Geluidseffecten aanpassen of uitschakelen in macOS

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto's aan te passen of uit te schakelen

Uw Mac wordt geleverd met een unieke set geluidseffecten die u kunt toewijzen als standaardsysteemwaarschuwing. Sommige van deze geluiden zijn eigenlijk vrij oud en kunnen gevoelens van nostalgie opwekken. U kunt uw systeemwaarschuwing echter wijzigen in andere geluidseffecten waarmee uw Mac wordt geleverd, of u kunt zelf aangepaste geluiden toevoegen en deze volledig uitschakelen.

Systeemgeluiden wijzigen of uitschakelen

De geluidsvoorkeuren van uw systeem zijn toegankelijk door Systeemvoorkeuren te openen en op Geluid te klikken.hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen

Als je ons artikel leest over het aanpassen van het volume voor individuele audioapparaten, dan zal dit paneel je bekend voorkomen.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 3

Wanneer u op een geluidseffect klikt, kunt u horen hoe het klinkt en het wordt ingesteld als uw systeemwaarschuwing.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 4

Onder de lijst met geluidseffecten kunt u ervoor kiezen om ze af te spelen via de interne luidsprekers van uw computer of een andere geluidsbron. U kunt ook het volume van alle geluidswaarschuwingen wijzigen, ze volledig uitschakelen (door het vinkje te zetten bij Geluidseffecten van gebruikersinterface afspelen) en beslissen of u feedback wilt horen wanneer u het volume op uw systeem wijzigt.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 5

Deze laatste optie speelt geen geluid af wanneer u daadwerkelijk op de volumeschuifregelaar op de menubalk klikt en het volume wijzigt, maar wanneer u het volume wijzigt met de speciale toetsenbordtoetsen.

Hoe u uw eigen aangepaste geluidseffecten kunt toevoegen

U kunt met weinig moeite aangepaste geluidseffecten aan uw Mac toevoegen. Voordat u begint, moet u een aantal aangepaste geluidseffecten maken of u kunt iets downloaden dat al is gemaakt. Voor deze demonstratie hebben we al enkele aangepaste Mac OS-geluiden die we online hebben gevonden (macossounds.zip), dus die zullen we gebruiken.

Open eerst je ~/Bibliotheek/Sounds map. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het menu Ga in de Finder te selecteren en de Option-toets ingedrukt te houden totdat Bibliotheek verschijnt. klik er dan op. Open vanaf daar de map Geluiden.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 6

Om aangepaste geluidseffecten te gebruiken, moeten ze in AIFF-indeling zijn. Als ze niet in AIFF staan, moeten ze eerst worden geconverteerd. Lees het volgende gedeelte om te leren hoe u dat doet met iTunes, sleep anders uw aangepaste AIFF-bestanden met geluid naar de map ~/Bibliotheek/Sounds.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 7

Open ten slotte nogmaals de geluidsvoorkeuren en selecteer het aangepaste geluidseffect dat u als systeemwaarschuwing wilt gebruiken.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 8

Hoe aangepaste geluiden naar AIFF te converteren

Zoals we al zeiden, als je iets hebt dat je als systeemgeluid wilt gebruiken, moet het in .AIFF-indeling zijn. Als dit niet het geval is, kunt u het converteren met iTunes.

Open iTunes en vervolgens de voorkeuren met behulp van het iTunes-menu of door op Command+ op uw toetsenbord te drukken.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto's aan te passen of uit te schakelen

Klik nu op het tabblad Algemene voorkeuren op Instellingen importeren.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 10

Selecteer in de importinstellingen AIFF-encoder in het vervolgkeuzemenu Importeren met, klik vervolgens op OK en sluit de voorkeuren af.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 11

Selecteer nu in uw mediabibliotheek (ervan uitgaande dat u de MP3's die u naar uw iTunes-bibliotheek wilt converteren hebt toegevoegd), het bestand of de bestanden die u naar AIFF wilt converteren. Klik op Bestand, vervolgens op Converteren en tenslotte op AIFF-versie maken.

Het conversieproces duurt maximaal enkele seconden.

hoe-geluidseffecten-in-macos-foto aan te passen of uit te schakelen 12

Klik met de rechtermuisknop op het nieuwe geluidsbestand in de iTunes-bibliotheek en kies Weergeven in Finder.

hoe-geluidseffecten-in-macos-aanpassen-of-uitschakelen-foto 13

Nu kunt u uw nieuwe geluidsbestand gewoon naar de map ~/Bibliotheek/Sounds slepen zoals beschreven in de vorige sectie, en het zal automatisch worden toegevoegd als een nieuw aangepast geluidseffect. Zorg ervoor dat u nogmaals naar de Geluidsvoorkeuren gaat en deze selecteert als uw nieuwe systeemwaarschuwingsgeluid.

hoe-geluidseffecten-in-macos-aanpassen-of-uitschakelen-foto 14

Door verschillende geluidseffecten voor je systeemwaarschuwing te kunnen gebruiken, onderscheidt je Mac niet alleen van die van alle anderen, het geeft je ook een pauze van het gebruikelijke assortiment systeemwaarschuwingsgeluiden.

Nu kun je zo nu en dan dingen veranderen om jezelf een pauze te geven van hetzelfde oude hetzelfde oude.

Meer verhalen

Is Windows 10 achterwaarts compatibel met uw bestaande software?

Microsoft's Windows 10 lijkt een grote verandering. Alleen al het versienummer is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van Windows 7, en de meeste standaard-apps zijn universele apps in nieuwe stijl, geen traditionele desktop-apps.

Niemand weet wat de app-connector van Windows 10 is, en Microsoft zal het niet uitleggen

Windows 10 bevat een mysterieuze app genaamd App Connector die toegang heeft tot je locatie, camera, contacten en agenda's. Deze app is gemaakt door Microsoft, maar Microsoft heeft niet officieel uitgelegd wat het doet.

Hoe u iemand anders uw computer kunt laten gebruiken zonder hen toegang te geven tot al uw spullen

Als u iemand uw computer laat gebruiken, kunnen ze toegang krijgen tot uw opgeslagen wachtwoorden, uw e-mail lezen, toegang krijgen tot al uw bestanden en meer. In plaats van over hun schouder mee te kijken, gebruikt u gewoon de gastaccountfunctie van uw besturingssysteem.

Een Ubuntu-systeem repareren wanneer het niet wil opstarten?

Ubuntu biedt niet de veilige modus en automatische reparatiehulpmiddelen die u in Windows aantreft, maar het biedt wel een herstelmenu en een herinstallatieoptie die uw bestanden en programma's behoudt.

Keyloggers uitgelegd: wat u moet weten

Een keylogger is een stukje software - of, nog enger, een hardwareapparaat - dat elke toets die u op uw toetsenbord indrukt registreert. Het kan persoonlijke berichten, wachtwoorden, creditcardnummers en al het andere dat u typt vastleggen.

Uw onmisbare iPhone/iPad Manager – Gemakkelijk overzetten en beheren van iOS-mediabestanden [Gesponsord]

Er wordt gezegd dat elke 3,5 seconden een telefoon wordt verloren of gestolen, wat precies de oorzaak is waarom het veld voor back-up van mobiele gegevens steeds voller wordt. De concurrentie voorblijven is geen sinecure, maar WinX MediaTrans maakt het met gemak!

Geek Trivia: de eerste NASA-astronaut die voor de tweede keer de ruimte betrad?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

E-mails verplaatsen tussen de automatisch gesorteerde inbox-tabbladen in Gmail

Het inboxsysteem met tabbladen van Gmail is een handige manier om uw e-mails in categorieën in te delen, maar het aanpassen van welke e-mails naar welke categorieën gaan, is geen truc die meteen duidelijk is.

Hoe u uw Ecobee3 plant om in de vakantiemodus te gaan

Als je binnenkort op vakantie gaat en niet de moeite wilt nemen om de thermostaat te veranderen terwijl je het gezin probeert te ruziën, kun je met de Ecobee3 eigenlijk plannen dat de thermostaat van tevoren in een afwezigheidsmodus gaat.

Geek Trivia: De Hubble-telescoop draait op welke van deze CPU's?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!