Andere bestandstypen toevoegen aan het menu Nieuw item in de bestandsverkenner van Windows 10

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 1

Met het menu Nieuw item in Verkenner kunt u een nieuw item maken voor een specifiek programma in de momenteel geopende map. U kunt items aan dit menu toevoegen voor andere programma's die er niet in voorkomen.

U ziet dit menu zowel op het tabblad Start van de Verkenner als in het rechtsklikmenu voor een bepaalde map, zoals hier wordt weergegeven:hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 2

Sommige programma's voegen automatisch items toe aan het menu Nieuw item en andere niet. Om een ​​item aan het menu Nieuw item toe te voegen voor een programma dat niet in het menu Nieuw item staat, gebruiken we een combinatie van de Windows-map ShellNew en het register. We laten u als voorbeeld een GIMP-bestand (.xcf) zien, hoewel dit met veel andere bestandstypen zou moeten werken.

Stap één: voeg een sjabloonbestand toe aan de ShellNew-map

Het eerste dat we moeten doen, is een nieuw bestand maken in het programma dat we aan het menu willen toevoegen. We hebben bijvoorbeeld een nieuw bestand in GIMP gemaakt en de grootte van de afbeelding ingesteld op de grootte die we standaard willen hebben voor nieuwe afbeeldingen. We hebben ons GIMP-bestand opgeslagen als |__+_|.

U kunt uw bestand niet rechtstreeks opslaan in Windows' |__+_| map, dus sla het ergens op in uw Documenten-map en kopieer en plak het bestand vervolgens in de |__+_| map. Klik op Doorgaan in het dialoogvenster Toegang tot doelmap geweigerd om Windows toestemming te geven om het bestand naar de map te kopiëren.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 3

Het bestand wordt geplakt in de |_+_| map. Mogelijk ziet u daar andere bestanden die automatisch zijn toegevoegd toen u andere programma's installeerde.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 4

Stap twee: voeg uw sjabloonbestand toe aan het register

Nu ons nieuwe bestand aanwezig is, gaan we een sleutel aan het register toevoegen die dat bestand zal gebruiken om nieuwe bestanden te maken in het programma dat we toevoegen aan het menu Nieuw item.

Standaardwaarschuwing: Register-editor is een krachtig hulpmiddel en misbruik ervan kan uw systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar maken. Dit is een vrij eenvoudige hack en zolang je je aan de instructies houdt, zou je geen problemen moeten hebben. Dat gezegd hebbende, als je er nog nooit mee hebt gewerkt, overweeg dan om te lezen hoe je de Register-editor gebruikt voordat je aan de slag gaat. En maak zeker een back-up van het register (en uw computer!) voordat u wijzigingen aanbrengt.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 5De Register-editor leren gebruiken als een professionalEen back-up maken van het Windows-register en het herstellen

Open de Register-editor door op Zoeken/Cortana te drukken en |__+_| . te typen . Klik op |__+_| onder Best Match, of druk op Enter om de Register-editor te openen en toestemming te geven om wijzigingen aan te brengen op uw pc.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 7

Vouw in de Register-editor de sleutel HKEY_CLASSES_ROOT in de linkerzijbalk uit.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 8

Blader vervolgens naar beneden en zoek naar de bestandsextensie die overeenkomt met de app die u wilt toevoegen aan het menu Nieuw item in Verkenner, in ons geval |__+_| voor GIMP-bestanden. Klik met de rechtermuisknop op de extensie en ga naar Nieuw > Sleutel.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 9

Geef de nieuwe sleutel een naam |__+_|.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 10

Vervolgens moet u een nieuwe waarde maken binnen de |__+_| sleutel. Klik met de rechtermuisknop op de |__+_| en kies Nieuw > Tekenreekswaarde.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 11

Geef de nieuwe tekenreekswaarde een naam |__+_| en dubbelklik vervolgens op de nieuwe waarde.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 12

Voer de naam in van het bestand dat u hebt gemaakt in het vak Waardegegevens en klik op de knop OK.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 13

Sluit de Register-editor door naar Bestand > Afsluiten te gaan of door op de X in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 14

Om deze wijziging van kracht te laten worden, moet u uw pc opnieuw opstarten, niet alleen uit- en weer aanmelden.

Hoe u uw nieuwe menu-item gebruikt

Nu kunt u een nieuw bestand maken van het type dat u hebt toegevoegd. Open Verkenner en navigeer naar de map waarin u het nieuwe bestand wilt maken. Klik vervolgens op het tabblad Start.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 15

Klik in het gedeelte Nieuw op het tabblad Start op de knop Nieuw item. U zou een optie moeten zien voor het programma dat u hebt toegevoegd in het vervolgkeuzemenu. In ons voorbeeld is GIMP-afbeelding aan het menu toegevoegd. Selecteer de nieuwe optie om een ​​nieuw bestand van dat type te maken.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 16

U kunt ook toegang krijgen tot de nieuwe optie door met de rechtermuisknop te klikken in het rechterdeelvenster in Verkenner en naar Nieuw> GIMP-afbeelding te gaan (of de optie voor het programma dat u hebt toegevoegd).

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 17

Het nieuwe bestand dat u hebt gemaakt, krijgt standaard de naam Nieuw, gevolgd door de naam van de optie, maar u kunt de naam van het bestand wijzigen door het te selecteren en op F2 te drukken.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 18

Om het nieuwe bestand te openen, dubbelklikt u erop...

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 19

...en het wordt geopend in het bijbehorende programma.

hoe-andere-bestandstypes-toe te voegen-aan-het-nieuwe-item-menu-in-windows-10-en-8217;s-file-explorer foto 20

Om een ​​app te verwijderen uit het menu Nieuw item dat u hebt toegevoegd, verwijdert u eenvoudig de |_+_| sleutel in het register onder de juiste extensie onder HKEY_CLASSES_ROOT.

OPMERKING: Deze procedure werkt mogelijk niet voor sommige programma's, omdat niet alle programma's het maken van nieuwe bestanden buiten het programma ondersteunen. Het werkte voor GIMP, maar we hebben ook getest om Snagit (.snag-bestanden) toe te voegen aan het menu Nieuw item en dat werkte niet. Je zult moeten experimenteren met programma's die je wilt toevoegen. Maak je echter geen zorgen. Als u een programma probeert toe te voegen aan het menu Nieuw item en het werkt niet, zal dit uw systeem niet schaden. U kunt eenvoudig de registersleutel die u hebt toegevoegd en het bestand dat u aan de |_+_| . hebt toegevoegd, verwijderen map.

Aanbevolen verhalen

Hoe converteert u een onbekend mediabestandstype naar MP3?

Als je een mediabestand hebt met een onbekend extensietype, kan het een frustrerende ervaring zijn om het gemakkelijk af te spelen in je favoriete mediaspeler. Moet je het bestand converteren of is er een betere oplossing? De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een lezer om te gaan met een problematisch mediabestand.

Een vervolgkeuzelijst toevoegen aan een cel in Excel

vervolgkeuzelijsten zijn zeer nuttige hulpmiddelen voor gegevensinvoer die we bijna overal zien, en u kunt aangepaste vervolgkeuzelijsten toevoegen aan uw eigen Excel-werkbladen. Het is eenvoudig en we laten u zien hoe.

Wat zijn Instagram-verhalen en hoe gebruik ik ze?

Instagram heeft een blad uit het boek van Snapchat gehaald en een verdwijnende verhaalfunctie toegevoegd. Nu kunnen gebruikers niet alleen normale afbeeldingen op Instagram plaatsen, maar ook delen wat er op dat moment gebeurt. Elke afbeelding die in een Verhaal wordt geplaatst, blijft slechts 24 uur live. Daarna is het weg.

Obama breidt het vermogen van de NSA uit om gegevens met andere instanties te delen

De NSA kan gemakkelijker 'onbewerkte signaalinlichtingeninformatie' verspreiden onder de CIA, FBI en anderen.

6 soorten bedrijven die u bijna zonder contant geld kunt starten

Heeft u een ambachtelijke creatie om te verkopen? Goed in huis reparatie? Doorverkooptransacties? Voila! U kunt goedkoop ondernemer worden.