Hoe de 10 grootste Windows-ergernissen op te lossen

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 1

Laten we eerlijk zijn: Windows kan soms serieus vervelend zijn, maar gelukkig is er meestal ook een tijdelijke oplossing of een hulpprogramma van derden dat het probleem verhelpt. We hebben de tien dingen afgerond die ons het meest irriteren, samen met hoe we ze kunnen oplossen.

Opmerking: dit artikel is oorspronkelijk een jaar geleden gepubliceerd, maar we dachten dat we wat meer ergernissen aan de lijst zouden toevoegen en het opnieuw zouden laten zien.Rommelige Windows-contextmenu's en hoe u ze opruimt

Een van de meest irritante dingen aan Windows is de rommel in het contextmenu waarmee u te maken krijgt als u een aantal toepassingen installeert. Het lijkt alsof elke applicatie vecht voor een deel van je contextmenu, en het is niet alsof je de helft ervan gebruikt.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 2

Gelukkig is het mogelijk om ze op te ruimen, al moet je wel een beetje je mouwen opstropen. We hebben het hele proces onder de knie, van de register-hackmethode tot het gebruik van freeware-tools om het werk te doen.

Hoe u uw rommelige Windows-contextmenu opruimt

Hoe u uw rommelige Internet Explorer-contextmenu opruimt

Stop Windows Update van het automatisch herstarten van uw pc

Als u uw applicaties graag open en actief op uw scherm wilt houden, bent u waarschijnlijk teruggekomen op uw pc en heeft u gemerkt dat Windows Update u opnieuw had opgestart en alles kwijt was wat op uw scherm open was. Natuurlijk kun je het automatisch opnieuw opstarten tijdelijk uitschakelen als je toevallig voor de pc zit, maar wat gebeurt er als je weg was toen het opdook?

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 3

Dat is niet de enige ergernis, maar u kunt voorkomen dat Windows Update de slaapknop kapt als dat nodig is.

Voorkomen dat Windows Update uw computer geforceerd opnieuw opstart

Hoe u kunt voorkomen dat Windows wordt afgesloten of opnieuw wordt opgestart?

Irritante Windows-geluiden uitschakelen, zoals dat klikgeluid van Explorer

De standaard Windows-instellingen maken dit klik-klik-klik-geluid mogelijk wanneer u door het bestandssysteem bladert, en hetzelfde in Internet Explorer wanneer u op een link klikt. Het is buitengewoon vervelend, maar de oplossing is eenvoudig.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 4

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

Elke dag uw wachtwoord typen om in te loggen

Niemand wil het toegeven, maar tenzij u uw bestanden versleutelt, zal het gebruik van een wachtwoord op uw pc geen technisch onderlegde persoon ervan weerhouden om in uw gegevens te komen - u hoeft alleen maar de System Rescue-cd te gebruiken om het wachtwoord te wijzigen, of u kunt zelfs een Ubuntu Live-cd gebruiken om toegang te krijgen tot bestanden vanaf een Windows-pc.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 5

Dus als u het inloggen op uw Windows-pc beu bent, laat u hem in plaats daarvan automatisch inloggen.

Windows 7 of Vista automatisch laten inloggen

De Caps Lock-toets uitschakelen

De Caps Lock-toets is iets dat de meeste mensen waarschijnlijk nooit nodig zullen hebben. Natuurlijk kun je altijd elke toets aan elke toets toewijzen en er iets nuttigs van maken, zoals een Ctrl-toets voor die Lenovo-notebook met de onhandig geplaatste Fn-toets, of je kunt hem gewoon helemaal uitschakelen. Hoe dan ook, aan jou.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 6

Caps Lock-toets uitschakelen in Windows 7 of Vista

Wijs een willekeurige toets toe aan een willekeurige toets op Windows 7 / XP / Vista

Eindelijk Internet Explorer verwijderen (alleen Windows 7)

Ongeveer de helft van de mensen die dit artikel in Internet Explorer lezen, krabt zich nu op het hoofd en denkt... wat? De andere helft die Firefox of Chrome gebruikt, zal blij zijn dat u Internet Explorer nu in Windows 7 kunt verwijderen. Het is eenvoudig.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 7

Internet Explorer 8 verwijderen, uitschakelen of verwijderen uit Windows 7

Verwijder plakkerige en filtertoetsen

Het is geweldig dat Microsoft toegankelijkheidsfuncties inbouwt om diegenen te helpen die het nodig hebben. Voor de rest van ons zijn ze echt irritant en moeten ze worden uitgeschakeld.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 8

Schakel de irritante Sticky / Filter Keys-pop-updialogen uit

Aero Snap, Aero Shake of Aero Peek . uitschakelen

Alle nieuwe Aero-functies in Windows 7 zijn absoluut geweldig en ik raad je aan ze te leren gebruiken.

Maar ... als u het beu bent dat vensters naar de zijkant van het scherm klikken of al het andere dat minimaliseert wanneer u een venster verplaatst, kunt u eenvoudig een of alle functies uitschakelen.

Schakel Aero Snap uit (de functie voor het slepen van het muisvenster in Windows 7)

Schakel Aero Shake uit in Windows 7

Maak Aero Peek Display direct (of schakel het uit) in Windows 7

Assistent voor programmacompatibiliteit uitschakelen

Dit dialoogvenster kan erg vervelend zijn wanneer u software probeert te installeren - het verschijnt met de vraag of u de applicatie echt correct hebt geïnstalleerd, ook al is de applicatie 99% van de tijd prima geïnstalleerd. Het is buitengewoon vervelend, maar we kunnen het uitschakelen.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 10

Assistent voor programmacompatibiliteit uitschakelen in Windows 7 en Vista

Problemen oplossen met de taakbalk die niet automatisch wordt verborgen zoals het hoort

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 11

Als je een probleem hebt gehad waarbij de taakbalk gewoon weigert om automatisch te verbergen, ook al heb je de optie ingeschakeld, dan kun je deze lijst met tips lezen voor enkele oplossingen om het probleem op te lossen.

Oplossing wanneer de Windows-taakbalk weigert correct automatisch te verbergen

Windows 7 Start Menu Zoeken Vertragen

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 12

Als je heel veel bestanden op je pc hebt staan, zul je merken dat het zoekvak van Windows 7 Start Menu veel langzamer resultaten begint te geven dan je zou willen. Hier leest u hoe u het kunt versnellen.

Maak Windows 7 Start Menu Zoeken Vind uw toepassingen sneller

Maak het nieuwe menu sneller open

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 13

Als je ooit het menu Nieuw uit het Windows-contextmenu hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat het niet altijd zo snel is als het zou kunnen zijn. Hier leest u hoe u het sneller kunt maken door het op te ruimen.

Opschonen en de nieuwe map van het Windows-contextmenu sneller openen

Hoe zich te ontdoen van Windows Defender (als u het niet nodig hebt)

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 14

Als u al een volledige anti-malwaresuite gebruikt, realiseert u zich misschien niet eens dat Windows Defender al met Windows is geïnstalleerd en waarschijnlijk kostbare bronnen verspilt. Hier leest u hoe u er vanaf kunt komen.

Hoe u Windows Defender kunt verwijderen, uitschakelen en verwijderen. Ook, hoe het uit te schakelen?

Maak gebruikersaccountbeheer (UAC) minder vervelend

Welke ergernislijst van Windows zou compleet zijn zonder een manier om die irritante pop-upvensters van Gebruikersaccountbeheer uit te schakelen? Het is echt niet nodig om het te beschrijven, je weet al hoe vervelend ze zijn.

hoe-te-repareren-de-10-grootste-windows-ergernissen foto 15

Het uitschakelen ervan is net zo eenvoudig, maar wat u misschien niet weet, is dat u snelkoppelingen kunt maken die de UAC-prompts omzeilen in plaats van deze gewoon volledig uit te schakelen, hoewel u in beide gevallen beslist.

Schakel Gebruikersaccountbeheer (UAC) op de gemakkelijke manier uit op Win 7 of Vista

Meer verhalen

Ontvang bestanden die via e-mail of een webpagina naar je Dropbox worden verzonden

Heb je ooit gewild dat iemand je een bestand zou sturen dat te groot was om te e-mailen? Hier leest u hoe u uw Dropbox kunt veranderen in een manier waarop anderen u probleemloos bestanden kunnen sturen.

Maak strakkere contouren in Word door alleen tabbladen te gebruiken

Effectieve contouren zijn overzichtelijk met voldoende ruimte om in detail te treden. Helaas voegt het standaardoverzichtsformaat van Word te veel extra ruimte in en voorkomt de automatische opmaak dat u het eindproduct kunt controleren. Om strakkere contouren in Word te maken, hebt u alleen de tab-knop nodig.

Hoe u uw browser en heerlijke bladwijzers kunt synchroniseren met uw iOS-apparaat?

Het hebben van een iOS-apparaat is in wezen alsof je altijd een minicomputer bij je hebt. Als u ermee op internet surft, is het synchroniseren van uw browserbladwijzers tussen uw computer en apparaat een must en we laten u zien hoe.

Gedecoreerde harde schijven Icon Packs voor uw computer

Houd je van finesse en het kiezen van de pictogrammen die elke afzonderlijke schijf op je computer vertegenwoordigen? Zo ja, dan hebben we twee icon packs die een vleugje stijl aan uw systeem zullen toevoegen.

Hotot is een slanke Twitter-client voor Ubuntu

Bent u op zoek naar een geweldige Twitter-client voor uw Ubuntu-systeem? Dan is Hotot misschien iets voor jou met zijn overgangsinterface in telefoonapp-stijl.

De How-To Geek-gids voor het leren van Photoshop, deel 1: The Toolbox

Photoshop is een van de meest intimiderende programma's voor elke beginner, maar heeft krachtige beeldbewerkingsmogelijkheden voor elk vaardigheidsniveau. Bekijk een nieuwe installatie van CS5 en leer de basishulpmiddelen en -informatie om u op weg te helpen.

Bestanden overal en vanaf elk apparaat afdrukken met Dropbox

Heb je ooit iets willen printen vanaf je iPhone, of moest je thuis iets op je kantoorprinter printen vanaf je netbook? Hier leest u hoe u van Dropbox een quasi virtuele afdrukserver kunt maken.

Gebruik uw iPhone of iPod Touch als afstandsbediening voor VLC

Als je een fan bent van VLC voor je multimediabehoeften en een iPhone of iPod Touch hebt, wil je deze misschien als afstandsbediening gebruiken. Hier bekijken we een aantal gratis apps waarmee u dit gemakkelijk kunt doen.

PDF-bestanden lezen op uw Amazon Kindle (versie 3)

Als je een van de nieuwere Kindle-apparaten hebt, kun je de ingebouwde PDF-bestanden lezen, erg handig, maar hoe werkt het? Laten we eens kijken hoe je ze op de Kindle kunt krijgen.

Week in Geek: Kaspersky krijgt gehackte editie

Deze week leerden we het verschil tussen pixels en vectoren kennen, dvd's maken van bijna elk videobestand, Rainlendar-kalenders gratis synchroniseren met Dropbox, uitgebreide opstartberichten gebruiken om opstartproblemen van Windows op te lossen, ervoor zorgen dat Microsoft Word altijd platte tekst gebruikt voor geplakte tekst , en meer.