OS X configureren om altijd verbinding te maken met uw voorkeursnetwerken

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 1

Als u een Wi-Fi-toegangspunt heeft waarmee u altijd verbinding wilt maken, of als u wilt dat uw primaire verbinding uw bedrade verbinding is. U kunt de netwerkinstellingen van OS X eenvoudig configureren, zodat u elke keer automatisch verbinding maakt met uw favoriete netwerkbronnen.

Wi-Fi-netwerken in appartementencomplexen of dichtbevolkte buurten kunnen behoorlijk dicht zijn. Dit zijn bijna allemaal typisch 2,4 Ghz-toegangspunten, dus die frequentie kan een beetje luidruchtig zijn, vooral 's avonds wanneer iedereen thuiskomt van het werk en op internet springt.Je kunt het kanaal van je router veranderen, wat waarschijnlijk een beetje zal helpen, maar als je router een 5 Ghz-band heeft (ze zijn tegenwoordig vaak dual-band), dan is het misschien het beste om die altijd te gebruiken, omdat die frequentie vaak minder druk dan de onderste.

Evenzo wilt u misschien soms uw telefoon als wifi-hotspot gebruiken, bijvoorbeeld als de wifi van uw hotel slecht is (zoals gewoonlijk) of als u gewoon geen openbare hotspot wilt gebruiken. Nogmaals, je kunt de hotspot van je telefoon omhoog verplaatsen in de lijst met voorkeursnetwerken, zodat je Mac er altijd eerst verbinding mee maakt, wanneer deze beschikbaar is.

De lijst met alle belangrijke verbindingsservices

Voordat we ingaan op deze specifieke wifi-voorkeuren, willen we in de eerste plaats bestellen hoe onze computer verbinding maakt. Dit is belangrijk omdat, zoals we eerder suggereerden, wifi soms een beetje onbetrouwbaar kan zijn. Dat gezegd hebbende, u kunt altijd op uw router aansluiten en de computer dwingen Ethernet te verkiezen boven draadloos.

Op je Mac heeft je computer waarschijnlijk een voorkeur voor wifi, maar als je een model hebt met een Ethernet-poort (of een Ethernet-dongle als je die niet hebt), kun je overwegen om het alternatief voor een bekabelde verbinding te gebruiken. vaak.

Open uw netwerkvoorkeuren en klik vervolgens op het kleine tandwielpictogram onder aan de kolom met netwerkservices.

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 2

Vanuit de keuzes kun je verschillende acties uitvoeren, zoals het hernoemen van een service (omdat machines dingen niet altijd even goed benoemen), maar we willen klikken op Set Service Order...

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 3

Nu kunt u uw verbindingen in elke gewenste volgorde slepen. We geven er de voorkeur aan om zoveel mogelijk via draad verbinding te maken, dan wifi, en al het andere is optioneel (je kunt zelfs extra services verwijderen die je niet gebruikt).

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 4

Het is duidelijk dat om Ethernet te gebruiken, we fysiek verbonden moeten zijn en niet zo vrij kunnen bewegen, maar wanneer we zijn aangesloten, kiest OS X Ethernet als zijn voorkeursverbindingsservice. Wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt, wordt standaard weer wifi gebruikt.

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 5

Als u op dit moment geen andere configuratie heeft die u wilt uitvoeren, kunt u op de knop Toepassen klikken in de rechterbenedenhoek van de netwerkvoorkeuren.

Uw favoriete wifi-netwerken opnieuw ordenen

Om uw favoriete wifi-netwerken opnieuw te ordenen, moet u er eerst voor zorgen dat u wifi hebt geselecteerd in het linkerservicevenster en vervolgens op de knop Geavanceerd in de rechterbenedenhoek klikt.

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 6

Op het tabblad Wi-Fi zien we een lijst met onze voorkeursnetwerken. Wat er zal gebeuren, is dat wanneer onze Mac zich binnen het bereik van twee van deze netwerken bevindt, deze verbinding maakt met degene die hoger op de lijst staat.

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 7

In onze situatie gaan we onze wifi-netwerken naar onze voorkeursvolgorde slepen. We zullen dus altijd eerst verbinding maken met ons 5 Ghz-netwerk, dan onze 2,4 Ghz, en ten slotte, wanneer het beschikbaar is, zal OS X standaard naar onze mobiele hotspot gaan.

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 8

Vergeet niet dat u, om ervoor te zorgen dat deze instellingen behouden blijven, op Toepassen moet klikken voordat u de netwerkvoorkeuren afsluit.

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 9

Als u dat niet doet, zullen de netwerkvoorkeuren u dwingen een beslissing te nemen voordat u kunt afsluiten.

hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 10

Nu, wanneer we onze computer uit de slaapstand halen of opnieuw opstarten, zal deze altijd verbinding maken met het juiste voorkeursnetwerk, indien van toepassing, onze voorkeursverbindingsservice.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-om-os-x-te-configureren om-altijd-verbinden-met-uw-voorkeur-netwerken foto 11Hoe u het beste wifi-kanaal voor uw router kunt vinden op elk besturingssysteem Hoe u de persoonlijke hotspot van uw iPhone kunt gebruiken om een ​​pc of Mac te koppelen

Dit zijn slechts het soort kleine aanpassingen die u kunt maken om uw gebruikerservaring te verbeteren en tegelijkertijd uw frustratie te verminderen. Er zijn maar weinig moderne problemen vervelender dan trage internettoegang, en dit zal in ieder geval een aantal van die problemen verminderen door te automatiseren hoe en waarmee uw computer eerst verbinding maakt.

Als u vragen of opmerkingen heeft die u wilt toevoegen, verwelkomen we zoals altijd uw feedback op ons discussieforum.

Meer verhalen

PDF-bestanden splitsen, samenvoegen, opnieuw ordenen, markeren en ondertekenen in Windows

Windows heeft geen geïntegreerde tool zoals Preview voor Mac OS X - het wordt zelfs niet geleverd met een PDF-printer. Hier leest u hoe u PDF-bestanden kunt splitsen, samenvoegen, opnieuw ordenen, ondertekenen en markeren met de minst onaangename software die mogelijk is.

Android-apps sideloaden op uw Amazon Fire TV en Fire TV Stick

Hoewel het geen bijzonder goed geadverteerde functie is, maken de Amazon Fire TV en de Amazon Fire TV Stick het sideloaden van Android-applicaties mogelijk. Met een beetje moeite laad je eenvoudig apps op je Fire TV die niet beschikbaar zijn in de Amazon Appstore.

Geek Trivia: De Britse Royal Navy beschouwde rantsoenen van welk levensmiddel als een militair geheim?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Alle vrienden uitnodigen voor uitnodigingen voor Facebook-evenementen of ze blokkeren

Als je ooit een Facebook-evenement hebt gemaakt, weet je dat het moeilijk kan zijn om meer dan een paar vrienden tegelijk uit te nodigen. Gelukkig is er een nieuwe manier om bijna al je vrienden eenvoudig met twee klikken uit te nodigen. Wil je geen uitnodigingen voor evenementen ontvangen? Je kunt ze ook blokkeren.

Automatisch twee spaties toevoegen na een periode in Word 2013

Er was een oude typografische conventie dat het juist is om twee spaties na een zin te gebruiken. Dit kwam omdat monospaced type een uniform uiterlijk heeft en twee spaties tussen zinnen de tekst opsplitsten en het gemakkelijker maakten om te lezen.

Hoe iMessage Group-teksten op uw iPhone te hernoemen

Iedereen is op een bepaald moment in hun leven wel eens in een groepsbericht geweest. Maar wat kun je doen als je er een aantal tegelijk hebt staan ​​en niet weet welke welke moet zijn?

Als ik tijdens het opstarten op de juiste toets druk, ga ik dan naar BIOS of CMOS?

Wanneer u het punt bereikt waarop u leert hoe u de opstartinstellingen van uw computer moet configureren, raakt u misschien in de war over BIOS en CMOS. Welke gebruik je eigenlijk om die instellingen te wijzigen? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: Welke stad wordt vastgelegd door de aardse foto met de hoogste resolutie ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de juiste monitor voor uw pc kiest

Je besteedt de hele tijd dat je op de pc zit te staren naar die monitor - zou het niet een goede moeten zijn? Vandaag ontcijferen we de specificaties en monitoren we jargon om u te helpen het best mogelijke LCD-scherm voor uw behoeften te vinden.

5 manieren om Windows 7 op uw nieuwe pc te krijgen

Ja, Windows 7 is nog steeds beschikbaar. Als je een nieuwe pc wilt en je wilt ook Windows 7, dan kun je die waarschijnlijk krijgen. Dit is het gemakkelijkst voor bedrijven, maar zelfs thuisgebruikers hebben manieren om Windows 7 te krijgen.