Hoe video's van Plex Media Server naar uw Chromecast te casten

how-to-cast-video's-van-plex-media-server-naar-uw-chromecast-foto

Als u op zoek bent naar een probleemloze manier om uw films en tv-programma's van uw pc naar uw HDTV te krijgen, is Plex Media Center + Chromecast de meest elegante en probleemloze manier om de klus te klaren.

Waarom je dit zou willen doen

Er zijn talloze manieren om media van uw computer naar uw televisietoestel te krijgen. U kunt uw computer met de juiste videokabel rechtstreeks op uw tv aansluiten. U kunt een Apple TV gebruiken en lokale video's op meer dan één manier streamen. Je kunt van een Raspberry Pi een klein mediacentrum maken en hem aansluiten op je tv.Hoewel die opties geweldig zijn, is het moeilijk om de combinatie van lage prijs ($ 35) en gebruiksgemak te verslaan die wordt geboden door het Chromecast-streamingapparaat van Google. Als je die lage prijs en gebruiksgemak koppelt aan het gratis en krachtige Plex Media Server-platform, krijg je een serieuze krachtige oplossing die het selecteren en casten van je eigen media naar je tv net zo eenvoudig maakt als het verzenden van een YouTube-video of het uitzoeken van iets kijken op Netflix (en net zo gepolijst ook nog).

Als u veel lokale media-inhoud op uw tv wilt bekijken en u wilt dit eenvoudig en goedkoop doen, dan kunt u de combinatie echt niet verslaan. Laten we eens kijken naar wat u nodig heeft om aan de slag te gaan en hoe u het kunt gebruiken.

Wat je nodig hebt

Hoewel deze oplossing misschien wel de gemakkelijkst te gebruiken oplossing is die u ooit zult tegenkomen, betekent dit niet dat deze zichzelf instelt. Voordat we bij het gebruiksgedeelte komen, laten we doornemen wat u moet volgen.

Naast het gemak om uw lokale media naar uw thuis-tv te slingeren met de Plex + Chromecast-configuratie, kunt u de hele show onderweg meenemen. Zolang je Plex Media Server is geconfigureerd voor externe toegang (of je hebt externe toegang tot een andere Plex Media Server, zoals die van een vriend), kun je op afstand streamen van die Plex-mediaserver naar elke Chromecast.

Sluit uw Chromecast gewoon aan op hetzelfde netwerk als uw laptop of telefoon, en u kunt door uw externe server bladeren en de inhoud casten. Het is net zo eenvoudig als Netflix ophalen en de inhoud naar de Chromecast van een vriend sturen wanneer u hun huis bezoekt. De enige echte beperking van het hele arrangement is hoe goed de uploadsnelheid van uw internetverbinding thuis is.

Als u merkt dat het afspelen schokkerig is, kunt u de bitsnelheid altijd handmatig verlagen. Weet je nog dat we het hadden over het aanpassen van de videokwaliteit in het laatste gedeelte? Hoewel u deze functie zelden (of nooit) op uw thuisnetwerk zou gebruiken, aangezien de meeste Wi-Fi-configuraties meer dan krachtig genoeg zijn om lokale videostreaming van hoge kwaliteit aan te kunnen, moet u deze mogelijk aanpassen wanneer u onderweg bent.

Zoek tijdens het gebruik van de webinterface of de mobiele app het kleine pictogram dat op drie schuifregelaars lijkt, zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding.

how-to-cast-video's-van-plex-media-server-naar-uw-chromecast-foto 2

U kunt op het schuifpictogram klikken om de instellingen voor het afspelen van video's aan te passen. Verlaag de kbps totdat het afspelen hapert of andere afspeelproblemen zijn opgelost.


Dat is alles. Met een beetje setup en een briefing over waar de relevante instellingen zijn, kun je een soepele telefoon-naar-tv-ervaring creëren met je eigen media die wedijveren met het gebruik van een gepolijste streamingdienst.

Meer verhalen

Zes manieren waarop de Amazon Echo de perfecte keukengenoot is

Een van de beste plaatsen om een ​​Amazon Echo in je huis te hebben, is in de keuken, aangezien veel mensen een groot deel van de tijd in dat gebied doorbrengen met ontbijten, avondeten bereiden, afwassen en meer. Hier zijn enkele geweldige manieren om het meeste uit je Amazon Echo te halen terwijl je in de keuken bent.

Je Nest Thermostat terugzetten naar de fabrieksinstellingen en verwijderen

Als je je Nest Thermostat vervangt of gaat verhuizen en hem mee wilt nemen naar je nieuwe plek, kun je deze als volgt terugzetten op de fabrieksinstellingen en de installatie ongedaan maken.

Geek Trivia: Videogames gebruiken vaak welke van deze technieken om de illusie van 3D-ruimte te creëren?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe te migreren van Internet Explorer of Edge naar Chrome (en waarom dat zou moeten)

De Chrome-webbrowser van Google wordt nu op grotere schaal gebruikt dan Microsoft's Internet Explorer en Edge samen. Als u nog niet bent overgeschakeld naar Chrome, is dit de reden waarom u dit misschien wilt doen - en hoe u snel kunt overschakelen.

Toegang krijgen tot de Google Instellingen-app op de Samsung Galaxy S7

Als u uw Google-aanmeldingsinstellingen, Android Pay-opties, Google Fit-gegevens of iets anders dat specifiek met uw Google-account te maken heeft, moet aanpassen, moet u de app Google Instellingen openen. Op de meeste Android-telefoons vindt u Google-instellingen in Instellingen > Google (onder de Persoonlijke

Hoe de kleuren in een PDF-bestand om te keren in Adobe Acrobat Reader voor gemakkelijker lezen 's nachts

Het PDF-formaat is bedoeld om ervoor te zorgen dat de opmaak van een document behouden blijft wanneer het op verschillende besturingssystemen en apparaten wordt bekeken. Als u een document op een pc in een donkere kamer bekijkt, wilt u misschien het kleurenschema wijzigen zodat het scherm niet zo helder is.

Hoe u uw iOS-apparaat artikelen, boeken en meer hardop voor u kunt laten lezen

Met de Speak Screen-functie in iOS kun je je apparaat laten voorlezen wat er op het scherm staat door simpelweg met twee vingers vanaf de bovenkant van de pagina naar beneden te vegen. Het kan zo ongeveer alles lezen, van instellingenpagina's tot websites tot e-boeken. Hoewel het natuurlijk handig is als je een vorm van visueel hebt

Hoe u kunt beoordelen en goedkeuren wat op uw Facebook-tijdlijn wordt weergegeven

Als je strakkere controle wilt houden over wat er op je Facebook-tijdlijn verschijnt (en dus voor iedereen met wie je Facebook-vrienden bent), is er een eenvoudig, maar onderbenut mechanisme ingebouwd in Facebook om je goedkeuringsrechten te geven voor alles wat mensen taggen doe je mee.

Hoe u uw OK Google-geschiedenis kunt uitschakelen en verwijderen

Het is geen geheim dat veel mensen Google en zijn services voor een breed scala aan dingen gebruiken, en in het proces kan Google een duizelingwekkende hoeveelheid informatie van en over ons verzamelen.

Hoe maak je gelijkmatig verdeelde lettervakken voor formulieren in Microsoft Word?

Wanneer u uw eigen formulieren in Microsoft Word ontwerpt, kunt u af en toe problemen ondervinden bij het maken van de specifieke secties of functies die u nodig hebt. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag enkele handige oplossingen voor de Microsoft Word-problemen van een lezer.