Hoe u uw films in Boxee kunt beheren

Boxee is een gratis platformonafhankelijke HTPC-applicatie die media lokaal en via internet afspeelt. Vandaag bekijken we hoe u uw lokale filmcollectie in Boxee kunt beheren.

Opmerking: we gebruiken de meest recente versie van Boxee die op Windows 7 draait. Uw ervaring met een eerdere versie of een Mac- of Linux-build kan enigszins afwijken. Als u een eerdere versie van Boxee gebruikt, raden we u aan bij te werken naar de huidige versie (0.9.21.11487). De nieuwste update bevat aanzienlijke verbeteringen in bestands- en media-identificatie.Uw filmbestanden een naam geven

Een juiste bestandsnaamgeving is belangrijk voor Boxee om uw filmbestanden correct te identificeren. Voordat u aan de slag gaat, wilt u misschien even de tijd nemen om uw bestanden de juiste naam te geven. Boxee ondersteunt de volgende naamgevingsconventies:

  • Lawrence of Arabia.avi
  • Lawrence.of.Arabia.avi
  • Lawrence van Arabië (1962).avi
  • Lawrence.of.Arabia (1962).avi

Voor meerdelige films kunt u .part of .cd gebruiken om het eerste en tweede deel van de film te identificeren.

  • Gettysburg.part1.avi
  • Gettysburg.part2.avi

Als je niet zeker weet wat de juiste titel van de film is, neem dan contact op met IMDB.com.

Ondersteunde bestandstypen

Boxee ondersteunt de volgende videobestandstypen en codecs:

  • AVI, MPEG, WMV, ASF, FLV, MKV, MOV, MP4, M4A, AAC, NUT, Ogg, OGM, RealMedia RAM/RM/RV/RA/RMVB, 3gp, VIVO, PVA, NUV, NSV, NSA, FLI , FLC en DVR-MS (bèta-ondersteuning)
  • CD's, DVD's, VCD/SVCD
  • MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 (SP en ASP, inclusief DivX, XviD, 3ivx, DV, H.263), MPEG-4 AVC (ook bekend als H.264), HuffYUV, Indeo, MJPEG, RealVideo, QuickTime , Sorenson, WMV, Cinepak

Filmbestanden toevoegen aan Boxee

Boxee scant automatisch uw standaard mediamappen en voegt eventuele filmbestanden toe aan Mijn films. Boxee zal proberen de media te identificeren en bronnen op internet te controleren om gegevens zoals albumhoezen en andere metadata te verkrijgen.

U kunt zoveel bronnen aan Boxee toevoegen als u wilt vanaf uw lokale harde schijf, externe harde schijven of vanuit uw netwerk. U moet ervoor zorgen dat u toegang hebt tot gedeelde mappen op de netwerkcomputer die de media host die u wilt delen.

U kunt naar andere te scannen mappen bladeren door Mediamappen scannen te selecteren.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 2

U kunt ook mediabestanden toevoegen door Instellingen te selecteren in het startscherm...

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 3

Selecteer vervolgens Media…

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 4

en selecteer vervolgens Bronnen toevoegen.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren

Blader naar uw directory en selecteer Bron toevoegen.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 6

Vervolgens moet u het mediatype en het type scan selecteren. U kunt desgewenst ook de sharenaam wijzigen.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 7

Selecteer Toevoegen als u klaar bent.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 8

U zou een snelle melding bovenaan het scherm moeten zien dat de bron is toegevoegd.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren

Selecteer Bron scannen om Boxee te laten beginnen met het scannen van uw mediabestanden en proberen ze correct te identificeren.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 10

Uw films worden mogelijk niet meteen weergegeven in Mijn films. Het zal Boxee enige tijd kosten om uw bronnen volledig te scannen, vooral als u een grote verzameling heeft. Uiteindelijk zou je My Movies moeten zien vullen met albumhoezen en metadata.

U kunt de voortgang zien en niet-geïdentificeerde bestanden vinden door op de gele pijl aan de linkerkant te klikken, of door naar links te navigeren met uw toetsenbord of afstandsbediening en Bronnen beheren te selecteren.

Hier kunt u zien hoeveel bestanden (indien aanwezig) Boxee niet kon identificeren. Selecteer Niet-geïdentificeerde bestanden om te zien welke titels onopgelost zijn.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 13

Hier vindt u uw onopgeloste bestanden. Selecteer een van de niet-geïdentificeerde bestanden om naar de juiste filminformatie te zoeken.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 14

Selecteer vervolgens het pictogram Video identificeren.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 15

Boxee vult de titel van het bestand in of je bewerkt de titel zelf in het tekstvak. Klik op Zoeken.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 16

De resultaten van uw zoekopdracht worden weergegeven. Blader door en selecteer de titel die bij uw film past.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 17

Controleer de details van de film om er zeker van te zijn dat je de juiste titel hebt en selecteer Gereed.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 18

Onjuist geïdentificeerde bestanden herstellen

Als u merkt dat een film onjuist is geïdentificeerd, kunt u deze handmatig corrigeren. Selecteer de film.

Zoek vervolgens naar de juiste filmtitel in de lijst en selecteer deze.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 20

Als je zeker weet dat je de juiste film hebt gevonden, klik je op Gereed.

Uw films filteren

U kunt uw filmcollectie filteren op genre of op het feit of deze is gemarkeerd als bekeken of niet-bekeken. Wanneer u klaar bent met het bekijken van een film, markeert Boxee deze als bekeken.

U kunt een titel ook handmatig markeren als bekeken.

hoe-je-films-in-boxee-foto te beheren 23

Boxee biedt ook een breed scala aan genres waarmee u de titels in uw bibliotheek kunt filteren.

Je film afspelen

Als je klaar bent om een ​​film te gaan kijken, selecteer je gewoon je titel.

Hier kunt u het i-pictogram selecteren om meer informatie over de film te lezen, deze aan uw wachtrij toe te voegen of een snelkoppeling toe te voegen. Klik op Lokaal bestand om te beginnen met spelen.

Nu ben je klaar om van je film te genieten.

Als je geen grote filmcollectie hebt of gewoon meer selectie nodig hebt, wil je misschien de Netflix-app voor Boxee bekijken. Op zoek naar een Boxee afstandsbediening? Bekijk de iPhone-app voor Boxee.

Links

Boxee downloaden

IMDB.com

Meer verhalen

Desktop Fun: Nebula Wallpaper Collection Series 1

Nevels kunnen heel kleurrijk zijn, adembenemend om naar te kijken en tot de verbeelding spreken. Voeg een vleugje van die etherische schoonheid toe aan uw bureaublad met de eerste in onze reeks Nebula Wallpapers-collecties.

Voeg bladwijzers en notities toe aan Delicious in IE 8

Voegt u tijdens het browsen voortdurend bladwijzers toe aan uw Delicious-account, maar wilt u het gebruik van de gebruikersinterface tot een minimum beperken? Voeg bladwijzers rechtstreeks toe aan uw account vanuit het contextmenu met behulp van de Share with Delicious-accelerator.

Pas de achtergrond aan in Boxee

Bent u een Boxee-gebruiker die de standaardachtergrond een beetje saai vindt? Vandaag bekijken we hoe we het uiterlijk van Boxee kunnen opfrissen door de achtergrond te veranderen.

Voeg uw eigen domein toe aan uw WordPress.com-blog

Nu je een mooie blog hebt op WordPress.com, waarom zou je dan niet je eigen domein nemen om je site te brandmerken? Hier leest u hoe u eenvoudig een nieuw domein kunt registreren of uw bestaande domein kunt verplaatsen naar uw WordPress-site.

Maak de Firefox Awesome Bar semi-transparant zoals Google Chrome

Wilt u het vervolgkeuzemenu Firefox Awesome Bar semi-transparant maken zoals in Google Chrome? Hier is een snelle truc die uw Firefox Awesome Bar een beetje geweldiger kan maken.

Vrijdagpret: Doom Triple Pack

Gelukkig was het maar een 4-daagse werkweek, maar dat is genoeg om ziek te worden van de TPS-rapporten. Vandaag gaan we retro en ervaren we drie klassieke first-person pc-schietgames met het Doom Triple Pack.

Schermactiviteit opnemen met CamStudio

Soms werkt een visuele demonstratie veel beter dan een lijst met instructies. Als je een demovideo wilt maken voor familie en/of vrienden, dan wil je misschien eens kijken bij CamStudio.

Afbeeldingen bijsnijden in Word, Excel en PowerPoint 2010

Wanneer u afbeeldingen aan uw Office-documenten toevoegt, moet u deze mogelijk bijsnijden om ongewenste gebieden te verwijderen of een specifiek deel te isoleren. Vandaag bekijken we hoe u afbeeldingen kunt bijsnijden in Office 2010.

Nieuwe functies toevoegen aan WMP met Windows Media Player Plus

Gebruikt u Windows Media Player 11 of 12 als uw standaard mediaspeler? Vandaag laten we u zien hoe u enkele handige nieuwe functies en verbeteringen kunt toevoegen met de plug-in van derden voor Windows Media Player Plus.

Bekijk uw Google-agenda in Outlook 2010

Google Agenda is een geweldige manier om afspraken te delen en uw planning met anderen te synchroniseren. Hier laten we u zien hoe u uw Google Agenda ook in Outlook 2010 kunt bekijken.