Hoe automatische app-updates in Android uit te schakelen

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 1

Android-apps die zijn gedownload van de Google Play Store worden standaard automatisch bijgewerkt. Als u liever de updates en eventuele nieuwe of gewijzigde machtigingen die aan de updates zijn gekoppeld, wilt bekijken, kunt u ervoor kiezen om automatische updates uit te schakelen.

De opties voor automatische updates zijn in de nieuwe versie (5.0) van de Play Store iets anders. We laten u zien hoe u dit in zowel de oude als de nieuwe versie kunt doen.Google Play Store vóór versie 5.0

Om automatische updates uit te schakelen in eerdere versies van de Play Store dan 5.0, raakt u het Play Store-pictogram op uw startscherm aan.

Raak in de Play Store de menuknop in de linkerbovenhoek van het scherm aan.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 3

Raak Instellingen aan in het menu.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 4

De optie Apps automatisch updaten bevindt zich in het gedeelte Algemeen van het scherm Instellingen. Als het zegt Apps automatisch bijwerken op elk gewenst moment. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht, waarna uw apps automatisch worden bijgewerkt. Tik op Apps automatisch updaten om deze optie uit te schakelen.

automatische-app-updates-in-android-foto-uitschakelen 5

Tik in het dialoogvenster Apps automatisch bijwerken op Apps niet automatisch bijwerken.

automatische-app-updates-in-android-foto-uitschakelen 6

Het dialoogvenster wordt gesloten en de optie Apps automatisch bijwerken wordt bijgewerkt met de instelling Apps niet automatisch bijwerken. Raak het Play Store-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm aan om terug te gaan naar het hoofdscherm van de Play Store. U kunt ook de knop Terug op uw apparaat aanraken.

automatische-app-updates-in-android-foto-uitschakelen 7

Op een Google Nexus 7, wanneer u het apparaat in de liggende modus houdt en u zich op het scherm Mijn apps bevindt, wordt het scherm gesplitst in twee panelen. Het linkerdeelvenster bevat uw lijst met geïnstalleerde apps en Alle apps. Het linkerdeelvenster bevat knoppen waarmee u de app kunt openen, bijwerken of verwijderen. Het selectievakje Automatisch bijwerken toestaan ​​is ook beschikbaar in het rechterdeelvenster.

automatische-app-updates-in-android-foto-uitschakelen 8

Als u het selectievakje Automatisch bijwerken toestaan ​​selecteert, zodat er een vinkje in het vakje staat, wordt in het volgende dialoogvenster gevraagd of u automatisch bijwerken voor alle apps wilt inschakelen.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 9

OPMERKING: u kunt details over de vereiste machtigingen voor een app bekijken door op Toestemmingsdetails onderaan de app-pagina in de Google Play Store te tikken.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 10

Google Play Store-versie 5.0

Om automatische updates in versie 5.0 van de Play Store uit te schakelen, opent u de Play Store en raakt u het menupictogram in de linkerbovenhoek van het scherm aan.

Scroll naar beneden en raak Instellingen aan in het menu.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 12

Als uw apps automatisch zijn geüpdatet, staat bij de instelling Apps automatisch bijwerken in het gedeelte Algemeen op het scherm Instellingen op elk moment Apps automatisch bijwerken. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Raak Auto-update apps aan om deze instelling te wijzigen.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 13

Het dialoogvenster Apps automatisch bijwerken wordt weergegeven. Om te voorkomen dat apps automatisch worden bijgewerkt, raakt u de optie Apps niet automatisch bijwerken aan.

OPMERKING: Als u wilt dat apps automatisch worden bijgewerkt, maar u wilt voorkomen dat u uw datalimiet overschrijdt, raakt u de optie Apps automatisch updaten via alleen wifi aan. Met die optie kunnen uw apps alleen automatisch worden bijgewerkt wanneer u bent verbonden met een wifi-netwerk, zodat u hiervoor geen gegevens gebruikt.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 14

In versie 5.0 van de Google Play Store kunt u nog steeds machtigingen voor een app bekijken door onder aan de app-pagina op Toestemmingsdetails te tikken.

hoe-automatische-app-updates-in-android-foto uit te schakelen 15

Door apps handmatig bij te werken, kunt u de machtigingen voor elke app bekijken, en ervoor zorgen dat u het ermee eens bent of kunt tolereren.

Meer verhalen

Geek Trivia: de echte inspiratie voor de Hall of Justice van de Super Friends bevindt zich in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geef je ogen een pauze door alles in OS X groter te maken

OS X heeft een uitstekende visuele helderheid en is direct uit de doos behoorlijk vriendelijk voor de ogen. Maar als je moeite hebt om de kleine lettertypen te onderscheiden of gewoon dingen groter wilt maken, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed uit de jaren 80 begon als een wenskaartkarakter?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Video's per batch converteren met Handrem

Vul je je telefoon of tablet met dingen om naar te kijken voor een grote reis? Als u dat doet, weet u dat uw apparaat snel vol kan raken. Zou het niet leuk zijn als je batchconversies van je favoriete video's naar de ideale grootte zou kunnen doen?

Waarom geheugenoptimalisaties en RAM-boosters erger zijn dan nutteloos

Veel bedrijven willen u geheugenoptimalisatieprogramma's verkopen, vaak als onderdeel van pc-optimalisatieprogramma's. Deze programma's zijn erger dan nutteloos - ze zullen uw computer niet alleen niet versnellen, maar ook vertragen.

Geek Trivia: De angst voor Halloween staat bekend als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Eenvoudige beltonen maken van videobestanden met Avidemux

Heb je ooit een citaat of stukje dialoog in een film of favoriete tv-show gehoord en zou je willen dat je het als beltoon of melding op je smartphone kon instellen? Dat kan, met de gratis, open-source applicatie Avidemux.

Gmail toevoegen aan de nieuwe Outlook (Office 365) voor Mac OS X

Microsoft heeft zojuist een nieuwe versie van Outlook voor Mac uitgebracht, hoewel deze alleen beschikbaar is voor Office 365-klanten. Aangezien het eerste dat de meeste geeks willen doen, is hun Gmail-account toevoegen, volgen hier de snelle instructies om dat te doen.

Meer details over OneGet, de pakketbeheermanager van Windows 10

We hebben onlangs OneGet ontdekt, een framework voor pakketbeheer dat wordt meegeleverd met PowerShell en Windows 10. We hebben sindsdien veel meer geleerd over OneGet en zijn toekomst.

Hoe u uw computer documenten voor u kunt laten lezen

Sinds het begin van het computertijdperk probeerden mensen hun computers met hen te laten praten. Tegenwoordig is die functionaliteit rechtstreeks in Windows ingebouwd en kan deze eenvoudig worden geactiveerd om documenten voor u terug te lezen.