Hoe u uw wifi-netwerk kunt uitbreiden met eenvoudige toegangspunten

hoe-uw-wifi-netwerk-uitbreiden met-eenvoudige-toegangspunten foto 1

Vorige week lieten we je zien hoe je je netwerk draadloos uitbreidt, deze week bekijken we hoe je een bestaand hardwire-netwerk kunt gebruiken om je draadloze netwerk eenvoudig en snel uit te breiden met eenvoudige toegangspunten.

Nadat we onze gids Hoe u uw draadloze netwerk kunt uitbreiden met Tomato-Powered Routers, hebben gepubliceerd, ontvingen we een verscheidenheid aan lezersvragen over andere tips en trucs die u zou kunnen gebruiken om een ​​draadloos netwerk uit te breiden. Bill schreef in met de volgende vraag die nogal wat vergelijkbare e-mails weergalmt:Ik heb afgelopen dinsdag je gids gelezen en gevolgd. Alles werkte zoals beloofd, maar ik heb gemerkt dat de secundaire router een beetje schilferig lijkt. Is er een meer eenvoudige manier om deze techniek aan te pakken dan de Tomato-routers via WDS in te stellen, zoals je ons in de tutorial laat doen? Mijn huis is bedraad met Ethernet, maar helaas gebruiken maar heel weinig van mijn apparaten echt harde bedrading meer. Wat kan ik doen? Al mijn routers draaien op de huidige versies van TomatoUSB.

Als Bill het bestaande LAN niet had, zouden we hem moeten vertellen dat hij een andere firmware (zoals DD-WRT) moet proberen die echte wifi-herhaling mogelijk maakt. Omdat hij een bestaand bekabeld Ethernet-LAN ​​heeft, heeft hij echter geluk.

In een situatie zonder Ethernet-netwerk, moet je volledig vertrouwen op draadloze technologie om de toegangspunten aan elkaar te koppelen (zoals we deden toen we vorige week WDS gebruikten om de twee Tomato-routers aan elkaar te koppelen). Als je echter een vast netwerk hebt, wordt het een stuk eenvoudiger omdat je Ethernet als backbone voor het netwerk kunt gebruiken en de secundaire routers kunt converteren naar eenvoudige toegangspunten die weinig inspanning vergen om te configureren en te implementeren.

Wat bereik je specifiek door deze techniek te gebruiken ten opzichte van de vorige techniek? In onze eerdere tutorial hebben we je laten zien hoe je een mesh van wifi-routers kunt maken. Hoewel dat een geweldige oplossing is als je geen harde draad hebt om ze aan te sluiten, heeft het wel zijn tekortkomingen omdat het veel configuratie en een Wi-Fi mesh-protocol vereist dat latentie en verminderde bandbreedte kan introduceren. De techniek die we gaan schetsen, voegt eenvoudig wifi-toegangspunten toe aan elke open Ethernet-verbinding op uw bekabelde LAN - geen fancy configuratie of Wi-Fi Voodoo vereist.

Wat je nodig hebt

hoe-uw-wifi-netwerk-uitbreiden met-eenvoudige-toegangspunten foto 2

Voor deze tutorial heb je de volgende dingen nodig:

  • Eén primaire router
  • Een of meer secundaire routers
  • Eén fysieke poort op de primaire router en één directe Ethernet-kabelverbinding voor elke secundaire router

Dat is alles wat je nodig hebt! Technisch gezien heb je zelfs geen fancy aftermarket-firmware zoals Tomato of DD-WRT nodig. Dat verdient herhaling. Hoewel we door Tomato aangedreven routers gaan gebruiken, kun je vrijwel elke standaard wifi-router gebruiken zonder de firmware te flashen. In tegenstelling tot andere wifi-tutorials die we hebben gedeeld en waarbij je diep in het lef van een aangepaste router moet rommelen, vereist deze tutorial gewoon dat je de basisinstellingen van het wifi-toegangspunt op je secundaire routers kunt wijzigen.

Aan de slag: de secundaire router resetten

Voor de duidelijkheid gaan we verwijzen naar de primaire router als de primaire router en de secundaire router als de secundaire router. Eenvoudig, ja, maar het zorgt ervoor dat we allemaal op dezelfde pagina zitten en de instellingen niet op het verkeerde apparaat toepassen.

Nogmaals, hoewel we TomatoUSB gebruiken, kunnen deze instructies op bijna elke router op de markt worden toegepast. Lees de hele handleiding door en pas de stappen, enigszins aangepast voor verschillende menustructuren, vervolgens toe op uw router.

Het eerste dat u wilt doen, is uw secundaire router resetten (niet uw primaire router), zodat u met een schone lei kunt werken. Sluit uw secundaire router rechtstreeks aan op een desktop- of laptopcomputer via de Ethernet-poort. Navigeer naar Beheer -> Configuratie -> Standaardconfiguratie herstellen en selecteer Alle gegevens in NVRAM-geheugen wissen (volledig). Klik OK.

De standaard login/wachtwoord na een schone wissing in Tomato is admin/admin. U moet het wachtwoord onmiddellijk wijzigen door naar Beheer -> Beheerderstoegang te gaan. Terwijl we in het Admin Access-menu zijn, kunnen we twee dingen veranderen. Wijzig eerst het kleurenschema van Tomato om gemakkelijk onderscheid te kunnen maken tussen de standaard Tomato-installatie en secundaire toegangspunten.

hoe-uw-wifi-netwerk-uitbreiden met-eenvoudige-toegangspunten foto 3

De kleurinstelling vindt u bovenaan de pagina Admin Access onder Web Admin -> Color Scheme. We kozen voor blauw. Om het wachtwoord te wijzigen, scrolt u naar beneden en voert u een nieuw wachtwoord in het gedeelte Wachtwoord in. Zorg ervoor dat u onderaan op Opslaan klikt, anders worden uw wijzigingen niet toegepast. Tomato zal u onmiddellijk nadat u op Opslaan heeft geklikt, vragen om opnieuw in te loggen. Gebruik login: admin en wachtwoord: welk nieuw wachtwoord je ook hebt aangemaakt.

De secundaire router configureren

Nadat u de secundaire router hebt gereset en een nieuw wachtwoord hebt toegewezen, is het tijd om deze te configureren. We hoeven maar een handvol wijzigingen aan de secundaire router aan te brengen en (in TomatoUSB tenminste) kunnen ze allemaal op één pagina worden aangebracht.

hoe-uw-wifi-netwerk-uitbreiden met-eenvoudige-toegangspunten foto 4

Navigeer naar Basis -> Netwerk in de GUI van de secundaire router. We moeten hier een paar kleine wijzigingen aanbrengen. Eerst moet u WAN / Internet naar Statisch schakelen. Het is niet nodig om iets anders te veranderen in deze subsectie.

hoe-uw-wifi-netwerk-uitbreiden met-eenvoudige-toegangspunten foto 5

Vervolgens moet u het IP-adres van de router wijzigen. Dit kan elk nummer zijn dat niet 1) hetzelfde is als uw primaire router of 2) in de lijst van toewijsbare adressen die wordt gebruikt door de DHCP-server van uw primaire router, zoals 198.168.1.100-149. We hebben de onze eenvoudig overgezet naar 192.168.1.2 om aan te geven dat dit de eerste van de secundaire routers was die op ons netwerk was aangesloten.

Sluit het adres van uw primaire router in voor het eerste statische DNS-slot. Schakel de DHCP-server uit. De secundaire router (en andere andere routers die u als toekomstige toegangspunten kunt toevoegen) moeten verwijzen naar de primaire router voor hun DNS-instellingen en DHCP-toewijzingen om de installatie eenvoudig te houden en alle netwerkwijzigingen gemakkelijk vanaf de primaire router te kunnen maken. router.

hoe-uw-wifi-netwerk-uitbreiden met-eenvoudige-toegangspunten foto 6

Vervolgens heb je het gedeelte Draadloos. Binnen het gedeelte Draadloos moet u een paar wijzigingen aanbrengen. Zorg er eerst voor dat Draadloos inschakelen is aangevinkt. Stel vervolgens Draadloze modus in op Toegangspunt. U kunt de draadloze netwerkmodus op Auto laten staan ​​of een specifieke modus afdwingen (zoals alleen G).

De SSID moet hetzelfde zijn als uw andere Wi-Fi-toegangspunten (zoals de primaire router). Het beveiligingstype, het coderingstype en de gedeelde sleutel moeten ook hetzelfde zijn. Opmerking: als je problemen hebt met de installatie, is het vaak handig om de SSID van de secundaire router te wijzigen in iets als draadloos2 om het te onderscheiden van draadloos (de naam van de primaire router) en het testen van signalen en het oplossen van problemen gemakkelijker te maken.

Dat gezegd hebbende, is de kanaalselectie de enige plaats waar de draadloze installatie zou moeten verschillen van de primaire router. U wilt een kanaal voor uw toegangspunten selecteren dat niet conflicteert met kanalen die door de primaire router worden gebruikt. Raadpleeg deze tabel om een ​​geschikt kanaal te selecteren:

hoe-uw-wifi-netwerk-uitbreiden met-eenvoudige-toegangspunten foto 7

Stel dat uw primaire router kanaal 1 gebruikt. Voor uw secundaire router kunt u kanaal 6 of kanaal 11 selecteren als een vrij kanaal om interferentie te minimaliseren. Voor een snelle referentie zijn hier enkele combinaties die u kunt gebruiken om de communicatiekanalen vrij te houden en ruimte te laten voor een toekomstig toegangspunt:

  • 1, 6, 11
  • 2, 7, 12
  • 3, 8, 13

Als u klaar bent met het selecteren van een open kanaal, klikt u op Opslaan om al uw wijzigingen door te voeren naar de secundaire router. Nadat de wijzigingen zijn opgeslagen, koppelt u de secundaire router los van de computer die u hebt gebruikt om deze te configureren en brengt u deze naar de Ethernet-aansluiting waarop u hem wilt aansluiten. Leid een Ethernet-kabel van de wandcontactdoos naar een van de LAN-poorten op de secundaire router (niet de WAN-poort). Sluit het netsnoer aan om het op te starten. Uw secundaire toegangspunt zou nu online moeten zijn en toegankelijk zijn voor de wifi-apparaten in de buurt. Als extra bonus kunt u de secundaire router ook gebruiken als een basisnetwerkswitch: alle Ethernet-afhankelijke apparaten in de buurt, zoals een gameconsole of desktopcomputer, kunnen rechtstreeks op de resterende LAN-poorten van de secundaire router worden aangesloten.

U kunt dit hele proces herhalen met extra routers - let gewoon op het kanaal dat u voor elke router selecteert om te proberen de interferentie tot een minimum te beperken.

Meer verhalen

15 manieren om $ 1 miljoen te besparen voordat je 50 bent

Bekijk deze eenvoudige manieren om u te helpen sparen voor de toekomst.

SpaceX-ingenieurs hebben hun exploderende raketmysterie opgelost

De lanceringen van Falcon 9 kunnen medio december worden hervat.

10 geweldige technische cadeaus voor de feestdagen voor mannen

Laat ons je begeleiden bij je zoektocht om het perfecte technische cadeau voor hem te vinden.

Bladeren vanaf de Linux-terminal met W3M

W3M is een terminalwebbrowser voor Linux. Het heeft een paar trucjes in petto, waaronder ondersteuning voor afbeeldingen, tabbladen, tabellen, frames en andere functies die gewoonlijk niet worden meegeleverd met terminalwebbrowsers.

Week in Geek: Google stopt Picnik en 5 andere services

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen als de wachtwoordhack van webhostingservice DreamHost, de poging tot chantage van Facebook-gebruikers door een bot (trojan), de broncode ter waarde van $ 9,5 miljoen die is gestolen van de NY Federal Reservebank en meer.

De beste wachtwoordtips om uw accounts veilig te houden

Met alle online accounts die we allemaal hebben, is het gemakkelijk om lui te worden en hetzelfde wachtwoord te gaan gebruiken voor meerdere websites, services en accounts, uit angst om een ​​belangrijk wachtwoord te vergeten. Dit kan echter uw privégegevens in gevaar brengen.

Desktop Fun: Video Game Remakes door Orioto Wallpaper Collection Series 1

Als je een verzamelaar bent van videogame-wallpapers, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Orioto en de fantastische game-wallpapers die hij maakt. Dus vandaag hebben we een echte traktatie voor jou en je desktop met de eerste in onze serie Video Game Remakes Wallpaper-collecties van Orioto.

Geek Trivia: wat was de eerste sciencefictionfilm die in de ruimte werd opgenomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: hoe en waarom je je apparaten jailbreakt

Eerder deze week hebben we je gevraagd de redenen te delen waarom je je apparaten hebt gejailbreakt en de tools die je hebt gebruikt. Nu zijn we terug met een verzameling geweldige reacties van lezers.

Meldingsbeheer Stroomlijnt het wijzigen van uw e-mailmeldingen

Je krijgt allerlei meldingen van verschillende diensten - Facebook, Twitter, YouTube - en je komt er nooit aan toe om ze aan te passen. Notification Control is een webdashboard met directe links naar 14 populaire services, zodat u...