Hoe u uw afbeeldingen kunt bewerken met de fototoepassing van uw Mac

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 1

Foto's is uitgebracht als onderdeel van een grotere OS X-systeemupdate (10.10.3). De app is bedoeld om iPhoto te vervangen als de meest gebruikte fototoepassing van Mac-gebruikers. Als zodanig bevat het nogal wat basis maar noodzakelijke hulpmiddelen voor het bewerken van foto's.

We hebben Foto's eerder geïntroduceerd toen we bespraken hoe de bibliotheek naar een andere locatie kon worden verplaatst, evenals wat elke gebruiker zou moeten weten over de instellingen voor delen van iCloud. Maar tot nu toe hebben we het nog niet echt gehad over de applicatie zelf.Wanneer je Foto's voor het eerst op OS X gaat gebruiken, wordt niet meteen duidelijk dat je ermee kunt bewerken. U moet nog steeds een foto of foto's selecteren en deze openen in de bewerkingsmodus.

In de weergave Foto's wordt alles op datum gerangschikt. Met deze weergave kunt u foto's slechts één voor één bewerken.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 2

Met de pijlen naar achteren kun je de dingen veel breder bekijken, wat handig is om snel door je bibliotheek te bladeren als je veel inhoud hebt.

Als u op de weergave Albums klikt, kunt u Alle foto's selecteren (of een ander album waarin u ze hebt gesorteerd). Dit is de gemakkelijkste manier om een ​​groep foto's te bewerken, in plaats van ze allemaal afzonderlijk te moeten selecteren.

Dubbelklik in uw albumweergave Alle foto's bijvoorbeeld op een foto om deze groter te maken. Vanaf hier kunt u de pijltoetsen gebruiken om door uw foto's te bladeren.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 5

Hier ziet u dat u de gesplitste weergave kunt weergeven of verbergen, waarin alle foto's in uw album worden weergegeven. Gebruik de schuifregelaar om in of uit te zoomen.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 6

Als een foto is geselecteerd, zijn er opties in de rechterbovenhoek om deze als favoriet te markeren, de informatie te bekijken en vooral, deze te bewerken.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 7

De bewerkingsmodus is heel anders dan de weergavemodus. Wanneer u op Bewerken klikt, wordt de toepassing donker en verschijnen er hulpmiddelen langs de rechterrand van het venster.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 8

De bewerkingsmodus verschilt sterk van de weergavemodus, maar u kunt nog steeds de pijltoetsen gebruiken om snel door uw verzameling te bladeren.

Let op, er zijn over het algemeen veel overeenkomsten tussen de Photo-editor van OS X en de Photo-editor van iOS. Beide delen een enkele klik Verbeter-knop, een Bijsnijden-knop, filters, aanpassingsopties en een Rode-ogenverwijderaar.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 9

Foto's op iPad is een beetje anders dan op een Mac, maar niet veel.

Vrijwel alles is hetzelfde, behalve dat OS X's Foto's de functies voor bijsnijden en roteren scheidt en een retoucheerknop toevoegt, waarmee je kleine onvolkomenheden en onvolkomenheden kunt wegvegen.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 10

Wanneer u uw foto's bewerkt, kunt u op de knop Herstel naar origineel klikken om uw wijzigingen ongedaan te maken, of op Gereed klikken om af te sluiten en/of zich eraan vast te leggen.

Let op: wanneer u op Gereed klikt, bent u niet per se klaar. U kunt nog steeds teruggaan naar de foto die u zojuist hebt bewerkt en terugkeren naar het origineel.

Misschien wilt u uw foto's bewerken en opslaan als een nieuwe. Klik op het menu Bestand terwijl u uw foto bekijkt (het maakt niet uit of deze zich in de weergave- of bewerkingsmodus bevindt) en selecteer Exporteren. U kunt dan die foto (of zoveel als u hebt geselecteerd) of het ongewijzigde origineel(en) exporteren.

hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 12

Zoals je kunt zien, is het gebruik van Foto's om je foto's te bewerken heel eenvoudig en het geeft je genoeg tools om alles behalve de meest geavanceerde functies te doen.

Ja, ze zijn erg basic en zullen niet het soort kracht benaderen dat je hebt met applicaties zoals PhotoShop, Gimp of zelfs iets als Picasa. Maar dat geeft niet, alleen eenvoudige uitsnedes kunnen maken, filters kunnen toepassen of helderheid en contrast kunnen aanpassen, is voor de meesten van ons vaak meer dan genoeg.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-je-foto's-bewerken-met-je-mac-en-8217;s-foto's-applicatie foto 13Foto's bijsnijden en bewerken met Android of iPhoneHoe iCloud-fotosynchronisatie uitschakelen in OS X Foto's

Het beste van alles, en dit is waar de applicatie echt uitblinkt, wanneer je wijzigingen aanbrengt, worden ze gerepliceerd op al je apparaten die zijn verbonden met je iCloud-account. Dit betekent dat als je je Mac wilt gebruiken om je foto's snel te bewerken, je nieuwe wijzigingen op je iPad, iPhone of iPod Touch zullen verschijnen.

Als u opmerkingen of vragen heeft, kunt u uw feedback achterlaten op ons discussieforum.

Meer verhalen

Hoe de standaard opslaglocatie en map met lokale bestanden in Word 2013 te wijzigen?

Wanneer u Word voor het eerst installeert, is OneDrive de standaardlocatie voor het opslaan van bestanden. Als u liever documenten op uw computer opslaat, kunt u dat eenvoudig wijzigen, hoewel Word ook een standaardmap op uw computer instelt voor het opslaan van bestanden, normaal gesproken Mijn documenten.

Een iPhone of iPad omkeren naar uw pc of Mac

Standaard tethering houdt in dat u uw telefoon, tablet of ander apparaat verbindt met uw smartphone en de mobiele gegevensverbinding van uw smartphone deelt met uw andere apparaten. Maar misschien wil je soms je iPhone of iPad online krijgen via je pc of Mac.

Waarom levert HDMI-DVI een scherper beeld dan VGA?

Met alle geweldige hardware die we tegenwoordig beschikbaar hebben, lijkt het erop dat we hoe dan ook van geweldige kwaliteit zouden moeten genieten, maar wat als dat niet het geval is? De SuperUser Q&A-post van vandaag probeert dingen op te helderen voor een verwarde lezer.

Geek Trivia: Welk metaal heeft het laagste smeltpunt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Foto's bijsnijden en bewerken op Android

Smartphones zijn een bijna perfecte verspreidingstechnologie. Maak een foto en een paar tikken later staat het op internet. Voordat u dat doet, kunt u echter even de tijd nemen om uw foto's op te knappen met bijsnijden, kleuraanpassingen en verbeteringen

Een lijst met sneltoetsen maken die beschikbaar zijn in Word 2013

Als u liever het toetsenbord dan de muis gebruikt om taken in Windows en toepassingen uit te voeren, hebben we een handige tip waarmee u een lijst kunt krijgen van de sneltoetsen die beschikbaar zijn in Word.

Waarom haten zoveel geeks Internet Explorer?

Het is algemeen bekend dat bijna elke nerd een hekel heeft aan Internet Explorer met een passie, maar heb je je ooit afgevraagd waarom? Laten we eens goed kijken naar de geschiedenis en waar het allemaal begon... voor het nageslacht, als niets anders.

Een Bluetooth-apparaat koppelen aan uw computer, tablet of telefoon

Draadloze apparaten met Bluetooth-radio's moeten met elkaar worden gekoppeld voordat ze kunnen communiceren. Dit houdt in dat u ze vindbaar maakt en mogelijk een pincode invoert.

Geek Trivia: waarmee wordt verpakt vlees behandeld om zijn roze kleur te behouden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u het scherm van uw Mac opneemt (zonder extra software)

Het kunnen opnemen van uw computerscherm kan erg handig zijn, bijvoorbeeld als u iemand moet laten zien hoe u iets wel of niet moet doen. Als u een Mac gebruikt, kunt u uw scherm opnemen zonder dat u extra software nodig heeft.