Hoe een back-up te maken en VirtualBox-machines te verplaatsen

Wilt u een virtuele machine verplaatsen, maar merkt u dat kopiëren en plakken niet werkt? Misschien wilt u gewoon weten waar u een back-up van moet maken? Bekijk deze korte handleiding over het proces om een ​​beter begrip te krijgen van VirtualBox

Allereerst: zorg ervoor dat uw virtuele machine is uitgeschakeld en uitgeschakeld. Zorg er vervolgens voor dat u alle snapshots die u heeft verwijdert. Er is helaas geen onfeilbare en veilige manier om dit te doen zonder ze kwijt te raken. Selecteer uw virtuele machine en klik op het tabblad Momentopnamen.

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 1Selecteer uw momentopname en klik op de knop Verwijderen. Wees bereid om even te wachten, want VirtualBox voegt verschillen samen met de huidige status van uw machine. De status van de machine verandert echter niet echt, dus maak je geen zorgen. Nu de voorbereidende dingen uit de weg zijn, kunnen we het verhuisproces starten.

Zodra dat is gebeurd, gaat u naar Bestand> Virtuele mediamanager. U ziet een lijst met media die u hebt gebruikt of aan uw machines hebt gekoppeld.

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 3

Selecteer welke virtuele machine u wilt verplaatsen en klik vervolgens op het pictogram Vrijgeven hierboven. In mijn geval zal ik W7.vdi van mijn thuismap naar een andere harde schijf verplaatsen.

Zodra u het hebt vrijgegeven, sluit u VirtualBox en gaat u naar de map met standaardinstellingen, /home/user/.VirtualBox/

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 4

U kunt uw .vdi-bestand kopiëren vanuit de map HardDisks als u er een back-up van wilt maken, of u kunt het verplaatsen. Wees geduldig, want dit kan even duren, afhankelijk van uw configuratie.

Laten we ondertussen het bestand VirtualBox.xml naar onze smaak bewerken. Dit is de stap waar de meeste mensen niet echt veel van weten, maar het is vrij essentieel om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt. Open het in gedit.

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 5

Scroll een beetje naar beneden en je komt bij de onderdelen die we moeten bewerken.

Als u de locatie van uw virtuele machines wijzigt, zoekt u de xml-tags voor MachineEntry en wijzigt u het bronpad. Als u de locatie van uw virtuele schijfimages wijzigt, zoekt u de xml-tags voor HardDisk en wijzigt u de locatie daar. Zoals je kunt zien, is elke machine gekoppeld aan een schijfkopie door zijn UUID, die niet mag worden gewijzigd. Als u virtuele machines naar een nieuwe computer verplaatst, zorg er dan voor dat u dit bestand kopieert en het vorige configuratiebestand vervangt.

In mijn specifieke geval wilde ik alleen de schijfkopie naar een ruimere schijf verplaatsen, dus liet ik de andere dingen intact.

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 6

Als u van host wisselt tussen Windows en Linux, zorg er dan voor dat u de versiedeclaratie bovenaan het bestand wijzigt om ook Windows te zeggen in plaats van Linux.

Nadat u het .vdi-bestand hebt verplaatst, start u VirtualBox en gaat u naar Bestand> Virtual Media Manager.

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 7

Klik op het oude .vdi-bestand en klik op verwijderen. Klik nu op Toevoegen, navigeer naar de nieuwe locatie en klik op Openen. Klik OK.

Nu de nieuwe .vdi is toegevoegd aan de lijst van VirtualBox, moeten we deze aan uw virtuele machine koppelen. Selecteer het in het hoofdscherm, ga naar Instellingen en klik op het paneel Opslag.

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 8

Klik onder de juiste IDE-controller op de knop Bijlage toevoegen. Je zult zien dat een harde schijf automatisch wordt toegevoegd, maar het zal waarschijnlijk niet de juiste zijn.

Klik erop en kies aan de rechterkant, onder Harde schijf, het juiste .vdi-bestand. Klik OK.

hoe-een-back-up-en-verplaats-virtualbox-machines foto 9

Als je alle stappen hebt gevolgd en de VirtualBox.xml correct hebt bewerkt, zou je de machine zonder problemen moeten kunnen opstarten! Er zijn een paar harige gebieden, dus als dingen niet werken, zorg er dan voor dat u de juiste paden gebruikt en dat u alleen de relevante gebieden van VirtualBox.xml hebt bewerkt.

Het algehele proces is iets ingewikkelder dan alleen kopiëren en plakken, maar het is nog steeds relatief snel en pijnloos. Deel uw back-upverhalen over VirtualBox in de opmerkingen!

Meer verhalen

Luister naar en krijg toegang tot Grooveshark op uw bureaublad

Wilt u Grooveshark rechtstreeks vanaf uw bureaublad openen in plaats van een open browservenster te behouden? Zo ja, dan is de Grooveshark Desktop-app precies wat u zoekt.

Vraag de lezers: hoe vaak installeert u uw besturingssysteem opnieuw?

Het af en toe opnieuw installeren van onze besturingssystemen is een feit, of we nu Windows, Linux of OS X gebruiken. Wat we deze week willen weten, is hoe vaak u uw besturingssystemen opnieuw installeert.

Wat is de beste Office-app voor mijn iPhone of iPod Touch?

Wilt u zien wat alle belangrijke Office-apps voor iPhone en iPod Touch bieden zonder geld te verspillen door ze allemaal te kopen? Hier is onze definitieve gids voor de beste iOS Office-apps, zodat u ze kunt leren voordat u ze koopt.

Hoe je naar acteurs/films verwijst (of vals speelt bij het Kevin Bacon-spel)

Als je ooit twee acteurs of bemanningsleden hebt willen vergelijken om erachter te komen waar ze samen aan hebben gewerkt, heb je met de algemene zoekopdracht van IMDb een gemakkelijke manier gevonden om precies dat te doen.

Hoe u de beste functies van Nero krijgt met gratis alternatieven

Ben je het zat om te wachten tot je opgeblazen OEM-exemplaar van Nero wordt geopend en je wordt gevraagd om te upgraden naar de nieuwste versie om alleen maar een cd te branden? Je kunt bijna alle functies van Nero krijgen met gratis alternatieven, en hier is hoe.

Globale systeemomgevingsvariabelen gebruiken in Windows

Met een paar klikken kunt u uw eigen omgevingsvariabelen maken en onderhouden die zowel globaal op het systeem zijn als herstarten overleven.

Hoe gebruik je je Wii-afstandsbediening als een gyroscopische muis?

Als je een reserve Nintendo Wii-afstandsbediening met de Motion Plus-add-on hebt, kun je deze gebruiken om je Windows-pc vanaf de andere kant van de kamer te bedienen. Hier leest u hoe u het in een paar eenvoudige stappen kunt laten werken.

Wat is het verschil tussen desktop- en professionele printers?

Het apparaat dat u gebruikt om uw mapquest-aanwijzingen af ​​te drukken, heeft meer aan de hand dan u het zou waarderen - in feite is het praktisch een wonder. Wat gebeurt er in een printer en wat is er anders aan professionele printers?

Bureaubladplezier: Icon Packs met Thanksgiving-dag en herfstthema

Het geweldige eetfestijn dat bekend staat als Thanksgiving Day komt eraan, dus het is tijd om uw bureaublad klaar te maken voor de feestdagen. Vandaag hebben we een mooie verzameling pictogrampakketten met Thanksgiving-dag en herfstthema om u en uw gezin in de stemming te brengen voor het komende feest.

Hoe u het wachtwoord voor uw Verizon FIOS-router kunt resetten of wijzigen

Heb je ooit geprobeerd in te loggen op je Verizon FIOS-router, om erachter te komen dat je geen idee hebt wat het wachtwoord is? Hier leest u hoe u het wachtwoord terugzet naar de fabrieksinstellingen en weer toegang krijgt tot uw router.