Hoe apt-get-installaties in Linux-stijl naar Windows te brengen met Chocolatey

hoe-te-brengen-linuxstyle-aptget-installaties-naar-windows-met-chocolade foto 1

Er valt veel te zeggen voor app-winkels en de manier waarop ze de installatie en het bijwerken van software vereenvoudigen, maar Linux-gebruikers kunnen profiteren van het apt-get-commando om meer controle over dingen te krijgen. Met Chocolatey kunnen Windows-gebruikers vrijwel hetzelfde doen vanaf de opdrachtregel.

Chocolatey is gebaseerd op PowerShell, maar kan vanaf de opdrachtregel worden geïnstalleerd - typ of kopieer en plak de volgende code en druk op Enter:@powershell -NoProfile -ExecutionPolicy onbeperkt -Command iex ((new-object net.webclient).DownloadString('http://chocolatey.org/install.ps1')) && SET PATH=%PATH%;%systemdrive%chocolatey in

Wacht even terwijl er een verbinding tot stand is gebracht, en Chocolatey zal voor u worden gedownload en geïnstalleerd.

hoe-te-brengen-linuxstyle-aptget-installaties-naar-windows-met-chocolade foto 2

Nieuwe software pakken die u wilt installeren, is nu een kwestie van een opdrachtpromptvenster openen en cinst [appnaam] typen.

Dus als u een kopie van de FileZilla FTP-client wilt installeren, hoeft u alleen maar het volgende te typen voordat u op Enter drukt:

cinst filezilla

Dit is natuurlijk een stuk sneller dan naar de officiële FileZilla-website te gaan, de juiste downloadlink te zoeken en vervolgens een uitvoerbaar bestand op uw harde schijf op te slaan voordat u met de installatie begint.

hoe-te-brengen-linuxstyle-aptget-installaties-naar-windows-met-chocolade foto 3

De opdracht die nodig is om apps op deze manier te downloaden en te installeren, is behoorlijk intuïtief. Wilt u een kopie van Firefox? Typ 'cinst Firefox'. Wilt u OpenOffice? ‘cinst OpenOffice’. Er zijn ook handige combinatiepakketten zoals All Browsers (cinst allbrowsers) die meerdere applicaties tegelijk installeren – in dit geval Chrome, Opera, Firefox en Safari.

Ga voor een volledig overzicht van de beschikbare pakketten naar de doorzoekbare lijst op de Chocolatey-website.

hoe-te-brengen-linuxstyle-aptget-installaties-naar-windows-met-chocolade foto 4

Heb je genoeg van een app en wil je er vanaf? Daar is ook een commando voor.

cuninst filezilla

Het updaten van apps is al even eenvoudig; om bijvoorbeeld FileZilla bij te werken, typt u gewoon:

kopje filezilla

Je kunt ook controleren op updates voor al je geïnstalleerde apps - die tenminste via Chocolately zijn geïnstalleerd - met de volgende opdracht:

beker allemaal

Er is een GUI beschikbaar voor Chocolatey (cinst ChocolateyGUI) - dit druist in tegen het idee om app-get te repliceren, maar het is toch handig.

hoe-te-brengen-linuxstyle-aptget-installaties-naar-windows-met-chocolade foto 5

Meer verhalen

Geek Trivia: Atoomtijd wordt bijgehouden met behulp van atomen van welk type?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel een lijst met afbeeldingen converteren naar een PDF-bestand

We konden geen goed scenario bedenken waarom je dit zou willen doen, maar als je een lijst met afbeeldingen naar een enkel PDF-bestand wilt converteren, kun je dat doen met een enkele opdracht. Tenminste, op Linux of Mac. Als u Windows gebruikt, moet u Cygwin installeren met het Imagemagick-pakket of de Windows

Week in Geek: Facebook-gebruikers onthullen meer informatie dan gerealiseerd via 'Likes'

De editie van WIG van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Dropbox heeft de populaire e-mailapp Mailbox gekocht, de meeste pc-beveiligingsproblemen zijn het gevolg van niet-gepatchte Windows-apps van derden, Google Now is begonnen aan te komen in Chrome-Chrome OS , en meer.

Geek Trivia: Welke vorm van snackvoedsel is gemodelleerd met behulp van supercomputers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek School: Windows 7 leren - Windows Firewall

Kom en doe mee terwijl we de wereld veiliger maken met behulp van onze Windows Firewall in deze editie van Geek School.

Geek Trivia: Astronauten gebruiken wat in hun helmen om hun neus te krabben?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Toepassingen die u privé wilt houden, verbergen en beveiligen met een wachtwoord

Als u in Windows veel programma's tegelijk opent, kan uw bureaublad behoorlijk chaotisch en rommelig worden. Een van die vele vensters kan privégegevens weergeven en het is gemakkelijk om het uit het oog te verliezen en het per ongeluk zichtbaar te laten.

APK-bestanden (Android-apps) downloaden van Google Play

Installeer een app van Google Play en hoewel het installatieprogramma de vorm aanneemt van APK-bestanden, krijgt u nooit de mogelijkheid om het bestand rechtstreeks te downloaden. Met de APK Downloader-extensie voor Chrome kun je elke APK downloaden die je nodig hebt, zodat je deze als back-up hebt.

Geek School: Windows 7 leren - Draadloos netwerken

In de laatste twee artikelen hebben we gekeken hoe u uw pc kunt voorbereiden op netwerktoegang. In deze aflevering gaan we kijken naar de draadloze netwerkconfiguratie.

Wat is het verschil tussen het Locahost en het lokale IP-adres?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.