Autocorrectie uitschakelen in Windows 10

hoe-autocorrectie-in-windows-10 foto uit te schakelen

Autocorrectie is een soort liefde/haat-ding, ongeacht op welk platform je het gebruikt. In Windows 10 werkt het ongeveer hetzelfde als op andere platforms, waarbij verkeerd gespelde woorden automatisch worden vervangen als ze in het woordenboek staan ​​en een rode onderstreping wordt toegepast als het woord helemaal niet wordt gevonden.

Het probleem is dat het nut van Autocorrectie in Windows 10 echt afhangt van het soort apparaat dat u gebruikt. Hoewel het soms beweert een systeembrede functie te zijn, wordt Autocorrectie van Windows 10 niet overal weergegeven. Het werkt in sommige universele apps (vooral ingebouwde apps zoals Edge en populaire apps zoals Facebook), maar niet in andere. Het is aan app-ontwikkelaars of ze de Windows Spellcontrole-API willen gebruiken of niet. Autocorrectie werkt helemaal niet op de meeste traditionele desktop-apps. Het kan zelfs interfereren met andere spellingcontrole-apps of -services die u mogelijk hebt geïnstalleerd, zoals Spell Check Anywhere of Grammarly.Als u een Windows 10-telefoon of -tablet gebruikt, vindt u Autocorrectie misschien handig. Op desktop- en laptop-pc's waarschijnlijk niet zo veel. Het is standaard ingeschakeld op alle nieuwe Windows 10-installaties, maar het is eenvoudig uit te schakelen.

Autocorrectie en andere typopties uitschakelen

Druk op Windows+I om de app Instellingen te openen.

hoe-autocorrectie-in-windows-10 foto uit te schakelen 3

Klik op Apparaten en klik vervolgens in het venster Apparaten op de categorie Typen aan de linkerkant. Schakel de optie Autocorrectie verkeerd gespelde woorden uit om Autocorrectie uit te schakelen. U kunt ook de optie Verkeerd gespelde woorden markeren uitschakelen om de kronkelige rode onderstrepingen onder verkeerd gespelde woorden uit te schakelen. Als u zonder aanraakscherm werkt, zijn dit de enige twee opties die u ziet. Als u een aanraakapparaat gebruikt, kunt u ook aanvullende correctie-opties uitschakelen, zoals het weergeven van tekstsuggesties terwijl u typt en het toevoegen van een punt wanneer u dubbelklikt.

hoe-autocorrectie-in-windows-10 foto uit te schakelen 4

Als je apps hebt geopend die Autocorrectie gebruiken, moet je ze misschien sluiten en opnieuw openen om de wijzigingen door te voeren, maar dat is echt alles.

Meer verhalen

Hoe u uw iPhone kunt laten knipperen met zijn LED wanneer u een melding krijgt

Heb je ooit je iPhone helemaal stil willen maken, maar je toch waarschuwen wanneer iemand belt of wanneer je een sms ontvangt? Het is mogelijk om het rinkelen en de trillingen te dempen, maar toch meldingen te ontvangen door het LED-lampje op de achterkant te laten knipperen.

Hoe maak je een map zonder naam op je iPhone of iPad

Bij het organiseren van uw startschermen op uw iPhone of iPad, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat elke map een standaardnaam krijgt wanneer u deze maakt. Met iOS kun je de naam niet verwijderen en leeg laten, maar er is een truc om dit probleem te omzeilen.

Een voicemail delen of opslaan op een iPhone

In versies van iOS vóór 9.0 betekende het opslaan van een voicemailbericht dat je een app van derden moest gebruiken en door verschillende hoepels moest springen - of erger nog, een extern opnameapparaat moest aansluiten. iOS 9 maakt het een eenvoudige taak door een deelblad op te nemen in de voicemail-interface.

Hoe u advertenties op uw Windows 10-vergrendelingsscherm kunt uitschakelen

Als je op mij lijkt, heb je vandaag misschien je Windows 10-laptop geopend om een ​​gigantische advertentie voor Square Enix's Rise of the Tomb Raider op je inlogscherm te zien. Dit is het werk van de Windows Spotlight-functie in je personalisatie-instellingen, en gelukkig kun je deze uitschakelen voor

Waarom domineren sommige downloadverbindingen andere?

Als je vaak meerdere items tegelijkertijd downloadt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de ene downloadverbinding de andere overheerst totdat deze is voltooid. Waarom is dat? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: het scherm-deur-effect is een probleem dat ingenieurs moeten overwinnen in welk product?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel door de agenda's van uw Mac navigeren met sneltoetsen

De agenda-app van de Mac is een krachtige manier om afspraken en afspraken in te plannen, en het beste van alles is dat hij wordt meegeleverd met OS X. Een van de leukste dingen van Agenda is dat je eenvoudig de manier waarop het eruitziet kunt veranderen om in of uit te zoomen op een specifieke reeks gebeurtenissen.

Hoe het gedrag van de Enter-toets in Excel te veranderen

Wanneer u informatie in Excel typt en vervolgens op Enter drukt, wordt het selectievak standaard één cel naar beneden verplaatst. Maar wat als u in plaats daarvan informatie van links naar rechts wilt invoeren?

Wat is MU-MIMO en heb ik het nodig op mijn router?

Het internet wordt steeds meer centraal in alles wat we thuis doen. Films kijken, videogames spelen en videochatten met familie vereisen allemaal constante toegang. Maar met zoveel extra bandbreedte die nodig is om gegevens naar uw draadloze laptops, desktops, streaming-apparaten en Smart TV's te sturen, zal

Ja, u kunt elektronica gebruiken tijdens het opstijgen en landen: wat u moet weten

Regelgevende instanties in de VS, Canada en Europa staan ​​je nu toe elektronica te gebruiken tijdens het opstijgen en landen. Dit wordt gate-to-gate-apparaatgebruik genoemd - u kunt een apparaat de hele tijd dat u in een vliegtuig zit, gebruiken.