Android-apps op uw bureaublad uitvoeren op de gemakkelijke manier

how-to-run-android-apps-op-je-desktop-the-easy-way foto 1

Ooit zin gehad om een ​​Android-app op je Windows-computer te draaien? Met BlueStacks kun je eenvoudig apps van je Android-apparaat naar je desktop of laptop krijgen zonder ingewikkelde instellingen of gedoe met de Android SDK.

Android-apps op Windows

BlueStacks is in wezen een op zichzelf staande virtuele machine die Android-apps op uw Windows 7-computer uitvoert. Hoewel het nog steeds in alfa is, is het verrassend stabiel, vrij nieuw en voortdurend aan het verbeteren. Het is heel weinig ingesteld en loopt redelijk soepel, zij het met een paar beperkingen. De grootste aantrekkingskracht is dat je niet te maken hebt met de Android SDK – of zelfs maar weet wat dat is, eigenlijk – en dus is het geweldig voor beginners. Je kunt eenvoudig apps installeren die beschikbaar zijn uit de lijst met gratis apps van BlueStacks, en als je een Android-apparaat hebt, kun je veel apps vanaf je apparaat installeren via de Cloud Connect-app.Waarom zou iemand dit willen doen? Stel dat je een app hebt die je echt leuk vindt en dat er geen echt desktop-equivalent is. Je kunt het op je hoofdcomputer uitvoeren in plaats van op je kleine kleine Android-telefoon. Of misschien denk je erover om een ​​tablet te kopen, maar weet je niet zeker welke apps je wilt. Je kunt veel van de gratis apps uitproberen die BlueStacks biedt, of een vriend met een tablet of telefoon laten zien welke apps ze gebruiken. Je kunt met die apps op je desktop of laptop spelen en kijken of je ze leuk vindt voordat je iets koopt dat je wel of niet kunt gebruiken. Het is best goed voor ontwikkelaars die hun app willen demonstreren, maar om de een of andere reden geen toegang hebben tot een pc met de SDK.

Je kunt de standaardmuis gebruiken om door alles te navigeren en het werkt best goed, maar als je het geluk hebt een touchscreen te hebben, dan werkt dit spectaculair. Sommige games hebben misschien mooiere hardware nodig (en BlueStacks werkt hiervoor in de toekomst samen met AMD), maar de meeste apps werken prima op zichzelf. We hebben dit geprobeerd op een netbook van een jaar oud en het werkte prima. Er waren hier en daar wat haperingen, maar geen crashes of grote vertragingen.

BlueStacks-installatie

Het installeren van BlueStacks is eenvoudig. Ga gewoon naar de downloadpagina en pak het installatieprogramma. Momenteel draait BlueStacks alleen op Windows 7 (er staat x86, maar het werkte ook op onze 64-bits Windows 7-installatie). Ze lijken te werken aan een versie voor Windows XP en Vista, evenals voor Mac OS X, dus hopelijk zullen we die in de nabije toekomst zien.

how-to-run-android-apps-op-je-desktop-the-easy-way foto 2

Nadat het programma is geïnstalleerd, zal het installatieprogramma u vragen of u een introductievideo wilt bekijken. Het is erg kort en geeft je de basis van hoe het programma werkt.

BlueStacks installeert een desktopgadget die fungeert als een opstartprogramma.

how-to-run-android-apps-op-je-desktop-the-easy-way foto 3

U kunt dit verplaatsen en de dekking wijzigen zoals normale gadgets. Om het opstartprogramma te openen, klikt u erop met de linkermuisknop.

how-to-run-android-apps-op-je-desktop-the-easy-way foto 4

U ziet de lijst met standaard geïnstalleerde apps. Klik op een om het te starten.

hoe-je-android-apps-op-je-desktop-de-gemakkelijk-manier-foto 5

Je ziet de app verschijnen zoals op een Android-apparaat. Gebruik de muis zoals je je vinger zou gebruiken, en als je toevallig een touchscreen hebt, ben je waarschijnlijk extatisch.

Zoals vermeld in de introductievideo, kun je zien dat er onderaan je scherm enkele pictogrammen zijn waarop je kunt tikken.

hoe-je-android-apps-op-je-bureaublad-op-de-eenvoudige-manier-foto uitvoert 6

Deze simuleren de hardwareknoppen op Android-apparaten. Er zijn een paar extra knoppen waarmee u de schermoriëntatie en het zoomniveau van de apps kunt wijzigen en de app volledig kunt sluiten. Ik ontdekte eigenlijk dat je vanuit het bovenste paneel kunt slepen en de meldingslade naar beneden komt. Er is zelfs een ingebouwde browser voor wanneer u op helplinks en dergelijke klikt.

hoe-je-android-apps-op-je-bureaublad-op-de-gemakkelijke-manier-foto 7

Het schermtoetsenbord verschijnt ook voor tekstvakken. Normale pc-snelkoppelingen voor het kopiëren en plakken en het selecteren van alle tekst werken echter niet.

hoe-je-android-apps-op-je-bureaublad-op-de-gemakkelijke-manier-foto 8

Meer apps toevoegen

hoe-je-android-apps-op-je-desktop-de-gemakkelijk-manier-uit te voeren foto 9

Vanuit de BlueStacks Launcher kunt u klikken op de koppeling Meer apps ophalen, waarmee een browservenster wordt geopend dat verwijst naar de BlueStacks Channels-website.

hoe-je-android-apps-op-je-bureaublad-op-de-eenvoudige-manier-foto uit te voeren 10

Hier ziet u een 9-cijferige pincode voor gebruik met de Android Cloud Connect-app. U kunt op de link Featured Apps aan de linkerkant klikken om te bladeren en u te abonneren op de gratis apps die beschikbaar zijn bij BlueStacks.

hoe-je-android-apps-op-je-bureaublad-op-de-eenvoudige-manier-foto uitvoert 11

De grote functie hier is natuurlijk dat je ook apps vanaf een Android-apparaat kunt toevoegen. Installeer hiervoor de BlueStacks Cloud Connect app uit de Android Market.

hoe je Android-apps-op-je-desktop-de-eenvoudige-manier kunt uitvoeren foto 12

Eenmaal geïnstalleerd, start u de app en voert u de 9-cijferige pincode in die u op de BlueStacks Channels-website hebt gevonden.

hoe je Android-apps-op-je-desktop-de-eenvoudige-manier kunt uitvoeren foto 13

Vervolgens hoef je alleen maar te selecteren welke apps je in BlueStacks wilt gebruiken en op de Sync-knop bovenaan te klikken.

hoe-je-android-apps-op-je-desktop-de-gemakkelijk-manier-uit te voeren foto 14

Op uw computer ziet u een pop-up in uw systeemvak wanneer de apps met succes zijn geïnstalleerd.

hoe-je-android-apps-op-je-desktop-de-gemakkelijk-manier-uit te voeren foto 15

Apps verwijderen

Wanneer je teruggaat naar de BlueStacks Channels website kun je op de Cloud Connect link aan de linkerkant klikken om te zien welke apps je op deze manier hebt geïnstalleerd.

hoe-je-android-apps-op-je-desktop-de-eenvoudige-manier-uit te voeren foto 17

Om een ​​app te verwijderen, klikt u op de knop Geabonneerd. Na een tijdje wordt de app verwijderd uit BlueStacks en zie je een blauwe knop Abonneren, voor het geval je hem opnieuw wilt installeren.

Beperkingen

Zoals we eerder vermeldden, bevindt BlueStacks zich momenteel in de alfafase van ontwikkeling. Hoewel het verrassend stabiel is, zijn er enkele problemen. Niet alle apps waren bijvoorbeeld in staat om hun oriëntatie te laten veranderen van liggend naar staand, hoewel we dit geen bijzonder nadeel vonden voor wanneer het gebeurde. Er zijn ook enkele beperkingen aanwezig in de software.

U kunt niet vanuit Windows door het Android-bestandssysteem bladeren. Dit was vooral ontmoedigend omdat ik dol ben op Moon+ Reader voor e-boeken, en om ze op het apparaat te krijgen moest ik DropBox gebruiken en ze handmatig downloaden. Toen ik ze daar eenmaal had, kon ik zoals normaal navigeren naar waar ze in de Android-systeemmappen zouden zijn en alles werkte prima.

hoe-je-android-apps-op-je-bureaublad-de-eenvoudige-manier-uit te voeren foto 18

Sommige apps werken hierdoor echter niet. Ik installeerde de SubSonic-client zonder problemen en liet hem verbinding maken met onze server, maar nummers zouden niet worden afgespeeld, zelfs niet nadat ze met succes waren gedownload. Dit kan ook te wijten zijn aan de manier waarop de app media afspeelde, en aangezien Talking Tom 2 prima werkte en zelfs de microfooninvoer correct afhandelde, kan het een probleem zijn met SubSonic zelf.

Misschien is de grootste beperking er een die met opzet is geplaatst: games. Niet alle games spelen via de app. Dit lijkt te komen door een aankomende Pro-versie die onbeperkt gebruik van premium-apps mogelijk maakt.

hoe-je-android-apps-op-je-desktop-de-eenvoudige-manier-uit te voeren foto 19

Op de website worden populaire games zoals Angry Birds en Fruit Ninja genoemd, en een paar andere media-apps die ik probeerde te synchroniseren met BlueStacks werkten ook niet. Ze leken zonder problemen te uploaden, maar op de Cloud Connect-website kreeg ik de status Niet beschikbaar voor de app.

hoe-je-android-apps-op-je-desktop-de-gemakkelijk-manier-uit te voeren foto 20

Afhankelijk van hoe goed deze games en media-apps draaien, kan het de moeite waard zijn om voor de Pro-versie van BlueStacks te betalen. Helaas is er op dit moment geen woord over prijzen of beschikbaarheid, en het is jammer dat ze deze functie in de tussentijd niet gratis hebben toegevoegd.

Een laatste nadeel is dat BackStacks Android 2.2 FroYo lijkt te gebruiken als basis voor het uitvoeren van deze apps. Hoewel dit nog geen groot probleem is – de meeste apps zijn nog niet afhankelijk van 2.3/Gingerbread – hopen we deze verandering te zien, vooral omdat Android 4.0/Ice Cream Sandwich om de hoek staat.

conclusies

Over het algemeen werkten de apps die wel werkten heel goed. Afgezien van een paar keer vastlopen, lijkt BlueStacks een zeer gemakkelijke manier om Android-apps op uw desktop, laptop of zelfs Windows-tablet te laten werken. De prestaties waren soepel op onze jaar oude netbook, een feit dat aangenaam verrassend was, en we kunnen zien hoe geweldig dit zou zijn met een aanraakscherm. Het is niet perfect, maar het is ongelooflijk eenvoudig en zeer stabiel.

Meer verhalen

De beste laptops van 2016

Of je nu een ultradraagbare laptop, een gaming-reus of iets daartussenin wilt, ons winkeladvies en productaanbevelingen helpen je bij het vinden van je ideale laptop.

De beste tablets van 2016

Of u nu op zoek bent naar een Android-, Apple- of Windows-tablet, hier is wat u moet overwegen, samen met onze best beoordeelde leien.

De beste telefoons van 2016

We testen en beoordelen honderden mobiele telefoons per jaar. Dit zijn onze best beoordeelde modellen bij de grote Amerikaanse draadloze providers.

De beste digitale camera's van 2016

Van eenvoudige compactcamera's tot full-frame digitale spiegelreflexcamera's, hier is waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe camera, samen met de topmodellen in elke klasse die we testen.

De beste tv's van 2016

Ongeacht je budget of de grootte van het scherm dat je wilt, hier is waar je op moet letten als je aan het winkelen bent, samen met de best beoordeelde televisies die we hebben getest.

De beste koptelefoon van 2016

Voor echt zoet klinkende deuntjes wil je die gebundelde oordopjes weggooien. Dit zijn de best beoordeelde on-ear en around-ear hoofdtelefoons die we hebben getest, in een breed scala aan prijsniveaus.

De beste VR-headsets (virtual reality) van 2016

Consumer virtual reality is eindelijk hier. Maar moet je er nu al in springen? We hebben de beste VR-headsets en -platforms getest om u te helpen erachter te komen welke, indien aanwezig, geschikt voor u is.

De beste drones van 2016

drones. Houd van ze of haat ze, ze zijn er om te blijven. Als jij een van de vele mensen bent die een quadcopter willen, zijn dit de beste die we hebben getest, samen met wat je moet weten om de juiste te kiezen.

De beste hightech auto's van 2016

Technologie is een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe auto. Deze modellen hebben de beste autotechnologie die we hebben getest.

De beste 3D-printers van 2016

Het is gemakkelijker en goedkoper dan ooit om 3D-printen in uw huis, school of werkplaats te brengen. Dit is waar u op moet letten bij het winkelen en beoordelingen van onze best beoordeelde 3D-printers.