-opslag dat je op goedkope tablets en laptops aantreft. Het is langzamer en goedkoper dan een traditionele SSD die je op duurdere computers zou vinden.

Hoe stelt u geavanceerde Google-zoekcriteria in?

Het is gemakkelijk om meer resultaten te krijgen dan u nodig heeft of wilt bij het uitvoeren van een online zoekopdracht, maar wat doet (of gebruikt) u als u de parameters van de zoekopdracht echt wilt beperken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op het verzoek van een verwarde lezer om hulp.

Geek Trivia: welk populair sci-fi-boek begon als een radioshow?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het nut van de Chromecast HDMI-extender? Heb ik het nodig?

Mediacenter-sticks zoals de Chromecast zijn populairder dan ooit en veel van hen worden geleverd met kleine 3-4-inch HDMI-verlengkabels. Waar zijn de kabels voor en heb je ze echt nodig? Lees verder terwijl we uitleggen waarom, zelfs als uw Chromecast zonder deze goed werkt, wilt u hem misschien aansluiten

Geek Trivia: was de eerste staat die een officiële staatsdinosaurus adopteerde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!