Hoe de angst voor succes te overwinnen?

Ondernemers staan ​​bekend als risiconemers. We springen er met beide voeten in, wetende dat we zouden kunnen falen. En als we toch falen, weerhoudt dat ons er niet van om er weer met beide voeten in te springen. Er is geen angst om te falen. Falen betekent alleen dat we iets anders moeten proberen.

Angst voor succes? DAT is de doozy.

Door door de jaren heen met ondernemers van alle leeftijden, achtergronden en vaardigheden te werken, heb ik ontdekt dat er maar één ding ons succes in de weg staat. Kun je raden wat het is? Wijs naar jezelf. Jij bent het. Ik ben het. Wij zijn het.We stellen deadlines, maken to-do-lijsten, schrijven marketingplannen, netwerken als een gek en vertellen mensen over onze ongelooflijke ideeën. Niets anders staat ons in de weg om te komen waar we heen willen, behalve zelfsabotage -- de vervelende excuses waarom we iets niet gedaan hebben, onszelf wijsmaken dat middelmatig goed genoeg is of geloven dat het enorme doel dat we stellen gewoon te veel is groot.

De persoon die de valse lijst met excuses heeft gemaakt, is de persoon die ons in de weg staat. We kunnen onze families, opvoeding, echtgenoten, kinderen, omstandigheden of klanten niet de schuld geven. Het is onze schuld, niet die van hen. Het is niet omdat we het grote ding niet kunnen doen; het is gewoon omdat we bang zijn voor de resultaten.

Dus, wat als je succesvol BENT? Maak jij misschien een groot verschil? Klinkt verschrikkelijk. Oh, niet zo erg, hè? Want een enorm verschil maken is wat je moet doen, waarvoor je bent geschapen, waarom je op deze aarde bent gezet. (Ook al is het een enorm verschil in iemands leven.)

En ik wijs naar mezelf terwijl ik dit schrijf. Omdat ik de afgelopen twee jaar mijn eigen bedrijf heb overgezet, heb ik anderen dit zien doen en realiseerde ik me toen dat ook ik de onvermijdelijke verandering heb uitgesteld. Ik heb excuses gemaakt. Veroorzaakte afleiding. Geënsceneerde evenementen die het succes in de weg zouden staan.

Omdat ik doodsbang ben voor succes. Van de overweldigende hoeveelheid levens die ik kan veranderen, omdat ik die kracht in mij heb. Dus, wat als ik succesvol ben? De wereld is misschien net zo veel zoeter omdat er andere mensen zijn die doen waarvoor ze geroepen zijn, terwijl ze zichzelf ondersteunen en anderen helpen. Klinkt verschrikkelijk, hè?

Stel jezelf dezelfde vragen die ik mezelf heb gesteld:

Waarom sta ik mezelf in de weg?

Ons verleden heeft een manier om binnen te sluipen en deel uit te maken van onze toekomst. We kunnen zulke zware objecten zijn om uit de weg te gaan. Wat heb je nodig om los te laten? Welke woorden hebben anderen gezegd die je nog steeds bezighouden?

Hoe ziet succes er voor mij uit?

Succes kan iets etherisch zijn, tenzij we het definiëren. Duidelijk zijn over uw doelen is de sleutel om te weten hoe succes eruit ziet. En het kan geen bewegend doelwit zijn. Ga je een bepaald monetair doel halen? Help jij een bepaald aantal mensen? Zijn er onderweg kleinere successen die u kunt instellen om uw grote succes te bereiken?

Wat gebeurt er als ik succesvol ben?

Het kan een enorme release zijn om eindelijk succes te behalen, maar wat gebeurt er als je daar uiteindelijk komt? Stel je nog een doel? Ga je het vieren? Vind je een nieuwe richting? Ga je stoppen?

Omdat je succesvol zult zijn als je besluit dat je het gaat worden. Ga uit je eigen weg en stop met de excuses.

Melanie Lente

Als Chief Inspiration Officer van Sisarina, een in D.C. gevestigd merkbedrijf, heeft Spring haar bedrijf opgebouwd met een sterke contentmarketingstrategie. Met een aangeboren gevoel voor sociale media, contact maken met haar klanten en een cultuur opbouwen rondom...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Noorwegen dwong Tinder om de manier waarop het klantgegevens gebruikt te veranderen

Volgende: Facebook, Google+ en Twitter.

Bethesda's 'Prey'-reboot maakt je bang voor alles

Prey, de nieuwste game van Arkane, is een beetje een leugenaar (maar op een goede manier).

7 waarheden over succes Millennial-ondernemers snappen het gewoon niet

Wat er nodig is om als jonge oprichter te slagen op een manier die het verschil maakt en mensen naar uw visie trekt.

Geek Trivia: het scherm-deur-effect is een probleem dat ingenieurs moeten overwinnen in welk product?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!