Hoe u een offerte op uw bureaublad kunt weergeven met Rainmeter

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto

Ik ben nooit echt het type desktopgadgets en widgets geweest, maar ik plaats vaak een inspirerend citaat op mijn bureaubladachtergrond. Vandaag laten we u zien hoe u dit kunt doen met Rainmeter, ongeacht naar welke achtergrond u overschakelt.

Het mooie van het gebruik van Rainmeter is dat je je achtergrond kunt verwisselen of roteren, en de quote blijft op dezelfde plaats. Wat we zullen doen, is laten zien hoe je een heel eenvoudige skin kunt maken en deze kunt aanpassen aan onze behoeften.Een eenvoudig statisch citaat maken Rainmeter Skin

Rainmeter lijkt misschien verwarrend voor velen van jullie, maar het is eigenlijk een stuk eenvoudiger te gebruiken dan je denkt. U wilt beginnen door naar uw map Documenten te gaan, waar u de map Rainmeter -> Skins vindt.

Als je daar eenmaal bent, maak je een nieuwe map om al je eigen aangepaste skins te huisvesten.

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 2

Maak vervolgens een nieuwe map voor de nieuwe quote-configuratie - ik heb de mijne StaticQuote genoemd - en voeg vervolgens een .INI-bestand met dezelfde naam toe aan de map. In dit geval betekende dat het maken van een nieuw tekstbestand en het hernoemen naar StaticQuote.ini, wat je in de volgende stap rechtstreeks vanuit Kladblok kunt doen.

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 3

Open Kladblok en plak de volgende tekst in, dat is alles wat je nodig hebt voor deze zeer eenvoudige configuratie. Je kunt het citaat dat ik heb toegevoegd gerust bewerken, iets wat ik in dit @codinghorror-bericht heb gevonden.

[Regenmeter]
Auteur=howtogeek

[QuoteStijl]
FontColor=FFFFFFFF
Lettergrootte = 16
Antialias = 1

[Citaat]
Meter=STRING
MeterStyle=QuoteStyle
Text=Ga die kant op, heel snel. Als iets je in de weg staat... keer je om.

Ga nu naar Bestand -> Opslaan als, wijzig het type Opslaan als in Alle bestanden in plaats van de standaard, en geef het de bestandsnaam die eindigt op .ini, zoals hier wordt weergegeven:

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 4

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het bestand de extensie .ini heeft.

De nieuwe configuratie activeren

De gemakkelijkste manier om met het laden van nieuwe configuraties om te gaan en ze snel opnieuw te laden, is door de RainBrowser-toepassing in Rainmeter te openen en vervolgens op het tabblad Bladeren in het linkerdeelvenster te klikken. Je zou je skins-map moeten zien, met je configuratie eronder.

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 5

Beneden in de buurt van de onderkant van het venster, ziet u uw huid en u kunt eenvoudig op de link Skin laden klikken en deze verschijnt op het scherm.

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 6

U moet het RainBrowser-venster open laten, aangezien we meer wijzigingen aan de skin zullen aanbrengen. U kunt gewoon de link Skin vernieuwen gebruiken om de skin snel opnieuw te laden telkens wanneer u het configuratiebestand wijzigt.

Het lettertype en de kleur wijzigen

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 7

Het nieuwe thema zou er ongeveer zo uit moeten zien met de standaardinstellingen die we u hebben gegeven, maar u kunt de configuratie eenvoudig naar wens aanpassen en wijzigen. Laten we het stijlgedeelte van onze configuratie eens nader bekijken om te begrijpen hoe de verschillende opties werken.

De kleur wijzigen

De regel FontColor=FFFFFFFF is wat de kleur voor de tekst instelt, zoals je zou verwachten, maar je zult merken dat in plaats van de standaard HTML-stijl kleurcode, het 2 extra tekens heeft. Dit komt omdat het eigenlijk RGB(A) is, waarbij de (A) het alfakanaal is, dus de laatste twee tekens gaan van 00, of volledig transparant, naar FF of nultransparantie. Je zou idealiter ergens in het midden kiezen.

Als u bijvoorbeeld de kleur in zwart wilt wijzigen, wijzigt u de regel in het volgende, hoewel u zult opmerken dat de standaardkleur zwart is, dus dat zou zinloos zijn.

LettertypeKleur=000000FF

Het lettertype wijzigen

Als u niet van het standaardlettertype houdt, kunt u de FontFace-variabele gebruiken, met de naam van een geïnstalleerd lettertype in Windows. Als u bijvoorbeeld het lettertype wilt wijzigen in Calibri, kunt u dit gebruiken:

FontFace = Calibri

De letterstijl wijzigen

Als u vet, cursief of zelfs vet cursief wilt gebruiken, kunt u de StringStyle-variabele gebruiken, die een van de volgende waarden heeft: NORMAL, BOLD, ITALIC en BOLDITALIC. Om het lettertype vet te maken, doet u het volgende:

StringStyle=BOLD

En natuurlijk kunt u de lettergrootte wijzigen door de FontSize-variabele aan te passen, zoals u zich kunt voorstellen.

Een slagschaduw aan de tekst toevoegen

Het enige probleem met de witte tekst tegen de lichter gekleurde achtergrond is dat deze niet zo opvalt als je zou willen - en als je in plaats daarvan donkere tekst gebruikte, kon je niet overschakelen naar een donkerdere achtergrond zonder zichtbaarheidsproblemen te veroorzaken.

De oplossing is om de StringEffect-variabele te gebruiken om een ​​schaduw of een rand op de tekst in te stellen, waardoor deze veel beter zichtbaar is tegen elke achtergrond. Om bijvoorbeeld een slagschaduw op de tekst in te stellen, gebruikt u het volgende: om in plaats daarvan een rand in te stellen, vervangt u SHADOW door BORDER.

StringEffect = SCHADUW

Hier is een voorbeeld van hoe het er normaal uitziet, dan met een slagschaduw en dan met een rand:

hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 8
hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 9
hoe-je-een-citaat-op-je-bureaublad-weergeven-met-regenmeterfoto 10

Als u een donkerdere tekst wilt gebruiken, kunt u een lichte rand of slagschaduw gebruiken met de variabele FontEffectColor. Voor een zwarte tekst met een witte rand gebruikt u bijvoorbeeld:

FontEffectColor=FFFFFFFF
LettertypeKleur=000000FF
StringEffect=GRENS

Er zijn veel meer configuratie-instellingen waaruit u kunt kiezen, die u allemaal kunt vinden in de Rainmeter-handleiding.

Gefeliciteerd, je hebt je eerste Rainmeter-skin gemaakt! Blijf op de hoogte, we zullen bespreken hoe je in de toekomst nog krachtigere skins kunt maken.


Dit is het vierde deel in onze serie waarin wordt uitgelegd hoe u Rainmeter gebruikt. Als je dat nog niet hebt gedaan, lees dan de vorige drie delen in de serie:

  • Beginnershandleiding voor Rainmeter: systeemstatistieken weergeven op uw bureaublad
  • Hoe een Rainmeter-skin op het bureaublad te laten plakken zonder te bewegen?
  • Hoe u kunt voorkomen dat een Rainmeter-skin verbergt wanneer u het bureaublad laat zien?

Heb je specifieke Rainmeter-vragen die je graag beantwoord wilt hebben? Laat je vraag achter in de comments en we kijken of we je kunnen helpen.

Meer verhalen

Ontvang een gratis downloadbare handleiding voor ouders voor Facebook

Heb je tieners (of andere mensen) in huis die fervente Facebook-gebruikers zijn? Als dat zo is, wil je deze handleiding met handige instructies en illustraties voor het beheren van je privacy en instellingen doorlezen...

Hoe de miniaturen op de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome te vernieuwen

Om uw miniaturen te herstellen, sluit u Chrome af en opent u vervolgens de map Chrome-gebruikersgegevens. Typ op een Windows-pc het volgende in de adresbalk in Verkenner of in de opdracht Uitvoeren om het te openen:

Specifieke bestanden herstellen van een Windows-systeemkopie

Windows biedt een faalveilige manier om uw hele harde schijf te herstellen met systeemkopieën, maar wat als u alleen bepaalde bestanden van de afbeelding hoeft te herstellen in plaats van uw hele harde schijf te herstellen?

Hoe JavaScript te gebruiken om tijd te besparen door Photoshop te automatiseren

De meest elementaire van de basisprogramma's, de Photoshop CS5 Scripting Guide, biedt een voorbeeld van een Hello World-script om ons te helpen erin te springen en aan de slag te gaan. We kunnen hier een paar dingen zien: eenheden worden ingesteld op inches, er wordt een nieuw document gemaakt en tekst wordt eenvoudig toegevoegd met behulp van de Photoshop API.

Stomme geektrucs: maak je eigen nepvirus met Kladblok

Elke nerd wil doen alsof ze een gevaarlijke hacker zijn die elke pc kan uitschakelen, en nadat je dit artikel hebt gelezen, kun je je vaardigheden laten zien met niets meer dan Kladblok.

Week in Geek: Facebook-app-ontwikkelaars verkocht Gebruikersinformatie-editie

Deze week hebben we geleerd hoe we vertrouwd kunnen raken met lagen in Photoshop, weten wat codering is en hoe het werkt, YouTube-video's overslaan met de cijfertoetsen, Microsoft Word's Editor Area optimaliseren voor beter schrijven, een echt bibliothekenpictogram op een Windows 7-bureaublad plaatsen , en meer.

Bureaubladplezier: Apple- en Mac-logo's Wallpaper Collection

Eerder deze week hebben we een prachtige reeks van Apple en Mac Styled icon packs met u gedeeld voor uw computers. Vandaag hebben we een prachtige set achtergronden met Apple- en Mac-logo's om uw computers een stap dichter bij Apple-perfectie te brengen.

Hoe u uw PowerPoint-dia's kunt timen voor effectievere presentaties

Het geven van een presentatie gaat niet alleen om het geven van goede dia's, het gaat er ook om ervoor te zorgen dat onze presentatie klaar is tegen de tijd dat ons publiek hun theepauze wil hebben - dus oefenen hoe lang je voor elke dia moet spreken, is essentieel voor een goede presentatie.

Vrijdagpret: Isis

Ieders favoriete dag van de week is eindelijk terug, dus leun achterover en bereid je voor op wat meer Friday Fun! Vandaag wordt uw waarnemingsvermogen getest terwijl u op uw reis met Isis naar verschillen tussen afbeeldingen zoekt.

Wat is versleuteling en hoe werkt het?

Versleuteling heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd dat de oude Grieken en Romeinen geheime berichten stuurden door letters te vervangen die alleen konden worden ontcijferd door een geheime sleutel. Ga met ons mee voor een korte geschiedenisles en leer meer over hoe encryptie werkt.