Hoe Bukkit, een alternatieve Minecraft-server, te configureren en uit te voeren?

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto te configureren en uit te voeren

Als je van Minecraft houdt, is de kans groot dat je een server hebt gevonden waarop je graag speelt. Minecraft is een geweldige game, maar met Bukkit kun je een efficiëntere server gebruiken die gemakkelijk te beheren is en klaar is voor geavanceerde plug-ins.

Een alternatieve server

We hebben Minecraft, een spel waar nerds dol op zijn, al besproken en besproken hoe het runnen van je eigen server dingen leuker kan maken. Maar wat is Bukkit precies?Bukkit is een Minecraft-compatibele server die vanaf het begin is gemaakt. Het is gemaakt om snel en efficiënt te zijn en veel meer flexibiliteit te bieden. De modding-community die Minecraft omringt, is behoorlijk groot en is echt geïnspireerd door de essentie van het spel, en Bukkit is een van zijn producten. Het werkt soepeler dan de officiële server, werkt goed op een computer met minder hardware en wordt constant bijgewerkt. Simpel gezegd, het is slank, gemeen en vrij eenvoudig te gebruiken.

Wat Bukkit zo anders maakt, is dat het is ontworpen om te werken met zelfgemaakte plug-ins. Terwijl de server draait, kunt u veel plug-ins on-the-fly installeren en laden. Het is gemakkelijk om gebruikers te beheren en er is een groot aantal documentatie over alles, evenals een geweldige community. Er zijn plug-ins waarmee je naar believen items kunt oproepen, vliegen en warp-zones kunt creëren tussen gebieden en verschillende werelden. Er is zelfs een plug-insysteem dat een klassen-/gildesysteem creëert en een economie introduceert, compleet met in-game valuta! De mogelijkheden met dit soort add-ons zijn werkelijk eindeloos. Bekijk hun Over-pagina voor meer informatie over de filosofie van Bukkit.

Het enige echte nadeel van het gebruik van Bukkit is dat het niet door het officiële team is gemaakt. Dat betekent dat wanneer Minecraft wordt bijgewerkt, je moet wachten met upgraden totdat het Bukkit-team een ​​server vrijgeeft die compatibel is met de nieuwe versie. Meestal kan dit enkele dagen tot twee weken duren voor een stabiele versie, dus u zult langer moeten wachten op de nieuwste en beste functies. Bovendien kunnen dingen bugs bevatten, zelfs bij aanbevolen builds als plug-ins niet worden bijgewerkt voor de nieuwere Minecraft-versies. Dit maakt het nog belangrijker voor de serverbeheerder om regelmatig een back-up te maken.

Downloaden en uitvoeren

Ga naar de hoofdpagina van het Bukkit-project: Bukkit.org (klik op de afbeelding hieronder om deze op volledige grootte te bekijken).

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto te configureren en uit te voeren 3

Aan de rechterkant zou u een paneel moeten zien met de aanbevolen builds. De eerste is de build die momenteel het meest wordt aanbevolen, en daaronder zijn andere builds die ouder zijn. Tussen haakjes ziet u met welke versie van Minecraft die build compatibel is. Het is altijd een goed idee om de berichten aan de linkerkant te lezen voor informatie over bugs en de voortgang van de ontwikkeling.

Klik bovenaan op Aanbevolen build. U wordt naar de bronhub geleid waar u het .jar-bestand van de juiste server kunt downloaden.

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto te configureren en uit te voeren 4

Klik op de link onder Bouw artefacten, zoals weergegeven in de vorige afbeelding (klik op de afbeelding om deze op volledige grootte te bekijken), en uw download zal beginnen.

Plaats het gedownloade .jar-bestand in een nieuwe map.

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto-configureren en uitvoeren 5

Vervolgens moet u een script maken om het uit te voeren. Dit varieert afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt en we behandelen Windows. Als je Linux of Mac OS gebruikt, bekijk dan de Bukkit Wiki's Setup Guide voor het juiste opstartscript.

Open Kladblok en voer het volgende in:

@ECHO UIT
BELASTING INSTELLEN=%~dp0
CD/D %BINDIR%
%ProgramFiles%Javajre6injava.exe -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
PAUZE

Als u de 32-bits versie van Java gebruikt, wijzigt u [%ProgramFiles%] in [%ProgramFiles(x86)], zonder de vierkante haken. Als u de bètaversie van Java Runtime 7 gebruikt, wijzigt u [jre6] in [jre7]. Als u de maximale hoeveelheid RAM die het kan gebruiken wilt wijzigen, wijzigt u [Xmx1G] (voor 1 GB) in iets anders, zoals [Xmx4G] (voor 4 GB).

Ga naar Bestand > Opslaan als. Geef het een naam en sla het op met de extensie .bat.

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto te configureren en uit te voeren 6

Dubbelklik op het .bat-bestand om de server te starten. U ziet een opdrachtpromptvenster geopend.

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto te configureren en uit te voeren 7

De eerste keer dat je Bukkit start, zal het de andere bestanden maken die het nodig heeft om goed te kunnen werken en zal het automatisch een wereld en een onderwereld creëren. Als het klaar is, moeten we de server afsluiten.

Typ stop zonder de aanhalingstekens en druk op enter. Dit zal de server correct afsluiten en alle delen van de wereld redden. U weet dat het klaar is wanneer u een prompt ziet met de tekst Druk op een willekeurige toets om door te gaan. . .

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto te configureren en uit te voeren 8

Druk op een willekeurige toets en het venster zal sluiten.

De server configureren

Open eerst het op.txt-bestand en voeg uw gebruikersnaam eraan toe. Dit maakt je een Op en je zult in staat zijn om alle commando's op je server uit te voeren. Iedereen die u aan dit bestand toevoegt, kan hetzelfde doen.

Open vervolgens het bestand server.properties in Kladblok.

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto-configureren en uitvoeren

De meeste opties zijn hetzelfde als de standaardserver (officiële Minecraft-serverconfiguratie, scrol omlaag naar Tweaking the Server's Properties).

Er zijn twee nieuwe opties in dit bestand: allow-flight en spawn-protection.

  • allow-flight is standaard ingesteld op false. Dit is een schakelaar voor servereigenschappen om te voorkomen dat vliegende mods werken. Als u vliegen wilt inschakelen, installeer dan een vliegende mod op de server en stel deze in op true.
  • spawn-bescherming is standaard ingesteld op 16. Dit betekent dat andere spelers geen blokken kunnen plaatsen of bouwen in een straal van 16 blokken vanaf je spawn-punt. Ops worden niet beïnvloed door deze regel.

Sla dit bestand op als je klaar bent.

Bukkit-opdrachten

Als beheerder van uw server kunt u verschillende opdrachten uitvoeren om dingen te regelen. Met Bukkit kun je bijvoorbeeld de Op-status voor individuele spelers toevoegen en verwijderen.

Typ in de consolevensters gewoon de naam van de opdracht - indien nodig met de juiste parameters - en druk op enter om ze uit te voeren. Je hoeft niet eens Minecraft te spelen om te chatten of spelers te beheren!

hoe-bukkit-een-alternatieve-minecraft-server-foto te configureren en uit te voeren 10

Hier is een korte lijst met handige opdrachten:

  • op [spelernaam] – verandert een normale speler in een Op.
  • deop [spelernaam] – verandert een Op in een normale speler.
  • help - toont een lijst met serveropdrachten die voor u beschikbaar zijn.
  • zeg [bericht] - stuur een bericht naar alle spelers.
  • kick [spelernaam] – koppel een speler geforceerd los van je server.
  • time [set|add] [amount] – stel een hoeveelheid (tussen 0 en 24000) tijd in of voeg deze toe aan de wereldklok. 0/24000 is net na zonsopgang, 12000 is net voor zonsondergang.
  • save-all - forceer een onmiddellijke opslag van alle wereldbrokken.
  • stop - sluit de server netjes af.

Je kunt deze commando's natuurlijk ook ingeven in de in-game console, net als op de reguliere server. Er zijn nog veel meer commando's voor je beschikbaar, dus zorg ervoor dat je de CraftBukkit Command List bekijkt.


Nu je Bukkit hebt geïnstalleerd, ben je op weg om de mechanica en gameplay van Minecraft aan te passen. Als je het leuk vindt om op een bepaalde server te spelen, praat dan met de ops en vertel ze over Bukkit. Zij zullen er net zoveel van profiteren als u. De volgende keer bespreken we het toevoegen van plug-ins zoals Flight en Essentials, maar pas tot die tijd op voor klimplanten!

Meer verhalen

Week in Geek: FBI infiltreert Amerikaanse hackersgroepen

Deze week hebben we geleerd hoe je opstartbare netwerkschijven kunt instellen met PXE, video kunt streamen naar zowel iOS- als Android-apparaten met Plex, de versienummers van Android OS kunt controleren, hoofdtelefoonaansluitingen kunt inschakelen voor gelijktijdige luidspreker-/koptelefoonuitgang en bestanden op een iPad kunt laden. geweldige Geek Deals, veel plezier gehad met

Desktop Fun: Rainbows Wallpaper Collection Series 1

Regenbogen zijn een prachtig gezicht om te zien wanneer ze verschijnen en kunnen een gevoel van ontzag in ons opwekken. Fleur je bureaublad en je dag op door een natuurlijke uitbarsting van kleur toe te voegen vanaf de eerste in onze serie Rainbows Wallpaper-collecties.

Speel Retro Nintendo-games in je browser

Het is vrijdag en tijd om het volume zachter te zetten, het hokje voor de baas te verkennen en een paar klassieke games rechtstreeks in je webbrowser op te starten.

Wat u zei: hoe versleutelt u uw gegevens?

Eerder deze week hebben we u gevraagd uw favoriete tools en trucs te delen voor het versleutelen van uw gegevens. Nu zijn we terug om de meest populaire tools te benadrukken en hoe u ze gebruikt.

Breek in een afgesloten koffer zonder een spoor [Geek Tricks]

Voor wie achter een YouTube-onvriendelijke firewall zit, de basis van de truc is dit: je drukt met een pen of ander puntig voorwerp de rits van een koffer naar binnen. Door de druk komen de tanden van de rits uit elkaar...

Vrijdagpret: Raft Wars

Waarom neemt u na een lange werkweek niet een paar minuten de tijd om te ontspannen en plezier te maken? In het spel van deze week is het jouw missie om een ​​kleine jongen genaamd Simon te helpen de schat die hij op het strand heeft gevonden te verdedigen tegen de kwaadaardige piraten die hem willen stelen.

De standaardwebbrowser in iOS wijzigen?

Er zijn tal van alternatieve webbrowsers op iOS - Opera Mini, Atomic en Skyfire, om er maar een paar te noemen. Zonder de standaardbrowser te kunnen wijzigen, voelt geen van hen zich thuis, maar er is een oplossing als je gejailbreakt bent.

Uit de doos met tips: luidsprekers splitsen, Glow in the Dark-poorten en scherpstellen met oordopjes

Elke week verzamelen we de tips die je hebt ingediend bij tips@howtogeek.com en presenteren ze hier. Deze week kijken we naar een eenvoudige truc om je luidsprekeruitgang te splitsen, je koptelefoon en oplaadpoorten in het donker te vinden, en werkplekvriendelijke oordopjes.

Bouw een Bluetooth-camerabediening voor uw DSLR

Als u op zoek bent naar een digitale sluiter op afstand met maximale controle, verandert dit ontwerp uw smartphone in een capabele afstandsbediening voor uw camera.

Achtergrond automatisch draaien op Android-apparaten

Wallpaper Changer is een eenvoudige wallpaper-rotatietool voor Android-apparaten die je wallpaper-rotatie automatiseert en een widget met één klik biedt om deze on-the-fly te wijzigen.