Internettoegang en meer regelen met het ouderlijk toezicht van Windows 8

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 1

Elke ouder weet dat het een tweesnijdend zwaard is om hun kinderen toegang tot internet te geven. Toegang tot 's werelds grootste gratis bibliotheek is van onschatbare waarde, maar er zijn tal van onaangename hoeken van het web waar jonge ogen het best tegen kunnen worden beschermd. Als u Windows 8 gebruikt, kan Family Safety worden gebruikt om de accounts van uw kinderen te vergrendelen.

We hebben gekeken naar hoe ouderlijk toezicht kan worden gebruikt in Windows 7 en hoe het computergebruik kan worden gecontroleerd en gecontroleerd, maar Family Safety kan niet alleen worden gebruikt om te controleren, maar ook om nauwkeurig afgestemde beperkingen op te leggen aan wat kan worden gedaan in een bepaalde gebruiker account.Accounts instellen

Om gebruikers beperkingen op te leggen, moet elk zijn eigen account gebruiken. Als u een nieuw account voor uw kind moet maken, drukt u op de Windows-toets en C om de Charms-balk op te roepen en klikt u op Instellingen gevolgd door Pc-instellingen wijzigen.

Klik onder aan het scherm op de link '+ Een gebruiker toevoegen' en volg de instructies op het scherm om een ​​nieuw account toe te voegen met een e-mailadres of zonder een Microsoft-account. Wanneer u wordt gevraagd of het een kinderaccount is dat u hebt gemaakt, vink dan het vakje aan voordat u op Voltooien klikt.

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 3

Als er extra accounts nodig zijn voor andere gezinsleden – of andere mensen die de computer gaan gebruiken – voer dan dezelfde stappen zo vaak uit als nodig is.

Druk nu op de Windows-toets en C om de Charms-balk op te roepen en klik op Instellingen gevolgd door Configuratiescherm. Schakel over naar grote pictogrammen of kleine pictogrammen als weergavemodus en klik op het pictogram Family Safety.

Klik op de naam van het account waarvoor u beperkingen wilt instellen en zorg ervoor dat de optie 'Aan, huidige instellingen afdwingen' is geselecteerd.

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 4

Webtoegang beperken

Om beperkingen op te leggen aan de websites die bezocht kunnen worden, klikt u op de link 'Webfiltering' en selecteert u vervolgens '[gebruikersnaam] kan alleen de websites gebruiken die ik toesta'. Sitebeperkingen kunnen op drie manieren worden ingevoerd: met behulp van een beoordelingssysteem, met behulp van een zwarte lijst of met behulp van een witte lijst.

Het meest elementaire type filtering is de eerste optie - klik op 'Webfilteringsniveau instellen' om uw instellingen te kiezen. Er zijn vijf verschillende filterniveaus om uit te kiezen, die allemaal goed worden beschreven. Onderaan dit gedeelte staat de optie om bestandsdownloads te blokkeren, wat een goede manier is om te voorkomen dat kinderen ongewenste software en browserwerkbalken installeren.

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 5

Zwart-witte lijsten

Voor meer controle over de websites die toegankelijk zijn, klikt u op de link Websites toestaan ​​of blokkeren aan de linkerkant. Als u ervoor hebt gekozen om alleen een gebruiker toegang te geven tot sites die zijn opgenomen in de lijst met toegestane sites, kunt u hier die lijst maken.

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 6

Voer eenvoudig een URL in - of kopieer en plak - in het tekstveld en druk dienovereenkomstig op de knop Toestaan ​​of Blokkeren. Alles wat u toevoegt aan de lijst Toestaan, is altijd toegankelijk, ongeacht de filterinstellingen die u hebt ingevoerd, terwijl alles op de lijst Geblokkeerd altijd wordt geblokkeerd.

Andere accountbeheer

Natuurlijk is het niet alleen internet waar ouders zich zorgen over maken. Klik op de link Gebruikersinstellingen links van het Configuratiescherm en u krijgt toegang tot aanvullende instellingen.

Veel ouders zullen zich zorgen maken over hoe lang hun kinderen hun computer gebruiken, en tijdsbeperkingen kunnen op verschillende manieren worden ingesteld. Klik op de link 'Tijdslimieten' en u kunt er vervolgens voor kiezen om tijden op te geven waarin een bepaald gebruikersaccount kan worden gebruikt (avondklok), of om de hoeveelheid tijd te beperken die elke dag kan worden gebruikt (tijdtoeslag).

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 7

Terug bij Gebruikersinstellingen, klik op 'Windows Store en gamebeperkingen' om een ​​leeftijdsgrens in deze gebieden te plaatsen. U moet de optie selecteren die het account beperkt tot games en apps uit de Windows Store en vervolgens een leeftijdsclassificatie opgeven die u geschikt acht. Wanneer u dit doet, kunt u ervoor kiezen om games die geen beoordeling hebben gekregen te blokkeren en voorzichtig te zijn.

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 8

Net als bij websites heb je ook de mogelijkheid om individuele titels te blokkeren of toe te staan, ongeacht andere beperkingen die van kracht zijn - je kunt denken dat een bepaald spel geschikt is voor je kinderen, zelfs als het wordt beoordeeld buiten de beperkingen die je hebt gekozen.

Op dezelfde manier kan Family Safety ook worden gebruikt om beperkingen op te leggen aan de apps die individuele gebruikers kunnen gebruiken. Dit is een geweldige manier om te voorkomen dat kinderen met geavanceerde systeemtools spelen en dat het wijzigen van instellingen die u liever onaangeroerd zou houden.

Ga naar het gedeelte 'App-beperkingen', selecteer de optie om het gebruikersaccount te beperken tot alleen bepaalde apps en vink de apps aan die u wilt toestaan ​​voor gebruik.

hoe-controle-internet-toegang-en-meer-met-windows-8s-ouderlijk toezicht foto 9

Hoe pak je het beperken van computergebruik aan? Controleert u uw kinderen fysiek of vertrouwt u op software?

Meer verhalen

Geek School: Cmdlets leren gebruiken in PowerShell

Als je ipconfig of ping via de opdrachtprompt hebt gebruikt, ben je halverwege om een ​​PowerShell-ninja te worden. Dus kom op en doe met ons mee terwijl we cmdlets ontdekken in deze installatie van Geek School.

Wat is het voordeel van het gebruik van het Tar-bestandsformaat vandaag?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Geek Trivia: Als je ergens last van hebt, hoeveel heb je er dan van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Early Internet Explorer 11 Build heeft een functie voor het synchroniseren van tabbladen, vermomd als Firefox

In het weekend lekte een vroege build van Windows Blue op internet en biedt een interessant kijkje in de nieuwste versie van Internet Explorer. De nieuwe versie wordt geleverd met een functie voor het synchroniseren van tabbladen en doet verrassend genoeg zich voor als Firefox (Gecko). Microsoft heeft ook extra

Hoe meldingen voor een specifiek e-mailaccount in Windows 8 in of uit te schakelen

Meldingen kunnen soms overweldigend worden, vooral als u net zoveel e-mail ontvangt als wij.

Hoe u uw Google Reader RSS-feeds in Outlook kunt importeren

Er zijn tal van artikelen over alternatieven voor Google Reader, maar wist u dat u uw favoriete e-mailclient ook kunt gebruiken om uw RSS-feeds te lezen?

Unieke vibratie-beltonen maken voor contacten met Vybe

Wanneer je in een vergadering zit, in de trein zit of je telefoon om een ​​andere reden hebt gedempt, kunnen trillingen je laten weten wanneer je wordt gebeld. Maar met Vybe kun je unieke trillingspatronen voor contacten maken, zodat je weet wie er belt zonder dat je naar je telefoon hoeft te kijken.

Geek Trivia: welke film bevatte 's werelds eerste volledig computergegenereerde reeks?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe een iPhone-voicemail te back-uppen naar MP3

Er zijn tal van redenen waarom iemand een back-up van zijn voicemail zou moeten maken; misschien voor juridische doeleinden of om de stem van een overleden geliefde te redden. Wat je redenen ook zijn, deze gids laat je twee manieren zien om een ​​back-up te maken van de voicemails van je iPhone in MP3-formaat.

Hoe ik leerde om te stoppen met haten en van Windows 8 te gaan houden

Windows 8 is nu al een paar maanden bij ons. Van consumentenpreviews tot de uitgebrachte producten, er is veel gemor over de veranderingen die door Microsoft zijn aangebracht. Maar nadat ik aanvankelijk een hekel had aan Windows 8, begon ik er van te houden. Oprecht.