Hoe u uw Chromecast-videostreams vanaf meerdere apparaten kunt bedienen

hoe-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-besturen foto 1

De Chromecast is misschien wel de favoriete streamingstick van How-to Geek. Hiermee kan letterlijk elk apparaat waarop de Chromecast-app is geïnstalleerd, een afstandsbediening zijn.

Je weet waarschijnlijk inmiddels wat de Chromecast kan doen, wat echt coole dingen zijn, zoals je telefoonscherm spiegelen of inhoud casten vanaf een Chrome-tabblad of zelfs de hele desktop. Dit betekent dat je veel opties hebt met betrekking tot dingen die je op je grote mooie HDTV kunt weergeven - games, video's, diavoorstellingen, presentaties - allemaal in een stick van $ 35 ter grootte van een Zippo.Zoals we al zeiden, kan elk apparaat mogelijk een afstandsbediening zijn. Dat is om verschillende redenen cool. Ten eerste kunt u uw Chromecast in elke kamer bedienen. Bovendien kunt u, zolang uw apparaten allemaal zijn verbonden met hetzelfde toegangspunt, naadloos apparaten aan dezelfde stream toevoegen, een stream van het ene apparaat naar het andere overnemen en zelfs diezelfde stream casten naar een andere Chromecast, zoals een aangesloten op een andere tv.

De apparaatshuffle uitvoeren

Het is belangrijk om te begrijpen hoe casten werkt, in ieder geval op de manier waarop we het in dit artikel gebruiken. Telkens wanneer u een film cast op Netflix of een nummer op Pandora, vertelt uw apparaat de Chromecast alleen waar hij de stream kan vinden, zodat deze deze kan afspelen, wat het onafhankelijk van uw apparaat doet.

Op dat moment kun je de cast vanaf je apparaat bedienen, maar zelfs als je de app afsluit of zelfs je telefoon uitzet, zou de stream moeten blijven spelen. Dit werkt niet als u uw scherm of een Chrome-tabblad cast, alleen Google Cast Ready-apps. Als je niet aan het casten bent, is het cast-icoon leeg, zoals hier in onze Netflix-app.

hoe-u-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-besturen foto 2

Als je aan het casten bent, wordt het pictogram gevuld (hoewel niet noodzakelijk blauw of een andere kleur).

hoe-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-besturen foto 3

Dat is gemakkelijk genoeg om te begrijpen. Als je je telefoon oppakt en verbindt met je Chromecast, kun je erop spelen wat je maar wilt. Maar wat als u naar de andere kamer wordt geroepen en vergeet uw film te pauzeren? Of wat als je je realiseert dat je het op je tablet in bed wilt bekijken en precies verder wilt gaan waar je was gebleven?

Onthoud dat de Chromecast-stream niet afhankelijk is van een specifiek apparaat, dus u kunt van elk Chromecast-compatibel apparaat naar een ander gaan en uw videostream verkrijgen.

In de vorige schermafbeelding casten we vanaf onze telefoon, maar we moeten wat kleren opvouwen, dus we willen ons programma in de wasruimte op onze tablet bekijken. Als we dit op Netflix zouden doen (een voor de hand liggende keuze), zouden we de app op onze tablet openen en het Cast-pictogram aanraken.

hoe-uw-chromecast-video-streams-van-meerdere-apparaten-besturen foto 4

Er verschijnt een keuzelijst met uw Chromecast(s). Het is duidelijk dat als je er twee of meer hebt, ze allemaal hier verschijnen, dus je zou degene kiezen met de stream waarover je de controle wilt overnemen.

hoe-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-foto te bedienen

Nadat u verbinding heeft gemaakt met de Chromecast, zou u de bedieningselementen die van toepassing zijn op de toepassing op uw apparaat moeten zien verschijnen, dus u zou op zijn minst in staat moeten zijn om te pauzeren of te stoppen, de stream te wijzigen en het volume te verhogen/verlagen. In het geval van Netflix krijg je nogal wat meer opties.

hoe-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-besturen foto 6

Vergeleken met iets als de WatchESPN-app, die je rudimentaire controle geeft (stoppen, loskoppelen, van kanaal veranderen en volume).

hoe-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-besturen foto 7

Ongeacht welke app je gebruikt, als je eenmaal de controle op een ander apparaat hebt overgenomen, is het mogelijk om een ​​aantal andere dingen te doen. In het geval van ons tabletscenario kunnen we nu op het cast-pictogram tikken en dit apparaat selecteren om de stream ernaartoe te verplaatsen.

hoe-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-foto te bedienen 8

Nu bekijken we onze Netflix-stream op onze tablet, die uw andere apparaat of apparaten loskoppelt van de Chromecast. Vanaf hier kun je je stream bekijken totdat deze eindigt of je batterij leeg raakt. Als alternatief kunt u deze stream nu terug casten naar dezelfde Chromecast of een andere die op een andere tv is aangesloten.

U kunt zich dus het soort flexibiliteit voorstellen wanneer elk apparaat mogelijk een afstandsbediening is. Je kunt je stream overal mee naartoe nemen, in elke kamer waar je bent, zolang je maar binnen het bereik van je wifi-signaal bent.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-uw-chromecast-videostreams-van-meerdere-apparaten-besturen foto 9Speel je Android-games en -video's op de tv met Google Chromecast Spiegel het scherm van uw computer op uw tv met de Chromecast van Google

We moeten erop wijzen dat dit alleen lijkt te werken met videostreams, maar dat gezegd hebbende, de meeste Google Cast Ready-apps lijken videospecifiek te zijn, met als populaire opmerkelijke uitzonderingen Pandora en een paar andere. Deze methode werkt uiteraard goed met de Netflix- en WatchESPN-apps, evenals met YouTube, en we kunnen andere aannemen.

Voel je vrij om de jouwe uit te proberen, en als je daar zin in hebt, vertel het ons dan op ons discussieforum.

Meer verhalen

Minecraft-instanties en -mods beheren met MultiMC

Of je nu een mega-modder bent, iemand die je Minecraft-versies en de bijbehorende werelden op een mooie ordelijke manier wil houden, of je de Minecraft-ervaring van je kinderen volledig in silo's wilt plaatsen om hun werelden gescheiden te houden en de gevechten te verminderen, MultiMC is de oplossing voor uw problemen.

Is het PNG-formaat verliesvrij omdat het een compressieparameter heeft?

Het PNG-formaat zou een verliesvrij formaat moeten zijn, maar wanneer u een afbeelding opslaat als een PNG-bestand, wordt u gevraagd een compressieniveau te kiezen. Betekent dit dat het PNG-formaat toch eigenlijk niet lossless is? De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt de verwarring voor een nieuwsgierige lezer op te ruimen.

Sandboxes uitgelegd: hoe ze u al beschermen en hoe u elk programma kunt sandboxen

Sandboxing is een belangrijke beveiligingstechniek die programma's isoleert en voorkomt dat kwaadaardige of slecht werkende programma's de rest van uw computer beschadigen of rondneuzen. De software die u gebruikt, sandboxt al een groot deel van de code die u elke dag uitvoert.

Hoe u een slechte witbalans in uw foto's kunt oplossen met nabewerking

Vorige week hebben we je alles verteld over de witbalans van de camera en hoe je kleurproblemen in je camera kunt oplossen. Maar hoe zit het met de foto's die je al hebt gemaakt en die een beetje hulp nodig hebben? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u kleurproblemen in bestaande foto's kunt oplossen.

Wat is het verschil tussen chroom en chroom?

Chromium is het open source project dat de basis vormt voor Google Chrome. Omdat het volledig open source is, is Chromium beschikbaar in de softwarerepository's van veel Linux-distributies voor een eenvoudigere installatie.

Geek Trivia: bevindt zich de hoogste berg in het zonnestelsel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Tekst kopiëren en plakken in de Linux Terminal

Wanneer u een lange opdracht invoert in het Terminal-venster die u op internet of in een document hebt gevonden, kunt u uzelf wat tijd besparen door de opdracht eenvoudig te kopiëren en te plakken bij de prompt.

Toegang krijgen tot FTP- en WebDAV-sites in Bestandsbeheer van elk besturingssysteem

U hebt geen software van derden nodig om toegang te krijgen tot FTP-servers, WebDAV-sites en andere externe bestandsshares. Populaire desktopbesturingssystemen zoals Windows, Mac en Linux kunnen dit allemaal out-of-the-box.

Optifine optimaliseren voor een soepele Minecraft-ervaring

Zelfs als je niet van plan bent om Minecraft zwaar te modden, zou elke speler Optifine moeten installeren. Vandaag gaan we dieper in op het lef van Optifine en belichten we alle manieren waarop je het kunt gebruiken om je Minecraft-ervaring te optimaliseren, of je nu op een krachtige gaming-installatie of een oude laptop zit.

Geek Trivia: Voordat Surfer Culture het woord aannam, waar verwees het naar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!