Een vastgelopen afdruktaak in de Windows-afdrukwachtrij annuleren of verwijderen

Als je hebt geprobeerd af te drukken, maar de taak is vastgelopen in de wachtrij zonder deze te kunnen annuleren, heb je te maken met een vastgelopen afdruktaak. Er is een eenvoudige manier om de afdrukwachtrij leeg te maken, maar dit is niet altijd het meest voor de hand liggende. Hier is hoe het te doen.

Opmerking: we kwamen dit probleem eerder op de dag tegen, maar vergaten een screenshot te maken van de afdrukwachtrij met een vastgelopen taak, dus hebben we deze vervangen door een foto van een gewone taak die in de wachtrij staat.Dit zou moeten werken in Windows 10, 8, 7 of Vista.

Een vastgelopen afdruktaak wissen in Windows

Het eerste dat u wilt doen, is Services openen via het zoeken in het startmenu, Print Spooler zoeken in de lijst en op de knop Stoppen klikken.

Open nu Windows Verkenner en plaats dit in de locatiebalk:

%windir%System32spoolPRINTERS

Mogelijk wordt u gevraagd om UAC toegang tot de map toe te staan, die u wilt accepteren. Nu zie je een heleboel bestanden in de map en je wilt ze allemaal verwijderen. Verwijder niet de map PRINTERS zelf, alleen de bestanden.

Ga nu terug naar Services en klik op de Start-knop om de service opnieuw te starten.

Op dit punt zou uw vastgelopen afdruktaak verdwenen moeten zijn.

Meer verhalen

10 snelle tips om het meeste uit Microsoft Office te halen

We hebben enkele handige tips en trucs gepubliceerd om het meeste uit Office 2010 en 2007 te halen. Dit artikel bevat 10 van de beste tips en trucs die we hebben behandeld.

Desktop Fun: Rainy Days Wallpaper Collection Series 2

Eerder dit jaar brachten we je een prachtige regenachtige dagcollectie die de regen omarmde terwijl deze naar beneden viel. Tegenwoordig richt onze collectie zich op de weelderige regendruppels die overblijven als het is gestopt met regenen. Laat je bureaublad net zo fris aanvoelen als de dag dat het nieuw was met onze Rainy Days Series 2 Wallpaper

Friday Fun: The Rise of Atlantis

De beste dag van de werkweek is eindelijk aangebroken, dus neem een ​​paar minuten de tijd om plezier te hebben terwijl je wacht om naar huis te gaan. In de game van deze week ga je op campagne door oude mediterrane regio's om meerdere artefacten te verwerven in een zoektocht naar succes.

Vergeet Black Friday: het is vandaag de dag van de browser van je ouders

Hopelijk leest u dit niet na een lange nacht in de kou te hebben gezeten, vechtend met andere mensen om een ​​apparaat te kopen dat over een maand verouderd is. In plaats van te winkelen, is het tijd om minder slechte browsers cadeau te doen.

Hoe u een vakantiebericht kunt maken voor (bijna) elk e-mailaccount

Als u de stad uit gaat, kunt u een notitie in uw e-mail plaatsen om mensen te laten weten waar ze contact met u kunnen opnemen. Of gewoon om ze te laten weten dat ze contact moeten opnemen met iemand anders terwijl je weg bent. Hier leest u hoe u een vakantie-responder instelt voor (bijna) elk e-mailaccount.

Uit de doos met tips: strips op de iPad, de Power Bar van Android en het beperken van zoeken in Spotlight op de iPad

Een keer per week dumpen we onze tipsbox en delen we enkele van de geweldige door lezers ingezonden tips met u. Deze week kijken we naar het lezen van strips op de iPad, snelle toegang via de Android Power Bar en het beperken van het zoeken naar spotlights op de iPad.

Een directoryvermelding afdrukken of opslaan in een bestand

Het afdrukken van een directorylijst is iets dat u misschien niet vaak doet, maar wanneer u een lijst van een directory met veel bestanden erin moet afdrukken, typt u liever niet handmatig de bestandsnamen.

Amazon's nieuwe Kindle Fire-tablet: de How-To Geek Review

We hebben onze Kindle Fire een paar dagen geleden gekregen en sindsdien hebben we gepord, gepord en in het algemeen geprobeerd erachter te komen hoe we het konden breken. Voordat je eropuit gaat en je eigen koopt, bekijk dan onze diepgaande beoordeling.

InstantWild: identificeer dieren van over de hele wereld; Help wetenschappers

Webgebaseerd/iPhone: InstantWild is een iOS- en webtoepassing die onderzoekscamera's van over de hele wereld weergeeft; help wetenschappers door uw eco-voyeurisme om te zetten in een positieve identificatie van bedreigde diersoorten.

Vertraging in Google Reader oplossen door Google Plus-knop te blokkeren

Chrome: Veel Google Reader-fans hebben sinds de upgrades van vorige maand gemerkt dat de service ondraaglijk traag is. Versnel dingen door de Google Plus-knop te blokkeren.