Bestaande tabbladen op het lint aanpassen in Office 2013

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 1 aan te passen

Het lint in Microsoft Office 2013 biedt standaard snelle toegang tot veel functies en opties, maar het kan verder worden aangepast aan de manier waarop u het gebruikt. U kunt een aangepast tabblad aan het lint toevoegen of u kunt opdrachten toevoegen aan de bestaande tabbladen.

Om opdrachten toe te voegen aan een bestaand standaardtabblad op het lint, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op een willekeurig tabblad en selecteert u Het lint aanpassen in het pop-upmenu.hoe-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 2 aan te passen

Het scherm Het lint en de sneltoetsen aanpassen in het dialoogvenster Woordopties wordt weergegeven. Om opdrachten aan een standaardtabblad toe te voegen, moet u eerst een aangepaste groep aan het tabblad toevoegen. Selecteer het tabblad waaraan u opdrachten wilt toevoegen en klik op Nieuwe groep onder de lijst met tabbladen.

OPMERKING: U kunt de naam van de standaardtabbladen en -groepen die in het lint in Office 2013 zijn ingebouwd, hernoemen en wijzigen. De standaardopdrachten die beschikbaar zijn op deze standaardtabbladen kunnen echter niet worden hernoemd of opnieuw worden gerangschikt, en u kunt de bijbehorende pictogrammen niet wijzigen standaard commando's. De standaardopdrachten worden in grijze tekst weergegeven in de lijst aan de rechterkant van het dialoogvenster.

hoe-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 3 aan te passen

De nieuwe groep wordt toegevoegd aan het einde van de lijst met groepen op het geselecteerde tabblad. Aangepaste tabbladen en groepen worden onderscheiden van standaardtabbladen en -groepen met (Aangepast) achter de naam, maar het woord (Aangepast) wordt niet weergegeven op het lint.

Zorg ervoor dat de nieuwe groep is geselecteerd en klik op Naam wijzigen onder de lijst met tabbladen.

hoe-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 4 aan te passen

Voer in het dialoogvenster Naam wijzigen een naam in voor de nieuwe groep in het invoervak ​​Weergavenaam. Optioneel kunt u een pictogram selecteren om de groep weer te geven wanneer het formaat van het lint zodanig is gewijzigd dat de groep niet volledig kan worden weergegeven.

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 5 aan te passen

De naam van de groep verandert in de lijst. Als u een opdracht wilt selecteren om aan de groep toe te voegen, selecteert u een optie in de vervolgkeuzelijst Kies opdrachten uit, afhankelijk van de gewenste opdracht. We gaan commando's toevoegen aan onze nieuwe groep die momenteel niet op het lint staan, dus we zullen Commando's niet in het lint selecteren.

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 6 aan te passen

Blader door de lijst met beschikbare opdrachten, klik op de opdracht die u wilt toevoegen en klik op Toevoegen.

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 7 aan te passen

De opdracht wordt toegevoegd onder de nieuwe aangepaste groep. Voeg desgewenst meer opdrachten toe aan de nieuwe aangepaste groep. De opdrachten worden in de groep weergegeven in de volgorde waarin ze zijn toegevoegd; u kunt echter de pijltoetsen omhoog en omlaag rechts van de lijst met tabbladen gebruiken om de opdrachten in de groep te herschikken.

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 8 aan te passen

Wanneer u alle gewenste opdrachten hebt toegevoegd en ze in de gewenste volgorde hebt gerangschikt, klikt u op OK om uw wijzigingen te accepteren en het dialoogvenster Word-opties te sluiten.

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 9 aanpassen

De nieuwe aangepaste groep opdrachten wordt rechts van de standaardgroepen toegevoegd.

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 10 aan te passen

Als u uw aangepaste groep verder naar links op het tabblad wilt, kunt u deze eenvoudig verplaatsen. Open het scherm Het lint en de sneltoetsen aanpassen in het dialoogvenster Word-opties, zoals eerder beschreven. Selecteer de aangepaste groep in de lijst met tabbladen aan de rechterkant en klik op de pijl omhoog om deze naar links op het tabblad te verplaatsen. Klik op de pijl-omlaag om deze naar rechts te verplaatsen.

hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 11 aan te passen

Om een ​​aangepast tabblad te verwijderen, selecteert u het tabblad in de lijst aan de rechterkant en klikt u op Verwijderen.

hoe-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 12 aan te passen

Aanpassing van het lint is specifiek voor het Office-programma waarin u op dat moment werkt en is niet van toepassing op de andere Office-programma's. Het lint kan worden aangepast in alle Office-programma's die het lint bevatten. Als de namen van de tabbladen op het lint in hoofdletters zijn en u houdt daar niet van, dan kan het hoofdlettergebruik van de tabbladnamen worden gewijzigd.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-aan-bestaande-tabbladen-op-het-lint-in-kantoor-2013-foto 13 aan te passenDe werkbalk Snelle toegang aanpassen in Office 2013 Een back-up maken van uw Office 2010-lint en werkbalkaanpassingen voor snelle toegang en deze herstellen

U kunt ook de werkbalk Snelle toegang aanpassen. Nadat u het lint en de werkbalk Snelle toegang hebt aangepast, kunt u een back-up maken van uw aanpassingen. Hiermee kunt u ze opnieuw importeren als u ze op een bepaald moment verwijdert en vervolgens weer wilt toevoegen of als u het programma opnieuw moet installeren.

Meer verhalen

Aangepaste bijschriftlabels toevoegen en verwijderen in Word 2013

Wanneer u afbeeldingen, tabellen of vergelijkingen in Word-documenten invoegt, kunt u eenvoudig automatisch genummerde bijschriften aan deze elementen toevoegen. Ze kunnen consistente labels bevatten, zoals vergelijking, figuur en tabel. U kunt echter ook uw eigen aangepaste labels toevoegen.

CTRL+C / Ctrl+V inschakelen om te plakken in de Windows-opdrachtprompt

Een van de irritantere problemen met de Windows-opdrachtprompt is dat je niets gemakkelijk met het toetsenbord in het venster kunt plakken - je moet de muis gebruiken. Hier leest u hoe u dat probleem kunt oplossen.

Hoe u Google Play-apps, muziek en meer kunt delen tussen Android-apparaten

We hebben u onlangs laten zien hoe u uw iOS-apparaten configureert voor het delen van apps en media; meer dan een paar mensen schreven met de vraag hoe hetzelfde te doen met Google Play-aankopen. Lees verder terwijl we ingaan op het delen van aankopen op uw Android-apparaten.

Geek Trivia: Gebotteld water heeft een houdbaarheidsdatum vanwege?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de standaard opslaglocatie en map met lokale bestanden in Word 2013 te wijzigen?

Wanneer u Word voor het eerst installeert, is OneDrive de standaardlocatie voor het opslaan van bestanden. Als u liever documenten op uw computer opslaat, kunt u dat eenvoudig wijzigen, hoewel Word ook een standaardmap op uw computer instelt voor het opslaan van bestanden, normaal gesproken Mijn documenten.

Een iPhone of iPad omkeren naar uw pc of Mac

Standaard tethering houdt in dat u uw telefoon, tablet of ander apparaat verbindt met uw smartphone en de mobiele gegevensverbinding van uw smartphone deelt met uw andere apparaten. Maar misschien wil je soms je iPhone of iPad online krijgen via je pc of Mac.

Waarom levert HDMI-DVI een scherper beeld dan VGA?

Met alle geweldige hardware die we tegenwoordig beschikbaar hebben, lijkt het erop dat we hoe dan ook van geweldige kwaliteit zouden moeten genieten, maar wat als dat niet het geval is? De SuperUser Q&A-post van vandaag probeert dingen op te helderen voor een verwarde lezer.

Geek Trivia: Welk metaal heeft het laagste smeltpunt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Foto's bijsnijden en bewerken op Android

Smartphones zijn een bijna perfecte verspreidingstechnologie. Maak een foto en een paar tikken later staat het op internet. Voordat u dat doet, kunt u echter even de tijd nemen om uw foto's op te knappen met bijsnijden, kleuraanpassingen en verbeteringen

Een lijst met sneltoetsen maken die beschikbaar zijn in Word 2013

Als u liever het toetsenbord dan de muis gebruikt om taken in Windows en toepassingen uit te voeren, hebben we een handige tip waarmee u een lijst kunt krijgen van de sneltoetsen die beschikbaar zijn in Word.