Hoe blokkeer je vervelende sms-spam?

hoe-blokkeer-je-vervelende-tekstbericht-sms-spam foto 1

De afgelopen dagen is mijn mobiele telefoon overspoeld met sms-spam. Ja, het is een verdachte timing, aangezien Facebook net is begonnen onze telefoonnummers aan app-makers te geven, maar hoe dan ook, hier zijn enkele tips voor het blokkeren van vervelende sms-spam.

Natuurlijk kunnen deze tips ook worden gebruikt om te voorkomen dat iemand je een bericht stuurt - als je niets meer wilt horen van die gekke psycho-ex, behandel ze dan gewoon als een spammer en blokkeer ze dienovereenkomstig.Neem contact op met uw mobiele telefoonprovider

Iedereen weet overal dat e-mailproviders spamfilters hebben, maar wist u dat uw mobiele telefoonbedrijf ook spamfilters heeft voor sms-berichten? Wanneer u sms-spam ontvangt, betekent dit dat die berichten door de filters zijn gekomen en op uw telefoon zijn terechtgekomen. Je kunt het beste contact opnemen met je telefoonprovider en hen op de hoogte stellen van de spammer, zodat ze deze aan het filter kunnen toevoegen en voorkomen dat ze je telefoon bereiken.

Als u te maken heeft met sms-spam, wordt u soms door een enkel nummer gespamd, maar vaak komt het overal vandaan. Je kunt STOP antwoorden zoals ze je vragen, maar het is onwaarschijnlijk dat het werkt zoals je denkt voor de meeste telefoonaanbieders. Natuurlijk zal de spam uiteindelijk stoppen, maar het laat de spammers weten dat ze een echt persoon hebben. Je krijgt gewoon meer.

hoe-blokkeer-je-vervelende-tekstbericht-sms-spam foto 2

Het grootste probleem is dat je betaalt voor het inkomende sms-bericht, zelfs als je er niet om hebt gevraagd - en dan moet je betalen voor een ander bericht om jezelf te verwijderen? Natuurlijk, het zijn maar een paar centen, maar het gaat om het principe. Blijf lezen voor meer methoden om spam te blokkeren.

Sms-spam op Android-telefoons blokkeren

Als je een Android-telefoon hebt, heb je geluk, want er zijn een heleboel applicaties die sms-berichten blokkeren van mensen die niet in je contactenlijst staan. Dit is misschien wel de meest eenvoudige manier om van spam af te komen, maar je kunt ook kijken naar de carrier-gebaseerde opties verderop op de pagina.

De applicatie die we bekeken, heette Anti SMS Spam & Text Filter, een eenvoudige applicatie die maar één ding doet: spammers blokkeren. De belangrijkste functie is om Onbekende nummers blokkeren van achter de verkeerd gespelde instellingsknop in te schakelen. U kunt ook blokkeren op trefwoord, nummer en ook een lijst bekijken van alle spamberichten die zijn geblokkeerd. Er zijn tal van andere apps die hetzelfde doen en zelfs meer functies hebben, zoek gewoon door de markt.

hoe-blokkeer-je-vervelende-tekstbericht-sms-spam foto 3

Opmerking: deze schermafbeeldingen zijn ter illustratie afkomstig van de app-pagina.

Sms-spam op iPhones blokkeren

HAHAHA! Ja klopt. Steve Jobs zegt nee. Nou ... dat is niet helemaal waar - je kunt je iPhone jailbreaken en een aantal applicaties van Cydia installeren waarmee je sms-spam kunt blokkeren, en degene die iedereen me aanraadde, heette iBlackList. Nadat je het hebt geïnstalleerd, kun je deze tutorial volgen om alle opties te begrijpen - de belangrijkste is om Unknown Number te blokkeren, waar al je spam vandaan komt.

hoe-blokkeer-je-vervelende-tekstbericht-sms-spam foto 4

Sms-spam blokkeren met Google Voice

Als u een Google Voice-gebruiker bent, kunt u spammers rechtstreeks vanuit Voice blokkeren door in te loggen op het webpaneel en op de knop Spam melden te klikken voor elk gewenst bericht.

hoe-blokkeer-je-vervelende-sms-spam-foto 6

Om de Google Voice-opties beter te begrijpen, is hier een van hun officiële video's:

Zonder twijfel is Google Voice een buitengewoon krachtig hulpmiddel.

Verizon Draadloos

Als u een Verizon-klant bent, kunt u eenvoudig hun spamcontrole gebruiken om berichten uit te schakelen die naar uw telefoon worden verzonden vanaf internet of e-mail (zoals uwnummer@vtext.com), waar een zeer groot percentage van de spam naartoe gaat Komt van. U kunt desgewenst ook specifiek domeinen of e-mailadressen blokkeren - ga gewoon naar het tabblad Internet Spam Blocking zodra u zich aanmeldt bij het Verizon-paneel.

Het is belangrijk op te merken dat hierdoor andere, mogelijk legitieme meldingen worden geblokkeerd. Als u meldingen gebruikt van uw luchtvaartmaatschappij, websites die sms-herinneringen verzenden en andere, gebruiken ze meestal e-mail naar sms-gateways om ze te verzenden. Als je dat niet doet, ga er dan voor.

hoe-blokkeer-je-vervelende-sms-spam-foto 7

Opmerking: als je een Android-telefoon hebt en een sms-blokkeringstoepassing gebruikt, wil je deze instelling misschien toch gebruiken om de hoeveelheid sms-spam te verminderen waarvoor je wordt gefactureerd.

T-Mobile & Sprint

Helaas, als je T-Mobile of Sprint gebruikt, heb je niet zoveel opties op carrier-niveau. Sprint heeft er absoluut geen voor zover we kunnen nagaan met wat onderzoek (als je een Sprint-klant bent en iets weet, laat het ons dan weten), en T-Mobile heeft iets dat ze e-mailfilters noemen, waarmee je kunt blokkeren op basis van bepaalde criteria, maar geeft je niet de algemene optie die AT&T en Verizon hebben om alle berichten te blokkeren.

AT&T

De bedieningselementen op AT&T zijn eigenlijk beter dan die van Verizon, omdat je niet alleen sms-berichten en multimediasets van internet of e-mail kunt blokkeren, je kunt ook een geheime alias instellen voor de e-mail van je telefoon naar de sms-gateway. Ga naar mymessages.wireless.att.com en gebruik de blokkeeropties om de bedieningselementen in te stellen om te blokkeren.

hoe-blokkeer-je-vervelende-sms-spamfoto 8

Ga dan naar de Berichtopties om een ​​aangepaste alias voor je telefoon toe te wijzen. In plaats van mynumber@txt.att.net, kun je nu e-mail naar sms ontvangen met mysecretaliashere@txt.att.net, die je echt geheim zult houden.

hoe-blokkeer-je-vervelende-tekstbericht-sms-spam foto 9

Het andere voordeel van AT&T is dat het niet nodig is om spraakoproepen te blokkeren, omdat ze toch niet zo goed werken.


Heb je ervaring met het blokkeren van spammers? Deel uw wijsheid met de andere lezers in de opmerkingen.

Meer verhalen

Hype begrijpen, een app voor livestreaming boordevol rare

Het is alsof je naar drugs kijkt.

​De beste arceringstips voor Pokemon Go

Het uitbroeden van eieren is de beste manier om ze allemaal te vangen zonder de wereld rond te reizen. We hebben enkele tips om u op weg te helpen.

Google doodle viert de 100ste verjaardag van Walter Cronkite

Legendarische journalist wordt herinnerd voor objectieve berichtgeving over de oorlog in Vietnam, de moord op JFK en de maanlanding van Apollo 11.

WikiLeaks 'spirit cooking' tweet zet Twitter aan het koken

Social Cues: Ook trending op sociale media op vrijdag zijn de 'Hamilton'-mixtape en de nieuwste doodle van Google.

Geek Trivia: hebben patiënten met het Alice in Wonderland-syndroom moeite met waarnemen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Artikelen importeren tussen Pocket en Instapaper

Als u overweegt uw read-it-later-toepassing naar keuze te verlaten voor groenere weiden, hoeft u niet helemaal opnieuw te beginnen. Hier leest u hoe u alles van Pocket naar Instapaper of vice versa kunt verplaatsen, zonder een beat te missen.

Hoe de retweets van een Twitter-gebruiker te blokkeren (maar nog steeds hun tweets te zien)

Retweet iemand die je op Twitter volgt constant, waardoor je tijdlijn wordt overspoeld met onzin? Komen bepaalde accounts waarvan u nooit wilt horen toch opduiken? Hier leest u hoe u die dingen snel kunt filteren, zonder mensen die u anders leuk vindt te ontvolgen.

Leer de geeky-details van elk Apple-product, oud en nieuw

Als je een fan bent van Apple-producten, maar je hardware is beperkt tot wat je je kunt veroorloven, dan kun je nog steeds veel plezier beleven aan het maken van een reis door de productgeschiedenis van Apple met Mactracker.

Eén consult was genoeg om me te verkopen aan online artsen

Van het maken van een afspraak tot het slikken van een pil in 45 minuten.

Netflix komt volgende week naar Comcast X1-boxen

Als u geen Netflix-abonnee bent, kunt u voor Netflix betalen via uw Comcast-factuur.