Meerdere tijdzones bekijken op de systeemvakklok in Windows 8.1

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 1

Met Outlook kunt u een tweede tijdzone aan uw agenda toevoegen, maar twee tijdzones, inclusief uw lokale tijdzone, is alles wat u in Outlook kunt bekijken. Er is echter een manier om deze beperking te omzeilen.

Als u virtueel mensen ontmoet in meer dan twee tijdzones, heeft u mogelijk meer tijdzones nodig dan Outlook kan bieden. De klok in het systeemvak in Windows kan drie verschillende tijdzones weergeven, dus u kunt deze instellen om extra tijdzones weer te geven buiten de tijdzones die u in Outlook hebt ingesteld. We laten u zien hoe u de systeemvakklok hiervoor instelt.Om een ​​klok voor een andere tijdzone toe te voegen, klikt u op de klok aan de rechterkant van het systeemvak op de taakbalk. Het pop-upvenster voor klok en kalender wordt weergegeven. Klik op de link Datum- en tijdinstellingen wijzigen onder aan het pop-upvenster.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 2 te bekijken

Het dialoogvenster Datum en tijd wordt weergegeven. Standaard is de hoofdklok ingesteld op de huidige systeemtijdzone. U kunt dit wijzigen, als u wilt dat de klokken allemaal andere tijdzones weergeven. Klik op Tijdzone wijzigen om de tijdzone voor de hoofdklok te wijzigen.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 3 te bekijken

Selecteer in het dialoogvenster Tijdzone-instellingen de tijdzone die u wilt bekijken in de vervolgkeuzelijst Tijdzone.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 4 te bekijken

Als u wilt dat deze klok automatisch wordt aangepast aan zomertijd, schakelt u het selectievakje Klok automatisch aanpassen voor zomertijd in, zodat er een vinkje in het vakje staat. Klik op OK om uw wijzigingen te accepteren en het dialoogvenster Tijdzone-instellingen te sluiten.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 5

Om extra klokken met verschillende tijdzones weer te geven, klikt u op het tabblad Extra klokken.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 6 te bekijken

Om een ​​klok toe te voegen, schakelt u het eerste selectievakje Deze klok weergeven in en voert u een naam in die boven de klok moet worden weergegeven, zodat u kunt zien in welke tijdzone de klok wordt weergegeven.

OPMERKING: er is geen label op de hoofdklok wanneer deze wordt bekeken door op de klok in het systeemvak te klikken (zoals afgebeeld aan het begin van dit artikel).

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 7 te bekijken

Selecteer de tijdzone voor deze klok in de vervolgkeuzelijst Tijdzone selecteren.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 8 te bekijken

Als u een derde klok wilt, selecteert u het tweede selectievakje Deze klok weergeven, voert u een label in het invoervak ​​Weergavenaam invoeren onder het tweede selectievakje en selecteert u een tijdzone in de vervolgkeuzelijst Selecteer tijdzone onder het selectievakje . Klik op OK om uw selecties te accepteren en het dialoogvenster Datum en tijd te sluiten.

Wanneer u nu op de systeemvakklok klikt, worden de drie klokken weergegeven zoals weergegeven in de afbeelding aan het begin van dit artikel.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 9 te bekijken

U kunt snel een glimp opvangen van de tijden door met uw muis over de klok in het systeemvak te gaan. Een pop-upvenster toont de datum en de tijden in digitaal formaat.

hoe-meerdere-tijdzones-op-de-systeem-tray-klok-in-windows-81-foto 10

De hoofdklok wordt als eerste weergegeven en wordt verondersteld de lokale tijd te zijn. U kunt dit label niet wijzigen.

Meer verhalen

Ouderlijk toezicht inschakelen op de Fire TV en Fire TV Stick

Amazon prijst graag dat hun Fire TV de snelste mediastreamer op de markt is. Wat ze echter echt zouden moeten prijzen, is hoe de Fire TV de meest uitgebreide ouderlijke bescherming en kindvriendelijke inhoud biedt. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u van beide kunt profiteren.

Geek Trivia: SeaWorld was oorspronkelijk bedoeld als een?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Het startscherm in Office-toepassingen omzeilen of volledig uitschakelen

Wanneer u een Office-programma start, wordt in de linkerkolom een ​​startscherm weergegeven met beschikbare sjablonen en een lijst met onlangs geopende documenten. Dit scherm kan handig zijn, maar als u het vervelend of afleidend vindt, kunt u het eenvoudig uitschakelen.

Heb je een kabelabonnement? Profiteer van TV Everywhere-services

Online streamingdiensten worden meestal beschouwd als een alternatief voor dure kabelabonnementen voor snoersnijders. Maar tv-netwerken proberen daar al jaren verandering in te brengen en ze hebben steeds meer diensten uitgebracht die je gratis toegang geven tot on-demand video als je een kabelabonnement hebt.

Hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP?

Met de constante beveiligingsbedreigingen waarmee we elke dag te maken krijgen tijdens het surfen op internet, loont het om dingen zoveel mogelijk af te sluiten. Met dat in gedachten, hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt enkele oplossingen om een ​​beveiligingsbewust persoon te helpen

Geek Trivia: Lang voordat het World Wide Web Franse burgers genoten van online bankieren en meer met hoffelijkheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel tekst opmaken met behulp van het contextmenu in Word

Het dialoogvenster Lettertype in Word wordt gebruikt om tekst op te maken, zoals het wijzigen van het lettertype of de tekengrootte of het vet of cursief maken van tekst, en is op meerdere manieren toegankelijk. Een snelle en gemakkelijke manier is om het contextmenu te gebruiken.

Toegang krijgen tot het oude configuratiescherm in Windows 10 of Windows 8.x

Met het oude Windows Start-menu kon je het Configuratiescherm toevoegen als een menu of een vervolgkeuzelijst. Met Windows 8 of Windows 10 kunt u het Configuratiescherm vastmaken aan het startscherm en de taakbalk, maar eerst moet u weten waar het zich bevindt.

Geek Trivia: Credit Crunch, de praktijk van het krimpen van tv-showcredits om promo's uit te voeren, werd ontwikkeld door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slimme lampen van derden toevoegen aan uw Philips Hue-systeem

Het Philips Hue-systeem was een van de eerste uniforme slimme lampsystemen op de markt en blijft ondanks de kosten terecht populair. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u goedkopere slimme led-lampen van derden in uw Hue-systeem kunt integreren voor dat geweldige Hue-gemak tegen een lagere prijs.