Hoe u uw flashdrive-gegevens kunt beschermen met TrueCrypt

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt-foto

Zowat elke zichzelf respecterende nerd heeft altijd een flashdrive bij de hand. Of het nu aan je sleutelbos in je tas is, de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot bepaalde bestanden en hulpprogramma's kan soms erg handig zijn. Als u deze flashdrive echter zou verliezen of laten stelen, afhankelijk van wat er op de drive is opgeslagen, kunt u zich voorbereiden op een ramp die volledig te voorkomen is.

Met behulp van TrueCrypt kunt u de gegevens die op uw flashstation zijn opgeslagen eenvoudig beschermen, zodat bij verlies of diefstal niemand bij uw gevoelige bestanden kan komen.Afbeelding via LadiesGadgets

Een TrueCrypt-volume maken

Sluit de flashdrive aan waarop u gegevens wilt beschermen en kopieer alle gegevens die u wilt beveiligen naar een map op uw harde schijf. We zullen ze naar het gecodeerde volume verplaatsen zodra we klaar zijn.

Het proces van het maken van een versleutelde bestandscontainer voor een flashstation verschilt niet van het normale TrueCrypt-proces. Als u al bekend bent met hoe u dit moet doen, kunt u dit gedeelte overslaan of er gewoon doorheen bladeren voor een snelle opfrissing.

Selecteer in het menu Extra de Wizard Volume maken.

hoe-uw-flash-drive-gegevens-met-truecrypt-foto te beschermen 3

Selecteer de optie om een ​​versleutelde bestandscontainer te maken.

We willen de optie om een ​​niet-systeempartitie/schijf te coderen niet selecteren, omdat dit ons zou beletten de bestanden te laden die nodig zijn om een ​​TrueCrypt-volume op onze flashdrive te mounten. Dit zou betekenen dat de computer waarop we onze flashdrive aansluiten, al TrueCrypt moet hebben geïnstalleerd om toegang te krijgen tot onze gegevens.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt-foto 4

Selecteer de optie om een ​​standaard TrueCrypt-volume te maken.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt-foto 5

Stel de bestemming in op een bestand op uw flashstation.

hoe-uw-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 6

Stel uw coderingsopties in. De standaardwaarden zullen het goed doen.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt foto 7

Stel de grootte in voor het versleutelde volume. Zorg ervoor dat u ten minste 10 MB vrij laat, zodat er ruimte is voor de TrueCrypt-bestanden die nodig zijn voor het monteren en demonteren van het volume.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt foto 8

Stel een sterk wachtwoord in.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 9

Wacht geduldig terwijl het TrueCrypt-volume is gemaakt.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 10

hoe-je-flashdrive-gegevens-met-truecrypt-foto te beschermen 11

De TrueCrypt binaire bestanden op uw flashstation laden

Om toegang te krijgen tot uw versleutelde volume op systemen waarop TrueCrypt niet is geladen, moet u de vereiste binaire bestanden laden die nodig zijn om de container op het hostsysteem te koppelen. Gelukkig heeft TrueCrypt een functie die dit gemakkelijk maakt.

Selecteer in het menu Extra de optie Traveler Disk Setup.

hoe-uw-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt-foto 12

Op de betekenis van deze mededeling komen we later terug.

hoe-uw-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt-foto 13

Blader naar de stationsletter van uw flashstation onder Bestandsinstellingen.

Selecteer onder AutoRun-configuratie de optie om het TrueCrypt-volume automatisch te koppelen en stel vervolgens de volgende opties in:

  • Voer alleen de bestandsnaam van het TrueCrypt-volumebestand in.
  • Selecteer First available als stationsletter.
  • Selecteer de optie Open Explorer-venster voor gekoppeld volume.

Maak een reizigersschijf met de ingestelde opties.

hoe-uw-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 14

Dit is een belangrijke mededeling.

Om TrueCrypt een volume op een hostsysteem te laten koppelen, moet aan een van de volgende voorwaarden worden voldaan:

  1. TrueCrypt moet al native op het hostsysteem zijn geïnstalleerd.
  2. U moet beheerdersrechten hebben op het hostsysteem.

De reden dat u beheerdersrechten nodig hebt als TrueCrypt niet native is geïnstalleerd, is vanwege de vereiste dat een systeemstuurprogramma op het hostsysteem moet worden geladen om het versleutelde volume te koppelen. Aangezien alleen beheerders systeemstuurprogramma's kunnen laden en verwijderen, moet u dit toegangsniveau hebben, anders kunt u het TrueCrypt-stuurprogramma niet aankoppelen.

Aan de andere kant, als het stuurprogramma al aanwezig is op de host (d.w.z. TrueCrypt is native geïnstalleerd), zou u in staat moeten zijn om uw gecodeerde stuurprogramma te koppelen met normale toegang op gebruikersniveau.

hoe-je-flashdrive-gegevens-met-truecrypt-foto te beschermen 15

Zodra de installatie van de Traveler-schijf is voltooid, zou u uw flashstation moeten zien met een TrueCrypt-pictogram in Windows Verkenner.

hoe-uw-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 16

Eenvoudig het TrueCrypt-volume op de hostmachine openen

Nadat u uw flashstation hebt geconfigureerd als een TrueCrypt Traveler-schijf, zou het openen van de inhoud in Windows Verkenner er ongeveer zo uit moeten zien als het onderstaande scherm.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 17

Merk op dat er een autorun.inf-bestand is dat tijdens de installatie is gemaakt. Terugkomend op het berichtenvenster waarvan we zeiden dat we het later zouden bespreken, dit is bedoeld om automatisch te starten wanneer de flashdrive is aangesloten op de hostcomputer, maar de meeste Windows-machines hebben de AutoRun-optie uitgeschakeld (zoals zou moeten), dus dit zal nooit worden uitgevoerd . Daarom moet u uw TrueCrypt-volume handmatig koppelen en ontkoppelen.

Handmatig doen is natuurlijk niet acceptabel, dus met een paar batchscripts kunnen we het TrueCrypt-volume eenvoudig aan- en uitzetten met een dubbelklik.

Open het bestand autorun.inf in Kladblok en kopieer de tekst volgens de regel die begint met open=.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt foto 18

Maak een nieuw tekstbestand met de naam MountTC.bat en plak wat je eerder hebt gekopieerd in dit bestand. Wanneer het wordt uitgevoerd, koppelt dit batchbestand het TrueCrypt-volume dat op de flashdrive is opgeslagen op het hostsysteem.

hoe-uw-flash-drive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 19

Terug in het autorun.inf-bestand kopieert u de tekst die volgt op de regel die begint met shelldismountcommand=.

hoe-je-flashdrive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 20

Maak een nieuw tekstbestand met de naam DismountTC.bat en plak wat u eerder in dit bestand hebt gekopieerd. Wanneer het wordt uitgevoerd, ontkoppelt dit batchbestand alle TrueCrypt-volumes op het hostsysteem.

hoe-je-flashdrive-gegevens-beschermen met-truecrypt foto 21

Als u klaar bent, ziet u de twee batchbestanden die we op uw flashstation hebben gemaakt.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt foto 22

Het TrueCrypt-volume openen

Nadat u de flashdrive op de hostcomputer hebt aangesloten en het TrueCrypt-volume niet automatisch probeert te mounten, voert u gewoon het bestand MountTC.bat uit. Onthoud dat TrueCrypt native moet zijn geïnstalleerd of dat u beheerdersrechten op de hostcomputer moet hebben. U krijgt een UAC-prompt als TrueCrypt niet standaard is geïnstalleerd, dus bevestig dat u wilt doorgaan.

Voer uw wachtwoord voor het TrueCrypt-volume in.

hoe-je-flashdrive-gegevens-met-truecrypt-foto te beschermen 23

Uw volume wordt aangekoppeld en uw versleutelde bestanden verschijnen nu.

Kopieer alle bestanden die u wilt beschermen naar uw TrueCrypt-volume en niemand zal ze kunnen openen zonder het wachtwoord.

hoe-je-flash-drive-gegevens-beschermen-met-truecrypt foto 24

Als u klaar bent, voert u gewoon het bestand DismountTC.bat uit en uw TrueCrypt-volume wordt netjes gedemonteerd.

Belangrijke veiligheidsmededeling

Het is belangrijk om te begrijpen dat, hoewel uw bestanden op de flashdrive zijn gecodeerd, ze, zodra u het TrueCrypt-volume op de hostmachine koppelt, overgeleverd zijn aan deze machine. Daarom moet u voorzichtig zijn waar u besluit toegang te krijgen tot uw bestanden.

TrueCrypt downloaden

Meer verhalen

Bouw een 'Waarheidsmeter'; Een eenvoudige doe-het-zelf-leugendetector [elektronica]

Een element van leugendetectie, zoals uitgevoerd door leugendetectiemachines, is het meten van de galvanische huidreactie: hoe zweterig de ondervraagde persoon wordt. Dit eenvoudige elektronicaproject bootst die maat na in uw werkplaats.

Vrijdagpret: Fragger

Het weekend is bijna aangebroken, maar tot die tijd wat dacht je van een beetje plezier om je dag op te fleuren? In de game van deze week kun je met granaten spelen en je werpvaardigheden testen terwijl je vecht tegen vijandige soldaten.

Hoe u uw Minecraft-bestanden kunt back-uppen, herstellen en synchroniseren op al uw pc's

Minecraft-creaties kunnen enorm en ingewikkeld zijn, dus misschien wil je een back-up maken van je opgeslagen games, voor het geval dat. Met een Dropbox-account kun je echter nog een stap verder gaan en vanaf elke computer toegang krijgen tot je opgeslagen bestanden.

Geek-deals: laptops, HDTV's en gratis apps

Als je van nieuwe spullen houdt, maar niet van hoge prijzen, dan hebben we een aantal deals voor je; pak een paar scherp geprijsde laptops, monitoren en HDTV's en gratis mobiele apps in de Geek Deals-verzameling van deze week.

Vul uw huidige antivirussoftware aan met de Microsoft Safety Scanner

Bent u op zoek naar een gratis aanvullende scanner om te werken met uw huidige Windows-antivirussoftware? Dan is de Microsoft Safety Scanner de juiste app voor de klus.

Eenvoudig screenshots vastleggen en annoteren in Firefox

Bent u op zoek naar een screenshot-hulpprogramma voor Firefox dat aansluit bij uw Diigo-account? Dan wil je misschien eens kijken naar de Awesome Screenshot - Capture and Annotate-extensie.

Het eerste commerciële kopieerapparaat van Xerox werd geleverd met een brandblusser [Geek History]

Het eerste commercieel succesvolle kopieerapparaat van Xerox werd in 1959 geïntroduceerd en werd geleverd met een functie die u niet op veel moderne kantoorapparatuur zult aantreffen: een brandblusser om het te doven wanneer het - vaak - in brand staat.

Uit de doos met tips: iPad als digitale fotolijst, geklungel met cd-spilkabel en URL-opening in MS Apps

Het is tijd om in het vak met tips te graven en de lezerstips van deze week te delen. Tegenwoordig kijken we naar de iPad als een digitale fotolijst, het recyclen van mediaspindels als kabelcaddy's en CTRL+Click om links in MS-applicaties te openen.

Beginner: Virtual PC gebruiken om Windows 7 op een virtuele machine te installeren

We gaan verder in onze serie over het gebruik van Virtual PC en deze week laten we u zien hoe u Windows 7 op een virtuele machine installeert. Het is een heel eenvoudig proces, maar hier is de stapsgewijze handleiding voor beginners.

Wijzigingen aan uw Ubuntu-computer resetten en Kiosk-modus toevoegen

U wilt misschien voorkomen dat er wijzigingen worden aangebracht op uw perfect ingestelde Ubuntu-computer, maar het vergrendelen van gebruikersaccounts geeft vervelende foutmeldingen en voorkomt tijdelijke wijzigingen. Met Gofris kunt u dit bereiken zonder ingewikkelde beeldbewerking op de harde schijf.