Hoe nieuwsfeeds naar e-boeken te converteren met Calibre

hoe-te-converteren-nieuws-feeds-naar-e-boeken-met-kaliber foto 1

Het instellen van uw e-boeklezer om bundels artikelen te ontvangen van websites die u interesseren, is een geweldige manier om functionaliteit en geweldige inhoud toe te voegen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u de RSS-feeds van uw favoriete sites in e-boeken kunt omzetten.

Als je een fan bent van de gebruiksvriendelijke digitale leeservaring van je e-boeklezer, lijkt het niet meer dan normaal om je e-boeklezer in te stellen om feeds van je favoriete nieuwsbronnen te ontvangen, zodat je van nog meer inhoud kunt genieten. In deze zelfstudie leiden we u door een eenvoudige manier om zorgvuldig geselecteerde inhoud naar uw e-boeklezer te sturen.Wat je nodig hebt

Voor deze tutorial heb je de volgende dingen nodig:

  • Een kopie van de open-source e-boekbeheersoftware Calibre
  • Een e-boeklezer

Waarom Calibre? Hoewel er verschillende webgebaseerde oplossingen zijn die gericht zijn op het omzetten van RSS-feeds in e-boekvriendelijke inhoud, hebben veel van hen te kampen met een aantal tekortkomingen. De meeste zijn alleen Kindle, er is geen garantie dat ze zullen blijven bestaan ​​en veel goedbedoelende en nuttige web-apps sluiten de winkel bij gebrek aan winst, en je hebt geen enkele vorm van controle over de inhoud op de manier waarop je doen wanneer u degene bent die het proces configureert en uitvoert dat het levert.

Hoewel Calibre met tientallen en tientallen e-boeklezers werkt, gebruiken we hiervoor een Amazon Kindle.

Opmerking: als je niet bekend bent met Calibre en benieuwd bent of het de moeite waard is om te installeren, raden we je aan enkele van de andere how-to-artikelen te lezen die we hebben geschreven over Calibre, waaronder: Hoe je je e-boekverzameling organiseert met Calibre, Hoe u PDF-bestanden converteert voor eenvoudig lezen van e-boeken, hoe u overal ter wereld toegang krijgt tot uw e-boekverzameling en hoe u Calibre gebruikt om uw e-boekserie correct te bestellen.

Nieuwsbronnen configureren in Calibre

hoe-te-converteren-nieuws-feeds-naar-e-boeken-met-kaliber foto 2

Naast alle uitstekende e-boekbeheer- en conversietools die in Calibre zijn gebundeld, is er ook een handige RSS-lezer die is ontworpen om nieuwsfeeds van elke RSS-bron op te halen en deze te converteren naar een correct opgemaakt document waarvan u kunt genieten op uw e-boeklezer .

Voor de onbekende, RSS is gewoon een distributiesysteem dat door vele, vele websites wordt gebruikt om nieuws naar abonnees te sturen. Elke toepassing, in een speciale feedreader of de module in Calibre, die RSS-feeds kan lezen, kan de informatie in de feed gebruiken. Je kunt hier de hoofd- en subfeeds bekijken die we aanbieden bij How-To Geek.

Om het beste te begrijpen hoe Calibre omgaat met RSS-feeds, moet u de twee kanten van het proces visualiseren. Eerst downloadt Calibre het onbewerkte nieuws van de bronnen waarnaar u verwijst. Vervolgens maakt u recepten voor de e-boekencompilaties die u wilt dat Calibre voor u genereert, waarbij u die feeds als ingrediënten gebruikt. Dit proces kan zo simpel zijn als een abonnement op één feed of zo ingewikkeld als het samenvoegen van een dozijn feeds over een onderwerp dat u interesseert in één bestand.

Calibre is vooraf gevuld met honderden nieuwsbronnen in meerdere talen van over de hele wereld. Om ze te bekijken, opent u Calibre en klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Nieuws ophalen in de werkbalk. Selecteer Nieuwsdownload plannen. Selecteer ten slotte uw taal naar keuze in de zijbalk, we hebben Engels geselecteerd, wat 350+ bronnen oplevert die variëren van eten tot programmeren tot stripblogs.

Laten we eerst eens kijken naar het toevoegen van inhoud uit een van de vooraf ingevulde bronnen. Laten we vanuit de bestaande lijst naar beneden scrollen totdat we de feedbron voor de Dilbert-strip vinden.

hoe-te-converteren-nieuws-feeds-naar-e-boeken-met-kaliber foto 3

Schema voor downloaden is standaard niet aangevinkt. Vink het aan en selecteer vervolgens de frequentie waarmee Calibre de RSS-feed voor de nieuwsbron zal controleren. Het controleren van RSS is helemaal niet arbeidsintensief, dus bij twijfel fout aan de kant van frequente controles voor meer actuele updates van uw bronnen (de enige echte uitzondering hierop zou zijn als u zeker weet dat de bron in kwestie alleen updates op bepaalde dagen).

U kunt dit proces herhalen voor zoveel vooraf ingevulde nieuwsbronnen als u wilt. Houd er rekening mee dat elk item in deze sectie een afzonderlijk recept is dat een uniek document genereert. Onze Dilbert-inzending zal bijvoorbeeld een document in Calibre creëren met de naam Dilbert dat is gevuld met de Dilbert-strips die te vinden zijn in de RSS-feed die het van brandstof voorziet.

Naast het gebruik van de vooraf ingevulde bronnen, kunt u uw eigen bronnen toevoegen. Laten we de RSS-feed met meest gemailde artikelen van National Public Radio (NPR) toevoegen. Het is om verschillende redenen een goede feed om als test te gebruiken: het heeft voldoende inhoud, het wordt regelmatig vernieuwd en vooral de RSS-feed deelt de volledige tekst van de artikelen.

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de knop Nieuws ophalen in de werkbalk van Calibre. Klik op Aangepaste nieuwsbron toevoegen. Dit is de plaats waar u zowel RSS-feeds kunt toevoegen die niet in de vooraf ingevulde menu's staan, als uw e-boekrecepten kunt maken. Kijk in de rechter benedenhoek om een ​​nieuwe feed toe te voegen:

hoe-te-converteren-nieuws-feeds-naar-e-boeken-met-kaliber foto 4

Klik op Feed toevoegen en geef je recept bovenaan het aangepaste nieuwsbronmenu een titel. We hebben de onze NPR meest gemailde artikelen genoemd om het te onderscheiden van eventuele toekomstige NPR-recepten die we kunnen maken. Klik op Recept toevoegen/bijwerken om het recept op te slaan.

Nadat je het hebt opgeslagen, verschijnt het recept in het vorige menu waar we Dilbert hebben gevonden, behalve in plaats van onder Engels onder Aangepast.

hoe-te-converteren-nieuws-feeds-naar-e-boeken-met-kaliber foto 5

Ga je gang en stel de schemafrequentie in en sla vervolgens opnieuw op.

Nu we twee bronnen hebben, is het tijd om ze te downloaden en Calibre ons e-boek te laten genereren. Aangezien we het schema hebben ingesteld, is dit de enige keer dat we het handmatig moeten doen (naast het forceren van een vernieuwing buiten het ingestelde schema). Het is ook belangrijk op te merken dat Calibre het e-boek zal maken in het formaat dat u hebt opgegeven als het standaardformaat voor uw e-boeklezer. Aangezien onze primaire e-boeklezer een Kindle is en dat is wat we hebben gespecificeerd tijdens het installatieproces van Calibre, wordt de inhoud geformatteerd als een MOBI-bestand. Als je dit moet wijzigen, kijk dan onder Voorkeuren -> Gedrag om de standaard bestandsindeling te wijzigen.

Klik in de hoofdwerkbalk van Calibre op de knop Nieuws ophalen. Calibre scant de RSS-feeds die u hebt gepland en download de inhoud. Afhankelijk van de hoeveelheid media-inhoud in de feed, kan het enkele seconden tot enkele minuten duren om de inhoud te downloaden en de bestanden op de juiste manier te formatteren. Als het klaar is, zijn de twee nieuwste vermeldingen in uw Calibre-bibliotheek voor de meest gemailde artikelen van Dilbert en NPR, zoals:

hoe-te-converteren-nieuws-feeds-naar-e-boeken-met-kaliber foto 6

Ga je gang en open beide bestanden om ze te bekijken, de ingebouwde lezer van Calibre zou goed moeten werken om je te laten zien hoe het formatteren ging. Hoewel het handig is om dingen op de computer vooraf te bekijken, is de echte test hoe de artikelen eruitzien op uw daadwerkelijke e-boeklezer. Laten we onze synchronisatiekabel aansluiten en de bestanden nu verzenden. hoe-te-converteren-nieuws-feeds-naar-e-boeken-met-kaliber foto 8

Dilbert ziet er geweldig uit, het eenvoudige kleurenschema van de strip vertaalt zich goed in e-inkt in grijstinten. Het plaatst slechts één strip op elke pagina, maar het is zo gemakkelijk om er doorheen te klikken, dat is een kleine klacht.

De NPR-feed bleek geweldig: alle artikelen zijn netjes opgemaakt, Calibre genereerde een index op basis van de RSS-items en het is gemakkelijk om het recht door te lezen of van artikel naar artikel te springen. Succes!

Wanneer u nu uw e-boeklezer synchroniseert met uw Calibre, kunt u naast nieuwe boeken ook genieten van nieuwe nieuwsinhoud.


Heeft u een krachtige gebruikerstip voor e-boeken om te delen? Of het nu Calibre-gerelateerd is of niet, laat het horen in de opmerkingen om uw medelezers te helpen meer uit hun e-boekervaring te halen.

Meer verhalen

Cd- en dvd-stations delen via het netwerk op Windows

Van ultrabooks tot netbooks, computers verliezen hun optische stations. Als je nog steeds af en toe een cd of dvd gebruikt, hoef je geen externe optische schijf te kopen - je kunt de optische schijf van een andere computer delen via het netwerk.

Uit de doos met tips: films en dia's scannen, een Android GIF-animator en Kindle RSS-feeds

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezerstips en delen ze met iedereen. Deze week kijken we naar een goedkope doe-het-zelf-setup voor het scannen van filmnegatieven en dia's, het animeren van GIF's met Android en het pushen van RSS-feeds naar je Kindle.

Google introduceert nieuw onderzoeksvenster in Google Docs

Ben je het beu om naar een nieuw tabblad te gaan wanneer je een afbeelding, interessant feit of ander item aan je document in Google Documenten moet toevoegen? Dan zul je zeker dol zijn op de nieuwe Research Pane-functie die is toegevoegd aan Google Documenten!

Geek Trivia: waarvoor werd de eerste draagbare computer gebruikt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Achteraf gemonteerde waterfontein geeft Brawndo af: het heeft waar planten naar verlangen

Toen de waterfontein in hun hackerruimte het begaf, waren Dave en Craig niet tevreden om het gewoon te repareren - ze hebben het geüpgraded om Brawndo: The Thirst Mutilator af te geven.

Hoe u eenvoudig zoekplug-ins kunt maken en elke zoekmachine aan uw browser kunt toevoegen

Webbrowsers bevatten vooraf gedefinieerde lijsten met zoekmachines, maar u kunt eenvoudig uw eigen favorieten toevoegen. Zelfs zoekmachines die geen zoekplug-ins aanbieden, kunnen met een paar trucjes worden toegevoegd, of u nu Firefox, Google Chrome of Internet Explorer gebruikt.

Vraag de lezers: hoe herstel je je verloren technische uitrusting?

Of je het nu met handboeien om je pols houdt om te voorkomen dat je het kwijtraakt, je telefoonnummer erop etst of het laadt met volgsoftware, we willen graag weten hoe je ervoor zorgt dat je verloren uitrusting de weg terug naar jou vindt. .

Geek Trivia: de as van welke stripartiest werd vermengd met inkt die werd gebruikt om strips af te drukken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe filmnegatieven te scannen met een DSLR

Speciale filmscanners zijn prijzig en het scannen van een aantal negatieven is ook een stuk verandering (en je verliest de controle over het proces). Deze goedkope maar effectieve opstelling maakt van je camera een negatiefscanner.

Screensavers toevoegen aan Ubuntu 12.04

Ubuntu 12.04 wordt niet geleverd met schermbeveiligingen, alleen een zwart scherm dat verschijnt wanneer uw systeem inactief is. Als je liever screensavers hebt, kun je gnome-screensaver omwisselen voor XScreenSaver.