Hoe 4K-inhoud op de Amazon Fire TV in te schakelen

4k-content-on-the-amazon-fire-tv-foto inschakelen

De afgelopen jaren is 4K-content – ​​of Ultra High Definition (UHD) – steeds populairder geworden. Netflix neemt al zijn originele shows, zoals Daredevil en House of Cards, op in 4K, waardoor eigenaren van compatibele tv's een kijkervaring krijgen als nooit tevoren. Het kan echter lastig zijn om 4K van sommige services correct weer te geven.

Je hebt een Fire TV van de tweede generatie nodig en een tv die HDCP 2.2 . ondersteunt

Allereerst: dit vereist de tweede generatie Amazon Fire TV, dus als je de eerste generatie hebt, heb je helaas pech.Bovendien is 4K mogelijk niet beschikbaar op je tv, afhankelijk van de functieset en de andere apparaten die je in de keten hebt.

HDCP, of High-bandwidth Digital Copy Protection, is een standaard die digitale inhoud beschermt en het veel moeilijker maakt voor digitale piraten om te rippen. HDCP 2.2 is de nieuwste versie van de standaard en werd iets meer dan een jaar geleden specifiek geüpdatet om 4K-inhoud te beschermen. Veel populaire services ondersteunen al een tijdje HDCP 2.2 - Netflix vereist bijvoorbeeld dat de speler, de tv en alle andere HDMI-accessoires (zoals een soundbar) allemaal HDCP 2.2 ondersteunen voordat 4K-weergave wordt toegestaan.

HDCP 2.2 zelf vereist ook HDMI 2.0, dus het is alleen beschikbaar op nieuwere televisies. Hier komt het grootste probleem om de hoek kijken: alle HDCP 2.2-compatibele tv's hebben HDMI 2.0, maar niet alle HDMI 2.0-tv's hebben HDCP 2.2 en het is niet achterwaarts compatibel. Dit betekent in feite dat early adopters van 4K-tv's nooit de nieuwste standaarden zullen kunnen gebruiken, want als de tv niet werd geleverd met HDCP 2.2, ondersteunt deze het gewoon niet. Er is echter een oplossing die dit zou kunnen oplossen.

Om de situatie nog erger te maken, ondersteunen niet alle HDMI-poorten op compatibele tv's HDCP 2.2. Mijn tv heeft bijvoorbeeld drie HDCP 2.2-compatibele HDMI-poorten en twee niet-compatibele poorten. Hoewel sommige tv's op de poort zullen vermelden of deze HDCP 2.2-compatibel is of niet, doen andere (zoals de mijne) dat niet. De enige manier om erachter te komen, is door uw exacte tv-model te onderzoeken op de website van de fabrikant. Plezier.

Als je eenmaal al het werk hebt gedaan, is het echter vrij eenvoudig om 4K-weergave op je tv te krijgen.

Hoe 4K-weergave op Amazon Fire TV in te schakelen

Om 4K-weergave op uw tweede generatie Fire TV te krijgen, scrolt u eerst helemaal naar de onderkant van het hoofdscherm en kiest u de optie Instellingen.

4k-content-on-the-amazon-fire-tv-foto inschakelen

Van daaruit selecteert u gewoon de eerste optie, Display & Sounds.

how-to-enable-4k-content-on-the-amazon-fire-tv foto 3

Ga naar de optie Weergave en selecteer vervolgens Videoresolutie.

4k-content-on-the-amazon-fire-tv-foto inschakelen 4

Het moet worden ingesteld op Auto, dat automatisch in 4K wordt afgespeeld als het beschikbaar is. Als dat niet de standaardoptie is, ga je gang en selecteer je deze nu.

4k-content-on-the-amazon-fire-tv-foto inschakelen 6

Helaas is er geen andere manier om de 4K-resolutie te forceren, en anders kan het niet worden geselecteerd als de standaardresolutie. Als je om de een of andere reden liever alles in 1080p ziet, kun je die optie hier echter selecteren.


Als je eenmaal inhoud in 4K begint te bekijken, is het echt moeilijk om terug te gaan naar 1080p. Gelukkig wordt de 4K-catalogus elke dag groter en zal het binnenkort de standaard zijn.

Meer verhalen

Hoe u de beste batterijhouder voor uw iPhone kiest

De levensduur van de iPhone-batterij is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, maar het is nog steeds mogelijk om aan het eind van de dag naar een lege batterij te staren. Verleng de tijd tussen oplaadbeurten met de juiste batterijhouder.

Je Nest Thermostat vergrendelen met een pincode

Met de Nest Thermostat kun je de temperatuur van je huis rechtstreeks vanaf je smartphone aanpassen, maar als je niet wilt dat andere mensen ermee rommelen, kun je je Nest Thermostat als volgt vergrendelen met een toegangscode.

Geek Trivia: de echte stof met dezelfde chemische formule als Kryptonite wordt genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe foto's van elke computer naar een iPhone of iPad te exporteren

Als u een Windows- of Linux-pc als uw primaire computer gebruikt, maar een iPad of iPhone als een van uw apparaten, kunt u er niet eenvoudig foto's naar overzetten door deze aan te sluiten. In plaats daarvan kunt u het beste iCloud gebruiken om deze.

Hoe de nieuwe herinneringen in Google Agenda te verwijderen

In december 2015 heeft Google herinneringen toegevoegd aan de Google Agenda-app voor Android- en iOS-gebruikers. Nu zijn er ook herinneringen toegevoegd aan Google Agenda voor het web. Mogelijk hebt u ze onlangs in uw agenda zien verschijnen. Maar als u ze liever verbergt (of terugschakelt naar Google Taken), is dat heel eenvoudig:

Hoe reset je de toewijzing van een toetsenbord nadat een aprilgrap het heeft verwoest?

Een paar onschuldige grappen tussen vrienden is één ding, maar wat doe je als je het slachtoffer bent van een grap die de key mapping voor je toetsenbord verandert in een compleet treinwrak? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden die een gefrustreerde lezer nodig heeft om zijn toetsenbordproblemen op te lossen.

Hoe de microfoonknop van uw iPhone-toetsenbord te verwijderen

De dicteerknop op het iOS-toetsenbord bevindt zich op zowat de slechtste plaats die je je kunt voorstellen. Vooral op de iPhone is het moeilijk om op de spatiebalk te drukken zonder per ongeluk te beginnen met dicteren. Als u dicteren niet gebruikt, kunt u de microfoonknop verwijderen door dicteren volledig uit te schakelen.

Zijn goedkope Android-telefoons de moeite waard?

Goedkope Android-telefoons worden snel gemeengoed - voor slechts $ 99 kun je een betrouwbaar, aanvankelijk indrukwekkend toestel krijgen dat je naar een heleboel verschillende providers kunt brengen. Hoewel deze goedkope apparaten zeker aantrekkelijk zijn, moet je jezelf afvragen: is het het echt waard?

Een lijst maken van uw geïnstalleerde programma's op Windows

Het opnieuw installeren van Windows is een goede manier om ernstige problemen met uw computer op te lossen, of gewoon om een ​​nieuwe lei te krijgen. Maar voordat u Windows opnieuw installeert, moet u een lijst maken met programma's die u momenteel op uw pc hebt geïnstalleerd, zodat u weet wat u opnieuw wilt installeren op het nieuwe systeem.

Hoe de Belkin WeMo Switch in te stellen

De Belkin WeMo Switch kan van vrijwel elk gewoon apparaat een slim apparaat maken. Sluit hem gewoon aan en bedien hem vanaf elke locatie. Hier leest u hoe u het instelt.