Een persoonlijk merk bouwen dat uw bedrijf naar een hoger niveau tilt

Personal branding kan nieuwe deuren openen en u helpen uw dromen waar te maken. Door je te concentreren op het op de juiste manier merken van jezelf, zorg je ervoor dat je reputatie je voorgaat - en kom je een stap dichter bij het spreekwoordelijke advies: werk totdat je jezelf niet langer hoeft voor te stellen.

Maar wat kunt u doen als u tegelijkertijd het merk van uw bedrijf probeert te promoten?

Focussen op jezelf kan een echte uitdaging zijn als ondernemer - vooral als je bedrijf nog jong is. Het metaforische bloed, zweet en tranen dat nodig is om uw doelen te bereiken, heeft mogelijk geleid tot het succes van uw bedrijf, en u kunt niet trotser zijn: het merk is uw baby en u ziet het opgroeien.Echter, op ongeveer dezelfde manier als bij het opvoeden van kinderen, kun je jezelf verliezen als je je concentreert op de verbetering van datgene waar je voor zorgt.

Als je een ouder bent, betekent dit dat je hobby's en persoonlijke tijd buiten beschouwing moet laten; als je een ondernemer bent, verlies je waarschijnlijk je persoonlijke merk uit het oog. Maar wat u zich misschien niet realiseert, is dat u door het ontwikkelen van uw persoonlijke merk ook deuren voor uw bedrijf opent.

Wat is tenslotte een bedrijf anders dan een groep mensen? En wie wil er nu geen beroemde CEO ontmoeten?

Het bouwen van een persoonlijk merk, net als een bedrijfsmerk, is niet iets dat je van de ene op de andere dag of in een weekend kunt doen (tenzij je heel, heel veel geluk hebt en nieuws maakt). Met toewijding en consistentie zult u echter ook op weg zijn om het cachet van een Steve Jobs, Sheryl Sandberg of Tony Robbins te krijgen. Zo begin je:

Krijg inzicht in uw huidige digitale aanwezigheid.

Google je naam als je dat nog niet recentelijk hebt gedaan. Dit wordt het meest effectief gedaan in een incognitotabblad of gelijkwaardig (elke browser heeft een optie om zonder cookies te zoeken), zodat u kunt zien wat de echte resultaten zijn.

Noteer wat er opduikt. Als u niet veel of enige persoonlijke branding heeft geïnvesteerd, krijgt u waarschijnlijk een mengelmoes van mensen met dezelfde naam als u en uw socialemedia-accounts. Afhankelijk van hoe uw bedrijfspagina is gestructureerd, zou die ook bovenaan moeten staan.

Ik kan dit niet genoeg benadrukken: Controleer alle links op de voorpagina. Zorg ervoor dat er niets gênants of twijfelachtigs is: gênante beelden, boze sociale updates en dergelijke kunnen een beslissende factor zijn voor de interesse van beleggers.

Verbeter uw persoonlijke en bedrijfssites.

Een gemakkelijke stap die een grote impact heeft, is het verbeteren van de Over-pagina van uw bedrijf. Zorg ervoor dat de beschrijving van uw site duidelijk, gemakkelijk te lezen en aantrekkelijk is. Zet op een prominente plaats op de pagina uw headshot (die wordt weergegeven bij zoekopdrachten naar afbeeldingen), inclusief een geschikte alt-tag, samen met uw naam, titel en links naar sociale media.

Als je een persoonlijke website hebt -- die ik je aanraad, als je die nog niet hebt -- zorg er dan voor dat deze eenvoudig en gemakkelijk te lezen is en ook je foto, titel, een link naar je bedrijf en je sociale links bevat. Dit is een geweldige plek om een ​​persoonlijke blog te hosten, die wonderen zal doen voor je persoonlijke branding, en waar we zo dadelijk meer over zullen vertellen.

Zet in op sociale media.

Zorg ervoor dat u regelmatig praat met anderen in uw branche, uw potentiële klanten en de gemeenschappen waarvan u deel uitmaakt. Vaak en bedachtzaam posten op social media-accounts is een van de beste manieren om snel opgemerkt te worden door duizenden mensen.

Sociale media zijn de beste plek om je persoonlijkheid te laten zien, op een manier die ook pleit voor je merk en missie, zegt Vick Tipnes, CEO van Blackstone Medical Services en, aantoonbaar, een meester in persoonlijke branding op Facebook. De persona die je op Facebook, Twitter, Instagram en andere platforms plaatst, zal gemakkelijk door duizenden mensen worden bekeken, maar op een nonchalante manier', schrijft Tipnes. 'Je kunt - en moet - grappig zijn, maar je kunt ook oprechter uit het hart spreken dan in een professionele setting.

'Sociale media', vervolgt Tipnes, 'is in wezen de plek waar je publiek de echte jij leert kennen; en door vermakelijk, attent en soms provocerend te zijn, kun je organisch de aandacht trekken.

Raak betrokken.

Deelnemen aan de gemeenschap betekent meer dan alleen anderen in gesprek brengen. Het is ook belangrijk dat je jezelf in het middelpunt van de gebeurtenissen plaatst. Begin door fysiek naar netwerkevenementen en topbijeenkomsten voor uw branche te gaan. Als je eenmaal op je gemak bent, meld je dan aan om met een paar te helpen. Dan is het tijd om voor jezelf te beginnen!

Ik adviseer niet dat je een ruimte verhuurt en een conferentie organiseert - als je daar de bandbreedte en het geld voor hebt, heb je meer macht. Maar maak er een punt van om excuses te organiseren voor degenen in uw branche om elkaar te leren kennen.

Voor de meesten betekent dit webinars, TweetChats en netwerkevenementen (zowel on als offline), die allemaal geweldige manieren kunnen zijn om nieuwe mensen te leren kennen en zelfs om vermeld te worden in publicaties.

Als je nog een stapje verder wilt gaan, overweeg dan om een ​​virtuele top te organiseren, iets wat steeds meer ondernemers doen, met groot succes.

Word een thought leader.

Een andere ongelooflijk effectieve stap die u kunt zetten in de richting van geweldige personal branding, is om een ​​thought leader te worden. Dit betekent het schrijven van artikelen, het ontwikkelen van allerlei soorten inhoud en uiteindelijk het boeken van spreekbeurten om gebeurtenissen in uw branche te bespreken.

Door hoogwaardige, tot nadenken stemmende inhoud te publiceren die betrekking heeft op uw branche, ontwikkelt u uw persoonlijke merk tot een vertrouwde bron. Als dit op de juiste manier gebeurt, wordt u uiteindelijk door journalisten en andere ondernemers naar uw mening gevraagd en als expert in artikelen gesourced. Op dat moment kijk je terug en sta je versteld dat het allemaal begon met het schrijven van een effectieve blog.

Personal branding kan moeilijk zijn, maar weet dat het niet alleen een belangrijke stap is in uw eigen succes, maar ook in het succes van uw bedrijf. De manier waarop het wordt gedaan, komt echt neer op deelname - persoonlijk en op sociale media, en door toe te voegen aan gesprekken.

Word een expert in uw vakgebied, geef om het succes van uw branche als geheel (niet alleen dat van uzelf en dat van uw merk) en help de mensen om u heen een boost te geven. Bied echte waarde aan uw gemeenschap, en u zult ze elke dag om meer laten roepen.

Aj Agrawal

AJ Agrawal is de CEO en mede-oprichter van Alumnify. een alumni-betrokkenheidsplatform.

Lees verder

Ontspan Hoe u een persoonlijk merk bouwt dat uw bedrijfsverhalen naar een hoger niveau tilt

5 mensen die je moet ontmoeten als je een bedrijf wilt starten

mentoren. Gemeenschap mavens. Leeftijdsgenoten. Ze hebben allemaal iets te bieden voor jou en je bedrijf, als je weet hoe je dat moet vragen.

'Waarom hij?' Regisseur van Elon Musk's geweldige excuus 'I Can't Come to Work Today'

De regisseur van de nieuwe komedie vertelt over de unieke situaties die zich voordoen wanneer een van je acteurs een geniale miljardair is.

9 gewoonten van goed presterende bedrijfsleiders

Deze succesvolle professionals delen een vergelijkbare benadering van leven en werk. Hier is een beknopte lijst van hun geheimen.

Wat moet er op je 'Stop Doing'-lijst?

Nu het nieuwe jaar nadert, is het gebruikelijk om een ​​gelofte af te leggen om de meest verlichte best practices na te streven. Maar hoe zit het met het overboord gooien van de hele tijd zinken en dingen die je liever vaarwel kust?

Wil je écht impact hebben als ondernemer? Beheers deze 6 dingen.

Stappen om een ​​erfenis achter te laten van een expert op het gebied van transformationeel leiderschap.

10 Do's en don'ts voor het modereren van een paneldiscussie

Moderators zijn nooit de ster, maar als ze hun werk goed doen, zal elk lid van het panel zich zo voelen.

Steve Wozniak biedt 4 adviezen voor startende ondernemers

Wozniak plaatste Apple voor zijn ego, wat ertoe leidde dat hij een hand had bij het ontwikkelen van enkele van 's werelds meest legendarische producten.

10 ondernemers delen hun geheimen om gefocust te blijven

Hier leest u hoe u zich kunt concentreren in een wereld vol afleidingen.

Hoe 2016 af te sluiten met een knal?

Gebruik het momentum van het vierde kwartaal om jezelf naar meer succes in het nieuwe jaar te slingeren.

De 6 hoofdzonden van netwerken

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u deze netwerkfouten niet maakt.

Gebruik deze groene baret-mindtruc om alles te overleven

Hoe potentiële dreigingen te elimineren en hoe te plannen wanneer de dreiging onvermijdelijk is.

10 geheimen voor grote rijkdom

Niemand is ooit vooruit gekomen door te doen wat iedereen doet. Dat geldt ook voor het lezen van artikelen zoals deze.

12 geheimen om uw persoonlijke merk een boost te geven

Hoe een krachtig persoonlijk merk uw bedrijf kan helpen enorm succes te behalen.

3 lessen om te leren van de fusie tussen Marriott en Starwood

Ondernemers moeten goed letten op hoe deze twee hotelketens hun merken en strategieën samenvoegen.

10 onconventionele manieren om uw persoonlijke merk op te bouwen

Ooit gedacht om je op een influencer te richten en een relatie op te bouwen? Inhoud direct promoten? Mensen op hun donder noemen****?

Hoe Trump won met behulp van strategische branding en wat ondernemers van hem kunnen leren

Specialisatie is beter dan generalisatie, leert Trump ons. Daarom hielden blanke arbeidersklasse mannen van hem.

Relaties zijn wat hard werken tot succes maakt

Het opbouwen van een goede band met klanten en medewerkers is belangrijk voor de groei van een bedrijf.

3 praktische manieren om contact te maken met miljonairs

Droom je ervan om ongelooflijk succesvolle ondernemers te ontmoeten en hun brein te kiezen? Ga hiervoor aan de slag.

Hoe u een gesprek beleefd achterlaat

Netwerken heeft alles te maken met het ontmoeten van die fantastische mensen die uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar wat doe je als je gevangen zit door een windzak?