Hoe Android processen beheert

hoe-android-beheert-foto 1

Windows staat toe dat desktop-apps actief blijven, of ze nu zichtbaar zijn of niet, terwijl Apple's iOS alleen toestaat dat apps een paar beperkte taken op de achtergrond uitvoeren. Android zit ergens tussenin: apps die op de voorgrond draaien, krijgen voorrang, maar apps hebben veel meer vrijheid om op de achtergrond te draaien dan op iOS.

We zullen precies bekijken hoe Android de apps en processen beheert die op uw telefoon of tablet worden uitgevoerd, en ontrafelen wat er op de achtergrond gebeurt.De proceslevenscyclushiërarchie

Een proces op Android kan zich op elk moment in een van de vijf verschillende statussen bevinden, van het meest belangrijk tot het minst belangrijk:

  • 1. Voorgrondproces: de app die u gebruikt, wordt beschouwd als het voorgrondproces. Andere processen kunnen ook als voorgrondprocessen worden beschouwd, bijvoorbeeld als ze interactie hebben met het proces dat zich momenteel op de voorgrond bevindt. Er zijn slechts een paar voorgrondprocessen tegelijk.
  • 2. Zichtbaar proces: een zichtbaar proces staat niet op de voorgrond, maar heeft nog steeds invloed op wat u op uw scherm ziet. Het voorgrondproces kan bijvoorbeeld een dialoogvenster zijn waarmee u een app erachter kunt zien - de app die op de achtergrond zichtbaar is, zou een zichtbaar proces zijn.
  • 3. Serviceproces: Een serviceproces is niet gebonden aan een app die zichtbaar is op uw scherm. Het doet echter iets op de achtergrond, zoals het afspelen van muziek of het downloaden van gegevens op de achtergrond. Als u bijvoorbeeld muziek begint af te spelen en naar een andere app overschakelt, wordt het afspelen van muziek op de achtergrond afgehandeld door een serviceproces.
  • 4. Achtergrondproces: Achtergrondprocessen zijn momenteel niet zichtbaar voor de gebruiker. Ze hebben geen invloed op de ervaring van het gebruik van de telefoon. Op elk willekeurig moment zijn er momenteel veel achtergrondprocessen actief. U kunt deze achtergrondprocessen zien als gepauzeerde apps. Ze worden in het geheugen bewaard, zodat u ze snel weer kunt gebruiken wanneer u ze weer gebruikt, maar ze gebruiken geen waardevolle CPU-tijd of andere niet-geheugenbronnen.
  • 5. Leeg proces: Een leeg proces bevat geen app-gegevens meer. Het kan worden bewaard voor caching-doeleinden om het opstarten van apps later te versnellen, of het systeem kan het indien nodig beëindigen.

Stel dat u bijvoorbeeld uw telefoon aanzet en een muziek-app opent. Terwijl je het gebruikt, is de muziek-app een proces op de voorgrond. Wanneer je muziek begint af te spelen en de muziek-app verlaat, zal de muziek doorgaan met afspelen als een serviceproces.

hoe-android-beheert-foto 2

Laten we eens kijken naar Angry Birds als een ander voorbeeld. Angry Birds zou een voorgrondproces zijn terwijl je het aan het spelen was. Wanneer je Angry Birds verlaat en de Gmail-app opent om je e-mail te bekijken, wordt Angry Birds een achtergrondproces (omdat het niets op de achtergrond hoeft te doen), terwijl Gmail het voorgrondproces wordt. Wanneer je terugschakelt naar Angry Birds, wordt het je voorgrondproces en wordt het spel snel hervat. Angry Birds gebruikte geen bronnen op de achtergrond - afgezien van wat RAM - maar het wordt snel hervat omdat het in de cache bleef en klaar was om te hervatten.

Android beheert automatisch processen

Android kan deze processen goed automatisch beheren, daarom heb je geen taakmoordenaar op Android nodig.

Wanneer Android meer systeembronnen nodig heeft, zal het eerst de minst belangrijke processen doden. Android begint lege en achtergrondprocessen te doden om geheugen vrij te maken als je bijna leeg raakt. Als je meer geheugen nodig hebt, bijvoorbeeld als je een bijzonder veeleisend spel speelt op een apparaat zonder veel RAM, begint Android de serviceprocessen te beëindigen, zodat het streamen van muziek en het downloaden van bestanden mogelijk stopt.

In de meeste gevallen doet Android dit allemaal zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken. Android gebruikt op intelligente wijze het RAM-geheugen van uw apparaat voor het cachen van apps en andere gegevens, omdat het geen zin heeft om uw RAM-geheugen leeg te laten.

Natuurlijk biedt Android apps zoveel flexibiliteit dat ze ruimte hebben om zich te misdragen. Een slecht gecodeerde app kan bijvoorbeeld een serviceproces starten dat de hele tijd op de achtergrond blijft draaien, al uw CPU-tijd opgebruikt en de levensduur van uw batterij drastisch verkort.

Een interessant ding dat je zult opvallen in antivirus-apps zoals Avast! voor Android is dat de antivirus-app een meldingspictogram gebruikt. als u het meldingspictogram probeert uit te schakelen, kan Avast! zal het afraden. Door een zichtbaar meldingspictogram te hebben, kan Avast! maakt zichzelf een app met een hogere prioriteit, waardoor wordt voorkomen dat Android het als een achtergrond-app beschouwt en het doodt.

hoe-android-beheert-foto 3

Android-apps kunnen starten als reactie op gebeurtenissen

Android-apps kunnen ook starten als reactie op gebeurtenissen. Een ontwikkelaar kan bijvoorbeeld zijn app zo programmeren dat deze automatisch wordt uitgevoerd bij het opstarten en een service op de achtergrond uitvoert. Apps kunnen worden gestart als reactie op allerlei andere gebeurtenissen, zoals wanneer u een foto maakt, wanneer uw gegevensverbinding verandert, enzovoort. Hierdoor kunnen apps acties uitvoeren als reactie op gebeurtenissen zonder constant op de achtergrond te draaien.

hoe-android-beheert-foto's 4

Processen beheren

U hoeft processen niet handmatig te beheren, maar er zijn een paar manieren om dit te doen als u dat wilt. U kunt het multitasking-menu op Android 4.0 en hoger gebruiken om wat basisprocesbeheer uit te voeren. Om toegang te krijgen, tikt u op de speciale multitasking-knop op Nexus-apparaten. Op andere Android-apparaten moet u mogelijk dubbeltikken of lang op de startknop drukken.

Apps die in het menu worden weergegeven, bevinden zich waarschijnlijk in de processtatus op de achtergrond. Je kunt ze doden door een app naar links of rechts te vegen, waardoor deze uit het geheugen van je apparaat wordt verwijderd. Dit zou niet nodig moeten zijn, maar kan helpen als je een app snel wilt doden - misschien gedraagt ​​​​het zich niet goed.

hoe-android-beheert-foto's 5

Je kunt ook naar het scherm Instellingen gaan, op Apps tikken, op een app tikken en de knop Forceer stop gebruiken om een ​​app die zich slecht gedraagt ​​te doden.

hoe-android-foto's beheert 6


Android is gebaseerd op Linux en elke app op Android is toegewezen aan een ander Linux-gebruikers-ID - of gebruikersaccount. Dit isoleert apps van elkaar. Als u uw apparaat root, kunnen apps ontsnappen aan hun gebruikerssandboxen en worden uitgevoerd met rootrechten.

Afbeelding tegoed: JD Hancock op Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: Harvard Medical School en Hollywood hebben samengespannen om het Amerikaanse publiek te beïnvloeden om wat te doen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Google Locatie Wi-Fi Scannen op Android uit te schakelen

Er zijn enkele belangrijke geavanceerde opties begraven in de wifi-instellingen van je Android. De belangrijkste hiervan is de mogelijkheid om wifi-scannen uit te schakelen voor de locatieservice van Google.

Problemen met de wifi van uw Mac oplossen en analyseren met de Wireless Diagnostics Tool

Macs bevatten een Wireless Diagnostics-tool waarmee je je wifi-netwerk kunt versnellen en de signaalsterkte kunt verbeteren. Het bevat ook veel extra tools voor ervaren gebruikers.

Waar bevindt de Apps-toets zich op een standaard Microsoft-georiënteerd toetsenbord?

Sneltoetsen kunnen onze workflow aanzienlijk vereenvoudigen, maar wat doe je als je wordt verteld dat je een sneltoets moet gebruiken met een obscure toets waarvan je niet eens zeker weet of deze op je toetsenbord staat? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord om een ​​gefrustreerde lezer te helpen de sleutel te vinden waarnaar hij op zoek is.

Geek Trivia: de memorisatietechniek die wordt gebruikt door geheugenwedstrijdkampioenen wordt genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Always-On-schuifbalken terugbrengt in Mac OS X

Als Macs nieuw voor u zijn, is het u misschien opgevallen dat er geen schuifbalken zijn in Finder-vensters, webpagina's, enzovoort. Dit kan moeilijk (en vervelend) zijn om aan te wennen, maar dat hoeft gelukkig niet.

Superkoekjes

Cookies zijn kleine stukjes informatie die in een browser worden opgeslagen en (afgezien van irritante reclametracking) over het algemeen best handig zijn, omdat ze dingen mogelijk maken zoals langdurig inloggen op websites, opgeslagen voorkeuren en andere browse-gemakken.

Hoe u een beter draadloos signaal krijgt en draadloze netwerkinterferentie vermindert?

Zoals alle voldoende geavanceerde technologieën, kan wifi als magie aanvoelen. Maar wifi is geen magie - het zijn radiogolven. Verschillende dingen kunnen deze radiogolven verstoren, waardoor uw draadloze verbinding zwakker en onbetrouwbaarder wordt.

Leer hoe dingen werken met de beste How-To Geek Explainers voor 2011

How-To Geek is een geweldige plek om allerlei dingen te leren, en sommige van onze artikelen bevatten diepgaande uitleg over hoe iets werkt. We noemen deze uitlegonderwerpen, en dit zijn de beste die we in 2011 hebben gepubliceerd.

Geek Trivia: wie bedacht de term mul om het kort-voor-/lang-in-rug kapsel te beschrijven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!