Android-updates voor uw Nexus-apparaten installeren zonder te wachten

hoe-te-installeren-android-updates-voor-uw-nexus-apparaten-zonder te wachten foto 1

Google rolt Android-updates langzaam uit, zelfs naar hun eigen Nexus-apparaten. Het kan weken duren voordat een draadloze update beschikbaar komt via het scherm Systeemupdates, maar u kunt het wachten overslaan.

Toen Android L werd gelanceerd, duurde het ruim drie weken voordat we de update op verschillende Nexus 4-telefoons zagen. Een Nexus 7 uit 2012 kan de update twee maanden later nog steeds niet zien. Dat is gewoon een belachelijke hoeveelheid tijd om te wachten.Wat werkt niet?

Laten we eerst bespreken wat niet werkt. Google kiest - op hun servers - welke specifieke apparaten de update mogen ontvangen. Dit betekent dat het bezoeken van het scherm Systeemupdates en tikken op Controleren op updates het proces niet echt zal versnellen. Wanneer er een update beschikbaar is, laat uw apparaat u dit weten. (Tik op deze knop kan alleen helpen als Google heeft besloten uw apparaat een update te geven en uw apparaat nog niet opnieuw is ingecheckt. Het geeft u geen nieuwe kans op een update elke keer dat u erop tikt.)

In het verleden gebruikten we een truc waarmee we dit proces konden resetten, naar voren sprongen en de update onmiddellijk kregen door de gegevens van de Google Play Services-app te wissen. Dit werkt helemaal niet meer en het kan andere problemen op uw apparaat veroorzaken. Volg deze tip niet als je hem online ziet staan!

hoe-te-installeren-android-updates-voor-uw-nexus-apparaten-zonder te wachten foto 2

Optie 1: Download en flash een officiële fabrieksafbeelding

Google biedt officiële fabrieksafbeeldingen voor hun Nexus-apparaten. We hebben het proces voor het downloaden van een fabrieksafbeelding van Google en het flitsen ervan al besproken. Het omvat het ontgrendelen van de bootloader van uw apparaat, het downloaden van de nieuwste fabrieksimage voor uw apparaat van de website van Google, het ophalen van de adb-opdracht, het zetten van uw apparaat in de ontwikkelaarsmodus, ervoor zorgen dat de juiste stuurprogramma's zijn geconfigureerd en het uitvoeren van een script dat de nieuwe versie van Android flitst. de oude versie. Dit proces kan worden uitgevoerd op Windows, Mac OS X of Linux.

Standaard wist dit proces uw hele apparaat en herstelt het naar de fabrieksinstellingen. U moet het flashscript wijzigen om een ​​update uit te voeren zonder uw persoonlijke gegevens van uw apparaat te wissen.

Over het algemeen is dit de meest gecompliceerde methode. Het is echter de enige officieel ondersteunde manier om te upgraden naar een nieuwe versie van Android zodra deze beschikbaar is. Google plaatst de fabrieksafbeeldingen op hun website vele weken voordat u ze mogelijk als een beschikbare over-the-air-update ontvangt. We hebben deze methode in het verleden gebruikt, meest recentelijk om een ​​Nexus 7 uit 2013 te upgraden naar Android L na weken wachten op de update. Het werkte, hoewel het proces van vechten met adb en stuurprogramma's - vooral op Windows - frustrerend kan zijn. We hadden minder problemen om dit te doen op een Unix-achtig platform zoals Linux of Mac OS X.

hoe-te-installeren-android-updates-voor-uw-nexus-apparaten-zonder te wachten foto 3

Optie 2: Laad het OTA-updatebestand handmatig

Wanneer er een Android-update beschikbaar is, laat Google dit uiteindelijk aan uw apparaat weten en downloadt het een over-the-air (OTA) updatebestand. Uw apparaat start vervolgens opnieuw op en installeert het OTA-updatebestand. De OTA-update is kleiner en compacter dan de grotere fabrieksafbeelding hierboven. OTA-updates zijn bedoeld voor het upgraden van de ene versie naar de andere, terwijl de fabrieksafbeelding een volledige afbeelding van het besturingssysteem voor uw apparaat bevat en kan worden gebruikt om het te herstellen als u het ooit wist of een aangepast ROM installeert.

Er is ook een manier om het wachten op het OTA-updatebestand over te slaan. Als u het juiste OTA-updatebestand in handen krijgt, kunt u opnieuw opstarten in de herstelomgeving en aangeven dat de OTA-update handmatig moet worden geïnstalleerd. Hiermee wordt dezelfde upgrade uitgevoerd die u zou krijgen als u zou wachten tot de officiële update beschikbaar kwam, en uw gegevens worden niet gewist.

Eerst moet u de OTA-updatebestanden in handen krijgen. In tegenstelling tot de volledige fabrieksafbeeldingen, plaatst Google deze niet officieel. Je hebt een lijst nodig die is samengesteld door een derde partij. Android Police heeft bijvoorbeeld een volledige lijst van Android 4.4.4 -> 5.0 en 5.0 -> 5.0.1 OTA-updatebestanden met links naar hun locaties op de officiële servers van Google. Als je op zoek bent naar een nieuwere versie van Android, zoek dan rond om een ​​actuele lijst te vinden. U hebt ook de adb-opdracht nodig, die u kunt verkrijgen via de Android SDK van Google.

Start uw apparaat opnieuw op en houd de knop Volume omlaag ingedrukt terwijl het opstart. U ziet het fastboot-menu en het woord Start op het scherm. Druk op Volume omhoog totdat u de herstelmodus ziet en druk vervolgens op de aan / uit-knop.

hoe-te-installeren-android-updates-voor-uw-nexus-apparaten-zonder te wachten foto 4

Je ziet een Android met een rood uitroepteken. Houd de aan / uit-knop ingedrukt en druk op de knop Volume omhoog - u ziet het systeemherstelmenu. Selecteer update toepassen vanuit adb met de volumeknoppen en druk vervolgens op Power.

hoe-te-installeren-android-updates-voor-uw-nexus-apparaten-zonder te wachten foto 5

Sluit uw Nexus-apparaat met een USB-kabel aan op uw computer. Plaats de adb-opdracht en het OTA-updatebestand dat u hebt gedownload in dezelfde map. Open een opdrachtpromptvenster in die map door Shift ingedrukt te houden, met de rechtermuisknop te klikken en hier Opdrachtprompt openen te selecteren. Voer de volgende opdracht uit en vervang OTA_UPDATE_FILENAME.zip door de naam van het OTA-updatebestand dat u hebt gedownload. (Het invullen van tabbladen kan hier helpen!)

adb sideload OTA_UPDATE_FILENAME.zip

Druk op Enter en adb stuurt het OTA-updatebestand naar uw apparaat. Het telt tot 100 procent terwijl het het bestand verzendt, en uw apparaat begint dan met het installeren van de OTA-update alsof het is gedownload van Google.

hoe-te-installeren-android-updates-voor-uw-nexus-apparaten-zonder te wachten foto 6

Als u een aangepast herstelprogramma op uw Nexus-apparaat heeft geïnstalleerd, is dit proces anders. U zou het OTA-update .zip-bestand in uw aangepaste herstel-app moeten kunnen laden en het vervolgens automatisch opnieuw laten opstarten en de update installeren.


Het langzame straaltje officiële Nexus-updates van Google kan vervelend zijn. Dit helpt natuurlijk voorkomen dat kritieke bugs worden uitgerold naar alle Nexus-gebruikers, maar het kan veel sneller zijn!

Apple staat alle iPhone- en iPad-gebruikers toe om updates te krijgen zodra ze uit zijn. Dit kwam terug om ze te bijten toen ze iOS 8.0.1 uitbrachten. Deze update schakelde mobiele connectiviteit en Touch ID uit op alle nieuwe iPhones waarop deze was geïnstalleerd, en ze moesten verwoed de update trekken. Dat is wat Google in theorie probeert te voorkomen.

Afbeelding tegoed: Sylvain Naudin op Flickr

Meer verhalen

Beginner Geek: alles wat u moet weten over browserextensies

Browserextensies breiden uw webbrowser uit met extra functies, wijzigen webpagina's en integreren uw browser met de andere services die u gebruikt. Deze gids laat je kennismaken met de wereld van browserextensies en helpt je op weg.

Spraakdictatie gebruiken om tegen uw Mac te spreken

Macs hebben spraakdictatie ingebouwd, zodat u kunt praten in plaats van typen. Deze functie werkt meer als spraakdictatie op een mobiel besturingssysteem en minder als de meer gecompliceerde spraakherkenningsfunctie die in Windows wordt aangetroffen.

Geek School: Windows 7 leren – Toepassingen beheren

Heb je je ooit afgevraagd waarom je favoriete game van Windows 95 gewoon niet op Windows 7 lijkt te draaien, maar andere applicaties wel? Welnu, we hebben het antwoord voor u, evenals een paar oplossingen om het op te lossen.

U hebt geen productsleutel nodig om Windows 10 te installeren en te gebruiken

Microsoft staat iedereen toe om Windows 10 gratis te downloaden en te installeren zonder productsleutel. Het zal in de nabije toekomst blijven werken, met slechts een paar kleine cosmetische beperkingen. En u kunt zelfs betalen om te upgraden naar een gelicentieerd exemplaar van Windows 10 nadat u het hebt geïnstalleerd.

Kom een ​​beetje dichter bij de kosmos met deze geweldige astronomie-apps

Ook al krijgt niet iedereen de kans om zijn eigen ruimtebedrijf te beginnen, a'la Elon Musk's SpaceX, dat betekent niet dat er nog steeds niet genoeg leuke en interactieve ervaringen zijn waarmee iedereen met een behoorlijk krachtige pc kan gaan zippen, vliegen, en als een raket door de sterren van de

Uw apparaten zenden unieke nummers uit en ze worden gebruikt om u te volgen

Je smartphone - en andere apparaten die wifi gebruiken - zenden een uniek nummer uit wanneer ze zoeken naar wifi-netwerken in de buurt. Het unieke MAC-adres van een apparaat wordt verzonden samen met testverzoeken die zoeken naar wifi-netwerken in de buurt.

Games streamen met NVIDIA GameStream naar elke computer, tablet of smartphone

Met NVIDIA's GameStream-technologie kun je games streamen van een GeForce-aangedreven Windows-pc naar een ander apparaat. Het ondersteunt officieel alleen NVIDIA's eigen Android-gebaseerde SHIELD-apparaten, maar met een open-source GameStream-client van derden, bekend als Moonlight, kun je games streamen naar Windows-pc's, Macs, Linux

De complete gids voor het kopen van een extern batterijpakket

Moderne gadgets zijn energieverslindend. Als je een lang woon-werkverkeer of een langlaufvlucht wilt doorstaan ​​zonder je tablet of game-apparaat aan te sluiten, heb je een externe batterij nodig om de elektronen te laten stromen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u kunt winkelen voor een pakket dat zal voldoen

Een fysiek toetsenbord gebruiken met uw iPad of iPhone

iPads worden geleverd met aanraaktoetsenborden, maar niets houdt u tegen om een ​​ouderwets fysiek toetsenbord aan te sluiten en daarop te typen. Apple heeft zelfs een toetsenborddock voor de originele iPad geleverd.

Hoe de bureaubladachtergrond op Mac OS X te veranderen

Of je Mac nu zijn leeftijd begint te vertonen of je de boel een beetje wilt opfrissen, het veranderen van de achtergrond is een doodeenvoudige manier om je saaie computer nieuw leven in te blazen.