Android installeren in VirtualBox

how-to-install-android-in-virtualbox foto 1

Wilt u Android op uw pc gebruiken? Het Android-x86-project heeft Android geporteerd naar het x86-platform van ARM. Android-x86 kan worden geïnstalleerd op netbooks met ondersteunde hardware, maar je kunt Android ook installeren in VirtualBox.

Android kan worden uitgevoerd als gewoon een andere virtuele machine, zoals u een virtuele Windows- of Linux-machine zou gebruiken. Hierdoor speel je met de Android-interface en installeer je apps in een volledige Android-omgeving op je pc.Wat je nodig hebt

Voordat je aan de slag kunt, heb je zowel VirtualBox als een Android-x86 ISO nodig om in VirtualBox te installeren.

  • Installeer VirtualBox: download en installeer VirtualBox als je het nog niet hebt geïnstalleerd.
  • Download een Android-x86 ISO: u kunt de nieuwste Android-x86 ISO-bestanden vinden. Download de nieuwste - momenteel Android 4.4.

Een virtuele Android-machine maken

U kunt nu VirtualBox openen en een nieuwe virtuele machine maken door op de knop Nieuw te klikken. Doorloop de wizard en configureer uw virtuele machine met de volgende instellingen:

  • Besturingssysteem: Linux – Linux 2.6 (of latere versie)
  • Geheugengrootte: 512 MB
  • Grootte harde schijf: 3 GB of meer

Schakel vervolgens uw nieuwe virtuele machine in en wijs VirtualBox naar het Android-x86 ISO-bestand dat u hebt gedownload. Het installatieprogramma start op in uw virtuele machine.

Selecteer de installatieoptie en druk op Enter om door te gaan.

how-to-install-android-in-virtualbox foto 4

We moeten een partitie maken voor het Android-systeem. Selecteer de optie Partities maken/wijzigen en druk op Enter.

how-to-install-android-in-virtualbox foto 5

Selecteer de optie Nieuw met uw pijltjestoetsen en druk op Enter om een ​​nieuwe partitie in de vrije ruimte te maken.

hoe-android-in-virtualbox-foto te installeren 6

Kies de optie Primair en druk op Enter en druk vervolgens nogmaals op Enter om de partitie de volledige grootte van de virtuele schijf te laten innemen die u hebt gemaakt.

hoe-android-in-virtualbox-foto te installeren 7

Markeer de optie Opstartbaar en druk op Enter om de partitie opstartbaar te maken, selecteer vervolgens de optie Schrijven en druk op Enter om uw wijzigingen naar de virtuele schijf te schrijven. U moet ja typen en op Enter drukken om het schrijven van de wijzigingen te bevestigen.

hoe-android-in-virtualbox-foto te installeren 8

Activeer de optie Afsluiten en u gaat terug naar het scherm Partitie kiezen.

Deze keer zie je de partitie die je hebt gemaakt bovenaan het scherm. Selecteer de partitie en druk op Enter om Android erop te installeren.

hoe-android-in-virtualbox-foto te installeren 9

Selecteer het ext3-bestandssysteem en selecteer vervolgens Ja om de partitie te formatteren.

hoe-android-in-virtualbox-foto te installeren 10

Kies Ja om de GRUB-bootloader te installeren en selecteer vervolgens Ja om de /system-map als lezen-schrijven te installeren.

how-to-install-android-in-virtualbox foto 11

Als u klaar bent, kunt u het ISO-bestand verwijderen en uw virtuele machine opnieuw opstarten.

hoe-android-in-virtualbox-foto te installeren 12

Android zou moeten opstarten zoals elk ander besturingssysteem zou doen in uw virtuele machine. Net als bij een Android-smartphone of -tablet, moet u het installatieproces doorlopen en optioneel Google-accountgegevens opgeven. Sla het Wi-Fi-configuratiescherm over - Android gebruikt de standaard internetverbinding van uw virtuele machine.

hoe-android-in-virtualbox te installeren foto 13

Als uw muiscursor niet werkt, klikt u op het menu Machine en selecteert u de optie Muisintegratie uitschakelen. Klik in de virtuele machine en je ziet de muiscursor. Druk op de hostsleutel die wordt weergegeven in de rechterbenedenhoek van het venster van de virtuele machine (standaardtoets: Ctrl-rechts) om de muiscursor van de virtuele machine los te laten.

hoe-android-in-virtualbox te installeren foto 14

Je start op in een live Android-omgeving, compleet met Google-apps zoals Gmail, Maps en de Play Store voor het installeren van andere apps.

Android is in de eerste plaats ontworpen voor aanraakinvoer, maar kan ook worden gebruikt met een muis en toetsenbord - dit betekent dat de muis en het toetsenbord van uw computer kunnen functioneren als bruikbare invoerapparaten. Probeer gewoon niets te doen waarvoor u multi-touch nodig hebt.

hoe-android-in-virtualbox-foto te installeren 15


Dit is niet de snelste manier om Android-apps op je pc uit te voeren - BlueStacks is sneller als je alleen Temple Run 2 of een andere Android-game op je Windows-pc wilt spelen. Android-x86 biedt echter toegang tot een compleet Android-systeem in een virtuele machine. Het is een geweldige manier om meer vertrouwd te raken met een standaard Android-systeem of er gewoon mee te experimenteren zoals je zou experimenteren met een virtuele machine met andere besturingssystemen.

Ga op volledig scherm met een virtuele Android-machine en je krijgt een idee van hoe het zou zijn om Android op een laptop te gebruiken. Als de geruchten die we horen correct zijn, zullen we dit jaar Android-laptops zien verschijnen - ASUS Transformer-apparaten werken al net als Android-laptops in de gedockte modus.

Meer verhalen

IT Geek: monitor netwerkapparaten met SNMP (Simple Network Management Protocol)

Heeft u ooit moeten weten wat een extern apparaat denkt dat de waarde van een metriek is? HTG legt uit wat het Simple Network Management Protocol (SNMP) is en hoe je het kunt gebruiken om netwerkapparaten te monitoren.

Wat doet mijn BIOS na het opstarten?

Zodra uw computer het opstartproces heeft voltooid en u stevig in het besturingssysteem zit te zoemen, kan het BIOS dan nog iets doen?

Wat is UEFI en hoe verschilt het van BIOS?

Hoewel de meeste mensen misschien bekend zijn met het BIOS van een pc, weten ze misschien niet wat het is of wat het doet. Aangezien UEFI klaar staat om zijn plaats in te nemen, laten we eens een terugblik op deze twee technologieën nemen.

Hoe heet de tekst voor de opdrachtregel?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Raspberry Pi Camera Board nu beschikbaar voor aankoop

Als je een Raspberry Pi-liefhebber bent, dan zul je dol zijn op dit laatste nieuws. Cameraborden zijn nu beschikbaar om toe te voegen aan je favoriete Raspberry Pi-apparaat en we hebben de links die je nodig hebt om meer te weten te komen over de nieuwste hardware-goedheid en waar je de nieuwe borden kunt kopen.

Selectief mappen synchroniseren van uw SkyDrive naar uw pc

Windows 8 wordt geleverd met een ingebouwde SkyDrive-app, maar u kunt geen bestanden toevoegen aan uw SkyDrive-account. Daarvoor hebben we de Desktop SkyDrive-app die ook een handige selectieve synchronisatiefunctie heeft.

30+ webgebaseerde alternatieven voor traditionele desktop-apps voor Chromebooks en pc's

Of u nu een Chromebook gebruikt of gewoon geïnteresseerd bent in het overschakelen van geïnstalleerde desktop-apps naar browsergebaseerde apps, webgebaseerde software kan veel van de programma's die mensen op hun computers gebruiken vervangen - en kan deze vaak verbeteren.

Hoe Citrix-Xen VM's gratis te herstellen met Xen-Phoenix (Bash)

Heeft u ooit de behoefte gehad om uw Citrix-Xen VM's in bulk te herstellen voor een noodhersteloplossing (DR), of gewoon om te testen of uw back-ups werken? HTG legt uit hoe je Xen-Phoenix, een gratis bash-script, kunt gebruiken voor het herstellen van VM's.

Verdedig je koninkrijk tegen invasie door kwaadaardige hordes in Kingdom Rush

Ben je dol op old school torenverdedigingsspellen? Maak je dan klaar om oorlog te voeren tegen binnenvallende hordes goblins, orcs, trollen, kwaadaardige tovenaars en meer in Kingdom Rush! Dit klassieke spel stelt je strategische plannings- en denkvaardigheden op de proef terwijl je werkt om stad na stad te verdedigen tegen de toekomst

Geek Trivia: welke herbivoor steelt zijn voedsel tegen de wind als een carnivoor?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!