Contacten automatisch synchroniseren tussen Outlook en Gmail

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 1

Outlook en Gmail hebben aparte adresboeken. Ze synchroniseren niet, wat betekent dat als u uw contacten in de een of de ander wijzigt, u één adresboek hebt dat ongewijzigd blijft. Hier leest u hoe u uw adresboeken gesynchroniseerd kunt houden met gratis, open-source software.

Het is heel eenvoudig om uw contacten te exporteren en importeren, hetzij van Gmail naar Outlook, of omgekeerd. Het probleem is dat het een eenmalig iets is. Als u een wijziging aanbrengt in uw Outlook-contactpersonen, als uw vriend zijn e-mailadres of telefoonnummer wijzigt, of als u een contactpersoon toevoegt of verwijdert, moet u dit wijzigen in uw Gmail. En als u wijzigingen aanbrengt in Gmail, worden deze niet weergegeven in Outlook.Zie je het probleem? Het is echter niet een zonder een oplossing, met GO Contact Sync Mod kunt u uw Outlook- en Gmail-contacten onder controle houden. Als u een wijziging aanbrengt in de ene, kunt u GO Contact Sync Mod gebruiken om de andere snel, gemakkelijk en bijna moeiteloos bij te werken.

Hebben we al gezegd dat het open source is?

GO Contact Sync Mod probeert geen grappige dingen. Het is open source, dus het is gratis te gebruiken en heeft geen werkbalken of spyware die de ervaring bederven.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 2

Voordat u GO Contact Sync Mod kunt installeren, moet u Microsoft .NET Framework 3.5 downloaden en installeren. Dan kun je GO Contact Sync Mod installeren en beginnen je Gmail- en Outlook-contacten in perfecte harmonie te houden.

Wanneer u GO Contact Sync Mod voor het eerst opent, moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account invoeren voordat u iets kunt synchroniseren.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 3

Onthoud dat als je twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld op je Gmail-account, je een app-specifiek wachtwoord moet gebruiken.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 4

Sommigen van jullie hebben waarschijnlijk twee of meer Google-accounts. Als je die wilt synchroniseren met GO Contact Sync Mod, maak je profielen aan. Klik onder de synchronisatie-opties op het vervolgkeuzemenu synchronisatieprofiel en voeg vervolgens een nieuw profiel toe.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 5

Dit opent de configuratiemanager. De opties hier zijn heel eenvoudig. Als u uw aanmeldingsgegevens al heeft ingevoerd, klikt u op toevoegen om een ​​nieuw profiel te maken met die gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie. Met de knop Bewerken kunt u alleen uw profiel een andere naam geven.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 6

Als u naar de synchronisatie-opties kijkt, kunt u selecteren welke Outlook-contacten u wilt synchroniseren (als u meer dan één Outlook-e-mailaccount en adresboek hebt), kiezen of u verwijderde contacten wilt synchroniseren en of het programma u vraagt ​​bij het verwijderen van contacten uit uw bestemmingsadresboek.

Let op, naast contacten kunt u ook uw notities en afspraken synchroniseren.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 7

Als u prompt verwijderen hebt geselecteerd, wordt u gevraagd hoe u verder wilt gaan. In deze schermafbeelding is bijvoorbeeld eerder een Outlook-contactpersoon verwijderd. GO Contact Sync Mod vraagt ​​ons of we het Google-contact willen behouden of ook willen verwijderen.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 8

Onder de synchronisatie-opties staan ​​enkele belangrijke configuratie-instellingen. Hoewel deze opties naast elkaar selectievakjes hebben, kunt u er maar één kiezen.

Standaard zal het programma u vragen of u dubbele contacten wilt samenvoegen, of u kunt beslissen of Outlook wint of Google de samenvoegbewerking wint. Ten slotte kunt u selecteren op welke manier synchronisaties worden uitgevoerd: Outlook naar Google of Google naar Outlook.

Met de automatiseringsinstellingen kunt u kiezen of het programma bij het opstarten wordt uitgevoerd en of het automatisch wordt gesynchroniseerd. Als u de optie automatisch synchroniseren kiest, kan het synchronisatie-interval vervolgens worden ingesteld. Het is standaard ingesteld om elke twee uur te synchroniseren.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 9

Als u rapportsynchronisatieresultaat selecteert in het systeemvak, verschijnt er een rapport vanuit het GO Contact Sync Mod-systeemvakpictogram.

contacten-tussen-outlook-en-gmail-foto-automatisch-synchroniseren 10

Je hebt misschien ook de synchronisatiedetails en het logboek opgemerkt. Hiermee kunt u, als er fouten zijn gemeld, zien wat ze zijn en de nodige oplossingen aanbrengen.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 11

Klik ten slotte met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram om een ​​handmatige synchronisatie uit te voeren, het programma te tonen, te verbergen of af te sluiten.

hoe-automatisch-synchroniseren-contacten-tussen-outlook-en-gmail foto 12

Zoals je kunt zien, is het gebruik van GO Contact Sync Mod een stuk eenvoudiger dan de handmatige import-/exportmethode die we eerder hebben beschreven.

Helaas werkt het alleen met Gmail, dus als je een andere e-mailservice of applicatie gebruikt, is de handmatige methode misschien je enige toevlucht. Dat gezegd hebbende, GO Contact Sync Mod zal Gmail-gebruikers veel tijd en moeite besparen als het gaat om het onderhouden en synchroniseren van contacten tussen het en Outlook.

GO Contact Sync Mod

Microsoft .NET Framework 3.5

Meer verhalen

Wat is een MKV-bestand en hoe speel je het af?

Of u nu video's van internet downloadt of videobestanden van andere mensen krijgt, de kans is groot dat u MKV-bestanden tegenkomt. Vandaag zullen we u helpen te begrijpen wat ze zijn en hoe u ze op uw computer kunt gebruiken.

Geek Trivia: de enige maand die voorbij kan gaan zonder volle maan is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Uw router gebruiken voor (zeer) elementaire veiligheid voor het thuisnetwerk

De meeste mensen zien zichzelf waarschijnlijk niet als beheerder, maar als je computers hebt die allemaal hetzelfde toegangspunt gebruiken, dan ben je dat. Het is belangrijk om te begrijpen hoe u de veiligheid van kinderen die computers in uw netwerk gebruiken, kunt garanderen.

Hoe u gemakkelijk lokale mediabestanden van Android naar de Chromecast kunt casten

Het is heel eenvoudig om dingen zoals YouTube- en Netflix-video's van je Android-telefoon naar je Chromecast te casten, maar hoe zit het met video die op je telefoon of zelfs op je thuisnetwerk is opgeslagen? Lees verder terwijl we een nieuwsgierige lezer helpen bestanden van zijn telefoon naar het grote scherm te casten.

6 populaire besturingssystemen die standaard versleuteling bieden

Het is vermeldenswaard dat zowel Windows Phone als Windows RT ook een apparaatcoderingsfunctie bieden. Het werkt op dezelfde manier als de functie die zijn weg vond naar de desktopversie van Windows met Windows 8.1.

Geek Trivia: Het allereerste Amerikaanse dollarbiljet met een portret van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Leer hoe u Spotlight Search van OS X als een kampioen kunt gebruiken

Spotlight is de zoekfunctie van Apple in OS X en meer recentelijk in iOS. In de nieuwste versie van OS X heeft Spotlight een prachtige make-over gekregen en verdient het een andere look.

Geek Trivia: de echte inspiratie voor de Hall of Justice van de Super Friends bevindt zich in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geef je ogen een pauze door alles in OS X groter te maken

OS X heeft een uitstekende visuele helderheid en is direct uit de doos behoorlijk vriendelijk voor de ogen. Maar als je moeite hebt om de kleine lettertypen te onderscheiden of gewoon dingen groter wilt maken, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed uit de jaren 80 begon als een wenskaartkarakter?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!