Hoe u uw Minecraft-bestanden kunt back-uppen, herstellen en synchroniseren op al uw pc's

hoe-een-back-up-herstellen-en-synchroniseren-uw-minecraft-saves-op-al-uw-pc's foto 1

Minecraft-creaties kunnen enorm en ingewikkeld zijn, dus misschien wil je een back-up maken van je opgeslagen games, voor het geval dat. Met een Dropbox-account kun je echter nog een stap verder gaan en vanaf elke computer toegang krijgen tot je opgeslagen bestanden.

Waar zijn de opgeslagen bestanden?

Zoals we vermeldden in ons artikel Hoe aan de slag te gaan met Minecraft, heeft de game de vorm van een uitvoerbaar Jar-bestand. Het maakt een map op uw computer aan voor uw opgeslagen werelden en instellingen, maar het verschilt afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt.Op Windows:

C:GebruikersgebruikersnaamAppDataRoaming.minecraft

Houd er rekening mee dat de AppData-map verborgen is, dus zorg ervoor dat u verborgen bestanden toont vanuit Mapopties.

Op Mac OS:

/Gebruikers/gebruikersnaam/Bibliotheek/Applicatieondersteuning/minecraft

Op Linux:

/home/gebruikersnaam/.minecraft

Houd er rekening mee dat de map .minecraft verborgen is in uw thuismap, dus als u Nautilus gebruikt, drukt u op CTRL+H om verborgen bestanden weer te geven.

Binnenin vind je enkele bestanden en mappen, maar de enige echt belangrijke is de opslagmap. Binnenin vind je je verschillende Minecraft-werelden.

hoe-een-back-up-herstellen-en-synchroniseren-uw-minecraft-saves-op-al-uw-pc's foto 2

De opslagmap is waarvan u een back-up wilt maken. Als u een server gebruikt, moet in welke map het uitvoerbare bestand van de server zich ook een map met de wereldnaam hebben. De standaard is gewoon wereld, maar u wilt waarschijnlijk een back-up maken van de hele servermap, zodat u ook alle instellingen opslaat. Als je een Bukkit-server gebruikt, geldt dit voor het dubbele, omdat al je plug-ins ook hun eigen instellingen hebben.

Dropbox-synchronisatie

Zou het niet geweldig zijn als je je opslagbestanden gewoon op één plek zou kunnen bewaren, maar ze toegankelijk zouden maken voor Minecraft op al je computers? Met Dropbox is dit vrij eenvoudig te doen.

Zorg er allereerst voor dat je ergens anders een back-up van je opslagbestand hebt, voor het geval je het verprutst. Verplaats vervolgens de opslagmap van de oorspronkelijke locatie naar je Dropbox-map:

hoe-een-back-up-herstellen-en-synchroniseren-uw-minecraft-saves-op-al-uw-pc's foto 3

Om samen te vatten, zou u GEEN opslagmap in uw Minecraft-instellingenmap moeten hebben. Je zou er een ergens in Dropbox moeten hebben en ergens anders als back-up moeten bewaren.

Nu komt het lastige gedeelte: je moet symbolische koppelingen naar die map op je computer maken met behulp van de opdrachtregel. Het is niet erg moeilijk, ongeacht op welk systeem je zit.

Op Windows:

Ga naar Start > Accessoires en klok rechts op de opdrachtprompt. Kies Uitvoeren als beheerder...

Navigeer naar je Minecraft-map met de volgende opdracht:

cd C:GebruikersgebruikersnaamAppDataRoaming.minecraft

De aanhalingstekens zorgen ervoor dat de opdracht correct wordt uitgevoerd, zelfs als er ergens een spatie is.

Maak vervolgens een symbolische link naar je Dropbox-opslagmap met de volgende opdracht:

mklink –d slaat C:path oDropboxsaves op

Vergeet niet om het juiste pad in te voeren in plaats van pad aarDropbox. Je ziet een bericht verschijnen als je het goed hebt gedaan.

hoe-een-back-up-herstellen-en-synchroniseren-uw-minecraft-saves-op-al-uw-pc's foto 4

Op Mac OS:

Open Terminal en voer de volgende opdracht in:

ln -s /Gebruikers/gebruikersnaam/pad/naar/Dropbox/saves /Users/gebruikersnaam/Bibliotheek/Applicatie Support/minecraft/saves

Vergeet niet je gebruikersnaam in te vullen in plaats van gebruikersnaam en het juiste pad in te voeren in plaats van pad/naar/Dropbox.

Op Linux:

Open een terminal en voer het volgende commando in:

ln –s /pad/naar/Dropbox/saves /home/gebruikersnaam/.minecraft/saves

Vergeet niet je gebruikersnaam in te vullen in plaats van gebruikersnaam en het juiste pad in te voeren in plaats van pad/naar/Dropbox.

Dat is het! Nu, in plaats van dat je de saves-map handmatig op je computers moet kopiëren en plakken, zijn ze geconfigureerd om automatisch de saves-map in je Dropbox te gebruiken. We zijn grote Dropbox-fans hier bij How-To Geek, maar je zou ook een andere service kunnen gebruiken als je dat wilt, zoals Ubuntu One als je Linux gebruikt. Maak af en toe een back-up van deze map op een veilige plek!

Als Minecraft nieuw voor je is en je wilt weten waar het over gaat, ga dan naar How To Get Started With Minecraft, a Game Geeks Love, en als je op zoek bent naar multiplayer, bekijk dan How To Start Your Own Minecraft Server . Ga nu voort, mede-knutselaars, en bouw zonder angst!

Meer verhalen

Inzicht in Wall Wart-voedingen [Elektronica]

Muurwratten, je gebruikt ze waarschijnlijk elke dag zonder er lang over na te denken. Wat gebeurt er precies in die dikke zwarte muuropladers die wisselstroom veranderen in een mooi gelijkstroom-stroompje voor je favoriete elektronica? Lees verder voor meer informatie.

Bureaubladplezier: Weeraanpassingsset

Soms, als je binnen vastzit, kan een kijkje in de buitenlucht naar het weer absoluut verfrissend zijn. Maar als je leven gewoon te hectisch is en je kunt niet naar het weer gaan, breng het weer dan naar je toe met onze Weather Desktop Customization-set.

Mac versus pc - Een vergelijkingstabel over wie er wint [Infographic]

De mensen van de iTOK Blog hebben een grafiek samengesteld waarin Macs en pc's worden vergeleken op basis van functies zoals stabiliteit, betaalbaarheid, snelheid, softwarecompatibiliteit en meer. Dit is je kans om mee te denken over de vraag...

Krachtige multitasking toevoegen aan uw Linux-terminal

Multitasking op de opdrachtregel kan erg verwarrend zijn voor beginners die Scherm gebruiken. Door Byobu te gebruiken, zijn een groot aantal systeemstatistieken in één oogopslag beschikbaar, terwijl nieuwelingen gemakkelijk kunnen werken zonder moeilijk te onthouden toetscombinaties te onthouden.

Laad eenvoudig uw digitale fotolijst en mp3-spelers met willekeurig gekozen mediabestanden

Is uw digitale foto- of muziekbibliotheek zo groot geworden dat u er moeilijk doorheen kunt bladeren om uw apparaten op te laden? Waarom zou u zelf doen wat uw computer voor u kan doen? Met een eenvoudig aanpasbaar script kun je Windows eenvoudig willekeurige bestanden uit één map laten kiezen en ze kopiëren naar

Vraag How-To Geek: gegevenslatentie en gaming, laptopschermen als tweede monitoren en identificatie van de componenten van uw computer

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Deze week kijken we naar gegevenslatentie tijdens het spelen van computergames, hoe u uw laptopscherm als secundaire monitor kunt gebruiken en hoe u eenvoudig de componenten in uw Windows-machine kunt weergeven en identificeren.

Kindlebility verzendt webartikelen rechtstreeks naar uw Kindle [Bookmarklet]

Kindlebility is een slimme bookmarklet die het doodeenvoudig maakt om artikelen die je op internet vindt te knippen, op te maken en naar je Kindle te sturen. De service is gratis, snel en schrikbarend goed in het opmaken van artikelen voor de Kindle.

Bolt-Action Supercharges Spud Gun-ontwerp

Het standaard ontwerp van het spudkanon is dat van een eenvoudige snuitlader. Dit ontwerp omvat een boutmechanisme dat snel herladen en het inzetten van aardappelprojectielen mogelijk maakt.

Baas Scherm/Toets

Een baasscherm (vaak vergezeld van een baastoets) is een applicatie die bedoeld is om niet-werkgerelateerde activiteiten op de werkplek te verbergen. Meestal wordt het baasscherm geactiveerd door een sneltoets of een andere gemakkelijk te activeren fysieke trigger (dit staat bekend als de baastoets). Eenmaal geactiveerd, verbergt het scherm de

Boeken waar we van houden: koken voor geeks leert de wetenschap achter koken

We doen hier niet veel boekbesprekingen, maar nadat ik dit boek had gekocht en gelezen, kon ik het niet laten om het met jullie, de geeky lezers, te delen. Zelfs als je niet kookt, eet je zeker, en je bent een nerd, toch? Lees verder!