Uw thuisbioscoop-pc bedienen met een Logitech Harmony-afstandsbediening

hoe-je-thuisbioscoop-pc-besturen-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening foto 1

Dus je hebt een mooie nieuwe Logitech Harmony-afstandsbediening, klaar om je hele thuisbioscoop te bedienen, maar een van je apparaten is een thuisbioscoop-pc. Maak je geen zorgen: je Harmony kan ook je pc bedienen, het is alleen niet meteen duidelijk hoe.

Afhankelijk van de afstandsbediening die je hebt, heb je een paar opties als het gaat om het bedienen van je media-pc. Je kunt gebruiken:  • Infrarood: alle Harmony-afstandsbedieningen ondersteunen deze optie en het is de meest veelzijdige met de minste hoeveelheid gehannes. Je hebt een USB-infraroodontvanger nodig, die goedkoop is, en als je een niet-Harmony Hub-afstandsbediening hebt, moet je de afstandsbediening op je mediacenter richten om hem te bedienen. Infrarood kan op sommige systemen echter een beetje vertraging hebben (hoewel sommige in orde zullen zijn).
  • Bluetooth: als je een Harmony Hub-afstandsbediening hebt, kun je je pc ook met Bluetooth bedienen. Je hebt een goedkope Bluetooth-ontvanger nodig (of een computer die er al een heeft ingebouwd), en het is niet zo veelzijdig. Op sommige pc's is het misschien niet eens mogelijk om uw computer uit de slaapstand te halen. Maar het reageert beter dan infrarood, in mijn ervaring.

Ik gebruik eigenlijk een combinatie van beide voor mijn pc, om de tekortkomingen van elke methode te compenseren. In deze handleiding bespreek ik hoe je elke methode instelt en hoe ik beide samen gebruik voor het beste van twee werelden.

In deze handleiding wordt ervan uitgegaan dat u al enigszins vertrouwd bent geraakt met uw afstandsbediening en de MyHarmony-software en dat u deze hebt ingesteld met uw andere apparaten. Als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk dan eerst onze gids om aan de slag te gaan met Harmony.

OPMERKING: Probeer indien mogelijk deze instructies zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Hoewel Logitech geweldige hardware maakt, is hun software niet erg goed, en dingen kunnen heel gemakkelijk gaan wankelen en verwarrend worden (vooral als het gaat om afstandsbedieningen met de Harmony Hub). Hoe nauwkeuriger u deze instructies op de letter volgt, en in de juiste volgorde, hoe kleiner de kans dat u een probleem tegenkomt.

Uw pc bedienen met infrarood (beschikbaar op alle Harmony-afstandsbedieningen)

Het bedienen van uw pc met infrarood verschilt niet zo veel van het instellen van uw Harmony-afstandsbediening met een ander apparaat. Je hoeft alleen maar een paar simpele dingen te weten.

Ten eerste heb je een USB-infraroodontvanger nodig voor je media-pc. We raden de FLIRC aan, hoewel elke generieke USB-ontvanger waarschijnlijk zal werken. Sluit uw ontvanger aan op uw mediacenter en zorg ervoor dat deze zich in het zicht van uw zitpositie bevindt, zodat u uw afstandsbediening in zijn algemene richting kunt richten.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-besturen met-een-logitech-harmony-afstandsbediening foto 2

Zodra alles is ingesteld, opent u de MyHarmony-software op uw computer en selecteert u uw afstandsbediening in de lijst.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto 3 te bedienen

Ga naar het tabblad Apparaten en klik op de knop Apparaat toevoegen. Als u de FLIRC gebruikt, voert u Flirc in voor de fabrikant en de naam van uw mediacenterprogramma voor het modelnummer (zoals Kodi of Plex). Het importeert automatisch functies voor uw mediacenterprogramma.

Als u een generieke USB-ontvanger gebruikt, moet u mogelijk iets anders invoeren. Voor de mijne moest ik Microsoft invoeren voor de fabrikant en MCE Keyboard voor het modelnummer.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-bedienen foto 4

Van daaruit kunt u de knoppen op uw afstandsbediening toewijzen, net als elk ander apparaat in MyHarmony.

Als u de FLIRC gebruikt, kunt u de functies van uw mediacenter in MyHarmony toewijzen aan de knoppen op uw afstandsbediening, en de meeste zouden probleemloos moeten werken. Maar als er functies ontbreken, wijst u gewoon een willekeurige functie toe aan een knop in MyHarmony en gebruikt u vervolgens de FLIRC-software om die knop op uw afstandsbediening te leren. Laat de knop niet ongebruikt in MyHarmony, anders zal hij geen signaal naar de FLIRC sturen wanneer je hem programmeert.

Het Flirc Kodi-profiel van MyHarmony heeft bijvoorbeeld geen functie om de pc uit de slaapstand te halen. Dus heb ik de AspectRatio-functie toegewezen aan de Power-knop van mijn afstandsbediening in MyHarmony (aangezien ik de AspectRatio-functie niet nodig heb), vervolgens de FLIRC aangesloten en de FLIRC-software geopend, waarbij ik deze op Volledig toetsenbord heb ingesteld. Na het indrukken van de Wake-knop in het FLIRC-programma en het indrukken van de aan/uit-knop op mijn afstandsbediening, begreep de FLIRC dat de computer wakker moest worden wanneer ik AspectRatio aanriep door op de aan/uit-knop op mijn afstandsbediening te drukken.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 5

Het enige nadeel van dit alles - of u nu de FLIRC of een andere infraroodontvanger gebruikt - is dat u slechts één toets aan één afstandsbedieningsknop kunt toewijzen. Voor complexere knopcombinaties wilt u misschien software zoals AutoHotkey gebruiken om knopcombinaties toe te wijzen aan een enkele toets. Ik heb bijvoorbeeld Alt+F4 toegewezen aan F7 met AutoHotkey en vervolgens F7 toegewezen aan een knop in MyHarmony. Je zult moeten experimenteren om te zien wat voor jou het beste werkt.

Uw pc bedienen met Bluetooth (beschikbaar op Harmony Hub-afstandsbedieningen)

Als u een Harmony-afstandsbediening hebt die is gekoppeld aan de Harmony Hub, kunt u uw pc ook via Bluetooth bedienen. Je hebt een Bluetooth-adapter nodig als je er geen hebt (ik heb deze gebruikt) en je moet de stuurprogramma's installeren als Windows dit niet automatisch doet. Maar als dat is gebeurd, kunt u uw pc koppelen met uw afstandsbediening en deze toevoegen aan uw arsenaal aan apparaten.

U moet de Harmony-app voor iOS of Android gebruiken om uw afstandsbediening aan een computer te koppelen. Dit werkt niet via de MyHarmony-software op het bureaublad. Dus download de app en stel deze in als je dat nog niet hebt gedaan.

Wanneer je klaar bent om je computer toe te voegen, open je de rechterzijbalk van de app en tik je op Apparaten bewerken.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 6

Tik vervolgens onderaan op + Apparaat om een ​​apparaat toe te voegen.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 7

Kies Computer uit de lijst met mogelijke apparaten.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 8

Selecteer het besturingssysteem van uw computer (in ons voorbeeld Windows) en klik op de pijl Volgende in de rechterbovenhoek.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 9

Schakel uw computer in, als deze nog niet is ingeschakeld, en druk op de pijl Volgende.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto 10 te bedienen

Kies Ja als u wordt gevraagd of u een activiteit wilt maken. Je kunt hem pas bedienen als je er een activiteit aan toevoegt, want zo is je afstandsbediening gekoppeld aan je computer.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 11

Selecteer uw Windows-computer in de lijst met apparaten.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 12

Selecteer de apparaten die in deze activiteit moeten worden opgenomen en klik op de pijl Volgende.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 13

Schakel alle apparaten in en klik op de knop Volgende of Mijn apparaten zijn ingeschakeld.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 14

Selecteer welke apparaten wat doen en welke ingangen je gebruikt, net als bij elke andere activiteit. Klik op Volgende als u klaar bent.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 15

Uw Harmony Hub gaat nu in de koppelingsmodus. Open op uw pc de Bluetooth-instellingen door naar Configuratiescherm > Bluetooth te gaan (of door met de rechtermuisknop op het Bluetooth-pictogram in uw systeemvak te klikken en Apparaat toevoegen te kiezen).

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 16

Selecteer de Harmony Keyboard-optie die verschijnt en klik op Volgende.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 17

Uw Harmony Hub moet worden gekoppeld aan uw Windows-pc en u krijgt een succesbericht op zowel uw pc als uw tablet. Van daaruit kunt u de knoppen op uw afstandsbediening net als elk ander apparaat toewijzen via de Harmony-app op uw telefoon of tablet, of de MyHarmony-app op uw desktop.

Er zijn echter een paar ... eigenaardigheden. U zult zien dat, ondanks dat uw afstandsbediening is aangesloten als Harmony Keyboard, Harmony slechts een paar specifieke opdrachten naar uw computer kan sturen. Je krijgt een aantal mediafuncties, een paar traditionele toetsen (zoals Escape) en F1-F12. U kunt deze aan knoppen toewijzen zoals beschreven in onze Harmony-installatiegids. Maar voor veel mensen dekt dit niet alle opdrachten die ze naar een pc moeten sturen.

Als je alle toetsenbordopdrachten nodig hebt, moet je infrarood gebruiken in plaats van Bluetooth. Als de lijst er echter maar een paar mist, is er een tijdelijke oplossing die u kunt gebruiken.

Ik gebruik dit bijvoorbeeld om een ​​op Kodi gebaseerde media-pc te bedienen. De meeste mediafuncties van Logitech werken met Kodi: afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen, enzovoort. De Harmony mist alleen een paar toetsen die ik nodig heb, zoals M voor menu of I voor Info. In deze gevallen kan ik de F1-F12-toetsen - die ik eigenlijk nooit gebruik - opnieuw toewijzen aan M, I en andere toetsen die ik nodig heb.

Om dit te doen, raad ik aan om een ​​programma met de naam SharpKeys op Windows te gebruiken. Download het programma en start het (het is draagbaar, geen installatie vereist). Klik op de knop Toevoegen, kies de sleutel die u wilt toewijzen in de linkerzijbalk en de sleutel waarnaar u wilt toewijzen in de rechterzijbalk. Ik heb bijvoorbeeld de F1-toets toegewezen aan M en vervolgens F1 toegewezen aan de menuknop op mijn afstandsbediening in MyHarmony.

Als u klaar bent, klikt u op Naar register schrijven en start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 18

Als alternatief, als u bereid bent wat meer werk te doen, kunt u software zoals AutoHotkey gebruiken om knoppen opnieuw toe te wijzen. Dit heeft het voordeel dat u knopcombinaties aan een enkele toets kunt toewijzen. Ik heb bijvoorbeeld Alt+F4 toegewezen aan F7 met AutoHotkey en vervolgens F7 toegewezen aan een knop in MyHarmony, zodat ik apps op mijn pc kan sluiten.

Hoe ik infrarood en Bluetooth combineer voor het beste van twee werelden

Beide methoden zijn redelijk, maar hebben hun gebreken. Infrarood is een beetje laggy, althans op mijn systeem, en Bluetooth, hoewel zeer responsief, kan mijn pc niet uit de slaapstand halen. Niet elke pc heeft een of beide van deze problemen, dus er is geen echte manier om het te weten totdat u het probeert.

Dus wat gebeurt er als deze problemen hun lelijke kop opsteken? Gebruik allebei! In mijn geval gebruik ik infrarood om de pc te wekken en Bluetooth om hem te bedienen - en dankzij de op activiteiten gebaseerde opstelling van Harmony voelt het heel natuurlijk aan.

Om dit te doen, hoeft u alleen de stappen in beide secties hierboven uit te voeren om beide apparaten aan uw Harmony-account toe te voegen. Voeg uw IR-ontvanger toe als één apparaat en uw Bluetooth-pc als tweede.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 19

Maak vervolgens een activiteit met de naam Tv kijken (of wat je maar wilt) die beide in de lijst met apparaten bevat:

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 20

Wanneer u wordt gevraagd welk apparaat media streamt, kiest u uw Bluetooth-pc:

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 21

Als u klaar bent, configureert u de afstandsbedieningsknoppen voor de activiteit Tv kijken met behulp van de Bluetooth-pc in plaats van de IR-ontvanger.

hoe-je-thuisbioscoop-pc-met-een-logitech-harmony-afstandsbediening-foto te bedienen 22

Zolang je IR-ontvanger zich in het zicht van de Harmony Hub of een van zijn IR-blasters bevindt - ik heb de mijne eigenlijk met tape op een van de IR-blasters achter mijn mediakast geplakt - zou dit prachtig moeten werken. Wanneer u de activiteit Tv kijken start, wordt uw pc ingeschakeld met behulp van de infraroodontvanger, maar al uw knoppen worden geprogrammeerd via de Bluetooth-ontvanger, waardoor vertragingen of andere IR-problemen worden voorkomen.

De Bluetooth heeft nog steeds een vertraging van een paar seconden voordat je hem kunt gebruiken nadat je de pc uit de slaapstand hebt gehaald, maar hij reageert veel beter zodra hij verbinding maakt. Het feit dat dit zelfs noodzakelijkerwijs is, is behoorlijk zielig van Logitech's kant - het is beschamend dat Bluetooth zo beperkt is - maar voor nu doen deze tijdelijke oplossingen de truc, en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Meer verhalen

Hoe u een bladwijzer kunt maken voor locaties in het Windows-register

Het Windows-register biedt een schat aan mogelijke aanpassingen voor uw pc, maar het is een gecompliceerde structuur om in te werken. U kunt het een beetje gemakkelijker maken door uw favoriete locaties te bookmarken.

HDTV Overscan: wat het is en waarom u het (waarschijnlijk) zou moeten uitschakelen

Hier is iets dat je misschien niet weet: die HDTV waar je zo van houdt, toont waarschijnlijk niet het hele beeld op het scherm. In feite kan tot vijf procent van het beeld aan de randen worden afgesneden - dit wordt overscan genoemd. Het is oude technologie die is overgebleven van de CRT (kathodestraalbuis)

Wat zijn magische pakketten voor wakkere computers?

Wanneer u verschillende instellingen op uw computer aan het aanpassen of aanpassen bent, zult u vroeg of laat waarschijnlijk een aantal opties tegenkomen die u in verwarring of verwarring brengen. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag de antwoorden op de vragen van een verwarde lezer.

Een schema instellen voor je Nest Thermostat

Je Nest Thermostat kan in de loop van de tijd je voorkeuren leren en de temperatuur automatisch aanpassen. Maar als je liever specifieke temperaturen voor specifieke tijden programmeert, kun je als volgt een schema instellen op je Nest.

Geek Trivia: Het zoogdier met het beste reukvermogen is het?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de standaardapps van OS X opnieuw te installeren in El Capitan

OS X El Capitan wordt geleverd met een flink aantal vooraf geïnstalleerde apps, waarvan er vele erg handig zijn ... en sommige niet. Het verwijderen van deze apps is eenvoudig: sleep ze gewoon naar de prullenbak. Het opnieuw installeren ervan is echter niet zo gesneden en gedroogd.

4K-weergave inschakelen op de NVIDIA SHIELD Android TV

NVIDIA's SHIELD Android TV is verreweg de krachtigste Android TV-box op de markt en de enige die 4K-weergave ondersteunt (de andere zijn beperkt tot 1080p). Het goede nieuws is dat als je alles eenmaal hebt aangesloten op een HDCP 2.2-compatibele poort, het afspelen van UHD-content niet veel meer is dan een

Snel door artikelen met meerdere pagina's navigeren met PageZipper

Als je veel websites leest in Chrome of Firefox die hun artikelen opsplitsen in veel afzonderlijke pagina's, of elke afbeelding in een galerij op een nieuwe pagina plaatst, hebben we een tip voor je die het lezen van dergelijke sites veel gemakkelijker en sneller maakt .

Een doel instellen in Google Agenda voor iOS en Android

Eerder deze maand heeft Google een Goals-functie toegevoegd aan de Google Agenda-apps voor iOS en Android. Doelen vindt automatisch vrije tijd in uw agenda en plant terugkerende evenementen om u te helpen uw doelen te bereiken. Hier leest u hoe u alles kunt instellen.

Hoe u uw iPhone kunt delen zonder dat mensen rondsnuffelen

Telefoons zijn privé, vol met persoonlijke gegevens en berichten. Met Guided Access kun je je iPhone met iemand delen zonder dat je toegang hebt tot die gegevens, zodat ze naar foto's kunnen kijken, een telefoongesprek kunnen voeren of een game kunnen spelen terwijl je spullen verborgen blijven.