Hoe u uw batterijgebruik beheert in Windows 10

Uh oh, de batterijlading van uw Windows 10-laptop is tot 10 procent gedaald en er is geen stopcontact in zicht. Wat kan je doen? Welnu, u wilt zoveel mogelijk uit uw huidige batterijlading persen voordat deze al zijn sap verliest. Laten we eens kijken hoe verschillende instellingen in Windows 10 uw laptop kunnen overhalen om langer mee te gaan met één keer opladen.

Ten eerste kunt u bepalen hoe lang voordat uw scherm wordt uitgeschakeld en uw pc in de sluimerstand gaat, wat beide uw bestaande batterijlading kan verlengen. Klik op de Start-knop > Instellingen > Systeem > Aan/uit & slaapstand. In de bovenste helft van het scherm zie je instellingen om te bepalen hoe lang het duurt voordat je scherm leeg wordt, zowel op batterijvoeding als wanneer aangesloten. De opties variëren van één minuut tot nooit. In de onderste helft ziet u de instellingen om te bepalen hoe lang het duurt voordat uw pc een dutje doet, met dezelfde opties van één minuut tot nooit op batterij en netstroom.Afhankelijk van hoe lang uw batterij meegaat als deze volledig is opgeladen, wilt u waarschijnlijk uw scherm instellen om uit te schakelen en uw pc in de sluimerstand te zetten na een paar tot een paar uur op batterijstroom en enkele uren tot nooit wanneer deze is aangesloten. Uw opties moeten echter variëren, afhankelijk van of u uw pc constant gebruikt of heen en weer springt tussen uw pc en andere taken.

Klik onderaan het venster op de link voor Extra energie-instellingen. In het venster Energiebeheer kunt u aangepaste energiebeheerschema's maken die bepalen hoe lang het duurt voordat uw scherm wordt uitgeschakeld en uw pc in de sluimerstand gaat.

Op deze manier kun je een specifiek plan kiezen dat in actie komt op basis van waar je bent en wat je doet.

Ook bepaal je zelf wat er gebeurt als je op de aan/uit-knop en de slaapknop drukt of de klep van je laptop sluit.

Vervolgens kunt u uw bestaande batterijlading verlengen door Windows 10 te vertellen dat bepaalde functies automatisch moeten worden uitgeschakeld. Ga terug naar het Power & sleep-scherm. Klik op de categorie voor Batterij. Hier kunt u de batterijbesparingsmodus inschakelen. Deze modus beperkt achtergrondactiviteit en pushmeldingen en verlaagt de helderheid van het scherm wanneer de batterijlading onder een bepaald percentage zakt. U kunt de schuifregelaar verplaatsen om te bepalen op welk punt Batterijbesparing wordt geactiveerd.

Klik bovenaan het venster op de link voor Batterijgebruik per app.

In het venster Batterijgebruik per app kunt u zien welke apps de meeste batterijduur opslokken en uw gebruik van de batterij die het meeste verbruikt, beperken wanneer uw stroom bijna leeg is. In sommige gevallen kunt u ook bepalen of bepaalde apps, zoals Cortana, de Windows Store en Mail, op de achtergrond mogen worden uitgevoerd.

Ga ten slotte terug naar de categorie Batterij en klik op de link onder aan het venster voor 'Tips voor het besparen van batterijen'. Er verschijnt een Microsoft-webpagina met nuttig advies over hoe u uw batterij-instellingen kunt regelen en beperken om het meeste waar voor uw geld te krijgen.

Bekijk voor meer informatie deze andere Windows 10-tips:

  • Een back-up maken, uw documenten herstellen in Windows 10
  • Hoe u uw Windows 10 vergrendelscherm gebruikt en aanpast
  • Het startmenu beheren in de Windows 10-jubileumupdate
  • Hoe u Windows 10 90 dagen gratis kunt uitproberen
  • Windows 10 opschonen met de Refresh Windows Tool
  • Hoe u met meerdere Windows 10-apps kunt jongleren met virtuele desktops
  • Schijfruimte vrijmaken op uw Windows 10-pc
  • Windows starten zonder een wachtwoord in te voeren

Meer verhalen

Hoe Microsoft Edge te resetten in Windows 10

Microsoft Edge staat nog in de kinderschoenen en af ​​en toe kunnen er problemen optreden. Als u merkt dat Edge trage prestaties, crashes of het vreemde uiterlijk van adware, werkbalk of pop-ups ervaart, moet u Microsoft Edge mogelijk opnieuw instellen.

Hoe u TWRP Android-back-ups naar uw pc kopieert om ze veilig te bewaren

TWRP-back-ups kunnen uw spek redden als u uw Android-apparaat verknoeit. Maar als u geen ruimte meer heeft op uw telefoon - of als u de opslag ervan moet wissen - kunt u die back-ups naar uw pc kopiëren met een eenvoudige ADB-opdracht.

Gameconsoles zijn niet meer plug-and-play. Ze zijn een probleem, net als pc's

Na meer dan een decennium als een fervent pc-gamer, kocht ik vorig jaar een PlayStation 4 en Nintendo Wii U, gretig om de huidige generatie consoles te proberen. De laatste console die ik serieus gebruikte was een Nintendo 64. Sindsdien is er veel veranderd.

Hoe u de schermhelderheid van uw Mac kunt aanpassen, handmatig en automatisch

MacBooks proberen de helderheid van uw beeldscherm automatisch voor u te beheren, het beeldscherm te dimmen wanneer u weggaat van een stopcontact en de helderheid aan te passen aan het algehele lichtniveau in de buurt. Maar u kunt de helderheid handmatig aanpassen en zelfs deze functies uitschakelen, als u dat wilt.

Geek Trivia: De Sci-Fi-term Metahuman is bedacht?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe PIN-fouten te herstellen na het herstellen van TWRP Android-back-ups

Het maken van TWRP-back-ups is een must als je Android gaat rooten en aanpassen. Maar als uw telefoon is gecodeerd, kunt u problemen ondervinden met uw pincode of wachtwoordvergrendeling na het herstellen vanaf een back-up. Dit is wat er aan de hand is.

Geek Trivia: welke beroemde computer werd op Valentijnsdag aangekondigd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Waarom schermbeveiligingen niet langer nodig zijn

Screensavers zijn een overgebleven oplossing van een eerdere technologie. Ondanks hun naam besparen screensavers niets meer - het enige wat ze doen is elektriciteit verspillen. Schermbeveiligingen zijn niet nodig op moderne, platte LCD-schermen.

Oude programma's laten werken op Windows 10

De meeste van je Windows-applicaties zouden gewoon op Windows 10 moeten werken. Als ze op Windows 7 werkten, zullen ze vrijwel zeker ook op Windows 10 werken. Sommige oudere pc-applicaties zullen niet alleen werken, maar er zijn veel manieren om ze weer aan het werk te krijgen.

Wat te doen als uw iPhone of iPad geen ruimte meer heeft?

Er is onvoldoende ruimte en uw iPhone zal u laten weten dat uw opslagruimte bijna vol is. U kunt geen nieuwe apps installeren, foto's maken, mediabestanden synchroniseren, updates van het besturingssysteem installeren of iets anders doen waarvoor ruimte nodig is totdat u er een hebt gemaakt.