Dit zijn de Nintendo Switch-games voor 2017

Nintendo

Het Nintendo Direct-aankondigingsevenement van vandaag was de eerste sinds de lancering van Nintendo's Switch-console, dus meer dan een paar gamers hoopten dat er binnenkort meer games zouden worden toegevoegd aan de dunne lanceringsbibliotheek van het systeem. Hoewel spelers niet overladen zullen worden met nieuwe titels, komen er de komende maanden een hele reeks aan, hopelijk genoeg om ze te overbruggen totdat anderen later in het jaar worden gelanceerd.

Als eerste zijn er de grote aankondigingen voor de langverwachte titels. Nintendo's bizarre nieuwe IP, de slinky-punch vechtgame ARMS, staat gepland om in juni uit te komen. De studio deelde vandaag meer beeldmateriaal dat de lijst met bokshandschoenen uitbreidde en onthulde dat elementaire effecten deel zouden uitmaken van de toolkits van spelers. De schattige multiplayer-shooter Splatoon 2 van de studio komt op 21 juli uit en komt met een nieuwe PvE-modus en drie thema-amiibo's om aan de game te koppelen.Ander nieuws was een mix van bevestigde lanceringsdata voor eerder bekende titels en gloednieuwe games voor het systeem. Mario Kart 8 Deluxe komt op 28 april uit, wat we wisten, en Nintendo zal twee online toernooien organiseren, details volgen later. Minecraft: Nintendo Switch Edition komt uit op 11 mei en bevat een contentpakket met kant-en-klare Mario-gebieden en -personages. De geremixte klassieker Ultra Street Fighter II: The Final Challengers verschijnt op 26 mei en bevat twee nieuwe personages: Evil Ryu en Violent Ken. Het multiplayer-panel-flipping Project Mekuru, dat al dan niet de definitieve naam is, staat gepland om in de zomer naar de eShop te komen.

Meer poorten van bestverkochte games gaan naar de Switch, met de multiplayer-puzzel Puyo Puyo Tetris die nu beschikbaar is om te kopen in de eShop en Disgaea 5 Complete die op 23 mei wordt gelanceerd. Rayman Legends: Definitive Edition komt later in de herfst uit, terwijl Payday 2 in de winter arriveert. Het systeem krijgt in de zomer ook Sine Mora EX, zijn eigen versie van de indie-klassieke side-scrolling shooter, samen met een port van de weelderige JRPG-stijl dungeon crawler Battle Chasers: Nightwar later dat seizoen. Ten slotte krijgt de console op 25 juli Fate/EXTELLA: The Umbral Star.

De Switch zal in 2017 twee nieuwe Sonic-games zien. De eerste, Sonic Mania, is een terugkeer naar de klassieke sidescrolling-actie uit de 16-bit-roots van de franchise en zal in de zomer verschijnen. Sonic Forces is een 3D-avontuur dat in de winter wordt gelanceerd en dat is ongeveer alles wat we weten, afgezien van recent uitgebrachte beelden.

Over throwbacks gesproken, oude klassiekers van derden komen naar de Switch. Een selectie genaamd NEOGEO Masterpieces zal langzaam releases van de bekendste titels van de studio uitrollen in de eShop, te beginnen met Samurai Showdown IV morgen (!), 13 april. Fatal Fury en King Of Fighters '99 volgen later in het jaar. Namco Museum, aan de andere kant, zal een op zichzelf staande verzameling zijn van de standbys en cultklassiekers van het bedrijf, van Pac-Man en Galaga tot Splatterhouse, die deze zomer verschijnen. In de herfst komt er ook een 3D-versie van Monopoly naar de Switch, met multiplayer voor maximaal zes personen.

Ten slotte bracht Nintendo op 19 mei extra oplaaddocks uit en eindigde het evenement met de aankondiging van een nieuwe batterij voor de Joy Cons. Deze gebruiken standaard kant-en-klare AA-batterijen om de levensduur van de controller te verlengen, maar de extra massa kan zelfs comfortabel zijn als je merkt dat je het gewicht van traditionele controllers mist.

Aanbevolen verhalen

Hoe retailers floreren ondanks de veronderstelde dood van hun branche

Om het in te lijsten als een strijd tussen fysiek en e-commerce is het punt mis te lopen.

Twitch begint de games die het streamt te verkopen

Je kunt nu games rechtstreeks kopen bij het midstream-bedrijf van Amazon.

Sommige Nintendo Switch-tablets trekken krom

Is dit een hitteprobleem of een probleem met de kwaliteitscontrole dat eigenaren nu pas beginnen op te merken?

Maak kennis met Sanbot, de door Watson aangedreven droid, hier om te dienen

Deze kleine humanoïde robot is ontworpen voor de horeca en dankzij IBM Watson is ze behoorlijk intelligent.