Hoe het VK van plan is illegale Kodi-voetbalstreams te blokkeren

hoe-het-vk-plannen-om-illegale-kodi-voetbal-streams te blokkeren foto AFP/Getty Images

Vorige week kreeg de Football Association Premier League (FAPL) bij het High Court meer bevoegdheden om de illegale streaming van Engelse voetbalwedstrijden aan te pakken. In plaats van websites te achtervolgen die live spelers hosten, kan de League nu de servers blokkeren die de live feeds leveren, Kodi-boxen en soortgelijke IPTV-services afsnijden. Maar hoe wordt het afgedwongen? Nu het bevel openbaar is, kunnen we enig licht werpen op hoe de FAPL van plan is haar nieuwe bevoegdheden te gebruiken.

Het begint allemaal met de heer Justice Arnold, die de aanvraag van de FAPL heeft goedgekeurd om de allereerste 'live'-blokken te introduceren met hulp van de zes grote Britse breedbandaanbieders. BT, EE, PlusNet, Sky, TalkTalk en Virgin Media hebben te horen gekregen dat ze nu een lijst met IP-adressen die zijn gekoppeld aan 'de doelservers' moeten blokkeren.Voordat de uitspraak werd gedaan, had de FAPL een externe contractant (die niet bij naam wordt genoemd) ingeschakeld om duistere feeds te controleren met behulp van een 'eigen video-vingerafdruktechnologie'. Dit genereerde een 'groot aantal' servers (die soms van IP-adres wisselden om tracking te omzeilen), die vervolgens konden worden gedeeld met ISP's.

De tweede fase in het tweedelige proces omvat de eigen driedelige methode van de FAPL voor het identificeren van inbreukmakende servers. De League verzocht echter - met steun van BT, EE, Sky en Virgin - om het proces vertrouwelijk te houden om te voorkomen dat het publiek manieren identificeert om de beperkingen te omzeilen. Vijf van de zes providers steunden de bestelling positief, maar TalkTalk steunde de aanvraag niet. Het verzette zich er ook niet tegen, dus er werd een akkoord bereikt.

Op 18 maart gaat het bevel in. Deze vertraging geeft providers wat extra tijd om zich voor te bereiden. Zoals je zou verwachten, werkt een live serverblok iets anders dan beperkingen op een typische website. Om te beginnen zijn er alleen blokkades als er Premier League-wedstrijden worden gespeeld. Rechter Arnold stelt dat technologische vooruitgang in video-vingerafdrukken illegale streams in bijna realtime kan identificeren, waardoor ISP's 'vrijwel onmiddellijk' op de hoogte kunnen worden gebracht van nieuwe servers.

Justice Arnold merkte ook op dat ISP's nu kneedbare blokkeersystemen hebben die automatisch de toegang tot IP-adressen kunnen beperken terwijl een game wordt gespeeld. Het bevel dwingt providers om elke week hun blokkeringslijst te 'resetten', waardoor nieuwe servers kunnen worden toegevoegd en oude servers kunnen worden verwijderd als ze niet langer inbreukmakende inhoud aanbieden.

Om de doeltreffendheid ervan te beoordelen, loopt de bestelling tot 22 mei, de laatste dag van het Premier League-seizoen. Alle partijen zullen vervolgens feedback indienen, inclusief eventuele problemen waarmee ze te maken hebben gehad, voordat de FAPL een nieuwe aanvraag indient voor het seizoen 2017/18.

Hoewel de Premier League misschien wel de grootste bron van illegale streams is, houden grote organisaties van andere sporten de FAPL-order nauwlettend in de gaten. De BBC, Duits/Spaanse/Schotse voetbalcompetities, ECB, PGA European Tour, Professional Darts Corporation en Rugby Football Union steunden allemaal de bestelling. Mocht het een succes worden, dan zouden we kunnen zien dat een van deze verenigingen een eigen serverblokkering aanvraagt.

Justitie Arnold merkt op:

'FAPL stelt dat, gelet op de hierboven geschetste overwegingen, het bevel evenredig is. Het doet geen afbreuk aan de rechten van gedaagden om zaken te doen. Voor zover deze inbreuk maakt op de rechten van internetgebruikers om informatie te verstrekken of te ontvangen, wordt de inmenging gerechtvaardigd door een legitiem doel, namelijk het op grote schaal voorkomen van inbreuk op de auteursrechten van FAPL, en is zij evenredig aan dat doel: doeltreffend en afschrikkend, er zijn geen even doeltreffende maar minder belastende maatregelen voor FAPL, het vermijdt het creëren van belemmeringen voor legitieme handel, het is niet al te ingewikkeld of duur en het bevat waarborgen tegen misbruik. Ik accepteer deze bewering.'

De volgorde is vrij specifiek in zijn focus, geen twee IPTV-services / plug-ins zijn hetzelfde. VPN's en proxyservers, plus een toename van peer-to-peer streaming, kunnen gebruikers helpen de blokkades te omzeilen, al is het maar voor een korte tijd. De echte test komt op zaterdag, wanneer Kodi-plug-inbeheerders het opnemen tegen de grootste ISP's van het VK.

Aanbevolen verhalen

8 films die je IQ verhogen - #5 zal testen hoe slim je bent

We genieten zo veel van films dat we de waarde ervan kunnen onderschatten.

Californië is van plan om zelfrijdende autotests zonder mensen toe te staan

Het wil ook de noodzaak voor stuurwielen en pedalen elimineren.

Britse scholen op zonne-energie worden geconfronteerd met een belastingverhoging van 800 procent

'Het is absurd.'

Windows 10 blokkeert binnenkort niet-Store-apps zoals OS X doet

Hoewel het vervelend is, kan het malware en bloatware van uw computer houden.

Bill zou illegale autonome voertuigen beboeten $ 25K per dag

Vergunningen die slechts $ 150 kosten, zijn duidelijk de moeite waard om de tijd te nemen om te beveiligen als dit het alternatief is.