Hoe u uw huis kunt beschermen tegen waterschade met Smart Home-sensoren

hoe-je-huis-te-beschermen-tegen-waterschade-met-smart-home-sensoren foto 1

Zoals veel nietjes uit een pre-smarthome-tijdperk, heeft de eenvoudige lekdetector de sprong naar de 21e eeuw gemaakt. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u een smarthome-lekdetectiesensor kunt integreren in uw arsenaal voor huisbeveiliging om waarschuwingen te ontvangen, niet alleen thuis, maar waar u ook bent.

Wat wil ik hiermee doen?

Waterschade is ernstig en kostbaar. De meest voorkomende oorzaak van waterschade aan een huis is niet catastrofale overstromingen door regelmatige slijtage veroorzaakte waterproblemen zoals lekkende leidingen, defecte koppelingen op wasmachines, overstroomde gootstenen en verstopte afvoeren. Voor een fractie van de kosten van watersanering die u mogelijk moet betalen (of aftrekbaar voor verzekering en claim die u moet verdragen), kunt u een slimme huissensor kopen om elk lek of waterschadegevoelig gebied in uw huis te bewaken.Waarom smarthome? Waarom niet gewoon een gewone oude traditionele lekdetector van $ 12? Onlangs hadden we een klein lek in een oude leiding in onze kelder. Gelukkig was het lek langzaam en bevond het zich in een gebied waar we vaak kwamen, maar volgens de loodgieter die het repareerde, zou het lek al snel van druppelen naar spuiten zijn gegaan (vanwege de mate van interne corrosie in de verbinding). Als dat was gebeurd terwijl we thuis waren, zou een traditionele en goedkope watersensor en alarm ons hebben gewaarschuwd. Als het was gebeurd toen we een weekend (of langer) op vakantie waren, zou de kelder zijn overstroomd en zou geen enkele gillende alarm iemand in een leeg huis wekken.

Voer de slimme huissensor in. Het werkt precies als een traditioneel wateralarm, maar het is verbonden met uw thuisnetwerk en kan u een waarschuwing geven, waar ter wereld u ook bent. Als onze oude leidingen catastrofaal waren uitgevallen terwijl we weg waren, hadden we een buurman kunnen bellen om onze waterleiding af te sluiten en hadden we duizenden dollars bespaard bij het oplossen van waterschade.

Toen we nadachten met het soort rekening waarmee we zouden zijn geconfronteerd als die pijp het had begeven terwijl we op vakantie waren, hebben we ons waterdetectiesysteem onmiddellijk geüpgraded met de D-Link DCH-S160 wifi-sensor ($ 75). In het licht van de kosten van watersanering en het voordeel van het ontvangen van waarschuwingen, waar je ook bent, was de sprong van een traditionele watersensor van $ 12-20 naar een smart home-sensor van $ 75 meer dan acceptabel.

Laten we eens kijken hoe we het systeem kunnen instellen.

Wat zit er in de kit?

De kit zelf is vrij eenvoudig en ziet er op het eerste gezicht min of meer uit als een plug-in-versie van veel traditionele watersensoren. De kit bevat een plug-in-eenheid met een WPS-snelnetwerkknop aan de zijkant en een RJ11-telefoonaansluiting aan de onderkant, een verlengkabel (3,3 voet lang) en een watergevoelige geleidende kabel (1,6 voet lang). Daarnaast, maar hier niet afgebeeld, zijn drie montageclips om de kabel te helpen bij het beheren van de verlengkabel en/of sensorkabel, en een snelstartkaart.

hoe-je-huis-te-beschermen-tegen-waterschade-met-smart-home-sensoren foto 2

Terwijl we zo dadelijk ingaan op de software-installatie, laten we het hebben over de fysieke installatie. Nadat u het apparaat hebt geconfigureerd, steekt u eenvoudig de verlengkabel in de RJ11-aansluiting (als u de verlenging nodig hebt) en vervolgens de eigenlijke sensorkabel in de hoofdeenheid of het uiteinde van de verlengkabel.

In tegenstelling tot spot-achtige detectoren die bestaan ​​uit twee contactvlakken die een centimeter van elkaar verwijderd zijn (vandaar de naam spot-sensoren omdat ze water alleen detecteren op de exacte plek waar ze zitten), wordt de D-Link-eenheid geleverd met een kabel-achtige sensor, van dichterbij gezien in onderstaande foto.

hoe-je-huis-te-beschermen-tegen-waterschade-met-smart-home-sensoren foto 3

De kabel heeft geen stevige mantel, maar een spiraalvormige snede met een draad bloot in de snede. Wanneer water de draad raakt, wordt de sensor geactiveerd; het ontwerp is effectiever omdat je de draad in een cirkel kunt plaatsen rond iets dat je wilt controleren op lekken of langs een plint of richel.

Over de kabels en plaatsing gesproken, we waren een beetje huiverig voor de lengte van de kabels. Gezamenlijk zijn ze slechts 1,20 meter lang, wat lijkt te betekenen dat je een stopcontact nodig hebt dat is geplaatst op de plek waar je je waterwaarneming doet. Gelukkig kun je elk oud RJ11-telefoonverlengsnoer gebruiken om het bereik van het apparaat te vergroten en bovendien is de sensorkabel eigenlijk een standaardontwerp (voor zover de waterdetectie-industrie normen heeft voor dergelijke zaken). Als zodanig kunt u niet alleen een gewone, oude verlengkabel voor het telefoonsnoer gebruiken om de sensorkabel te verlengen, maar in theorie zou u zelfs een langere op RJ11 gebaseerde sensorkabel moeten kunnen gebruiken, zoals dit 8-voet Honeywell-model.

Een laatste opmerking over de fysieke kant van de zaak: hoewel de D-Link-sensor digitale waarschuwingen heeft (dat is het beste verkoopargument), heeft hij ook een traditioneel 70dB-alarm ingebouwd, dus als u thuis bent maar uw smartphone niet bij de hand hebt Ik hoor het piepen als protest als het nat wordt.

Uw Smarthome-watersensor installeren en configureren

De D-Link DCH-S160 maakt deel uit van de My D-Link-stal van smart home-producten, maar maak je geen zorgen, hij functioneert volledig op zichzelf en vereist geen specifiek aanvullend D-Link-product (zoals een D-Link-product). Link router, smart hub of aanvullende producten). Zolang je een wifi-router en een gratis My D-link-account hebt, kun je aan de slag.

De eerste stap is het downloaden en installeren van de MyDlink Home-app (iOS/Android). Start de app en log in met uw My D-Link-account (of maak een nieuwe aan) en tik vervolgens op het gigantische Add a New Device + -symbool in het midden van het scherm. De installatie is supereenvoudig omdat het apparaat wordt geleverd met een QR-code die u kunt scannen om het proces te starten.

Opmerking: My D-Link, de watersensorwaarschuwingen en de hele stal van D-Link smart home-productservices zijn gratis zonder abonnementskosten.

hoe-je-huis-te-beschermen-tegen-waterschade-met-smart-home-sensoren foto 4

Zelfs als u de snelstartkaart bent kwijtgeraakt, kunt u de informatie op de achterkant van de sensor gewoon handmatig invoeren. Van daaruit koppelt u het apparaat met uw router door op de WPS-knop op het apparaat te drukken of door handmatig uw Wi-Fi-inloggegevens in te voeren. De laatste stap is om uw sensor een naam te geven. Standaard heeft deze het modelnummer van de sensor; we hebben het veranderd in een gewoon oude watersensor, maar je zou kunnen overwegen om het een waswatersensor te noemen als je er meer dan één hebt.

Eenmaal gekoppeld, sluit u de verleng-/sensorkabel aan. In de volgende stap zullen we het door middel van een testrun.

De Smarthome-watersensor gebruiken

Het testen van de sensor, nadat je hem hebt gekoppeld en de sensorkabel hebt toegevoegd, is net zo eenvoudig als het morsen van een glas water. Nee, echt, pak een glas water en spat wat op de kabel om te controleren of de sensor goed werkt.

Nu, we zullen je nu vertellen, we testen al jaren producten en slimme apparaten en sensoren voor thuisgebruik en we zijn gewoon gewend geraakt aan de inherente vertraging in een dergelijk product. Het is niet pijnlijk of zo, maar als u bijvoorbeeld een opdracht naar uw slimme lampen van buiten uw netwerk stuurt, kunt u een vertraging van minstens vijf seconden verwachten, aangezien de opdrachten over het internet stuiteren, worden verwerkt door de cloudserver van het apparaat, enzovoort.

hoe-je-huis-te-beschermen-tegen-waterschade-met-smart-home-sensoren foto 5

De responstijd op de D-Link DCH-S160 was bizar snel. Zo snel dat we er snel van schrikken. We zetten alles op, legden de draden op hun plaats en spetterden toen een heel kleine hoeveelheid water op de draad. De ingebouwde sirene ging af, wat ons niet deed schrikken (zoals we een onmiddellijke reactie verwachtten), maar op bijna exact hetzelfde moment trilde de telefoon in onze zak met een meldingswaarschuwing. De tijd van onze gesimuleerde waterlek tot de pushmelding op de telefoon was minder dan een seconde. (Let op de tijd op de klok, die aangeeft wanneer we de schermafbeelding hebben gemaakt, en de tijd van de waarschuwing.)

Zodra het water is geactiveerd, klinkt het fysieke alarm continu totdat u de draad uit het water haalt of de sensorkabel loskoppelt. Aan de kant van de pushmeldingen stuurt het u die eerste onmiddellijke waarschuwing en vervolgens elke vijf minuten een andere waarschuwing zolang de waterbron aanwezig is.


D-Link is niet alleen de eerste grote leverancier van netwerk-/thuisproducten die een Wi-Fi-sensor op de markt brengt, maar voor $ 75 is hun product aanzienlijk goedkoper dan complexere en minder gebruiksvriendelijke netwerkoplossingen. De toevoeging van de standaard bekabeling en de gratis (en onbeperkte) monitoring en notificaties maken de D-Link DCH-S160 op dit moment de beste waarde in categorie.

Afbeelding tegoed: D-Link.

Meer verhalen

Opmerkingen voor 2015-09-02

Honderden Wikipedia-editors werden verbannen voor het stiekem promoten van merken

Een Xbox One-controller gebruiken op Windows, OS X en Linux

De Xbox One Controller is een fantastische gamepad, en hoewel Microsoft pas onlangs is begonnen met het bundelen van de stuurprogramma's ervoor in Windows 10, zijn er stuurprogramma's beschikbaar voor Windows 7 en 8 op hun website. Mac-gebruikers hebben geen officiële driver, maar er is een lichtgewicht open source-oplossing die:

PSA: als u iets slechts downloadt en uitvoert, kan geen enkele antivirus u helpen

Antivirus moet een laatste verdedigingslinie zijn, niet iets waarop u vertrouwt om u te redden. Om veilig online te blijven, moet u doen alsof u helemaal geen antimalwaresoftware op uw computer heeft staan.

Hoe weet Windows dat een programma niet reageert?

Iedereen die Windows heeft gebruikt, heeft af en toe een systeembericht gezien waarin staat dat een programma niet reageert, maar hoe weet Windows dat precies? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verbijsterde lezer.

Geek Trivia: Is de hoogste vliegende vogel ter wereld een soort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Veilige notities maken in OS X

We weten hoe moeilijk het is om wachtwoorden en andere gevoelige informatie te onthouden. De verleiding om het op te schrijven is groot, maar dat is nooit aan te raden. Gelukkig kun je, als je OS X gebruikt, veilige notities maken en hoef je maar één wachtwoord te onthouden.

Screenshots maken in Windows 10

Een screenshot is een afbeelding die is gemaakt van wat er op uw scherm staat. Vandaag laten we je zien hoe je een screenshot maakt in Windows.

Hoe de celverwijzingsstijl in Excel te wijzigen?

Normaal gesproken gebruikt Excel de celverwijzingsstijl A1 die letters gebruikt voor kolomkoppen en cijfers voor rijkoppen. Als u echter merkt dat er nummers op zowel de rijkoppen als de kolomkoppen staan, is dat de R1C1-celverwijzingsstijl. Maak je geen zorgen. Het is gemakkelijk om het terug te veranderen.

Opmerkingen voor 2015-09-01

Dit is waarom Firefox nog steeds jaren achter Google Chrome ligt

De Microsoft Band is een geweldige smartwatch en fitnesstracker waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord

Eind 2014 bracht Microsoft de band uit. Het kwam uit het linker veld. Er deden geruchten de ronde dat Microsoft mogelijk een wearable zou maken, maar details waren er niet. Toen het uitkwam, waren de mensen... nou ja, in de war. En terecht. Wat is dit ding? Is het een fitnesstracker? Is het een smartwatch?