Hoe u geld, inkt en papier kunt besparen door efficiënter te printen

hoe u geld kunt besparen op inkt en papier door efficiënter foto's af te drukken

Als u schrikt van de kosten die uw printer maakt - en wie niet? - dan is deze gids iets voor u. Leer hoe u de afdrukkosten kunt verlagen door enkele eenvoudige en gratis aanpassingen aan uw afdrukroutine en afdrukinstellingen aan te brengen.

De printkosten, zeker als je een inkjetprinter hebt, zijn astronomisch. Vandaag bekijken we technieken die u kunt gebruiken om uw afdrukkosten te minimaliseren. De meeste technieken kosten u geen cent en degenen die dat wel doen, zullen u op de lange termijn veel geld besparen.Heroverweeg het hele idee van afdrukken

hoe u geld kunt besparen op inkt en papier door efficiënter foto's af te drukken

Het eerste dat u kunt doen om enorme hoeveelheden geld te besparen op de drukkerijafdeling, is uw relatie met afdrukken te heroverwegen. Het is de 21e eeuw. We hebben niet van alles een hardcopy nodig. Er zijn tientallen manieren waarop informatie kan worden overgedragen en gemanipuleerd zonder dat er een printer bij betrokken is. U bent misschien al behoorlijk conservatief met uw afdrukpraktijken, maar overweeg slechts enkele van de manieren waarop u kunt bezuinigen:

E-mail documenten naar de ontvanger in plaats van ze af te drukken. Dit lijkt pijnlijk elementair, maar nogal wat mensen, vooral in zakelijke omgevingen, hebben er gewoon een gewoonte van gemaakt om de printer links en rechts te starten terwijl het goedkoper, efficiënter en milieuvriendelijker zou zijn om het document te e-mailen.

Gebruik je smartphone voor een routebeschrijving in plaats van een kaart af te drukken - een extra bonus hier is dat je automatisch nieuwe aanwijzingen kunt krijgen als je dingen verknoeit. Zelfs als u geen telefoon met GPS hebt, helpt het om de gebruiksaanwijzing op uw telefoon te knippen en te plakken.

Zet artikelen over naar uw tablet of smartphone om comfortabel te lezen als u niet achter de computer zit. Tools zoals Send to Kindle voor Google Chrome en Read It Later's ondersteuning voor het verzenden van artikelen naar je ereader maken het gemakkelijk om wat je wilt lezen naar je draagbare apparaat te sturen. Met een beetje graven vindt u allerlei hulpmiddelen voor uw specifieke apparaat of leesbehoeften.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe u de zaken digitaal kunt houden en tegelijkertijd kunt besparen op uw printkosten.

Grote afdruktaken uitbesteden

hoe u geld kunt besparen op inkt en papier door efficiënter foto's af te drukken 3

Thuisprinten en de bijbehorende printers zijn nooit bedoeld om de rol van uw lokale copyshop of fotolab over te nemen. Natuurlijk is het handig om een ​​thuisprinter te hebben om af te drukken wanneer je maar wilt, maar voor dat gemak betaal je een hoge prijs. Als u de kosten van de printer, de kosten van de inkt/toner, de kosten van de elektriciteit, de slijtage en de papierkosten meerekent, betaalt u ofwel meer dan u in een kopieerwinkel zou doen, of . Soms is break-even ook niet echt break-even, vooral als het gaat om het printen van kleuren en foto's, waar thuismachines over het algemeen matige resultaten geven.

Over kleurenfoto's gesproken, print ze niet thuis. De hoeveelheid geld die u uitgeeft aan het jagen op afdrukken van laboratoriumkwaliteit is hoog en de kans dat u dezelfde kwaliteit krijgt als de tien cent 4x6's van uw plaatselijke Walgreen's fotokiosk is laag. Tegen elke redelijke consumentenprijs krijg je gewoon niet het soort kwaliteit dat ervoor zorgt dat je foto's er over een paar jaar nog steeds goed uitzien. Voor het afdrukken van kleine volumes zijn die fotokiosken eigenlijk een goede deal in vergelijking met het proberen om thuis foto's af te drukken. Drukt u veel foto's af? U moet een prijsvergelijkingsservice zoals deze gebruiken om de beste waarde voor uw behoeften te vinden. Als u bereid bent een week of twee te wachten om de afdrukken per post te ontvangen, kunt u een munt besparen.

Voor het grootste deel geldt hetzelfde voor kleurendocumenten. Het meest waardeloze kleurenkopieerapparaat in uw plaatselijke kopieerwinkel is nog steeds tien keer beter dan die inkjet die u gratis bij uw computer hebt gekregen - en veel goedkoper voor u om te gebruiken voor uw intermitterende kleurenafdrukken.

Denk in termen van kosten en verspild materiaal. Als u een paar keer per jaar kleurenpagina's afdrukt, is een inkjetprinter een grote domper voor u. Besteed $ 5 aan een flashdrive en gebruik die om bestanden heen en weer te verplaatsen naar de kopieerwinkel wanneer u een presentatie wilt laten afdrukken.

Pas de uitvoer van uw printer aan

hoe u geld kunt besparen op inkt en papier door efficiënter foto's af te drukken 4

Dat is allemaal goed en wel, zegt u, maar hoe zit het met geld besparen met de printer die nu op mijn bureau staat? Redelijk! Zoveel geld als u kunt besparen door uw printbehoeften te verminderen en de grote en/of dure opdrachten uit te besteden, u kunt nog meer besparen door kleine wijzigingen aan te brengen.

Maak er eerst een gewoonte van om naar afdruktaken te kijken met de lens van Wat kan ik doen om de omvang van deze taak te verkleinen? altijd. Sommige dingen zijn eenvoudig te doen, zoals het gebruik van de afdrukvoorbeeldknop om ervoor te zorgen dat u geen blanco pagina's afdrukt aan het einde van de website die u gaat afdrukken. Als je het afdrukvoorbeeld niet gebruikt, vraag je gewoon om allerlei rotzooi uit de printer te krijgen. Wanneer u een voorbeeld bekijkt, kunt u zien of het document er op de pagina uitziet zoals u wilt en u kunt ook zien of de laatste pagina bijvoorbeeld niets anders is dan de voettekst van de website en een grote advertentie voor Car Fax.

Ten tweede, begin met het verkleinen van uw afdrukformaat. Kun je krimpen om op de pagina te passen en het toch te lezen? Kunt u uw afdrukkilometers verdubbelen door uw document 2-upping of zelfs 4-upping te geven? Zolang je je leesbril maar bij de hand hebt 2-up voor gewone documenten en 4-up voor presentaties zoals PowerPoint-dia's zijn volledig leesbaar. Adobe Acrobat, Microsoft Word en de meeste belangrijke toepassingen voor het lezen en bewerken van documenten ondersteunen verkleinen om te passen en het afdrukken van n-pagina's.

Schakel over naar de conceptmodus als standaardinstelling. Afhankelijk van uw printer zal de werkelijke titel variëren. Sommige bedrijven noemen het de conceptmodus, andere noemen het tonerbesparing, afdrukbesparing, zuinigheid enzovoort. Ongeacht de naam is het een instelling of reeks instellingen waarmee u kunt terugbellen hoeveel inkt en toner u gebruikt. Voor simpele dingen zoals artikelen en basisdocumenten zul je het verschil waarschijnlijk niet eens merken. Als u dit wel merkt, zal dit uw leesgemak waarschijnlijk niet verminderen. Wat het zal doen, is radicaal verminderen hoeveel inkt en toner u op het papier legt.

Selectief beginnen met afdrukken

hoe u geld kunt besparen op inkt en papier door efficiënter foto's te printen 5

Eerder stelden we voor om het afdrukvoorbeeld te gebruiken om te zien wat uw printer aan het uitstippelen was voordat hij de inkt verspilde. Selectief printen is een nog agressievere benadering waarbij je prints hackt of op een andere manier bewerkt voordat ze worden opgerold, waardoor je jezelf een bundel bespaart. Er bestaat een verscheidenheid aan oplossingen om mensen te helpen inkt en toner te besparen door selectief te printen.

Wanneer u afdrukt vanaf internet, is PrintWhatYouLike.com een ​​geweldige bron voor on-the-fly websitebewerking. Door ofwel de URL naar hun website in te pluggen of de bookmarklet te starten - te zien in de bovenstaande schermafbeelding - kunt u snel en gemakkelijk een site bewerken en de inhoud eruit halen die u niet wilt. Wilt u het artikel, een paar instructiefoto's waarnaar u mogelijk moet verwijzen, en dat is alles? Ga je gang en klik op (en verwijder of wijzig het formaat) van alle elementen die je niet nodig hebt. U kunt de lettergrootte aanpassen, selectief bewerken en anderszins de voetafdruk van het document verkleinen.

Andere web- en bookmarklet-gebaseerde oplossingen die u misschien wilt bekijken, zijn The Printliminator, MyPage en Print Friendly.

Als u wilt dat die functionaliteit in uw browser wordt ingebouwd in plaats van een site of bladwijzer van derden te gebruiken, moet u Printee voor Internet Explorer en voor Google Chrome, Print Edit voor Firefox en Nuke Everything Enhanced voor Firefox eens bekijken.

U hoeft uw papier en inkt niet te verspillen aan het afdrukken van advertenties, zijbalken waarop niet op papier kan worden geklikt en andere web-only-elementen.

DIY-besparingen: uw inkt en toner bijvullen

hoe u geld kunt besparen op inkt en papier door efficiënter foto's af te drukken 6

Een laatste manier waarop u flink kunt besparen, is door uw toner- en inktcartridges handmatig bij te vullen. Wees echter gewaarschuwd dat dit een van die gebieden is die ofwel uitstekend gaat en je roept uit hoe je niet kunt geloven dat je het al jaren niet doet, of dat het vreselijk mis gaat en je uiteindelijk geld verspilt of regelrecht koopt een nieuwe drukker.

Deze methode is lastig, niet omdat het waanzinnig moeilijk is om een ​​dopje van een tonertrommel te verwijderen en er toner in te dumpen, maar omdat printbedrijven allerlei soorten cartridges en bijbehorende elektronische mechanismen gebruiken die het moeilijk maken. Sommige Epson-cartridges hebben bijvoorbeeld een microchip aan boord die afdrukken en inkt bijhoudt; je kunt niet zomaar meer inkt in de cartridge injecteren en verwachten dat het door blijft rijden. Andere cartridges zijn veel gemakkelijker om mee te werken - een How-To Geek-lezer liet ons zelfs zien hoe hij de levensduur van zijn cartridges verlengt door er simpelweg water in te injecteren.

Gelukkig zijn er online genoeg bronnen om je te helpen. Het beste wat u kunt doen, is op Google zoeken naar het specifieke bedrijf en printermodel waarmee u te maken heeft en uw onderzoek doen. Vervangende inkt en toner zijn verkrijgbaar voor een fractie van de prijs van de gewone inkt. Zoek een betrouwbare printer die goed navult en een kwaliteitsbron voor navulbenodigdheden en u zult een lange en gelukkige relatie hebben.


Heb je een tip, truc of tool om te besparen op printkosten? We horen het graag in de comments. Heb je een gedetailleerde handleiding of een tip met foto's? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com en misschien zie je het op de voorpagina.

Meer verhalen

Week in Geek: Facebook-gegevens van AT&T-klanten gingen door China

Deze week hebben we geleerd hoe je 10 veelvoorkomende Photoshop-frustraties in vijf minuten kunt oplossen, Ubuntu Linux op Windows 7 kunt laten lijken, Photoshop gebruiksvriendelijker kunt maken met de How-To Geek Photoshop CS5-spiekbrief, aan de slag kunt gaan met het gebruik van AutoHotkey-scripts, flair kunt toevoegen aan onze documenten en bestanden met handschrift

Desktop Fun: Kleurrijke Vlinders Wallpaper Collection Series 1

We blijven ons richten op de terugkeer van warm weer op het noordelijk halfrond en deze week hebben we weer een prachtige uitbarsting van kleur voor uw desktop met de eerste in onze serie kleurrijke vlinders-behangcollecties.

Bekijk rommelvrije webpagina's in Chrome en Iron voor soepel en prettig lezen

Ben je het zat om webpagina's vol rommel te bezoeken waar de inhoud die je wilt zien er volledig in verloren gaat? Nu kunt u diezelfde webpagina's overzichtelijk bekijken met de tekst Alleen tekst, alstublieft! extensie voor Chrome en Iron.

Pictogrampakketten voor surfen en zeilen voor uw bureaublad met oceaanthema

We hebben deze week twee prachtige oceaangerelateerde thema's voor Windows 7 gepresenteerd, maar het kan zijn dat u niet tevreden bent met het gebruik van de standaard Windows-pictogrammen. Dat is waar we tussenkomen om te helpen met surfen en zeilen icon...

Hack een oude camera voor full-frame tandwielgat-achtige foto's

Als je op zoek bent naar een weekendproject dat zich bezighoudt met vintage camera- en filmtrucs, laat deze tutorial je zien hoe je een oude en goedkope middenformaatcamera hackt om 35 mm-film volledig te belichten.

Wat u zei: bent u bereid uw garantie voor Geek Pride ongeldig te maken?

De commentaren zijn gelezen en de stemmen zijn opgeteld; zonder twijfel maakt de How-To Geek-menigte garanties ongeldig alsof het een Olympische sport is. Lees verder om te zien hoe, wanneer en waarom uw medelezers hun garantie ongeldig maken.

8-bit Death: A Compilation Classic Arcade Game Fatalities [Video]

Je kwartjes zijn al lang in de machine verzonken, je stampt in een razend tempo op knoppen en dan gebeurt het: de 8-bit reaper komt voor jou. Bekijk deze video-remix van tientallen en tientallen klassieke videogame-arc...

Vrijdagpret: Roadkill Revenge

Ben je toe aan wat stressvermindering na een lange werkweek? Maak je dan klaar om op pad te gaan met het spel van deze week en help deze dieren om een ​​welverdiende wraak te nemen voor de dood van hun konijnenvriend.

Gratis download: het complete werk van H.P. Lovecraft in eBook-formaat

Als je een fan bent van de grote Amerikaanse auteur H.P. Lovecraft, dit is een must-download. En als je zijn werk nog nooit hebt gelezen, is dit je kans: er zijn versies die op bijna elk e-readerapparaat zouden moeten werken.

Pas de gebruikersinterface van Firefox 4.0 aan om een ​​unieke, gepersonaliseerde browser voor uw systeem te maken

De nieuwe gebruikersinterface in Firefox 4.0 ziet er strak uit en is gebruiksvriendelijk, maar wat als u deze naar een geheel nieuw niveau wilt aanpassen? Met behulp van de Stratiform-extensie kunt u het uiterlijk van de gebruikersinterface wijzigen en ervoor zorgen dat deze goed past bij uw fa...