Hoe u uw BitTorrent-verkeer anonimiseert en versleutelt?

hoe u uw bittorrent-verkeersfoto kunt anonimiseren en versleutelen

Of je nu een boze overheid probeert te ontwijken, een internetprovider die de verbinding verstoort, of de waakzame blik van mediaconglomeraten, het anonimiseren en versleutelen van je BitTorrent-verkeer kan helpen. Lees verder om te leren hoe.

Foto door jin.thai.torrenten? Zorg ervoor dat u een VPN gebruikt voor privacy!

Als je torrents gebruikt en geen VPN gebruikt, vraag je gewoon om problemen. ISP's blokkeren abonnees en sturen ze berichten om te stoppen, en het probleem wordt alleen maar erger.

De oplossing om torrents te gebruiken en je privacy te behouden is echt heel eenvoudig: gebruik gewoon een VPN zoals StrongVPN om je torrenting privé te houden, zodat niemand het kan zien.

StrongVPN is een geweldige keuze - ze hebben onbeperkte bandbreedte, clients voor elk apparaat, razendsnelle verbindingen, geweldige beveiliging en een lage maandelijkse prijs. En als bijkomend voordeel kunt u ze gebruiken om streaming media zoals Netflix te bekijken die in uw land mogelijk zijn geblokkeerd.

Download StrongVPN om uw torrenting vandaag privé te houden

Wat is dit en wat heb ik nodig?

BitTorrent is een vorm van gedistribueerd delen van bestanden. Niet-gedistribueerde bestandsdeling is wanneer u verbinding maakt met een enkele bron en een bestand downloadt. Wanneer u bijvoorbeeld online een softwarerepository bezoekt en een nieuwe versie van een applicatie downloadt, bent u bezig met een niet-gedistribueerde bestandsoverdracht - het bestand ging rechtstreeks van hun server naar u.

Gedistribueerd delen van bestanden verandert dat model. Wanneer u BitTorrent gebruikt, een gedistribueerd protocol voor het delen van bestanden, downloadt u geen bestand van één enkele bron, maar van een willekeurig aantal bronnen. Iedereen die deel uitmaakt van de zwerm bestandsdelers die dezelfde tracker gebruikt en de torrent deelt die je aan het downloaden bent, kan je mogelijk een stukje van dat bestand sturen. Je download is niet langer tussen jou en een enkele bron, maar tussen iedereen in de zwerm en jou. Dit betekent dat iedereen zich bij de torrent-zwerm kan voegen en kan zien welke bestanden je aan het downloaden bent en op hun beurt uploadt - heen en weer bewegen naar de zwerm maakt deel uit van het BitTorrent-model.

Als die persoon die je torrent-activiteit bespioneert een vijandige overheid is, je internetprovider die je verbinding probeert te beperken, of een agent die is ingehuurd door een mediaconglomeraat om BitTorrent-netwerken te controleren, kun je onverwachts in de problemen komen.

Hoe kun je dergelijke uitkomsten omzeilen? Door uw BitTorrent-verkeer te anonimiseren en/of te versleutelen.

Wat zijn de voordelen? Uw BitTorrent-verkeer is anoniem, het IP-adres dat de zwerm ziet, is niet uw werkelijke IP-adres. Als u ervoor kiest om zowel te coderen als te anonimiseren, kan zelfs uw ISP - de mensen met directe toegang tot uw bandbreedtepijp - niet zien wat u doet. U kunt BitTorrent zonder angst gebruiken.

Wat zijn de nadelen? Proxying/tunneling kan uw verbinding vertragen en encryptie kan deze verder vertragen. Hoewel veel mensen zich perfect op hun gemak voelen bij het nemen van een prestatiehit om hun BitTorrent-verbinding beter te beveiligen, is het iets om op te letten.

klaar om te beginnen? Om BitTorrent te anonimiseren en te versleutelen heb je het volgende nodig:

  • Voor beide technieken heb je een BitTorrent-client met proxy-ondersteuning nodig. We gaan uTorrent op Windows gebruiken.
  • Je hebt een proxy/SSH-provider nodig. Voor deze zelfstudie gebruiken we de populaire Canadese BitTorrent-proxyprovider BTGuard.
  • Om je BitTorrent-sessie te versleutelen, heb je een extra beveiligingslaag nodig in de vorm van een lokale proxyserver die verbinding maakt met je versleutelde tunnel. We zullen benadrukken hoe u zowel de door BTGuard geleverde applicatie als de gratis applicatie PuTTY kunt gebruiken om uw eigen proxyserver te gebruiken.

Onze instructies helpen je bij het configureren van elke SOCKS-proxy om te werken met uTorrent (of een andere proxy-vriendelijke BitTorrent-client), maar we gaan het instellen voor BTGuard. Als je nog geen anonieme proxy hebt, is BTGuard een solide keuze en kost het slechts $ 7 per maand. Haal uw proxy-informatie bij de hand of meld u hier aan voor een BTGuard-account. alvorens verder te gaan.

UTorrent configureren voor anoniem torrent-verkeer

hoe-je-bittorrent-verkeersfoto-anonimiseren-en-versleutelen 3

Voer uTorrent uit. Navigeer naar Opties -> Voorkeuren (of druk op CTRL+P) om het paneel Voorkeuren te openen. Navigeer vanuit het paneel Voorkeuren naar het submenu Verbinding.

Vanuit het submenu Verbinding moet u de informatie over de proxyserver invullen. Voor Type selecteert u SOCKS5, voor Proxy vult u proxy.btguard.com en Poort 1025 in. Controleer Authenticatie en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in (BTGuard-gebruikers gebruiken dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord waarmee ze hun account hebben aangemaakt). Als u naast BTGuard een andere service gebruikt, wijzigt u eenvoudig de vorige vermeldingen zodat deze overeenkomen met de gegevens van uw serviceprovider.

Schakel onder Verificatie alle selectievakjes in, inclusief Proxy gebruiken voor zoekopdrachten op hostnamen, Proxy gebruiken voor peer-to-peer-verbindingen. Zorg ervoor dat u alle vakjes onder Proxyprivacy aanvinkt, inclusief Alle lokale DNS-lookups uitschakelen, functies uitschakelen die identificerende informatie lekken en verbindingen uitschakelen die niet door de proxy worden ondersteund. Als u deze opties niet aanvinkt, wordt uw anonimiteit in gevaar gebracht en wordt het hele doel van het gebruik van een proxyserver teniet gedaan.

Start uTorrent opnieuw. Als u uTorrent niet opnieuw start, worden de proxywijzigingen niet van kracht.

Uw BitTorrent-verbinding versleutelen

Anonimisering zal uw identiteit beschermen, maar als uw ISP tevreden is, zal dit hen er niet van weerhouden uw BitTorrent-verkeer te detecteren en te beperken. Als u de extra beveiliging van versleuteld verkeer wilt en/of uw ISP uw verkeer vormgeeft en BitTorrent-verbindingen beperkt, dan is dit de configuratie voor u.

BTGuard biedt een gratis coderingsproxy die vooraf is geconfigureerd. Om de BTGuard-coderingstool te gebruiken, moet u deze eerst hier downloaden van de BTGuard-servers. Installeer de toepassing in C:BTGUARD (deze stap is uiterst belangrijk, als u deze in een andere map installeert, zal de toepassing niet goed werken). Nadat u het hebt geïnstalleerd, voert u de toepassing uit.

Open uw uTorrent-toepassing opnieuw en navigeer terug naar het menu Voorkeuren. Vervang in het menu Voorkeuren proxy.btguard.com door 127.0.0.1 (het adres van de lokale computer). Laat alle andere instellingen, inclusief uw inloggegevens, hetzelfde. Start uTorrent opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Je bent nog steeds verbonden met de BTGuard-servers, maar het verkeer tussen uTorrent en die servers wordt versleuteld.

Als alternatief, als je een SSH-service wilt gebruiken om verbinding te maken met een buitenlandse server en je verkeer op die manier te anonimiseren, moet je PuTTY gebruiken om verbinding te maken met de SSH-service en een lokale proxy maken waar het verkeer van uTorrent doorheen kan stromen. Let op, als u BTGuard al gebruikt, kunt u net zo goed hun codering gebruiken en deze stap overslaan. Als je een andere service gebruikt en hun versleutelde SSH-tunnel wilt gebruiken, lees dan verder.

Putty is een gratis Telnet/SSH-client voor Windows en Linux waarmee u uw verkeer eenvoudig door een versleutelde tunnel kunt leiden. Download en installeer PuTTY. Voer de applicatie voor de eerste keer uit. Het eerste scherm dat u ziet, is het scherm Sessie. Hier moet je het adres van je SSH-provider invullen. De standaard SSH-poort is 22; wijzig deze poort # alleen als uw SSH-provider aangeeft dat u dit moet doen. Zorg ervoor dat SSH is aangevinkt. Ga je gang en geef je sessie een naam zodat je deze kunt opslaan voor toekomstig gebruik.

hoe-je-bittorrent-verkeersfoto-anonimiseren-en-versleutelen 4

Navigeer naar Verbindingen -> SSH. In het SSH-submenu moet u een nieuwe poortconfiguratie maken. Plaats een poortnummer in het vak Bron (het kan elk nummer zijn dat niet in strijd is met de bestaande poortstructuur van uw computer, we gebruikten 12345) en vink vervolgens Dynamisch en Auto aan. Druk op Toevoegen om de poort toe te voegen.

hoe-je-bittorrent-verkeersfoto-anonimiseren-en-versleutelen 5

Navigeer terug naar het sessiemenu en klik op Opslaan om uw configuratie op te slaan. Klik vervolgens op Openen om de SSH-tunnel naar uw SSH-host te starten en log in met uw inloggegevens.

Nadat u via PuTTY bent ingelogd met uw inloggegevens, kunt u PuTTY nu gebruiken als uw SOCKS-server. Open uTorrent en het menu Voorkeuren. Configureer de dingen precies zoals u zou doen voor BTGuard, behalve het IP-adres dat in 127.0.0.1 is ingevoerd (de proxyserver bevindt zich op uw computer), verander het poortnummer in 12345 en laat het gedeelte Verificatie leeg.

De anonimiteit van uw BitTorrent-verbinding testen

hoe-je-bittorrent-verkeersfoto-anonimiseren-en-versleutelen 6

Wanneer u uw webbrowser instelt met een proxyserver, is het gemakkelijk om een ​​site als WhatIsMyIP te bezoeken om te zien of u vanaf het nieuwe IP-adres surft. Hoe zit het met BitTorrent? Het is niet zo eenvoudig. Gelukkig is er een service die is ontworpen om u te helpen het IP-adres te controleren dat uw Torrent-client uitzendt.

Zodra u uTorrent hebt geconfigureerd met behulp van de bovenstaande technieken (anoniem maar niet versleuteld met BTGuard, anoniem en versleuteld met BTGuard, of anoniem en versleuteld met uw SSH-provider naar keuze), is het tijd om CheckMyTorrentIP te bezoeken. Klik bij CheckMyTorrentIP op het tabblad Torrent genereren. Sla het resulterende torrent-bestand op uw computer op en laad het in uTorrent. Het zou er zo uit moeten zien:

hoe-je-bittorrent-verkeersfoto-anonimiseren-en-versleutelen 7

Klik op de torrent en kijk dan naar beneden in het informatiepaneel onderaan het scherm. Klik op het tabblad Trackers. In dat tabblad krijg je informatie terug van de Tracker (in dit geval de CheckMyTorrentIP tracker.

hoe-je-bittorrent-verkeersfoto-anonimiseren-en-versleutelen 8

Zie je dat IP-adres? Dat moet het IP-adres van uw nieuwe proxyservice zijn en niet het IP-adres van uw internetverbinding. Als u het adres van uw internetverbinding ziet en niet de proxyserver, moet u teruggaan en uw configuratie controleren.

Je kunt ook CheckMyTorrentIP bezoeken en op het tabblad Check IP klikken om alle IP-adressen te zien waarmee je torrent-bestand is verbonden:

hoe-je-bittorrent-verkeersfoto-anonimiseren-en-versleutelen 9

Daar heb je het. Als de IP-adressen de IP-adressen zijn die door uw proxy/SSH-provider zijn verstrekt en niet uw IP-adres thuis, dan bent u vrij. Al je BitTorrent-verkeer wordt via dat IP-adres geleid en je privé-IP-adres zal nooit naar het grotere internet worden uitgezonden!


Heb je een tip of truc voor veilige en anonieme torrenting? Laten we erover horen in de reacties.

Meer verhalen

Online veiligheid: inzicht in hackers, phishers en cybercriminelen

Bent u ooit het slachtoffer geweest van identiteitsdiefstal? Ooit gehackt? Dit is de eerste in een reeks essentiële informatie om u te helpen uzelf te wapenen tegen de verrassend angstaanjagende wereld van hackers, phishers en cybercriminelen.

Hoe de verborgen Windows 7-beheerdersaccount in te schakelen met behulp van het register

Stel je voor dat je een Windows-pc hebt met één gebruikersaccount en je bent zojuist je wachtwoord kwijt. Hier leest u hoe u het verborgen beheerdersaccount kunt inschakelen met niets meer dan de installatie-cd en wat magie voor het hacken van het register, zodat u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Google+ ondersteunt nu delen in kringen

Google+ biedt nu eenvoudig delen van kringen; als je een verzameling interessante schrijvers, fotografen of andere individuen hebt opgebouwd, kun je die verzameling gemakkelijk met vrienden delen.

Delicious Stacks verhoogt het delen van bladwijzers

Delicious, vooral bekend als een cloudgebaseerde tool voor bladwijzers, heeft een nieuw gezicht. Delicious Stacks is een fusie tussen het delen van bladwijzers en microbloggen.

Desktopplezier: Grab Bag Icon Packs Series 1

Deze week hebben we iets anders voor jullie. Tijdens het zoeken op internet hebben we een aantal geweldige pictogrampakketten gevonden die nooit helemaal in een groter thema passen. Daarom hebben we besloten ze samen te brengen om met u te delen in onze eerste Grab Bag Icon Packs-collectie.

Hoe u uw Android-telefoon kunt laten vertellen waar u hem bent kwijtgeraakt

Je bent je Android-telefoon misschien niet kwijtgeraakt of hebt hem gestolen, maar als je je op die mogelijkheid wilt voorbereiden, kun je je telefoon als volgt instellen om te reageren en contact met je op te nemen met de locatie.

Vraag het HTG: Aero inschakelen in VirtualBox, RAID Array Disk Overhead en RAW-verwerking zonder Photoshop

Een keer per week verzamelen we enkele van de interessante vragen die jullie mailen, beantwoorden ze en delen ze met het grotere publiek. Deze week bekijken we hoe je Aero in VirtualBox kunt inschakelen, uitzoeken hoeveel overhead je RAID-array zal opeten, en RAW-verwerking zonder Photoshop.

Interactieve kabelkaart toont onderzeese hogesnelheidskabels over de hele wereld

Ondanks het algemene idee dat veel gegevens door satellieten worden gestraald, gaat het grootste deel van de wereldwijde communicatie via een enorm netwerk van hogesnelheidskabels. Bekijk deze interactieve kaart om de kabels te zien die alles samenbinden.

Scoor een gratis Usenet-account bij XSUsenet

Als je geïnteresseerd bent in experimenteren met Usenet, maar niet zeker weet of je klaar bent om de sprong te wagen en ergens een betaald account te krijgen, biedt XSUsenet gratis (zij het met verminderde snelheid) Usenet-accounts aan.

Verbazingwekkende time-lapse-video van Aurora's zoals gezien vanuit het ISS [Video]

Deze time-lapse-video, gemaakt op basis van een reeks van 345 beelden die zijn gemaakt vanuit het internationale ruimtestation, toont Aurora's in de bovenste atmosfeer van de aarde op een manier die we nooit van hier beneden zien.